Μάστορες τα φώτα σας!!

Εδωσες μονος σου την απαντηση....
Γιατι ομως ειχε πεσει νερο..;...προφανως πηγες να την καθαρισεις και δεν σκουπισες καλα-καλα την σκαφη...δεν χρειαζοταν αμα ηταν καινουργια...
Ετριψα οσο γινοταν μιας και δεν εχει απο τοτε σκλυρυνει πληρως το χρωμα για να φυγουν οι φουσκάλες. Δοκίμασα το heavy metal silicon και ειχα πολυ καλυτερο αποτελεσμα αν και νομιζω οτι ισως θελει λιγο παραπανω αραιωση απο 5% που εβαλα. Ισως με παραπανω να στρωνει καλυτερα. Ισως το νερο μου ειχε κανει ζημια.
Το αποτελεσμα φαινεται αρκετα καλυτερο.

Στη δευτερη ειναι φωτο απο επαγγελματια που ελεγα τα εβαψε το καλοκαιρι με 40+ σε ενα αλλο σπιτι. Αυτα ειναι χωμα οχι σκουρια. Γενικα θεωρουν το αποτελεσμα πολυ καλο του επαγγελματια. Δε ξερω αν γινοταν κατι καλυτερο μιας και ηταν σε κακη κατασταση.

Attachments

• IMG_20211002_190028.jpg
    IMG_20211002_190028.jpg
    2.4 MB · Views: 40
  • IMG_20211002_112231.jpg
    IMG_20211002_112231.jpg
    758.3 KB · Views: 39
Το αποτελεσμα της δουλεια σου στην πρωτη φωτο ειναι μια χαρα σε γενικες γραμμες....
Εχε υποψιν σου οτι οσο κρυωνει ο καιρος τοσο καλυτερο γινεται το αποτελεσμα....
Χαιρομαι που δοκιμασες το Heavy Metal Silicon γιατι ειναι απο τα καλυτερα ντουκα που κυκλοφορουν και το μοναδικο με ελαστικες ιδιοτητες....

Οσα για το αποτελσμα του επαγγελματικα θεωρω οτι ειναι απαραδεκτο εαν μιλαμεγια καινουργια καγκελα....
Εαν ειναι επαναβαφη/φρεσκαρισμα δεν εχει κανει το απαιτουμενο σωστο τριψιμο(οσο γινεται βεβαια για να ειμαι διικαιος αναλογως τι εχει κανονισει) και εχουν γινει η ηταν πολλες αγριαδες και τρεξιματα που συγουρα μπορουσαν να αφαιρεθουν...
Τωρα αμα την θεωρουν καλη δουλεια αυτην κριμα σε εμας που μας βγαινει η πιστη....!!!

Οταν εβαψα εκεινο το πομολο, εκανα μια δοκιμη πρωτα σε ενα ρεταλι απο γυμνο ατσαλινο "προφιλ", με τα 3 χρυσα χρωματα που ειχα, για να διαλεξω αποχρωση. Το ενα ηταν heavy metal silicon. Τελικα διαλεξα αλλο λογω αποχρωσης.

Στο hms, οπτικα το αποτελεσμα ηταν αριστο, και σαν λειο πλαστικο στην υφη. ΩΣΤΟΣΟ, μου εκανε κακη εντυπωση οτι με λιγο ξυσιμο ειχε την ταση να ξεκολλαει ευκολα απο το μεταλλο ολοκληρη η φλουδα του χρωματος.
Οπωσδηποτε, το οτι δεν ειχα πριν καθαρισει το προφιλ, αλλα βεβαια ουτε και εβαλα ασταρι, που θα επαιρνε κανονικα, ειναι μια δικαιολογια.

Και παλι, ομως, με απογοητευσε λιγο η κακη του προσφυση. Μαλιστα, το αλλο χρυσο που ειχα, που ηταν ενα φτηνιαρικο σπρει απο τα lidl, κραταγε πολυ καλυτερα, με τα ιδια δεδομενα. Ισως ειναι απο αυτα που λενε "2 σε 1, ασταρι + χρωμα", και ισχυει σε καποιον βαθμο αυτο.

Παντως, οπως ειπα, σε υφη και οπτικα δεν παιζεται το hms. Αν με ασταρι κραταει και καλα, ειναι οντως αριστο.

Αγγελε για το πομολο που ειχες κανει φυσικα και δεν κανει το metal silicon..ειναι πολυ χοντρο υλικο και δεν κανε προσφυση σε τετοιες επιφανειες.....εξυπακουεται βεβαια οτι θελει και ασταρι πρωτα για να κατσει σε τοσο λεια επιφανεια....αλλα λεμε τωρα...

Την δοκιμη δεν την ειχα κανει στο πομολο, δες πανω.
Κατα τα αλλα, ναι, ισως εφταιγε η ελλειψη ασταριου. Παντως, το σπρει τα πηγε καλυτερα χωρις ασταρι.

• Like
Reactions: KOSSTV
Κατα τα αλλα, ναι, ισως εφταιγε η ελλειψη ασταριου. Παντως, το σπρει τα πηγε καλυτερα χωρις ασταρι.
Σε πόσο καιρό δοκίμασες; Είχα βάψει χυτοσίδηρο με ένα κουτί που είχε ξεμείνει και έχει περάσει καιρός και δε φαίνεται να ξεκολλάει. Βέβαια πήρε πολύ καιρό να σκληρύνει

Μετά απο 5 χρόνια λειτουργίας σκέφτομαι να καθαρίσω την καμινάδα του τζακιού (ενεργειακό με πόρτα).
Έχω ~6μέτρα Φ150 ευθεία, μία ανοιχτή γωνία και 0.5 μέτρα εύκαμπτο ανοξείδωτο.

Αγοράζω ίδιο μέγεθος βούρτσας? Λογικά όχι γιατί δεν θα τρίβεται.

Μάλλον αυτή σκέφτομαι να μήν γρατζουνίσει και τα τοιχώματα.

Για τη διαδικασία σκέφτηκα
1. δένω ένα τρελόμπαλο με λεπτό σπάγκο για να περάσει στην εστία και να κατεβάσω τη βούρτσα
2. δένω ένα λεπτό πλαστικοποιημένο συρματόσχοινο και καθώς ανεβάζω τη βούρτσα με ένα δράπανο την κάνω να γυρίζει

Μάλλον στο τέλος θα τραβήξω τη βούρτσα προς την εστία αλλά εκεί φοβάμαι ότι θα μαυρίσω.

Απο οτι ειδα θελει αστάρι οποτε ισως για αυτο υπηρχε το fail. Σε εμενα δεν εχει σκληρυνει ακομα αλλα δε φαινεται να ξεκολάει .

Για τη διαδικασία σκέφτηκα
1. δένω ένα τρελόμπαλο με λεπτό σπάγκο για να περάσει στην εστία και να κατεβάσω τη βούρτσα
2. δένω ένα λεπτό πλαστικοποιημένο συρματόσχοινο και καθώς ανεβάζω τη βούρτσα με ένα δράπανο την κάνω να γυρίζει

Μάλλον στο τέλος θα τραβήξω τη βούρτσα προς την εστία αλλά εκεί φοβάμαι ότι θα μαυρίσω.
Αυτο με το δραπανο δεν θα πετυχει
Δενεις την βουρτσα και απο τις δυο μεριες, ενας πανω ενας κατω, και τραβατε διαδοχικα

• Like
Reactions: teodor_ch
Έβγαλα ένα σκέπαστρο σε μια τέντα γιατί έβαζε νερό από τον τοίχο.
Είχα προσπαθήσει αρκετές φορές να το διορθώσω βάζοντας από πάνω άλλη μαστιχη

Πέρα από την Hyperseal τι άλλη μαστιχη μπορώ να χρησιμοποιήσω; Υπάρχει κάποια καλύτερη για να μην έχω πάλι πρόβλημα για χρόνια;

Attachments

• IMG_20211004_143414.jpg
    IMG_20211004_143414.jpg
    1 MB · Views: 33
  • IMG_20211004_143423.jpg
    IMG_20211004_143423.jpg
    3.1 MB · Views: 33
Έβγαλα ένα σκέπαστρο σε μια τέντα γιατί έβαζε νερό από τον τοίχο.
Είχα προσπαθήσει αρκετές φορές να το διορθώσω βάζοντας από πάνω άλλη μαστιχη

Πέρα από την Hyperseal τι άλλη μαστιχη μπορώ να χρησιμοποιήσω; Υπάρχει κάποια καλύτερη για να μην έχω πάλι πρόβλημα για χρόνια;
Γιατι δεν το βιδωνεις?

Θα βιδωθει αλλά έχει κενό 1-2 εκατοστά από πίσω όπως το είχαν βάλει.
Το είχαν γεμίσει με μαστιχη.
Αυτη ήταν η παλιά που βγήκε χωρίς ιδιαίτερο κόπο

JPEG_20211004_162353_1889694828798078606.jpg

Βιδωσε το και στο τελειωμα του (προς τα πανω) βαλε κατα μηκος χαρτοταινια. Ξεβιδωνεις και γεμιζεις ολο το τμημα (οχι τοσο προς τα κατω) του τοιχου και λιγο στο προφιλ με διαφανη σιλικονη. Το βιδωνεις και βγαζεις την χαρτοταινια ... το αφηνεις για 3 ημερες. Μετα διαβρεχεις ελαφρα και βαζεις λιγη ακρυλικη μαστιχη. Καλο ειναι μετα απο 5 ημερες να την βαψεις.
Ακρυλικη μαστιχη: Sika 11fc (δεν βαφεται) ή Bison (βαφεται) ή Hyperseal (δεν ξερω εαν βαφεται)

• Like
Reactions: cyclades and gipsy
Εαν εχει κενο πανω απο 1.5-2 ποντους θα ξανανοιξει οτι και να βαλεις οπως και να το κανεις...οσο πιο σκληρη τοσο ποιο γρηγορα θα σκασει...

Για ποσα τρεχοντα μετρα μιλαμε...;
Eαν μιλαμε για πανω απο 5 μετρα εγω θα εβαζα γωνια/προφιλ αλουμινιου η πλαστικη 3Χ3...θα την βιδωνα στο τοιχο και πριν ακουμπησει στο τοιχο κατα το βιδωμα με ακρυλικη μαστιχη(1 σωληναριο φτανει και περισσευει) μια κινησια απο την μεσα πλευρα απο ακρη σε ακρη το πατας βυζαινει εξω η μαστιχη και την στρωνεις και εισαι οκ...
Σαν αυτα περιπου...

Μονιμο πραγμα....και δεν θα ξανασχοληθεις για πολυ καιρο...

Last edited:
Θα βιδωθει αλλά έχει κενό 1-2 εκατοστά από πίσω όπως το είχαν βάλει.
Το είχαν γεμίσει με μαστιχη.
Αυτη ήταν η παλιά που βγήκε χωρίς ιδιαίτερο κόπο

View attachment 186018
Καλημέρα,
Η Hyperseal κατά την γνώμη μου - και απο την εμπειρία μου (την έχω χρησιμοποιήσει πλείστες φορές) - είναι απο τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα προϊόντα που έχω χρησιμοποιήσει (ως ερασιτέχνης). Η μέθοδος που την εφαρμόζω είναι η εξής:
1. Καθαρίζω καλά την επιφάνεια εφαρμογής (απο σκόνες παλιά χρώματα κτλ)
2. Εφαρμόζω πρώτα με πινέλο ένα λεπτό χέρι αστάρι (της ίδιας εταιρείας) και το αφήνω να στεγνώσει (στην αφή).
3. Εφαρμόζω την μαστίχα.
4. Οταν στεγνώσει καλά (και στο εσωτερικό - ανάλογα με το πάχος) την βάφω με Hyperdesmo.

Το αποτέλεσμα είναι αθάνατο

• Like
Reactions: nikfor
Να εξηγήσω 2 πράγματα...
Όλες οι μαστίχες δουλεύουν σωστά όταν πιάσουν σε επιφανεια οργανικου υλικου το οποίο δέχεται τις συστολές διαστολες ώστε να καθίσει στο σημειο το οποίο το εφαρμόζουμε...
Από την άλλη το ανοργανο υλικο επιφανεια δεν έχει να δώσει τίποτα σε ποσοστο προσφυσης και θα πρέπει να γίνουν τα χιλια μυρια για να δέσει μια μαστίχα....για αυτό και δεν κάθεται..
Όλα αυτά συμβαίνουν όταν τα κενά είναι μεγάλα μεταξύ διαφόρων επιφανειών..

Λεω τα παραπάνω γιατί έχω χαλάσει πολλές μαστιχες από απλές μέχρι πολυρεθανικης σαλαμι και έχω φάει το μούτρα μου και εγω χρόνια τώρα για να καταλήξω τι κάνουν και την δεν κάνουν σε τόσο μεγάλα κενά...

Μια τέτοια περίπτωση ανόργανου υλικου(αλουμινιο) είναι και αυτή που αναφέρει ο Παναγιώτης...

• Like
Reactions: gipsy
"Οργανικα" υλικα ποια εννοεις, Κωστη;
Δεν παιζει ρολο η υφη του υλικου (αν το εχουμε "αγριεψει" πρωτα κτλ) ;
Το ασταρι, που λεει ο Νικολας παραπανω, συμφωνεις οτι βοηθαει; Αν ναι, θα προτεινες και χαλαζιακο;

Οργανικά εννοώ όλα εκείνα τα οποία έχουν μηχανικές,ελαστικές η αποροφητικες ιδιότητες.
Μιλαω για υλικά όπως σοβά,μπετό,λάσπη,alfablock και τα λοιπά.

Η alchimika δεν έχει συγκεκριμένο αστάρι για τέτοιες επιφάνειες...Είναι και 3 τον αριθμό...άκομη και το microseal 50 που το αναφέρει για τετοιες συνολικα επιφανειες δεν έχω δει στην πραξή να κάνει σωστή πρόσφυση...ξεκολλάει γιατί είναι παχυρευστο...
Δεν ξέρω που,πως και ποιο χρησιμοποίησε ο Νικος...

Μιλάω καθαρά για επιφάνεια όπως το αλουμίνιο η οτιδήποτε άλλο ανόργανο όπου δεν έχει πόρους και το πώς θα κάτσει η σιλικόνη...Όχι για βάψιμο που όντως θέλει αγριεμα πρώτα...Για να μην μπερδευτουμε...
Οπότε ούτε το χαλαζιακο κάνει στην περίπτωση αυτή...Αλλά τύπου wash primer..

Last edited:
Για την ώρα το έπιασα λίγο με hyperseal (μην πιάσει καμιά βροχή και στάζει). 1.5 σαλάμι μου πήρε για 6-7 μέτρα που ήταν.
Έβγαλα φώτο το προφίλ και είπα σε έναν αλουμινά να κοιτάξει στον προμηθευτή του Αθήνα μήπως υπάρχει κάνα λάστιχο που να ταιριάζει για να μπει σαν αρμοκάλυπτρο (από γκαραζόπορτα λαμαρίνας μάλλον) για να κλείσει καλά το κενό με τον τοίχο.
Ο τοίχος είναι από παλιά αποθήκη-γκαράζ και δεν είναι ευθύς. Φοβήθηκα ότι δεν θα καθόταν καλά το προφίλ αλουμινίου.
Οι τεντάδες το 2010 είχαν βάλει απλή μαστίχη (στον πρώτο χρόνο είχε αρχίσει να σκάει).
Hyperseal είχα χρησιμοποιήσει το 2013 ως αρμό ανάμεσα σε ανοξείδωτη γωνία (στα κόκκινα για να πατάνε σχάρες δαπέδου) και τσιμέντου-πλακακιού μόνο έχει βρωμίσει λίγο.

Αν βρεθεί λάστιχο θα το ξηλώσω πάλι να το φτιάξω :ROFLMAO:

EDIT: Κάπως το σκέφτηκα νεροφράχτης και του είπα να ψάξει για λάστιχο.

Attachments

• hyperseal.png
    hyperseal.png
    520.3 KB · Views: 37