Μάστορες τα φώτα σας!!

Ξέρει καποιος ποιος ειναι ο σωστός τροπος να ενώσεις ορθοστάτη γυψοσανίδας με το στρωτήρα;
Εχω δει να γινεται με "πριτσιναδορο" που απλα τρυπάει τα δυο προφιλ και ετσι στερεώνονται. Εχω ακουσει πως γινεται και με βιδες μικρές. Βεβαια σκεφτομαι πως η βιδα θα προεξεχει αρα δε θα πατάει η γυψοσανίδα 100%. Βεβαια δε ξερω ποσο θεμα ειναι αυτο. Στη τελικη ομως αφου βιδώνονται ολα μεταξύ τους μηπως δεν εχει νοημα;

Με αυτοδιατρητες βιδες....Οι βιδες αμα πιαστουν σωστα ερχοντα σχεδον προσωπο στο ορθωστατη/στρωτηρα και δεν δημιουργηται προβλημα στο ισιο στερεωμα της γυψοσανιδας....γενικα δυσκολα να σου δημιουργηθει θεμα εκτος και εαν ειναι πολυ εξω η βιδα...
06.00.03.5X25-200x200.jpg

Με αυτοδιατρητες βιδες....Οι βιδες αμα πιαστουν σωστα ερχοντα σχεδον προσωπο στο ορθωστατη/στρωτηρα και δεν δημιουργηται προβλημα στο ισιο στερεωμα της γυψοσανιδας....γενικα δυσκολα να σου δημιουργηθει θεμα εκτος και εαν ειναι πολυ εξω η βιδα...
06.00.03.5X25-200x200.jpg
Μου φαινεται και εμενα η πιο σιγουρη λύση. Βεβαια έχει τύχει να δω 4 εππαγλεματίες και για καποιο λογο περιοριζοντουσαν μονο στο εργαλείο δηλαδη χωρις βιδες. Παρολα αυτα δε κουναγανε καθολου. Μου ειχε κανει εντυπωση τη πρωτη φορα.

Εγώ προσωπικά στις γυψινες κατασκευές που εχω κάνει τα κάνω όλα με κατσαβιδιερα ολα αυτα τα ενωματα...οποτε δεν ειχα ποτε προβλημα...δεν νομιζω να χρειάζεται και δεν ξερω πως βολεύει ο πριτσιναδορος ειδικά σε κλειστά σημεία.. . δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και 3-4 συνεργία που γνωρίζω δεν ειδα κανέναν να κάνει χρήση του.
Τώρα πως το δουλεύουν μερικοί δεν ξέρω...

Last edited:
Νικο για δες εδω....εχει πολυ καλες τιμες και στελνει παντου...

Απο εκει πηρα το πρωτο κρεβατι/κουνια της πρωτης μου κορης....

************************************************************************************************************************************************

Παιδες για δεστε τα παρακατω εαν ειναι σωστα...Εκτος απο την ταινια και το τροφοδοτικο εχω βρει και φισ για την περιπτωση που κοψω την ταινια και βαλω διπλη καθως η 5μ θα μου φτασει και θα μου περισσεψει...δηλ θα χρησιμοποιησω τα 3,5(1,7+1,7) απο τα 5 για αυτο που θελω να κανω...

Το μαγαζι ειναι το πιο κοντινο με ολα τα παραπανω που θελω,εαν ειναι σωστα συνδεσμολογικα,με οσα ειπαμε προγενεστερα ωστε να παω να τα παρω...
Εαν παλι ειναι κατι λαθος πεστε μου απο το ιδιο site τι να επιλεξω...

Δεν ξέρω σε τι χώρο θέλεις να βάλεις την λεντοταινια , ίσως να έβαζες και ένα dimmer για να ελέγχεις την ένταση του φωτισμού.
Εμένα πολύ με έχει εξυπηρετήσει.
Κάτι σαν το παρακάτω

• Like
Reactions: KOSSTV
θα μπει στο εργαστηρι και θα φωτιζει σε σημειο που γινονται διαφορες εργασιες...
Συν οτι θα φωτιζει και το υπολοιπο μερος κατα καποιο τροπο...
Εαν δω οτι ο φωτισμος ειναι πολυς,γιατι σκεφτομαι να βαλω δυο σειρες,τοτε θα προχωρησω σε μια...εαν δω οτι ειναι λιγος τοτε ναι θα δοκιμασω το demmer με τις 2 σειρες ωστε να εχω αυξομειωση του φωτισμου οπως λες...
Ευχαριστω για την πληροφορια/βοηθεια...

εχω μια 5050 ενος μετρου πανω απο ενα παγκο αναλογο.. Δουλευει σε μικροτερη ισχυ λογω τροφοδοσιας με μπαταριες, και βρισκω τον φωτισμο επαρκη.
εκτος οταν θελω να φωτισω εγκοπες και τρυπες σε κατασκευες που δεν φωτιζονται απευθειας.

Εγω θα ελεγα να πειραματιστεις με την γωνια περισσοτερο. Αν την βαλεις στον τοιχο πιθανον να σε πανιαζει. Ντιμερ στα 700-800 λουμεν δεν το βρισκω απαραιτητο

• Like
Reactions: KOSSTV
Ο φωτισμός θα έρχεται από κρεμαστη ξυλινη κατασκευή από μπροστά περιπου προς τα πίσω..ενδεχόμενος και σε κάποια σημεία και πώς τα πάνω ώστε να διαχέεται το φως...οπότε δεν νομιζω να τιθεται θεμα πανιασματος...
Θα έχω το επόμενο Σ/Κ εικόνα αφού έχω στα χέρια μου τα αναλώσιμα φωτισμού...

ο παλαιός αυτόματος Helios D 530 (3 καλώδια) δεν λειτουργεί. Με ποιόν συμβατό μπορώ να τον αντικαταστήσω;

Δεν υπάρχει πια ο συγκεκριμένος τύπος, έχει καταργηθεί, μπορεί να αντικατασταθεί με αυτόματο κλιμακοστασίου ράγας μόνο που θα χρειαστεί και ένα επιπλέον καλώδιο ουδετέρου, για να μπορέσει να λειτουργήσει.

• Like
Reactions: Χιωτης
Έχετε να προτείνετε κάποιον ανιχνευτή μετάλλων για χρήση σε γυψοσανίδα;
Θέλω να βρίσκω τα μεταλλα που στηρίζουν τις γυψοσανίδες ώστε να τρύπησε και να περάσω βίδες μέσα στο μέταλλο

Αυτόν έχω χρόνια αλλά είναι εύκολο αυτό που θέλεις οπότε και με φθηνότερο θα κάνεις δουλειά

• Like
Reactions: anastasg and KOSSTV
Εάν το θες για αποκλειστικα για περίπτωση γυψοσανιδας θα σου έλεγα να μην δαπανησεις πολλά Γιώργο...Εάν το θες και για άλλες δουλειές και περισσότερη ακρίβεια θα πρέπει να ανέβεις σε χρήματα σαν αυτό του Πάνου..
Εγώ όμως νομίζω ότι το παρακάτω της Uni-T νομίζω θα σε ικανοποιήσει.

• Like
Reactions: anastasg
Σας ευχαριστώ
Μόνο για τις γυψοσανιδες το χρειάζομαι (τουλάχιστον για την ώρα) για να κρεμάσουν κουρτινοξυλα, διακοσμητικά κλπ.
Μάλλον για το φθηνό που πρότεινε ο Κωστής θα πάω.
Αλήθεια ένας καλός μαγνήτης θα μπορούσε να κανει τη δουλειά;

Eλα να σου δανεισω εναν ανιχνευτη Βοsch της DIY σειρας να κανεις τη δουλεια σου.
321x321

Εχω και ενα φινο Parkside ανιχνευτακι, σουπερ τσιπικο αλλα φαινεται να δουλευει :)

Μιχάλη ευχαριστώ για την προσφορά σου, το εκτιμώ ιδιαίτερα! (y)
Όμως το θέλω για όταν θα πάω Κεφαλονιά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα Χριστούγεννα