Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχεις δικιο αλλα εαν παρατηρησεις, ο πεπειραμενος και υποδειγματικος υλοτομος εχει δεσει τον κορμο με σχοινι για αυτον ακριβως το λογο.

Μαλιστα, το δεσιμο του ξυλου το δειχνει λεπτομερεστατα και κανονικα αλλα και σε ζουμ (16") για να δωσει εμφαση σε αυτη την κρισιμη λεπτομερεια.

Μιχάλη, κι αυτό με το δέσιμο δεν το κατάλαβα. Μόλις τελειώνει το κόψιμο, ο μισός κορμός που πέφτει είναι αυτός που δεν μου κάθεται καλά. Ο άλλος μισός πατάει σε δύο σημεία οπότε λογικά δεν μπορεί να πέσει, παρόλαυτά ο τύπος τον δένει.

Πίστευα ότι τα δύο οριζόντια δοκάρια του καβαλέτου πρέπει να είναι πιο χαμηλά ώστε να χωράει το αλυσοπρίονο να κόψει και από την κάτω πλευρά του κορμού. Αλλά όσα έχω δει στο ιντερνετ είναι όπως αυτό της Stihl.

Εχεις δικιο αλλα εαν παρατηρησεις, ο πεπειραμενος και υποδειγματικος υλοτομος εχει δεσει τον κορμο με σχοινι για αυτον ακριβως το λογο.

Μαλιστα, το δεσιμο του ξυλου το δειχνει λεπτομερεστατα και κανονικα αλλα και σε ζουμ (16") για να δωσει εμφαση σε αυτη την κρισιμη λεπτομερεια.

Θα στο χαλάσω λίγο αλλά το δέσιμο είναι για φρου/φρου κι αρώματα…
Στη συγκεκριμένη κοπή είναι τελείως περιττό.

• Like
Reactions: mikemtb
Μιχάλη, κι αυτό με το δέσιμο δεν το κατάλαβα. Μόλις τελειώνει το κόψιμο, ο μισός κορμός που πέφτει είναι αυτός που δεν μου κάθεται καλά. Ο άλλος μισός πατάει σε δύο σημεία οπότε λογικά δεν μπορεί να πέσει, παρόλαυτά ο τύπος τον δένει.

Έχεις δίκιο, απλά δεν μαγκώνει επειδή το κουτσουράκι είναι μικρό και δεν επχει το απαιτούμενο βάρος.

• Like
Reactions: dk31
Έχω παρόμοια βάση και έχω κόψει μέχρι τώρα περίπου ένα τόνο ξύλα.
Το βάρος των κομματιών είναι πολύ μικρό και έτσι δεν σφηνώνει καθόλου το αλυσοπρίονο.

Το πιό δύσκολο κομμάτι είναι να μήν βρεί η αλυσίδα στο τελείωμα την ίδια τη βάση που εμένα είναι και σιδερένια.

Απίστευτη ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια. Είχα πάρει αυτό στο λινκ το οποίο έχω μετατρέψει στις αποστάσεις των κενών γιατί χρειαζόμουν μικρότερα κομμάτια.

Δοκίμασα αυτό πρώτη φορά σήμερα με νερό στο αμάξι και φαίνεται καλό.

Ξέρει κανείς τι καθαριστικό παίρνει;

View attachment 201850
Δώσε περισσότερες πληροφορίες.
Είδα να το χρησιμοποιούν σε ταπετσαρίες και στην εταζιερα στο πλυντήριο του αυτοκινήτου που πάω.

Ευχαριστώ παιδιά. Με αυτό στο λινκ του teodor (πολύ καλή τιμούλα) μπορείς να κόψεις και από κάτω προς τα πάνω αν χρειαστεί (για μεγαλύτερους κορμούς). Για πιο λεπτά ξύλα, κρατάω ότι μπορούμε να κόβουμε και με τη μία.

Ανεξαρτητως βαρους/μηκους, καθε κουτσουρο που ειναι πιασμενο σε δυο σημεια ειναι πιθανο να μαγκωσει τη λαμα (εαν δεν μπορει να δεθει η μια πλευρα).

Το λεω επειδη κοβω δεκαδες κουτσουρα καθε σεζον για το ενεργειακο τζακι το δικο μου και του πατερα μου.
Σε δαγκανες που προσαρμοζονται σε παγκο εργασιας.
37064657571_17b93ac394_b.jpg

36808786430_2ac1ba2fdf_b.jpg

Αν θυμαμαι καλα, μου ειχαν τονισει τον συγκεκριμενο κινδυνο καποια μελη οταν ειχα αναρτησει τις παραπανω φωτο πριν 5-6 χρονια, και ειχαν δικιο.
Απο την αλλη βεβαια, το να κανεις κοπη απο κατω δεν αξιζει καν τον κοπο και τον χρονο. Απλα εχεις το νου σου.

Δεν ξερω για εσάς αλλά με μια handmade βασουλα από παλετοξυλα γίνεται η δουλειά...!!!
Ωραίος ο Κωστής. Αν του βάλεις ποδαράκια να σηκωθεί ψηλότερα, θα δουλεύεις σε πιο βολική θέση.
Ξέχασα να γράψω ότι κι εγώ θα την φτιάξω ιδιοκατασκευή, επειδή έχω ξύλα στοκ. Η έτοιμη πάντως είναι σε πολύ καλή τιμούλα.

Μιχάλη, οι προηγούμενοι καβαλάρηδες έχουν 3 δαγκάνες οπότε το ένα από τα δύο κομμένα κομμάτια πάντα θα πατάει σε δύο δαγκάνες.

Πολύ φθηνό το προϊόν που έβαλε παραπάνω ο Θοδωρής αλλά ο μεταλλικός σκελετός με φοβίζει με το αλυσοπρίονο.
Εδώ μια εύκολη και σχετικά γρήγορη κατασκευή που μπορεί να γίνει ακόμη και με παλετόξυλα, όπως έπραξε ο Κωστής

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δώσε περισσότερες πληροφορίες.
Είδα να το χρησιμοποιούν σε ταπετσαρίες και στην εταζιερα στο πλυντήριο του αυτοκινήτου που πάω.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απίθανο ειδικά αυτό με το καθαριστικό.
Βρήκες καθαριστικό?
Τι κόστος έχουν?
Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ,είναι χρόνια αυτό το εργαλείο αλλά τώρα με του lidl το δοκίμασα με σκέτο νερό στις πόρτες,στις ραφές,και ήταν καλό για αυτό ρώτησα.
Εσύ που είσαι ψαχτηρι θα βρεις άκρη και θα μας πεις για απορρυπαντικό!

• Like
Reactions: enduras1
Λοιπόν, από το γύψινο έχει ξεκολλήσει κάνα μέτρο το οποίο στη συνέχεια έσπασε σε 5 κομμάτια. Μια και τα κομμάτια ταιριάζουν σαν παζλ μεταξύ τους είπα να δοκιμάσω να τα κολλήσω ένα-ένα. Αφού καθάρισα με τον ταινιολειαντήρα τις παλιές κόλες, πλάκωσα το 1ο κομμάτι από τα 5 στην μονταζόκολα και το στήριξα στη θέση του. Αύριο θα δω πως πήγε το πείραμα από θέμα αντοχών. Κενά που θα μείνουν μεταξύ γύψινου-ταβανιού θα τα κλείσω πάλι με μονταζόκολα. Μικροκενά που θα μείνουν ανάμεσα στα κομμάτια λέω να τα κλείσω με στόκο, μην μπλέκω με γύψους, αν δεν υπάρχει καμιά ένσταση στο φόρουμ.

Και εδώ μια πατέντα για την στήριξη: από την κορυφή της σκάλας μέχρι το ταβάνι είναι 65εκ. Σκέφτηκα να σφηνώσω καμιά κούτα και ψάχνοντας κατέληξα σε ένα ρετάλι dow που βρήκα στην αποθήκη. Έχει ελαστικότητα σαν υλικό και δείχνει να κάνει δουλειά.
View attachment 201825

Μερικά από τα 5 κομμάτια δεν άντεξαν στο τεστ τραβήγματος, οπότε τα καθάρισα καλά, έκανα μερικές χαρακιές για να πιάσει καλύτερα η μονταζόκολα και στην δεύτερη προσπάθεια έγιναν βράχος. Εδώ το πλαίσιο αλά φρανκενσταιν - η φαλτσογωνία δεν ήταν 45 μοίρες εξ' αρχής οπότε σε αυτό το σημείο δεν κατάφερα και πολλά... 01.jpg

...και εδώ το τελικό αποτέλεσμα μετά το στόκο. Αλφαδιά δεν βγήκε, αλλά εκεί πάνω που είναι δεν το πιάνει το μάτι σου.
02.jpg

Για την ιστορία, ο Γράψας είχε ένα σχέδιο πολύ κοντά στο δικό μου μέσα στη μεγάλη ποικιλία που έχει, αλλά πρέπει να γίνει παραγγελία και επίσης βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό που μου είναι δύσκολο να περάσω. Δυστυχώς είχα προθεσμία για την παράδοση (το ξεκίνημα του σχολείου της μικρής) οπότε δεν έβγαιναν οι χρόνοι.
Κάτι σε στυλ 3 ευρώ το 2μετρο κομμάτι μου είπε στο τηλέφωνο.

Καλημέρα μάστορες.

Πάει μήπως το μυαλό σας τι υλικό μπορεί να είναι αυτό στις παρακάτω φωτογραφίες;

V1ygAvB.jpg

poKGuYL.jpg

Πρόκειται για τραπεζάκι το οποίο εμένα μου κάνει για κόντρα πλακέ (αν κρίνω από τις τρύπες) αλλά από την πάνω μεριά έχει την υφή πλαστικού, σαν να είναι φτιαγμένο από κάποιου είδους πλαστικό.

Το εξωτερικό σαν πολυεστέρας φαίνεται. Το μέσα υλικό δεν φαίνεται καθόλου στην φωτογραφία.
Δες αν η υφή του σου θυμίζει τα παλιά ποδήλατα θαλάσσης.

Ευχαριστώ Δημήτρη.
Ναι, δεν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες, στην πραγματικότητα δίνει την εντύπωση ινών ξύλου. Η υφή του όντως θυμίζει τα ποδήλατα που αναφέρεις αλλά είναι πιο παχύ, πιο λείο και παρόλα αυτά με μεγαλύτερη ελαστικότητα.
Αυτό το υλικό με τι βάφεται; Υπάρχουν χρώματα ειδικά για πολυεστέρα; Πρέπει να τρίψω πρώτα το παλιό χρώμα ή βάφω κατ' ευθείαν επάνω στο παλιό;