Μάστορες τα φώτα σας!!

Στην ουσια το προβλημα ειναι στην ενωση της περγολας με τον τοιχο...οχι στο υπολοιπο κομματι της περγολας....
Παρολα αυτα θελω μια φωτο....

Ειχα το ιδιο προβλημα με μια αναλογη περγολα που ειχε κανει ο πεθερος με τοπικο μαστορα μου πριν απο 10 χρονια στην Λημνο και τρεχαν νερα....και οχι μετα απο διαστημα αλλα μετα απο μηνα ετρεχαν νερα απο κατω στην γωνια...Ο μαστορας ειπε οτι δεν μπορουσε να γινει τιποτα....εισαι συγουρος του λεω..;...ναι μου απανταει...
Του λεω σε ευχαριστω και τελος οι δουλεεις μαζι σου....

Ξυλωσα ολο κατα μηκος εκει που ηταν η ενωση και χαντρωσα μεσα στον παλιο τοιχο το τελεταιο κεραμιδι και εποιτα περασα πλεγματα με τσιμεντοειδη κονιασματα με κλιση και περασα στεγανωτικα και τελος το εβαψα με Hyperdesmo στο σημειο....10 χρονια τωρα ουτε σταγονα...δεν εχω φωτο απο την επισκευη ειδαλως θα καταλαβαινες...
Αυτο στις καλοκαιρινες μου διακοπες πριν χρονια..:mad:

• Like
Reactions: Χιωτης
χμμμ,,,για να καταλαβω. πρωτα χωνεψες το εκραμιδι στον τοιχο και μετα περασες απο πανω κονιαμτα κτλ?

χμμμ,,,για να καταλαβω. πρωτα χωνεψες το εκραμιδι στον τοιχο και μετα περασες απο πανω κονιαμτα κτλ?

Nαι...2-3 ποντους...στην ουσια μετα "ντυθηκε" απο πανω με λασπη(τσιμεντοειδη κονιασματα) και ενφυτευτικε πλεγμα ωστε να μην σκαει/ριγματωνει...;)

με την ευκαιρα..τι πιστευεις για την προσθηκη μπετονιτη σε επισκευαστικα κονιαματα εκει που υπαρχει θεμα/κινδυνος υγρασιας

Nαι...2-3 ποντους...στην ουσια μετα "ντυθηκε" απο πανω με λασπη(τσιμεντοειδη κονιασματα) και ενφυτευτικε πλεγμα ωστε να μην σκαει/ριγματωνει...;)
Β σκεψη...ρες μπας καια ρχισουμε νεο τοπικ "εμπειριες με μαστορους"?
Καλή ιδεα αν και το σκεφτομουν χτες. Βασικά δεν έχω προβλημα να σας γραψω 100 σελιδες τι έχω περάσει με μάστορες αλλα ειναι λίγο μιζέρια.
Αυτο που με απασχολεί ειναι ΠΩΣ θα βρω σωστό μάστορα να του δώσω και οσα λεφτα θελει αρκεί να βλέπεις τη δουλειά του και να **.
Δυστυχώς δε τα έχω καταφέρει δε ξέρω γιατι. Πχ ειχα δει υδραυλικό με πιστοποιήσεις και κέρατα με δουλειές σε πολυ γνωστά ονοματα διασημότητες με βιλες σχετικα κοντα μου. Γενικά δουλευε το μυαλό του αλλα δε ξερω η δουλειά του πολυ μέτρια ειδικά οι βοηθοί παιζει να ειχαν καποιο προβλημα. Αναγάκστηκα να τους λεω εγω πως να βαλουν ενα ειδικο σιφωνι που δεν ειχαν δει ξανα καθως παραλειπαν εξαρτήματα κτλ η το βαζαν αναποδα και δε ξεραν πως να το συναρμολογίσουν.
Η δουλειά που έκανε ηταν της πλακας. Πχ μια εργασια που εδωσα 200€ αναγκαστηκα να το ξανακανω μονος μου αφου έσταζαν ΟΛΑ τα βιδωτα εξαρτήματα. Αυτος μου έλεγε δεν ειναι τιποτα θα το φτιάξουμε και δεν εκανε τιποτα.Ο άλλος υδραυλικός αν θυμάστε που ειχε φερει ο πεθερος μου παλαια ειχε αστοχήσει στην ένωση της pvc και μυριζε το σπιτι βοθρίλα. Κανεις δεν ηταν προθυμος να βρει το προβλημα και αναγκάστηκα να βρω εγω τη τρυπα σκαβοντας και με πατεντες. Ενας αλλος τελικα αποδειχθηκε καλος σε σχεση με άλλους απλα ξενέρωσα που ειχε βαλει στραβα σε ολους τους αξονες το εντιχοισμένο καζανακι και με το ζορι ευθυγραμισα το καπακι και τη λεκανη οριακά και άλλα μικροπραγματα.

Στην ουσια το προβλημα ειναι στην ενωση της περγολας με τον τοιχο...οχι στο υπολοιπο κομματι της περγολας....
Παρολα αυτα θελω μια φωτο....

Ειχα το ιδιο προβλημα με μια αναλογη περγολα που ειχε κανει ο πεθερος με τοπικο μαστορα μου πριν απο 10 χρονια στην Λημνο και τρεχαν νερα....και οχι μετα απο διαστημα αλλα μετα απο μηνα ετρεχαν νερα απο κατω στην γωνια...Ο μαστορας ειπε οτι δεν μπορουσε να γινει τιποτα....εισαι συγουρος του λεω..;...ναι μου απανταει...
Του λεω σε ευχαριστω και τελος οι δουλεεις μαζι σου....

Ξυλωσα ολο κατα μηκος εκει που ηταν η ενωση και χαντρωσα μεσα στον παλιο τοιχο το τελεταιο κεραμιδι και εποιτα περασα πλεγματα με τσιμεντοειδη κονιασματα με κλιση και περασα στεγανωτικα και τελος το εβαψα με Hyperdesmo στο σημειο....10 χρονια τωρα ουτε σταγονα...δεν εχω φωτο απο την επισκευη ειδαλως θα καταλαβαινες...
Αυτο στις καλοκαιρινες μου διακοπες πριν χρονια..:mad:
Εμένα πάντως ειχε άλλη μέθοδο. Εριχνε ενα τσιμεντοειδες κονίαμα με καλουπακι στην ένωση με το τοίχο χωρις πλεγμα το οποιο ρηγμάτωνε πολυ. Μετα ισως την επομενη μέρα εβαζε ασταρι πισσας και πανω κολλαγε την ταινια της σικα ασφαλτική. Τελος πέρναγε ενα ελαστομερές απο πάνω. Λεει πως κόλαγε αυτος τη μεμβρανη στο τοιχο. Δε μου άρεσε που ρηγματώνει βεβαια το κονιαμα καθως και η ορθη γωνια γιατι του ειπα οτι δε τα πανε καλα τα ασφαλτόπανα με τις ορθες γωνίες. Παρολα αυτα εως τωρα το ελαστομερες εχει σκάσει απο οτι βλεπω μονο. Μια σκεπη που ειχε φτιάξει παντως σε μπαλκονακι δε στάζει πάντως τιποτα παρολα αυτα

Εμένα πάντως ειχε άλλη μέθοδο. Εριχνε ενα τσιμεντοειδες κονίαμα με καλουπακι στην ένωση με το τοίχο χωρις πλεγμα το οποιο ρηγμάτωνε πολυ. Μετα ισως την επομενη μέρα εβαζε ασταρι πισσας και πανω κολλαγε την ταινια της σικα ασφαλτική. Τελος πέρναγε ενα ελαστομερές απο πάνω. Λεει πως κόλαγε αυτος τη μεμβρανη στο τοιχο. Δε μου άρεσε που ρηγματώνει βεβαια το κονιαμα καθως και η ορθη γωνια γιατι του ειπα οτι δε τα πανε καλα τα ασφαλτόπανα με τις ορθες γωνίες. Παρολα αυτα εως τωρα το ελαστομερες εχει σκάσει απο οτι βλεπω μονο. Μια σκεπη που ειχε φτιάξει παντως σε μπαλκονακι δε στάζει πάντως τιποτα παρολα αυτα
Εαν δεν χαντρωσεις και δεν βαλεις πλεγμα απο μεσα δεν προκειται να δεσει ποτε το ενα με το αλλο (νεο/παλιο)...η περιπτωση που αναφερεις ειναι επιφανιακη δουλεια....αλλωται γινεται σωστα αλλωται οχι...
Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης η σωστη εφαρμογη και τεχνικη της καθε δουλειας απο τον καθε μαστορα εχει τεραστια σημασια...εχω δει και αλλου με ασφαλτικη ταινια και δεν εχει κανει τιποτα οπως λες...
Στο λεω γιατι δυστυχως εχω επιδιορθωσει την παραπανω μεθοθο ξυλωνοντας την πληρως...

Β σκεψη...ρες μπας καια ρχισουμε νεο τοπικ "εμπειριες με μαστορους"?

Υπαρχει αναλογο νημα.... "Εγκληματιες Μαστορες" :)

• Like
Reactions: KOSSTV and Parhs
Εαν δεν χαντρωσεις και δεν βαλεις πλεγμα απο μεσα δεν προκειται να δεσει ποτε το ενα με το αλλο (νεο/παλιο)...η περιπτωση που αναφερεις ειναι επιφανιακη δουλεια....αλλωται γινεται σωστα αλλωται οχι...
Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης η σωστη εφαρμογη και τεχνικη της καθε δουλειας απο τον καθε μαστορα εχει τεραστια σημασια...εχω δει και αλλου με ασφαλτικη ταινια και δεν εχει κανει τιποτα οπως λες...
Στο λεω γιατι δυστυχως εχω επιδιορθωσει την παραπανω μεθοθο ξυλωνοντας την πληρως...
Και εμενα μου φαινεται λογικο το χαντρωμα που λες. Αλλιως κολλάς πάνω στη μπογια/σοβα στην ουσία που δε το θεωρω αξιοπιστο. Επισης μου φαινεται χλωμο να κατσει καλα το πανι πολλες φορες κανει ζαρες.
Σκεφτομαι μηπως κανονικα θελει και η μεμβρανη να χαντρωθει λιγο ετσι ωστε το νερο που γλυφει να μη μπορει να παει κατω. Αν απλα ακουμπησεις τη μεμβρανη οπως μου ειχε πει ο σκεπας οτι ειναι χλωμο το βλεπω να γινει δουλεια σωστη.

Attachments

• IMG20210222151358.jpg
    IMG20210222151358.jpg
    3.1 MB · Views: 38
Σαν άσχετος, εγώ θα έβαζα κάποια μεμβράνη ή ένα υλικό σαν το hyperdesmo ΚΑΠΑΚΙ πάνω απο τον άσπρο τοίχο δεξιά και πάνω απο το μπεζ τσιμεντάκι αριστερά.

Δηλαδή να μήν έχει κάθετες τρύπες προς τα επάνω να σκάσει και να περνάει νερό.

Φυσικά με τη σωστή διαδικασία να κολλήσει και σωστά.
Καθάρισμα, αστάρι και πέρασμα 1-2 χέρια όπως και κάποιο βερνίκι που θέλει νομίζω το hyperdesmo για να αντέξει περισσότερο.

Αλλά εγώ είμαι άσχετος :)

Χάντρωμα
Σάθρωση επιφάνειας σκυροδέματος για να επιτευχθεί μονολιθική (συνεχής) κατασκευή στοιχείων κατασκευασμένων με χρονική διαφορά.

Και εμενα μου φαινεται λογικο το χαντρωμα που λες. Αλλιως κολλάς πάνω στη μπογια/σοβα στην ουσία που δε το θεωρω αξιοπιστο. Επισης μου φαινεται χλωμο να κατσει καλα το πανι πολλες φορες κανει ζαρες.
Σκεφτομαι μηπως κανονικα θελει και η μεμβρανη να χαντρωθει λιγο ετσι ωστε το νερο που γλυφει να μη μπορει να παει κατω. Αν απλα ακουμπησεις τη μεμβρανη οπως μου ειχε πει ο σκεπας οτι ειναι χλωμο το βλεπω να γινει δουλεια σωστη.
Αυτό το κεραμίδι στεγανωτικο είναι...;
Έχει περαστει πάνω από το πισοχαρτο...;
Γενικός αυτό έξτρα Γ που έχει φτιαχτεί δεν μου αρέσει καθόλου γιατί στην ουσία δεν προσφέρει κάτι...

Στα κομμάτια αυτά η γωνια γίνεται ημικύκλιο ωστε το νερο να εχει ροη και να μην καθεται καθολου...
Για εμενα καθαρισμα τα σαθρα και ξεκωλλημενα κομματα στο κεραμιδι και εποιτα περασμα με Durocret και εβαπτιζομενο δικτη/υαλοπλεγμα...εποιτα δευτερη στρωση Durocret και εποιτα Hyperdesmo με το ασταρι του...και νομιζω τελειωσες...3-4 μερες θες για αυτο....

Οσο αφορα το χαντρωμα με απλα λογια σκαβουμε το παλιο τοιχιο για ισχωρησει μεσα το νεο υλικο ωστε να μην εχουμε θεματα..
Βαζω ενα παραδειγμα για το εστι χαντρωμα απο ενα πεζοδρομιο το οποιο το τοιχιο επερνε νερα στο υπογειο κατα μηκος της ενωσης με το σπιτι..
Ολο επισκευασμενο με Durocret..

20201012_094330.jpg 20201012_094340.jpg

20201015_154023.jpg

Αγγελε σαθρωση ονομαζουμε το κομματια εκεινα του σοβα η μπετου τα οποια εχουν αποσυνθεθει η διαλυθει σε σχεση με το υπολοιπο...

Last edited:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το παγκοπριονο κόβει τέλεια από τη μια πλευρά του δίσκου, αλλά από την άλλη καίει το ξύλο.

Έκοβα κάτι πηχάκια με το Crosscut Sled
Δεν το κάνει πάντα. Το κάνει τις περισσότερες φορές όμως και το κάψιμο είναι βαθύ.

Image287643429743429960.jpg

Έχετε κάποια ιδέα συνάδελφοι; :unsure:

@nikfor για ρίξε μια ματιά εδώ, ίσως σε βοηθήσει.

Πολύ χρήσιμο το άρθρο! Ευχαριστώ. 🙂 Θα ελέγξω όλα αυτά που αναφέρει.

Γιατι το sled μπορει να ειναι στραβο και το προκαλει με μικρη πιεση του ξυλου
Εχεις κανει το τεστ των 5 κοπων?

Ωχ, έχεις δίκιο. Το έχεις αναφέρει ξανά και έχω παραλείψει να το κάνω. :confused:
Θα το δω αύριο και θα γράψω.

• Like
Reactions: KOSSTV