Μάστορες τα φώτα σας!!

Την σιλικόνη μαστίχα αυτή της Bison σε όλες αυτές τις αποχρώσεις την χρησιμοποιώ χρόνια σε πατώματα ειναι πολύ καλή.. απλως για να παραμείνει συμπαγής θα πρέπει το πάτωμα να περαστεί και βερνίκι πατωματων..
Ενα αλλο πρόβλημα είναι ότι εάν παίζουν τα ξύλα θα ξανανοίξει σύντομα οπότε θα πρέπει να μερυμνηθει και αυτό..
Κωστη, λες καλυτερα αυτη απο τον συνδυασμο πριονιδι + το "ασταρι" εκεινο που μου ειχες προτεινει;

Μπορείς να κάνεις και αυτό Άγγελε....
Εξαρτάται από το κενό... το έχω ξαναναφερει
Εάν μιλάμε για 2-3 χιλιοστά η μαστίχα εείναι προτιμότερη...Εάν παραπάνω το κενό πριονίδι και Floor fix της Erlac...

Ψάχνοντας στην αποθήκη βρήκα το παρακάτω επαναφορτιζόμενο φωτιστικό το οποίο πρέπει να έχω αγοράσει από το αειμνήστο Alex pack πριν από 10-12 χρόνια
20211017_234150.jpg
Το έβαλα να φορτίσει αλλά δεν έγινε τίποτα οπότε υποθέτω ότι η μπαταρία θέλει αλλαγή.
Μήπως γνωρίζετε που μπορώ να βρω αντίστοιχη μπαταρία;
20211017_234230.jpg
Μοιάζει αντίστοιχη με αυτές που έχουν οι συναγερμοί σπιτιών

Επιπλέον η λάμπα είναι αυτού του τύπου
20211017_234313.jpg
Θα μπορούσα να την αλλάξω με κάτι σε led για χαμηλότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη διάρκεια;

Γενικά νομίζω ότι πιθανόν να μην αξίζει η όλη ιστορία αλλά απο την στιγμή που υπάρχει ζορίζομαι να το πετάξω στην ανακύκλωση.
Το είχα πάρει για το camping αλλά μετά το κράτησα να υπάρχει για μια ώρα "ανάγκης" αλλά κάπου ξεχάστηκε στα τόσα που έχει η αποθήκη.

μια ερωτηση..ταπετσαρια τοιχου που εχεια ρχισει να κιτρινιζει, μπορουμε να την καθαρισουμε, και με τι?

Ψάχνοντας στην αποθήκη βρήκα το παρακάτω επαναφορτιζόμενο φωτιστικό το οποίο πρέπει να έχω αγοράσει από το αειμνήστο Alex pack πριν από 10-12 χρόνια

Το έβαλα να φορτίσει αλλά δεν έγινε τίποτα οπότε υποθέτω ότι η μπαταρία θέλει αλλαγή.
Μήπως γνωρίζετε που μπορώ να βρω αντίστοιχη μπαταρία;

Μοιάζει αντίστοιχη με αυτές που έχουν οι συναγερμοί σπιτιών

Επιπλέον η λάμπα είναι αυτού του τύπου

Θα μπορούσα να την αλλάξω με κάτι σε led για χαμηλότερη κατανάλωση και μεγαλύτερη διάρκεια;

Γενικά νομίζω ότι πιθανόν να μην αξίζει η όλη ιστορία αλλά απο την στιγμή που υπάρχει ζορίζομαι να το πετάξω στην ανακύκλωση.
Το είχα πάρει για το camping αλλά μετά το κράτησα να υπάρχει για μια ώρα "ανάγκης" αλλά κάπου ξεχάστηκε στα τόσα που έχει η αποθήκη.
Για μπαταρίες έχει μαζεμένα μαγαζιά πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος (Δήσιος, Βήχος και άλλοι). Η λάμπα είναι μυστήρια δεν ξέρω αν θα βρεις να ταιριάζει.

Θεωρώ ότι δεν αξίζει να ασχοληθείς. Παλιά που ήταν ακριβά τα λεντ, την βγάζαμε με τέτοιες βαριές λύσεις και λάμπες γκαζιού. Πλέον στο Jumbo θα βρεις φωτιστικά λεντ για καμπινγκ με 5-10€ που φωτίζουν καλά, και με τις απλές αλκαλικές μπαταρίες σου βγάζουν άνετα εβδομάδα χωρίς αλλαγή μπαταρίας.

μια ερωτηση..ταπετσαρια τοιχου που εχεια ρχισει να κιτρινιζει, μπορουμε να την καθαρισουμε, και με τι?
Θυμάμαι παλιά που καθάριζε η μάνα μου τις δικές μας με απλή σαπουνάδα από υγρό πιάτων με σφουγγάρι μπάνιου - δηλαδή χωρίς την σκληρή επιφάνεια που έχουν τα σφουγγάρια πιάτων.
Προφανώς δεν μουλιάζεις την ταπετσαρία, ούτε τρίβεις χωρίς αύριο.

Καλημερα.
Σκοπευω να αλλαξω την micro usb υποδοχη φορτισης σε ενα tablet
και ψαχνω ανταλλακτικο.
Στο ιντερνετ πωλουνται πολλων ειδων universal υποδοχες
και μαλιστα με το ιδιο σχημα, αλλα εχουν διαφορετικα νουμερα,
που το πιθανοτερο ειναι να υποδηλωνουν διαφορετικες διαστασεις.
Παραδειγματος χαριν οπως στα λινκ που παραθετω
απο το ιδιο καταστημα και ειναι ιδια στο σχημα με το usb που θελω να αλλαξω:
1ο λινκ
2ο λινκ
3ο λινκ
4ο λινκ
Το ερωτημα ειναι αν υπαρχει καποιος καταλογος - data sheet
με τα νουμερα των micro usb ωστε να βρω αυτο που εχει τις καταλληλες διαστασεις.

Βγάζουν λάμπες pl για led αλλά δε ξέρω αν θα βρεις μιας και εδώ φέρνουν ένα υποσύνολο από το κατάλογο οι εταιρείες.
------
Μου είπαν για γύρω στα 100 τετραγωνικά πλάκα μπετό 10cm σε κήπο για πάρκινγκ με χωματουργικά για διαμορφώση στα 1500€. Πως σας φαίνονται; Μόνο εμένα μου φαίνονται λίγα για σοβαρη δουλειά;

• Like
Reactions: skysound
Παιδια μηπως ξερετε τι ρολο παιζει αυτο σε ενα κολητηρι?
Είναι ανταλλακτικό για συγκεκριμένα κολλητήρια, (σαν το παράδειγμα του Θανάση), φοριέται σα καποτα πάνω από την αντίσταση και συγκρατεί την μύτη του κολλητηριου.

• Like
Reactions: cyclades
Καλημέρα παιδιά. Στην ταράτσα του σπιτιού μου είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο...πρόβλημα: Σωλήνες γαλβανιζέ καρφωμένες στο μπετό για να φτιάξουν και καλά οι φωστήρες μάστορες των 90s απλώστρα. Αποτέλεσμα να γεμίζουν νερό που το ξερνάνε μέσα στο σπίτι με τη μορφή υγρασίας-μούχλας. Πως το μερεμετίζω; Σκέφτηκα να τις κόψω με τροχό σύριζα της ταράτσας και μετά να αλείψω με σφραγιστικό πολυουρίας. Θα κάνω δουλειά; Ευχαριστώ!

@Νικος Πετειναρακης Με το καπάκι θα εμποδίσεις να περάσουν τα νερά μέσα από το σωλήνα.
Αν όμως περνάνε νερά και από την εξωτερική πλευρά του σωλήνα (στην ένωση σωλήνα - πλάκας) θα πρέπει να καλύψεις και αυτή την ένωση με κάποιο ελαστομερές υλικό.

• Like
Reactions: nickolas
Τι διάμετρο έχουν Νίκο...;
Μπορείς να βάλεις ορυχαλκινη υδραυλικη τάπα αφού πρώτα την γεμίσεις από μέσα με σιλικόνη μαστίχα ώστε να στεγανοποίηθει....
Δεν ξέρω εαν θα τις έκοβα πάντως...
Βάλε μια φωτο εάν θες...

Last edited by a moderator: