Μάστορες τα φώτα σας!!

FYI:
Ηρθε μεγάλη βαρελα και πρεσσα και το έριξε
Δε το περιμενα να πάει τοσο καλά.
Ελάχιστες ρωγμες κυριως λογο της κατηφορας σε μερικα σημεια. Παντως αργησε πολυ να στεγνωσει λογικα θα ριξαν προσθετα. Θυμάμαι οταν ειχα φτιαξει εγω χαρμάνι δε προλάβαινα να το ισιωσω ενω εδω ειχε πολυ ωρα εργασιμότητα. Ιδανικα ισως να μην επρεπε να εχει αρχικα ρωγμες αλλα πιστευω πως γιναν λογω κατηφορας/βαρυτητας.
Μένει να δουμε πως θα πάει να δω αν θα μπορει να μπει αμαξι καθως εχει θεμα η ραμπα και οι υψομετρικες διαφορες.(εβρισκε το αμαξι κατω οπως ανεβαινε τη ραμπα απεξω και το ειχα υπεριψωσει με μπαζωμα/χαλικι για να μη βρισκει, ομως τωρα ειναι στο ιδιο επιπεδο με τον οδηγο- θα δειξει εαν θα βρισκει η οχι.

Οποτε ισως ενα μαθημα ειναι πως μπορει να 'γλυστρισει' σε κατηφορα.

Ειναι ευκολο να βγει και να αλλαχτει; Κραταει ενα σιδερο που εχει στραβωσει.
Tα πριτσινια αφαιρουνται ευκολα με τρυπανι (με τρυπανι λιγο μεγαλυτερο απο την τρυπα του πριτσινιου), με γωνιακο τροχο (αφαιρεις την κεφαλη του πριτσινιου) ειτε μπορεις να ταλαιπωρηθεις με σφυρια/ποντες κλπ αν δεν εχεις αλλα εργαλεια οπως το πατριωτακι μου :)

Αν βλεπω καλα στην φωτο, μονο με τρυπανι θα κανεις σωστη δουλεια χωρις να καταστρεψεις τον περιγυρο.

Tα πριτσινια αφαιρουνται ευκολα με τρυπανι (με τρυπανι λιγο μεγαλυτερο απο την τρυπα του πριτσινιου), με γωνιακο τροχο (αφαιρεις την κεφαλη του πριτσινιου) ειτε μπορεις να ταλαιπωρηθεις με σφυρια/ποντες κλπ αν δεν εχεις αλλα εργαλεια οπως το πατριωτακι μου :)

Αν βλεπω καλα στην φωτο, μονο με τρυπανι θα κανεις σωστη δουλεια χωρις να καταστρεψεις τον περιγυρο.
Το κολπο με το τρυπανι το ξερω αλλα δε ξερω πως να το ξαναβάλω στη θεση του και που θα βρω ανταλλακτικά. Ισως προσπαθησω να το φτιαξω το προβλημα χωρις να το βγαλω.

νομιζω το σκασιμο εγινε επειδη στεγνωσε το τσιμεντο. Το κατεβρεχες μετα τη κατασκευη του ωστε να μενει νωπο για μερικα 24 ωρα αναλογα το καιρο?

• Like
Reactions: cyclades
νομιζω το σκασιμο εγινε επειδη στεγνωσε το τσιμεντο. Το κατεβρεχες μετα τη κατασκευη του ωστε να μενει νωπο για μερικα 24 ωρα αναλογα το καιρο?
Σημερα επεσε το πρωι στις 9 και δεν εριξα νερο καθολου. Δε ξερω αν ριξανε νερο , παιζει να το κανανε αλλα το θεωρω απιθανο.
Απλα ειναι ολες σε αυτη τη κατευθυνση καθετα στη κατηφορα δηλαδη. Δε ξερω αν ειναι απο τη συρρικνωση μονο δηλαδη.
Μολις περασε να το δει και μου λεει γιατι δε το κατεβρεξες κτλ. Εντωμεταξυ μου ελεγε να μη το βρεξω και θα το βρεξει αυριο.
Παντως οι ρωμγες γιναν γρηγορα τις πρωτες 3 ωρες. Τι να βρεξω το μπετο ηταν μαλακο ακομα.

Last edited:
Αν δεν έχει στεγνώσει εντελώς βρέξτο και τώρα…
Γενικά βρέξτο, ακόμα κι αν στέγνωσε… να επχει συνεχώς υγρασία.
Ευτυχώς βοηθάει κι ο καιρός.

• Like
Reactions: cyclades and KOSSTV
Βρέξτο γιατί θα γίνει χειρότερο......στην αρχή θέλει ψιχάλισμα και μετά βρέξιμο.
Ο αέρας Μπάμπη το στεγνώνει χειρότερα ...εδώ στο Ρίον κονεύει να στεγνώσει και η θάλασσα . :D

• Like
Reactions: cyclades and KOSSTV
Οι ρωγμες εγιναν γρηγορα γιατι μπορει να εχει πεσει περισσοτερη ποσοτητα απο του αναμενωμενου τσιμεντου στην βαρελα...!!!
Ειναι συχνο φαινομενο.....
Η διαβρωχη πρεπει να γινεται οπωσδηποτε 2-3 φορες μες την ημερα ανα 2ωρο ειδικα εαν εχει ζεστη..
Η διαβρωχη γινεται οταν ειναι νοπω προς στεγνο.....η σημερινη μερα μπορεις να πεις οτι ηταν ιδανικη γαι τετοιες εργασιες....
Μπορεις να το κανεις ακομη και τωρα οπως λενε σωστα τα παιδια απο πανω....

Παντως ιδιαιτερο προβλημα δεν υπαρχει και εποιτα απο 4-5 μερες,ωστε να γινει πληρη οριμανση,λογω τωρινων θερμοκρασιων μπορεις να το πατησεις με αυτοκινητο...

Οι ρωγμες εγιναν γρηγορα γιατι μπορει να εχει πεσει περισσοτερη ποσοτητα απο του αναμενωμενου τσιμεντου στην βαρελα...!!!
Ειναι συχνο φαινομενο.....
Η διαβρωχη πρεπει να γινεται οπωσδηποτε 2-3 φορες μες την ημερα ανα 2ωρο ειδικα εαν εχει ζεστη..
Η διαβρωχη γινεται οταν ειναι νοπω προς στεγνο.....η σημερινη μερα μπορεις να πεις οτι ηταν ιδανικη γαι τετοιες εργασιες....
Μπορεις να το κανεις ακομη και τωρα οπως λενε σωστα τα παιδια απο πανω....

Παντως ιδιαιτερο προβλημα δεν υπαρχει και εποιτα απο 4-5 μερες,ωστε να γινει πληρη οριμανση,λογω τωρινων θερμοκρασιων μπορεις να το πατησεις με αυτοκινητο...
Και εγω λεω να το αφησω εως το σαββατο πρωι για αυτοκινητο αν και αυτος λεει οτι αυριο το πρωι θα μπορει να πατησει αυτοκινητο.
Παντως ηταν νωπο εως τωρα χωρις διαβροχη, νομιζω πως οι συνθηκες ηταν τετοιες. Το καλοκαιρι το νερο εξαφανιζοταν σε πολυ λιγο.
Ευτυχως λιμνάζει σε ενα σημειο μονο το νερο οπως το ειδα οπως ριχναμε με το λαστιχο.
Επισης μου ειπε πως δεν χρειάζονται αρμοι διαστολής και δε θα ραγισει.

Το κολπο με το τρυπανι το ξερω αλλα δε ξερω πως να το ξαναβάλω στη θεση του και που θα βρω ανταλλακτικά. Ισως προσπαθησω να το φτιαξω το προβλημα χωρις να το βγαλω.
Με βάση το μέγεθος βρίσκεις χύμα ή σε σετ https://ligaapola.gr/shop/rapsimo/trouks-pritsinia/presarista-trouk-apla-15mm-prym/

μπαίνουν και με σφυρί και κάποιο ύφασμα να μην γρατζουνίσεις την επιφάνεια

Και εγω λεω να το αφησω εως το σαββατο πρωι για αυτοκινητο αν και αυτος λεει οτι αυριο το πρωι θα μπορει να πατησει αυτοκινητο.
Παντως ηταν νωπο εως τωρα χωρις διαβροχη, νομιζω πως οι συνθηκες ηταν τετοιες. Το καλοκαιρι το νερο εξαφανιζοταν σε πολυ λιγο.
Ευτυχως λιμνάζει σε ενα σημειο μονο το νερο οπως το ειδα οπως ριχναμε με το λαστιχο.
Επισης μου ειπε πως δεν χρειάζονται αρμοι διαστολής και δε θα ραγισει.
κατι μου λεει οτι θα πονεσει η ψυχοθλα σου, ειδικα στο τελος, αλλα τι να κανουμε... ειναι για το κοινο καλο.
Αληθεια γινονται αυτα στην ελλαδα?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: cyclades
κατι μου λεει οτι θα πονεσει η ψυχοθλα σου, ειδικα στο τελος, αλλα τι να κανουμε... ειναι για το κοινο καλο.
Αληθεια γινονται αυτα στην ελλαδα?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Εξειδικευμένα συνεργεία τα κάνουν με παρομοιο τρόπο αλλά δε νομίζω να ασχολειθουν με μια αυλή. Έχοντας δει καμία 10 παρόμοιες δουλειές τριγύρω ήξερα τι θα κάνει και έπεσα μέσα 90%.
Δε κατάλαβα τι θες να πεις. Γενικά πολλοί μάστορες είναι απλοί άνθρωποι πρακτικοί δεν ασχολούνται με θεωρίες αλλά είναι του αποτελέσματος. Πχ ξέρουν πως θέλει πλέγμα και το πετάνε απλά , δε θα βάλουν αποστάτες ούτε δέσιμο αλληλοεπικαλυψη κτλ.
Μου έλεγε ότι έκανε ρωγμές επειδή δε το εβρεξα ενώ τις έκανε μέσα σε 2-3 ώρες. Του είπα το περίεργο θα ήταν να μην ραγίσει. Επίσης του είπα πως επειδή είναι ενιαία επιφάνεια χωρίς αρμούς διαστολής περιμένω να δω που θα γίνει ρωγμή μου είπε πως δεν ραγίζει και έτσι πέφτει δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο είναι

Last edited:
Με αυτο το γλειψιμο που του κανουν ειναι φοβερο το αποτελεσμα.
Μια ερωτηση, ομως: Αν το κανανε πιο χυμα (και γρηγορα) και μετα το περναγαμε ενα μηχανημα για τριψιμο, δεν θα ειχαν το ιδιο αποτελεσμα;

απαντηση και στους δυο...
μαζι με αλλα βιντεο εχω προσξει...

- υποθετω οτι ειναι πολυ πιο δαπανηρο να κανει την μιση δουελια το πρωτο συενργειο και μετανα ερθει δευτερο για λειανση, εδικα μετα το στεγνωμα
- τα χαραγματα γινονται αναλογα με το που εχει ταση το τσιμεντο να σκασει στην πορεια. εκει αντιλαμβανομαι θελει γνωση και οχι οπως να'ναι. το εξηγει στο βιντεο με το τσιμενταρισμα του γκαραζ του
- σε αυτο το βιντεο εχουν ξεφυγει, κανουν καμπυλα χαραγματα
- ενα μερος του εργου ειναι διακοσμητικο τσιμεντο, φαιενται το πετραδκι του σαν μωσαικο
- χρησιμοποιουν πολλα βελτιωτικα μετα το ριξιμο
- γενικα εχουν μανια με το γυαλισμα
- αυτο με το πεζοδρομιο το προσεξατε....Αλλη συσταση συμφωνα με τις προδιαγραφες του δημου (χωρις σιδερα αλλα ινο-οπλισμενο με ναυλον) και πισσομενη βατα στα ορια!!!

περισσοτερα και πιο ειδικα θα μας πουν τα μελη που ασχολουνται επαγγελματικα

Last edited:
Συνωματε η παραπάνω δουλειά ξεφεύγει από το μέσο όρο...
Υπάρχουν συνεργία που θα στο κάνουν αλλά θα πληρώσεις αδρά για αυτο το αποτέλεσμα...
Το θέμα είναι αν αξίζει και που να το κάνεις αυτό....Εκεί είναι το ζήτημα....

Στην περίπτωση του Πάρη θα ήταν υπερβολή...άσε δε που όπως είπαμε υπάρχουν πολύ πιο βασικά πράγματα θα έπρεπε να έχουν γίνει που τα αναφέραμε πιο πριν...

Τώρα ότι έγινε εγινε...Ο χρόνος θα δείξει εάν όλα θα πάνε καλά...

Έχω δει αρκετά video και έχω την εντύπωση ότι οι Αμερικάνοι έχουν μανία με το φινίρισμα και έχουν εργαλεία που δεν έχω δει εδώ. Σε εμένα το πλάνο δεν είναι να είναι τελική επιφάνεια οπότε δε με απασχολούσε τόσο.