Μάστορες τα φώτα σας!!

Πάντως το σχέδιο που έκανες το είδα το ίδιο με "ξεχειλωμενες" τρύπες σε πέτρινο παράθυρο σε σπίτι που φτιάχτηκε επί τουρκοκρατίας
Τα κάγκελα όμως δεν γνωρίζω πότε μπήκαν και φυσικά δεν ήταν κολλημένα τα σίδερα μεταξύ τους
Το "παράκεντρο ή ξεχείλωμα" στις τρύπες (δεν ξέρω πως να το πω σωστά) ήταν κλεισμένο πάντως με το ίδιο υλικό που ήταν και το χτίσιμο στις πέτρες, κάτι σαν χώμα και από πάνω πολλά χέρια ασβέστη που μπήκε για βάψιμο του τοίχου τα χρόνια των παππούδων μας
Τοτε τα τοποθετουσαν μαζι με την τοιχοποιια

====

Νικ, δεν θελω να σε πληγωνω ( :love: ) αλλά να σε προλαβαινω
Για την κατασκευη αλλά και τα ουπα(τ) εμμενω σε οτι εγραψα πιο πανω

• Love
Reactions: nikfor
Πώς μπορώ να κολλήσω μελαμίνη με καπλαμα/κόντρα πλακέ?
Από τη μια δηλαδή θα έχω τη πλαστική επιφάνειας του φύλου μελαμίνης και από την άλλη φυσικό ξύλο. Πρόκειται για σκέψη να κολλήσω μεγάλη επιφάνεια!

Συμπτωματικά έκανα εχθές το ίδιο πράγμα. Όμως σε μικρή επιφάνεια (ένα ραφάκι)
Έτριψα λίγο τη μελαμίνη να μην είναι τελείως λεία και την κόλλησα με το ΚΠ με την κόκκινη Titebond και έβαλα σφιγκτήρες..
Πέτρα έγιναν,

Σε σχέση με την ομαδική από Κρήτη που κάναμε η διαφορά ειναι μικρή..
Ο Παπαδόπουλος έχει ποικιλία και ποσότητες από Titebond...

Εγώ πάντως που κόλλησα επιφανια 1,20×0,80 μια χαρά μου πήγε σε φυσική ξυλεια πεύκου...

• Like
Reactions: Nektarios2015
Πώς μπορώ να κολλήσω μελαμίνη με καπλαμα/κόντρα πλακέ?
Από τη μια δηλαδή θα έχω τη πλαστική επιφάνειας του φύλου μελαμίνης και από την άλλη φυσικό ξύλο. Πρόκειται για σκέψη να κολλήσω μεγάλη επιφάνεια!

Μελαμινη με καπλαμα κολλαω παντα με βενζινοκολλα.

Μελαμινη με ξυλα γενικοτερα μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιαδηποτε ξυλοκολλα αφου περασεις την μελαμινη με 80αρι γυαλοχαρτο.

Η Τitebond βγαζει μια ειδικη ξυλοκολλα για κολληση μελαμινης με ξυλα οπου δεν χρειαζεται να τριψεις την μελαμινη με γυαλοχαρτο.

Καλησπέρα. Το κορδόνι εκκίνησης του αλυσοπρίονου έχει μείνει ξετυλιγμένο και δεν μαζεύεται, οπότε δεν μπορώ και να βάλω μπροστά. Σημαίνει κάτι αυτό για τον κινητήρα (πχ μπούκωμα) ή είναι μόνο θέμα μηχανισμού του κορδονιού;
Βασικά, αφού δούλεψε το πριόνι κάνα 20λεπτο απροβλημάτιστα, μετά άρχισε να μην κρατάει ρελαντί (να σβύνει μετά από ~10 δευτερόλεπτα χωρίς γκάζι). Έπαιρνε όμως αμέσως μπροστά στο πρώτο τράβηγμα, ώσπου μετά από άλλα 10 λεπτά σταμάτησε να παίρνει μπρος. Στην τελευταία αυτή φάση, από τα πολλά τραβήγματα κατέληξα με το κοδρόνι όπως περιγράφω στην αρχή. Μπουζί και καρμπυρατέρ είναι καινούρια και το μίγμα βενζίνης /λαδιού 50προς1 με ευλάβεια. Παίζει να θέλει δουλειά με διαλλείματα ; (είναι και παλιό το εργαλείο). Πάει πουθενά αλλού το μυαλό σας;

Για το κορδόνι θα σ' απαντήσω μόνο. Απ' ότι έχω πάθει...
Για να μην τυλίγεται το κορδόνι ή έσπασε το ελατήριο της χειρομίζας ή έχει σπάσει ένα πλαστικό δοντάκι που πιάνει στο ελατήριο όπως το τραβάς και το σφίγγει για να κάνει την επαναφορά και να μαζέψει το κορδόνι.

Παναγιώτη ευχαριστώ, θα ανοίξω το κουτί της χειρόμιζας να ψάξω για τίποτα περίεργο με το ελατήριο και το δοντάκι που λες.

Παναγιώτη ευχαριστώ, θα ανοίξω το κουτί της χειρόμιζας να ψάξω για τίποτα περίεργο με το ελατήριο και το δοντάκι που λες.
Πρόσεχε τα μάτια.

Για τα άλλα...μπουζί , φίλτρα,κάποια φλάτζα-σωληνακι.
Με αυτή τη σειρά δες τα.

Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να λυγίσω λάμα σιδερένια πλατους 3-4 cm και πάχους 2-3mm κάπως έτσι με τα μέσα που διαθέτω, ή πρέπει απαραιτήτως να γίνει σε ειδικό μηχάνημα. ; :unsure:
Δηλαδή σκεφτόμουν πως, τα ποδαράκια ενός (σκαμνιού ή μικρού τραπεζιού), ωραία θα ήταν να είναι 3 λάμες με καμπύλη)

Untitled-1.jpg

Είναι μαύρη Νίκο...;
Εάν ναι λίγο δύσκολο...

Κανονικά θέλει κουρμπαδορο...
Εάν έχεις τα κομμάτια ετοιμα/κομμενα πήγαινε τα στον Γελαδακη μπας και στο κάνει...

Ναι, για μαύρες λέω Κωστή. Δύσκολο ε; Κρίμα :confused:

Καλά, δεν φαντάζεσαι τι κάνει ο Γελαδάκης! Οχι απλώς κούρμπες! Προχθές μίλαγα μαζί τους και μου είπαν πως μπορώ να τους πάω σχέδιο από AutoCad και να μου κόψουν λαμαρίνα στο laser σε ό,τι σχέδια θέλω!

• Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
Ναι δεν παιζονται εκει.. Εχω δει πολλα και διαφορά ςιδικά σε λαμαρίνα 0.8mm μέχρι 2mm...
Έχει όμως τα αναλογα μηχανήματα...!!!

• Like
Νίκο υπάρχει και ένα μηχανουργείο στην Κράτητος που μπορεί να σου κάνει ότι θέλεις.
Σαν εναλλακτική του Γελαδάκη

• Like
Πρόσεχε τα μάτια.
Σωστός - δεν το είχα στο μυαλό μου.

Για τα άλλα...μπουζί , φίλτρα,κάποια φλάτζα-σωληνακι.
Με αυτή τη σειρά δες τα.

Μπουζί, φίλτρα είναι καινούρια - το είχα πάει σέρβις. Και το σωληνάκι του ντεπόζιτου είναι καινούριο αλλά να το δω μήπως δεν έκατσε καλά.

Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να λυγίσω λάμα σιδερένια πλατους 3-4 cm και πάχους 2-3mm κάπως έτσι με τα μέσα που διαθέτω, ή πρέπει απαραιτήτως να γίνει σε ειδικό μηχάνημα. ; :unsure:
Δηλαδή σκεφτόμουν πως, τα ποδαράκια ενός (σκαμνιού ή μικρού τραπεζιού), ωραία θα ήταν να είναι 3 λάμες με καμπύλη)

View attachment 204612
Λύγισε την πάνω σε σωλήνα για την κούρμπα και μέχρι εκεί που θέλεις.

Για καράβολα χρησιμοποιείς ξύλο με καρφιά για πατρόν.Δεν ξέρω αν σου ταιριάξει αυτός ο τρόπος,αλλά αν λυγίζει με τα χερια ισως λυγίζει και με το βάρος που θα κάτσει πάνω.

• Like