Μάστορες τα φώτα σας!!

Όπως είχα αναφέρει είχε κάποιες ρωγμές. Φυσικά ο μάστορας το απέδωσε στη διαβροχή για να δικαιολογηθεί αλλά εμφανίστηκαν άμεσα.
Πιστεύω πως έγιναν λόγω κατηφορικης κλίσης αλλά κυρίως επειδή είχα χαλίκι χοντρο το οποίο το με το τύπου bobcat ,το άπλωσε και δεν πατήθηκε να γίνει συμπύκνωση εδάφους.
Νομίζω πως αυτό φταίει διότι στα σημεία που ήταν σκέτο χώμα δεν εμφάνισε κάτι.
Οπότε μάλλον είναι σημαντικό να πατηθεί.

Attachments

• IMG_20211027_093927.jpg
    IMG_20211027_093927.jpg
    1 MB · Views: 32
Το μπετο ηταν πολυ σφικτο και γι' αυτο εσκασε τοσο γρηγορα. Εριξε σφικτο για να μη χαθει στο ανωμαλο εδαφος (χαλικι κλπ) … για λογους οικονομιας.
Αλωστε το μαρτυρουν και οι γραμμες απο τον πηχη.
Η δουλεια ειναι της τρεχαλας, για να μη πω τιποτα αλλο … ουτε στη δεκαετια του 80 τετοια εικονα με τις γραμμες. Εδω ισχυει οτι πληρωνεις παίρνεις ... η τιμη ηταν πολυ χαμηλη.

• Like
Reactions: KOSSTV
Το μπετο ηταν πολυ σφικτο και γι' αυτο εσκασε τοσο γρηγορα. Εριξε σφικτο για να μη χαθει στο ανωμαλο εδαφος (χαλικι κλπ) … για λογους οικονομιας.
Αλωστε το μαρτυρουν και οι γραμμες απο τον πηχη.
Η δουλεια ειναι της τρεχαλας, για να μη πω τιποτα αλλο … ουτε στη δεκαετια του 80 τετοια εικονα με τις γραμμες. Εδω ισχυει οτι πληρωνεις παίρνεις ... η τιμη ηταν πολυ χαμηλη.
Ήρθε βαρέλα 11 κυβικά.Όταν λες σφιχτό τι εννοείς ακριβώς; Κάτι μου είπε πως δε του φτάσε. Του είπα πως το περίμενα να πέσει έξω αφού τα έκανε όλα στο περίπου. Πάντως έχει σκάσει σε σημεία που έχει χαλίκι ή κλίση. Υπάρχουν σημεία που δεν έχει σκασει.
Λέει πως το άφησε έτσι για να κάτσει η πέτρα πάνω όταν βάλω.
Πάντως δε το βλέπω να παθαίνει κάτι μπετό είναι

Δεν φτάει το χαλίκι που ήταν κάτω ούτε εαν ήταν κατηφορικό...
Η διαβρωχη ειναι συμαντικη την κατάλληλη ωρα...στο είπαμε τόσοι..
Επισεις επαναλβανω ότι εαν είχαν πάρει τις κατάλληλες ευθείες ώστε να μην λιμνιαζει και είχε πάει στο κέντρο το πλέγμα,γιατι 100% δεν έχει κάτσει σωστά, με τους κατάλληλους αποστάτες ενδεχόμενος να είχαν αποφευχθεί οι ρωγμες...
Θέλω να πως ότι "παιζουν" πολυσύνθετο πράγματα για αυτο που έχει γίνει...
Γενικώς φενεται βιαστική η όλη δουλειά από την αρχη...και το δειχνει και το αποτέλεσμα...

Όπως σου έγραψα και νομίζω το έχει καταλάβει ο χρόνος θα δίνει τι έχει γίνει...οπότε μην τρελαίνεσαι με εικασίες...άστο...πάει τώρα...

Δεν φτάει το χαλίκι που ήταν κάτω ούτε εαν ήταν κατηφορικό...
Η διαβρωχη ειναι συμαντικη την κατάλληλη ωρα...στο είπαμε τόσοι..
Επισεις επαναλβανω ότι εαν είχαν πάρει τις κατάλληλες ευθείες ώστε να μην λιμνιαζει και είχε πάει στο κέντρο το πλέγμα,γιατι 100% δεν έχει κάτσει σωστά, με τους κατάλληλους αποστάτες ενδεχόμενος να είχαν αποφευχθεί οι ρωγμες...
Θέλω να πως ότι "παιζουν" πολυσύνθετο πράγματα για αυτο που έχει γίνει...
Γενικώς φενεται βιαστική η όλη δουλειά από την αρχη...και το δειχνει και το αποτέλεσμα...

Όπως σου έγραψα και νομίζω το έχει καταλάβει ο χρόνος θα δίνει τι έχει γίνει...οπότε μην τρελαίνεσαι με εικασίες...άστο...πάει τώρα...
Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως είναι η διαβροχή όταν είχαν φανεί σε 1- 2 ώρες μετά το ρίξιμο και ήταν νωπό ακόμα πχ αν το πιέζες ήταν μαλακό και φαινόταν υγρό. Λογικά είχε επιβραδυντικό και άλλα προσθετα.

Χωρις να ειμαι ειδικος, και εμενα μου εχουν τονισει πολλες φορες οτι η διαβροχη ειναι εξοχως σημαντικη, ειδικα αν ο καιρος ειναι "κακος" (ηλιος, αερας κτλ).

Μου εχει τυχει να "ποτιζω" πλακα μπετου με το λαστιχο, μεσημερι καλοκαιριου, μετα απο νυχτα κραιπαλης διαφορων ειδων, και ενω γυριζοντας σπιτι το πρωι διαπιστωσα οτι ειχε γεμισει με μισο μετρο νερο και περιμενα μεχρι το μεσημερι τον υδραυλικο να φτιαξει τη διαρροη, ενω εγω στο ενδιαμεσο προσπαθουσα να βγαλω τα νερα και να σωσω ο,τι σωζεται 😛
Μονο για "ποτισμα" δεν ημουν μετα, αλλα με ειχαν πρηξει για το ποσο σημαντικο ειναι. 🙄

(Παντως, δουλεψε το ποτισμα. Κοτζαμ εξοχικο φυτρωσε αργοτερα 😁 )

• Haha
  • Like
Reactions: nikfor and Parhs
Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως είναι η διαβροχή όταν είχαν φανεί σε 1- 2 ώρες μετά το ρίξιμο και ήταν νωπό ακόμα πχ αν το πιέζες ήταν μαλακό και φαινόταν υγρό. Λογικά είχε επιβραδυντικό και άλλα προσθετα.
Φιλε μου από την στιγμή που δεν έκανες καθόλου διαβροχη στην αρχη τι ψάχνεις...;
Σου ανέφερε κι όλας ο μάστορας ότι έπρεπε να το κάνεις αλλά δεν το έκανες..!!!
Εσύ το ανέφερες αυτο..

Πώς δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι δεν φτάει αυτο από την στιγμή που δεν γνωρίζεις...;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις.. Τέλος πάντων δεν θα επιμείνω άλλο από πλευράς μου..
Δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε αφού έγινε ότι έγινε...
Στο μέλλον ξέρεις τώρα..

Επιβραδυντικο στο μπετό δεν γνωρίζω να μπαίνει...ειδικό στεγνωτικο η ρευστοποιητης ναι...

• Like
Reactions: teodor_ch
Φιλε μου από την στιγμή που δεν έκανες καθόλου διάβρωχη στην αρχη τι ψάχνεις...;
Σου ανέφερε κι όλας ο μάστορας ότι έπρεπε να το κάνεις αλλά δεν το έκανες..!!!
Εσύ το ανέφερες αυτο..

Πώς δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι δεν φτάει αυτο από την στιγμή που δεν γνωρίζεις...;

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις.. Τέλος πάντων δεν θα επιμείνω άλλο από πλευράς μου..
Δεν υπάρχει και λόγως άλλωστε αφού έγινε ότι έγινε...
Στο μέλλον ξέρεις τώρα..

Επιβραδυτικο στο μπετό δεν γνωρίζω να μπαίνει...ειδικό στεγνωτικο η ρευστοποιητης ναι...
Ίσως δε το εξήγησα καλά. Δεν είμαι απόλυτος απλά είπα ότι έπεσε το μπετό 9:00 η ώρα και 10:30 είχαν γίνει οι ρωγμές. Δεδομένου ότι δεν είχε ήλιο η ζέστη αλλά ούτε αέρα μου φαίνεται πολύ δύσκολο να ήταν η διαβροχή τόσο σημαντικός παράγοντας τουλάχιστον τόσο γρήγορα. Αν πρέπει να ρίξεις νερό σε πχ μισή ώρα τότε δε το γνωρίζα. Ο μάστορας όταν το έριξε μου έλεγε να μη ρίξω νερό και θα ρίξει αύριο Όταν ήρθε όμως να το δει έλεγε γιατί δεν έριξα για να δικαιολογήσει τις ρωγμές. Όσο αφορά το επιβραδυντικό κάποιοι το λενε και έτσι ουσιαστικά ρευστοποίητης θα είναι πχ

έπεσε το μπετό 9:00 η ώρα και 10:30 είχαν γίνει οι ρωγμές. Δεδομένου ότι δεν είχε ήλιο η ζέστη αλλά ούτε αέρα
Αν ισχύουν τα παραπάνω, ΔΕΝ ήταν θέμα διαβροχής.
(τελικά πόσα πλήρωσες; )

Θυμαται κανεις πως λεγεται ενα τσιμεντοειδες κονιαμα που το βαζεις απο την μια πλευρα του τοιχου, εαν η αλλη δεν ειναι επισκεψιμη, και που σταματαει την εισροη νερου?
Θελω να σταματησω μια μικρη ροη βροχινου νερου σε υπογειο, οπου δεν υπαρχει δυνατοτητα μονωσης του τοιχου απο την εξω μερια.

Έχω δει αρκετά video και έχω την εντύπωση ότι οι Αμερικάνοι έχουν μανία με το φινίρισμα και έχουν εργαλεία που δεν έχω δει εδώ. Σε εμένα το πλάνο δεν είναι να είναι τελική επιφάνεια οπότε δε με απασχολούσε τόσο.
για αυτο ποσταρισα και εγω...για να δουμε την διαφορα νοοτροπιας>
Γιατι βλέπω οτι ο κανονας ειναι η προχειροτητα στα μαστορικα

Αν ισχύουν τα παραπάνω, ΔΕΝ ήταν θέμα διαβροχής.
(τελικά πόσα πλήρωσες; )
Δε πλήρωσα από τη τσέπη μου οπότε ακριβώς δε ξέρω. Χοντρικά:
Το μπετό πήγε μαζί με πρεσα 920 + 150 για 11 κυβικά. Κάτι καλώδια επειδή δεν έβαλε σωλήνες πέρασε ότι νόμιζε κάνα 80ρι. Ο μάστορας 500€. Σύνολο με μαλακιουλες~ 1700€

Θυμαται κανεις πως λεγεται ενα τσιμεντοειδες κονιαμα που το βαζεις απο την μια πλευρα του τοιχου, εαν η αλλη δεν ειναι επισκεψιμη, και που σταματαει την εισροη νερου?
Θελω να σταματησω μια μικρη ροη βροχινου νερου σε υπογειο, οπου δεν υπαρχει δυνατοτητα μονωσης του τοιχου απο την εξω μερια.
Μπορείς να δεις από site εταιρείων. Βέβαια παίζει ρόλο να είναι και διαθέσιμο στον έμπορο. Δε θυμάμαι αλλά αλλά ηsika έχει.

• Like
Reactions: Χιωτης
Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως είναι η διαβροχή όταν είχαν φανεί σε 1- 2 ώρες μετά το ρίξιμο και ήταν νωπό ακόμα πχ αν το πιέζες ήταν μαλακό…

Κι όμως…
άν το έβρεχες δεν θα είχες ρωγμές.
Εκείνη ακριβώς την ώρα θέλει προσοχή, όταν είναι νωπό, το πιέζεις και είναι μαλακό, αλλά έχει σταματήσει να είναι ρευστό.

Eδω εισαι...εχουν φυγει σακια και σακια....!!!

Φίλε Πάρη ...να σου δώσω μια συμβουλή... μην αγχώνεσαι τόσο πολύ (γιατί στο τέλος θα κάνεις εσύ ρωγμές) για ένα παλιομπετόν που θα πατάνε αυτοκίνητα επάνω. Αποκλείεται να πέσει κανένα μέσα....άστο να ανοίξει και άμα γίνει πολύ το γεμίζεις αργότερα με άλλο τσιμέντο. :cool:

Ποσο μεγαλη ειναι;
Το leroy εχει καβιλιες μεχρι τουλαχιστον 18αρες. Σε καποια μεγεθη μονο ισιες, οχι κοτλε, αλλα δε νομιζω οτι σε νοιαζει αυτο.