Μάστορες τα φώτα σας!!

Εαν στο οικοπεδο υπαρχουν ξερα χορτα και θαμνοι / δεντρα, απαγορευεται δια ροπαλου η χρηση τροχου και ηλεκτροκολλησης ... εχει καει κοσμος ετσι και εχουν χαθει περιουσιες.
Η αντιπυρικη περιοδος διαρκει απο 1 Μαιου μεχρι 31 Οκτωβριου

• Like
Reactions: KOSSTV
Για δώσε λεπτομέρειες για το πρόστιμο που γράφεις, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Ποινικοποιηθηκε η χρήση του τροχού;
Κάποιοι που τους έχουν πολλούς θα πρέπει να προσέχουν για να μην κατηγορηθουν τα εργαστήρια τους ως γιάφκα 🤣
Ύπαιθρο λέει. Τώρα τι να σου πω. Έφαγε πρόστιμο. Το είχαν πει στις ειδήσεις με τις φωτιές βγήκε κάποιος νόμος. Έτριβε κάγκελα στο σπίτι και ήρθε πυροσβεστική. Νομίζω 1000€ ήταν, παρότι πήγε στη πυροσβεστική να πει ότι έτριβε με το τροχό δε του το σβηνε.(ότι δεν έκοβε) Βέβαια δε ξέρω αν παίζει ρόλο πως δεν είμαι σε πόλη και έχει χόρτα κτλ παντού αλλά εκεί που έκανε είχε μπετό σε ακτίνα 100 μέτρων και τα φυτά/γκαζον που είχε τα πότιζε με γεώτρηση δε καιγοντουσαν με τίποτα

Last edited by a moderator:
Απαγορεύεται οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει φωτιά και οπουδήποτε έχει βλάστηση.
Και πολύ καλά κάνουν.
Κανονικά έπρεπε να τα σκεφτόμαστε αυτά από μόνοι μας.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εαν δεν συγκεκριμενοποιειται αυτο στον Νομο, ειναι τοσο ασαφες, που τελικα δεν σημαινει τιποτε.
Π.χ. απαγορευεται να αναψω το ματι της κουζινας, οπου διπλα εχω ενα κακτακι; Απαγορευεται να αναψω τσιγαρο (προσοχη, οχι να το πεταξω κατω) σε μια παραλια ή ενα παρκο; Στο χωραφι μου;
Να δουλεψω τροχο σε μια οικοδομη; Αν αυτη ειναι στον χωραφι μου;

Γενικα, επειδη εχω δει πολλους Νομους με ασαφειες, φοβαμαι οτι τετοιος θα ειναι και αυτος, με αποτελεσμα αντιστοιχα ασαφως να επιβαλλεται και απο τα οργανα.

Αντε μετα να βγαλεις ακρη.

Αγγελε νομιζω οτι καλα κανει και εχει γενικη εννοια ο νομος για να συμπεριλαμβανει τα παντα που εχουν σχεση με οσα αναφερει....
Τι σημαινει συγκεκριμενοποιηση..;..οτι μπορει και να την γλυτωσω..οτι δεν ηξερα..;΄..ποιος λογος να μεινουν "παραθυρακια"..;

Aπο την αλλη διαβαζοντας το ενημερωτικο σωστο αρθρο που εβαλε ο συνφορητητης Apotin διαβαζω κατι που ακουγεται σωστο αλλα σε ορισμενες περιπτωσεις δεν μπορει να αποφευκτει..

Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή σωλήνες στους τοίχους του σπιτιού.

..γινεται αυτο..;..ειναι λειτουργικο το θεμα....

Last edited:
Αν ο Νομος λεει "οτιδηποτε μπορει να προκαλεσει φωτια οπουδηποτε" (στην υπαιθρο, εστω), δεν ειναι απλως γενικη η εννοια. Ειναι λογος να σταματησει να δουλευει το συμπαν 😛

Αγγελε, ναι, στο χωράφι σου απαγορεύεται.
Στο λέω εγγυημένα γιατί με τραβάγανε για ΤΡΙΑ πόδια καρέκλας που πήγα να κάψω στην αυλή μου. Σε τσιμέντο, με λάστιχο έτοιμο για παν ενδεχόμενο και αέρα -3 μποφόρ.
Το ξεκίνησα γιατί κι εγώ με το ίδιο σκεπτικό ήμουν. Στο χωράφι του σπιτιού μου είμαι, τι να λέει.
Κι όμως, μετά που ξεμπέρδεψα και ηρέμησα από την ταλαιπωρία - τη σκαπούλαρα τελικά - είδα οτι είχαν δίκιο.

• Like
Reactions: Parhs
Μα δεν ρωτησα αν απαγορευεται να αναψεις φωτια στο χωραφι σου. Ολο το καλοκαιρι μαζευουμε κλαδια και περιμενουμε τον Οκτωβρη να τα καψουμε (φετος εχει μαζευτει πολυ πραμα και σκεφτομαι να κατεβω μονο και μονο για να δω τη φωτια 😁 ).

Παρατηρησα, απλως, οτι το "απαγορευεται οτιδηποτε μπορει να δημιουργησει φωτια οπουδηποτε", ειναι εντελως ασαφες. Π.χ. απαγορευεται να αναψεις τον φουρνο σου. Ή απαγορευεται να καπνιζεις στο μπαλκονι σου (αφου εχει βλαστηση εκει, και με το τσιγαρο μπορει να αναψεις φωτια) κτλ κτλ (στην υπερβολη τους).

Πιθανοτατα ο Νομος τα λεει πιο συγκεκριμενα, αλλα και παλι υποπτευομαι/φοβαμαι οτι θα ειναι ασαφης, με ο,τι αυτο σημαινει. Π.χ. οτι αφηνει στην κριση των οργανων την αποφαση.

Mπαμπη αν δεν το χρειαζεσαι το ανταλλασσω με αλλο περιεργο εργαλειο χειρος :)

Aντωνη περασε να παραλαβεις τα special μουφακια που παραγγειλαμε με τον Μπαμπη, γιατι τα λιγουρευεται ο Μαστροχαλαστης :)