Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει αν με αυτόν το έξυπνο διακόπτη μπορώ να κάνω την ηλεκτρική σκούπα να λειτουργεί με τηλεχειρισμό;
Το σκεπτικό είναι να τον ενσωματώσω σε προέκταση του καλωδίου της σκούπας και πριν από την πρίζα.

Υ.Γ. η τιμή μου φαίνεται αρκετά χαμηλή για 16Α
Άνετα.

• Like
Reactions: anastasg
Αφου εσυ εχεις την καλή που ενεργοποιείται με το εργαλείο τι ψάχνεις?

Αν θες κάτι άλλο υπάρχουν και οι κλασσικές πριζες με τηλεχειριστήριο.
Εχεις δίκιο για την σκούπα ότι έχει πρίζα αλλά πολλές φορές δεν συνδέω το εργαλείο πάνω της.

Αυτό είναι κάτι διαφορετικό που μπορώ να το χρησιμοποιήσω ποικιλοτρόπως και είναι και πολύ φθηνό σε σχέση με τις πρίζες.

Εψαχνα κι εγω για το θεμα αυτο τις προαλλες..
Δεν εχω κατασταλλαξει καπου ακομα, αλλα σιγουρα θα το επιχειρησω γιατι ειναι εξαιρετικα χρησιμο.. Με τηλεκοντρολ ψαχνω..
Εχω μπανισει αυτο

• Like
Reactions: anastasg
Δεν χρειαζεται να παραγγειλεις απο την Κινα. Υπαρχουν και εδω σε καλυτερες τιμες. Παρε το φτηνοτερο, δεν κανει ουσιαστικη διαφορα.
Εγω ειχα παρει 3-4 σετακια απο τη λαικη πριν καμμια 10αρια χρονια, λιγα ευρω το καθενα, και δεν μου εχει χαλασει κανενα!

το είχαμε συζητήσει και παλιότερα Γιώργο. Είναι πολύ βολικό εξάρτημα και απαραίτητο στο εργαστήριο. Από τότε που συζητάγαμε βέβαια, εχουν προστεθεί και νέες δυνατότητες. Να λες δηλαδή, «άναψε σκούπα» και αυτή να ανάβει :-p

Θα φτιαξω ενα μικρο στεγαστρο 2χ1 με μεταλικους βραχιονες στερεωμενους σε τοιχο μονο, απο τσιμεντολιθο.
Πως μπορω να στερεωσω αυτα αξιοπιστα, στραντζαριστο 3χ3 στο τοιχο? Δεν θα εχει υποστυλωση στο εδαφος στο αλλο ακρο.
ΝΟμιζω το καλυτερο ειναι με περαστες ντιζες, υπαρχει καποια αλλη ιδεα?

Σε αναλογη κατασκευη,λιγο πιο μακροστενη,βαλαμε λαμες πλατους 4 εκ και παχους 3χιλ στον τοιχο σε 4 βραχιωνες εξω αλλα και απο μεσα...τις τρυπησαμε και εποιτα περασαμε απο εκει τις ντιζες...εμας εγινε με πανελ βεβαια..εγινε πολυ τουμανο...Ο λογως της λαμας μεσα εξω ειναι να κραταει αντιβαρο και κοντρα του βραχιωνες σε περιπτωση καιρικων φενομενων...π.χ..βαρος χιονιου(ακραια περιπτωση) και αερηδες...

• Like
Reactions: Nektarios2015
Τι βαθμός στεγανωτητας πριζες προτείνεται να βάλω, σε μπαλκόνι, μπάνιο και κουζίνα!

Τι βαθμός στεγανωτητας πριζες προτείνεται να βάλω, σε μπαλκόνι, μπάνιο και κουζίνα!
στη κουζινα, παγκο αν εννοεις βαζεις κλασικα οτι βαζεις σπιτι. Στο μπανιο επισης υπο προυποθεσεις, μπορεις να βαλεις ομως ip55 χωνευτου τυπου οπως η plexo που αναφερθηκε. Εξωτερικο χωρο, οπως μπαλκονι καλο ειναι να βαλεις ip55 τυπου plexo, χωνευτη ή εξωτερικη αναλογα το τροπο τοποθετησης.

Bασιλη στις κουζινες εχω τις κλασσικες σουκο που εχω και στο υπολοιπο σπιτι.
Στα μπανια παλι τις κλασσικες σουκο αλλα με καπακι, δεν ειχαμε ποτε προβλημα, αλλα οπως λεει και ο Νεκταριος ισως να δεις και καποιες χωνευτες στεγανες.
Στα μπαλκονια εχω βαλει παλι κλασσικες σουκο με καπακι χωρις καποιο θεμα αλλα θα προτιμουσα να ειχα βαλει στεγανες χωνευτες η στεγανες εξωτερικες.

• Like
Reactions: vasilisp77
Ευχαριστώ μάστορια!! Έχω τρελαθεί με αυτές τις πρίζες και είναι και πολλές. Είδα την χωνευτή ip 55 παίζει ρόλο που δεν έχει καπάκι για έξω!!

Ναι τελικά η ip 55 είναι με καπάκι τελικά, απλά ήταν διάφανο και δεν το παρατήρησα!

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα μια βοήθεια αρχικά για το πως λέγεται η βίδα στην φωτογραφία και αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω.

Είναι από καρέκλα εξωτερικού χώρου, ξύλινη αναδιπλούμενη και λειτουργεί σαν πειρος. Στο μικρό κομμάτι έχει σπάσει ένας κυκλικός δίσκος σε μέγεθος ροδέλας.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θανάσης 20220130_183209.jpg20220130_183147.jpg