Μάστορες τα φώτα σας!!

Νομίζω ορισμένα καταστήματα, μπορούν να σου κόψουν χαλκοσωλήνα στο μήκος που θέλεις.... Εμένα τουλάχιστον μου έχει συμβεί.... Κρατούν για τους πιο κοντινούς πελάτες ορισμένα ρετάλια, ακριβώς για να μην αναγκάζεσαι να πάρεις ολόκληρη την χαλκοσωλήνα αν δεν σου χρειάζεται.

Δεν με πειράζει να μην παίρνει κλίση, το αντίθετο.
Το θέμα είναι οτι δεν έχω τα σύνεργα για την ασημοκόλληση αλλά ούτε την γνώση.
Εάν είναι ανοικτός ο Γελαδακης στην Αγ.Δημητριο με τα σίδερα ρωτα εαν στα πεταμένα ρετάλια εχει και κυλινδικα σίδερα ισως κάποιο που θα σε βολέψει...

Δες αν γινεται να κανεις μια διαμπερη μικρη τρυπα 3μμ καπου εκει που σου δειχνω στη φωτο.
Και να περασεις μια προκα αντι πειρου για να μπει μεσα ο πανω στον κατω βραχιωνα (σωληνα). Δεν θα χασεις πολυ υψος.
aaINv9al.jpg

Ισως χρειαστει να κανεις και μια δευτερη τρυπα στον κατω σωληνα αν δεν υπαρχει σταθεροτητα.
(και η προκα να περασει και απο τις δυο τρυπες βεβαια)

Δες αν γινεται να κανεις μια διαμπερη μικρη τρυπα 3μμ καπου εκει που σου δειχνω στη φωτο.
Και να περασεις μια προκα αντι πειρου για να μπει μεσα ο πανω στον κατω βραχιωνα (σωληνα). Δεν θα χασεις πολυ υψος.
aaINv9al.jpg

Ισως χρειαστει να κανεις και μια δευτερη τρυπα στον κατω σωληνα αν δεν υπαρχει σταθεροτητα.
(και η προκα να περασει και απο τις δυο τρυπες βεβαια)

Κάτι έχεις στο μυαλό σου αλλά εγώ δεν το κατάλαβα… :(

Μιχάλη να πω την αλήθεια δεν το κατάλαβα αυτό με τις τρύπες αλλά η ιδέα με τους σφικτήρες σωλήνων σε συνδιασμό με πεταλούδα αντί για παξιμάδι ίσως δουλέψει.
Θα το δοκιμάσω μήπως λύθεί το πρόβλημα φθηνά και εύκολα

Καλύτερα να βάλεις νάρθηκα, αν δεν βρείς χαλκοσωλήνα βάλε πλαστικό ύδρευσης ή αποχέτευσης…

Κυριάκο έχεις ενα δίκιο αλλά
Έχω σκίαστρο που διαθέτει προστασία UV50+ το οποίο και χρησιμοποιώ εδώ και 4-5 χρόνια.
Η ομπρέλα υπάρχει και έχω και το "κρουστικό" κοντάρι για να χώνεται βαθιά στην άμμο και έλεγα να την πάω στο νησί για να μείνει μόνιμα εκει και για ελάχιστη ή συμπληρωματική χρήση μαζί με το σκίαστρο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Τις προάλλες πήρα ενα βερνίκι εμποτισμού χρωτεχ ultraxyl και πέρασα κάποια κομμάτια ελατης αλλά μάλλον έκανα κάποια λ@λ@κι@ και μου βγήεκε σε κάποια σήμεία όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.
20210801_142557.jpg
20210801_142524.jpg

Τί λάθος έκανα και πως μπορώ να το διορθώσω;;

Attachments

• 20210801_142624.jpg
    20210801_142624.jpg
    1.2 MB · Views: 20
Last edited:
Όντως έβαλες πάρα πολύ Γιώργο....
Πολύ καλό τριψιμο στο σημειο τόσο ώστε να φύγει η σαγρε,έτσι το βλεπω εγώ, επιφάνεια εστω και εαν φτασεις ξυλο παλι και χαιδεμα στην υπόλοιπη ώστε να δέσει το χρώμα.
Τελος πέρασμα όλο...
Το περνάς όλο γιατί μπορεί να σου κάνει "ματιση" το νεο χέρι/περασμα με το παλιο...

Για τέτοιες επιφάνειες επιμένω ότι το ρολακι μικροινων είναι ότι πρέπει...

Κυριάκο έχεις ενα δίκιο αλλά
Έχω σκίαστρο που διαθέτει προστασία UV50+ το οποίο και χρησιμοποιώ εδώ και 4-5 χρόνια.
Η ομπρέλα υπάρχει και έχω και το "κρουστικό" κοντάρι για να χώνεται βαθιά στην άμμο και έλεγα να την πάω στο νησί για να μείνει μόνιμα εκει και για ελάχιστη ή συμπληρωματική χρήση μαζί με το σκίαστρο.

Ξαναλεω, πετας την ομπρελα και επειδη εχεις το κρουστικο που κανει πολυ καλη δουλεια παιρνεις μια νεα ομπρελα προδιαγραφων και συνεχιζεις και την χρησιμοποιεις.

Καλα με το βερνικι δε το πηρες χαμπαρι πως λιμνασε εκει?

- Αποτυχία επισκευής παλιάς σιδερένιας εξωτερικής σκάλας.

Η συγκεκριμένη σκάλα πολλών ετών η οποία είχε σκουριάσει, τρυπήσει,
και είχε χάσει σε κάποια σημεία υλικό από το μέταλλο της..
προσπάθησε να επισκευαστεί από μάστορα πριν κάτι χρόνια..

Αφού ξύστηκε και τρίφτηκε όλη με γιαλόχαρτα στην συνέχεια στοκαρίστηκε με σιδηρόστοκο 2 υλικών,
και βάφτηκε με αστάρι και μπογιά..

Μετά από 2 χρόνια περίπου η κατάσταση της αρχίσε και πάλι να χαλάει
και τώρα είναι έτσι..
Ο σιδηρόστοκος έσκασε και άρχισε πάλι να σκουριάζει..

Το ζήτημα είναι εάν υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι καλό..
με αυτή ή άλλη τεχνική...

Το ένα πράγμα που σκέφτομαι είναι εάν ήταν σωστή η αναλογία των 2 υλικών που φτιάχτηκε ο σιδηρόστοκος..
και εάν μπορεί να γίνει σωστός υπολογισμός για την περίπτωση..
Το 2ο εάν μπήκε πολύ ποσότητα υλικού σε κάποια σημεία που είχαν εκτεταμένη ζημιά.

Το βασικό πρόβλημα που είναι πέρα από εμάς σκέφτομαι είναι οι συστολές - διαστολές που έχει η σκάλα,
λόγω του καιρού και του ήλιου..
ή και λόγω δονήσεων όταν την χρησιμοποιούμε..

- Έχει κάποιος καλή εμπειρία από τέτοιο ζήτημα να μου πει εάν γίνεται κάτι ? :cool:

Μπορείς να βάλεις μια άλλη φωτο...;
Δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά πράγματα έτσι όπως το έχεις "τραβηξει"..το λέω ώστε να μπορώ να δώσω περαιτέρω πληροφορίες..
Το ζήτημα είναι ότι εάν έχει "φορτωθει" με πολύ σιδηρόδρομο δεν είναι πολύ καλό...

Μιχάλη να πω την αλήθεια δεν το κατάλαβα αυτό με τις τρύπες αλλά η ιδέα με τους σφικτήρες σωλήνων σε συνδιασμό με πεταλούδα αντί για παξιμάδι ίσως δουλέψει.
Θα το δοκιμάσω μήπως λύθεί το πρόβλημα φθηνά και εύκολα
Οταν πας να κλεισεις την ομπρελα, το πανω μερος του σωληνα δεν μπαινει μεσα στο κατω μερος? Για να κοντηνει η ομπρελλα για αποθηκευση.
Με τον πειρο που λεω, δεν θα μπορει να κλεισει, δεν θα χωνευεται ο ενας σωληνας μεσα στον αλλον, θα μπει απλα λιγο μεσα ο πανω σωληνας στον κατω και θα κρατηθει ορθιος. Βγαζει νοημα? :)