Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ φίλε.
Βενζίνη καινούργια
Γκάζι πατημένο, και πάλι είναι σκληρό στο τράβηγμα του κορδονιού.
Άλλαξα μπουζί, καθάρισα φίλτρο με οινόπνευμα, σωληνάκια δεν πείραξα γιατί φοβάμαι μην κάνω ζημιά. Διαρροή υπάρχει κάπου αλλά δεν μπορώ να την εντοπίσω.
Πάω για σέρβις.
Να είσαι καλά.

Αφού έχεις διαρροή,μπορεί και κάποιο σωληνάκι να χάνει και να μην είναι σοβαρό.

Όταν λες σκληρό το σχοινί,δεν εννοείς από συμπίεση αλλά πιο σκληρό από παλιά;
Γιατί η λίγη συμπίεση είναι ανησυχητική...Να έγινε ζημιά και να βρίσκει κάπου το πιστόνι σε ελατήριο;

Μακάρι οχι.

Πιστεύω δοκίμασες και χωρίς λαμα-αλυσιδα φορεμένα.

Ευχαριστώ φίλε.
Βενζίνη καινούργια
Γκάζι πατημένο, και πάλι είναι σκληρό στο τράβηγμα του κορδονιού.
Άλλαξα μπουζί, καθάρισα φίλτρο με οινόπνευμα, σωληνάκια δεν πείραξα γιατί φοβάμαι μην κάνω ζημιά. Διαρροή υπάρχει κάπου αλλά δεν μπορώ να την εντοπίσω.
Πάω για σέρβις.

Αν βγάλεις το μπουζί και τραβήξεις μερικές κορδονιές πετάει καθόλου βενζίνη;
Απ’ την τρύπα του μπουζί εννοώ.
Τόσο δύσκολο είναι να βρείς τη διαρροή;
Μήπως έχει τρυπήσει το φλοτέρ και υπερχειλίζει το καρμπυρατέρ;
Η καμπάνα μήπως είναι κολλημένη και την ώρα που τραβάς κορδονιά γυρίζει και το γρανάζι της αλυσίδας;

Αν βγάλεις το μπουζί και τραβήξεις μερικές κορδονιές πετάει καθόλου βενζίνη;
Απ’ την τρύπα του μπουζί εννοώ.
Τόσο δύσκολο είναι να βρείς τη διαρροή;
Μήπως έχει τρυπήσει το φλοτέρ και υπερχειλίζει το καρμπυρατέρ;
Η καμπάνα μήπως είναι κολλημένη και την ώρα που τραβάς κορδονιά γυρίζει και το γρανάζι της αλυσίδας;
Καθόλου. Με φακό δε βλέπω τίποτα σε βενζίνη μέσα στον θάλαμο πάνω από το πιστόνι.
Όταν τραβάω το κορδόνι γυρίζει και το γρανάζι της αλυσίδας, ένα σώμα μαζί με το καρούλι του κορδονιού. Δεν είναι νορμάλ αυτό ε; (σε προηγούμενη φάση είχα βγάλει το γρανάζι της αλυσίδας κάνοντας κάποιες επισκευές και μετά το ξαναβίδωσα πίσω).

Δεν είμαι ειδικός,πχ δεν είμαι καν σίγουρος αν τα αλυσοπρίονα έχουν καρμπυρατέρ με φλοτέρ. Δεν έχω λύσει ποτέ.
Διάφορες σκέψεις λέω που ίσως κάποια να βοηθήσει.
Φυσιολογικά, όταν τραβάς κορδονιά για να ξεκινήσει το μοτέρ, κι όσο δουλεύει στο ρελαντί, η αλυσίδα δεν γυρίζει. Άρα δεν γυρνάει και το γρανάζι.
Αυτό γίνεται φυγοκεντρικά όταν δώσεις γκάζι κι αυξηθεί η ταχύτητα περιστροφής.
Μήπως όταν το ξανα συναρμολόγησες έκανες κάποιο λάθος;

Καλησπερα,θελω να στεγανοποιησω κατι brass fittings σε μια αλουμινενια εισαγωγη αυτοκινητου τα οποια τα θελω σε συγκεκριμενες γωνιες.Απο αυτα θα περνανε παραφλου.Σκεφτηκα για ταινια τεφλον αλλα δεν με ενθουσιαζει και τοσο.Αλλες σκεψεις ειναι φλατζοκολλα ή κολλα 2 συστατικων.Το σπειρωμα ειναι bsp και οχι κωνικο.
Υγρο τεφλον μπορεις να βαλεις, απλα να ζητησεις το καταλληλο για την περιπτωση σου

• Like
Reactions: gasto
Παιδιά, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Λογικό αυτό που λες Μπάμπη, ίσως κάτι κόλλησε - δεν θυμάμαι τα βήματα για να το βγάλω-ξαναβάλω, απλά ακολουθούσα ένα βίντεο στο youtube.
Έβαλα το ποστ μήπως το πρόβλημα έχει κάποια στάνταρ λύση του τύπου "αν κολλάει κάνε αυτό". Θα το πάω σέρβις και βλέπουμε - πολύ πιθανόν να έχει σε παραπάνω από ένα σημείο προβλήματα.

Καλησπέρα στην ομάδα.Θελω να κλείσω τα κενά αυτά σε γυψοσανιδα που άφησε ο γυψοσανίδας και ο μπογιατζής( μιας και είναι σε αθέατο σημειο-για κρυφό φωτισμό).Τι λέτε να χρησιμοποιήσω;
996197e035c3ff5f369b08995125a134.jpg

Στάλθηκε από το RMX2063 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα στην ομάδα.Θελω να κλείσω τα κενά αυτά σε γυψοσανιδα που άφησε ο γυψοσανίδας και ο μπογιατζής( μιας και είναι σε αθέατο σημειο-για κρυφό φωτισμό).Τι λέτε να χρησιμοποιήσω;
Σφραγιστικη μαστιχη.

Προτείνω να χρησιμοποιήσεις το ποιό φθηνό υλικό, όπως ο επισκευαστικός στόκος. Με μια μικρή σπάτουλα θα στοκάρεις τα κενά και θα είσαι Super

• Like
Reactions: mikemtb
Καθόλου. Με φακό δε βλέπω τίποτα σε βενζίνη μέσα στον θάλαμο πάνω από το πιστόνι.
Όταν τραβάω το κορδόνι γυρίζει και το γρανάζι της αλυσίδας, ένα σώμα μαζί με το καρούλι του κορδονιού. Δεν είναι νορμάλ αυτό ε; (σε προηγούμενη φάση είχα βγάλει το γρανάζι της αλυσίδας κάνοντας κάποιες επισκευές και μετά το ξαναβίδωσα πίσω).
Έχεις κολλήσει τον συμπλέκτη ανοιχτο με το που ξαναέβαλες την καμπάνα ή κάτι με το ρουλεμανακι, πιθανόν.

Αν υποθέσουμε ότι όλη αυτή η κόντρα δεν το αφήνει να πάρει μπροστά.
Βγάλτο και ξαναπροσπάθησε.

• Like
Reactions: dk31
Απίθανο ειδικά αυτό με το καθαριστικό.
Βρήκες καθαριστικό?
Τι κόστος έχουν?

Για αυτό μου είπαν...

Ετσι ειναι!!!
Aυτη την παστα πρεπει να την βρουμε ποια ειναι και να καταργησουμε και τις τεφλονοταινιες και τις προπολεμικες τριχιές :)

• Like
Reactions: Χιωτης
Aκριβο μου φαινεται μαλλον λογω μεγαλης ποσοτητας, αλλα με βαση αυτο θα ψαξω για φτηνοτερο η/και για μικροτερη ποσοτητα.
Καιρος να αναβαθμιστουμε -και σε αυτο τον τομεα :)

Δηλαδη με το υγρο τεφλον απλα σφιγγω μερικες στροφες και τα φερνω στις γωνιες που θελω και μετα αυτο στεγνωνει και στεγανοποιει?Αν χρειαστει να λυσουμε μετα τι γινεται?

Aκριβο μου φαινεται μαλλον λογω μεγαλης ποσοτητας, αλλα με βαση αυτο θα ψαξω για φτηνοτερο η/και για μικροτερη ποσοτητα.
Καιρος να αναβαθμιστουμε -και σε αυτο τον τομεα :)

Πάρε αυτό που έχω κι εγώ.

• Like
Reactions: Χιωτης
Δηλαδη με το υγρο τεφλον απλα σφιγγω μερικες στροφες και τα φερνω στις γωνιες που θελω και μετα αυτο στεγνωνει και στεγανοποιει?Αν χρειαστει να λυσουμε μετα τι γινεται?
Πριν 20 χρόνια είχα δει το υγρό τεφλόν και μου έκανε εντύπωση ότι στεγανοποιουσε.Προσωπικα εγώ το έβαζα πάνω σε ταινία τεφλόν για καλύτερα (ποτέ δεν πρόκοψα με το καναβι...)αλλά έβλεπα επαγγελματίες να το βάζουν μόνο του σε θερμάνσεις και το άφηναν μια μέρα να στεγνώσει πριν δώσουν νερό.Στο ξεβιδωμα απλά καθάριζαν το σπείρωμα με συρματοβουρτσα καλά και ξαναεβαζαν.
Το βιδωμα μέχρι τέρμα και λογικά αν χρειαστεί πολύ λίγο πρίν,δεν έχω μεγάλη εμπειρία.
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είδα να το βάζουν μόνο του σε αέριο όπου νομίζω απαιτείται μεγαλύτερη στεγανοποίηση και προσοχή.
Περισσότερα δεν ξέρω αλλά αν είναι κάτι σημαντικό μπορώ να ρωτήσω.

Houston we have a problem
Σήμερα ο φούρνος μετά από ψήσιμο τον έκλεισα και ξαφνικά νέκρωσε.
Δεν λειτουργεί, δεν ανάβει ούτε το ρολόι ούτε τίποτα.
Είναι φούρνος Bosch 15ετιας, ανεξάρτητος από τις εστίες.
Δεν έριξε ασφάλεια κλπ.
Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου, να φωνάξω μάστορα ή να ψάξω για καινούργιο;
Καμία ιδέα;

πολλά μπορεις να κανεις.. εργαλεια (πολυμετρο κλπ)? εμπειρια με ρεύματα?
κανε και μια αποπειρα στο βββ.howtofixit.gr

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: anastasg