Μάστορες τα φώτα σας!!

Απλό Π εννοείς το κλασσικό το ηλεκτρολογικό το άσπρο κανάλι ή αλουμίνιο; Το πλαστικό ούτε μήνα δεν θα την βγάλει εκτεθειμένο στον ήλιο/βροχη.
Εκτός αν το βάλω μέσα σε ένα Π προφίλ σαν αυτά: https://zalonis.eu/profil-fylla/profil-alouminiou/pi-alouminiou

Και οι λεντοταινίες μην νομίζετε, ακόμα και οι στεγανές καλό είναι να προστατεύονται κι αυτές. Ξαναλέω μιλάω για trouble free . Πολύ σημαντικό για μενα και γενικά από την εμπειρία μου είναι ευαίσθητες οι λεντοταινίες. Γι αυτό ψάχνομαι.

OK , πάντως σε ένα γνωστό μαγαζί που πήγα πριν λίγο , μου είπε από την εμπειρία του αν βάλω στεγανή λεντοταινία να μην βάλω καθόλου καπάκι και άδικα ψάχνομαι να βρω καλής ποιότητας καπάκα για τον ήλιο.
Ειδικά με την ζέστη το καλοκαίρι δεν μπορεί να αποβάλει την θερμοκρασία από πουθενά η στεγανή ταινία. Έχει δει στεγανές ταινίες που είχαν μαυρίσει λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Ισχύει;

Ειδικά με την ζέστη το καλοκαίρι δεν μπορεί να αποβάλει την θερμοκρασία από πουθενά η στεγανή ταινία. Έχει δει στεγανές ταινίες που είχαν μαυρίσει λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Ισχύει;
Ισχυει. Στην ουσια το αλουμινιο μπαινει για απαγωγη θερμοτητας. Με τις θερμοκρασιες, αρχιζει και κιτρινομαυριζει η επικαλυψη της ταινιας
Γι' αυτο σου εγραψα πιο πανω οτι πρεπει να ανοιξεις μικρες τρυπουλες

Μετα θα πρεπει να αποφασισεις εαν θα βαλεις 24V ή 12V και να παρεις το/α σωστο/α τροφοδοτικο/α

• Like
Reactions: KOSSTV
παιδια καλησπερα....
ριξτε μια ματια σε αυτες τις φωτο. Εχω βαλει δοκιμαστικα τους μεντεσεδες με μετρημα αλλα χωρις οδηγο.
(το γαλαζιο ειναιε να χαρακι για να δημιοθργει ενα κενο/περιθωριο κινησης)

Attachments

• web-204417.jpg
    web-204417.jpg
    535.5 KB · Views: 51
  • web-204449.jpg
    web-204449.jpg
    523.6 KB · Views: 49
  • Like
Reactions: KOSSTV
Ισχυει. Στην ουσια το αλουμινιο μπαινει για απαγωγη θερμοτητας. Με τις θερμοκρασιες, αρχιζει και κιτρινομαυριζει η επικαλυψη της ταινιας
Γι' αυτο σου εγραψα πιο πανω οτι πρεπει να ανοιξεις μικρες τρυπουλες

Μετα θα πρεπει να αποφασισεις εαν θα βαλεις 24V ή 12V και να παρεις το/α σωστο/α τροφοδοτικο/α
Δοκίμασα μια V-Tac 12V , 4,2 watt/m, 3000Κ, κουλούρα 5 μέτρα. Μέτρησα την κατανάλωση κι ενώ θα περίμενα να δω 21 watt, είδα 11,8 με το ντίμερ στο μάξιμουμ !!! Και μάλιστα όταν ντίμαρα την ταινία στο τέρμα χαμηλό έπεφτε η κατανάλωση μέχρι 1 watt !!. Είναι φυσιολογικά αυτά; (αν είναι σωστή η μέτρηση δεν με χαλάει καθόλου βέβαια στα 34 μέτρα.....)

Η διαφορα στα watt ειναι πολυ μεγαλη. To τροφοδοτικο ειναι καλο? Ποιος ειναι ο τυπος του led? για βαλε link
τα 34 μετρα δεν καταλαβα, Το τροφοδοτικο ειναι πανω στην ταινια ή τα 12V ταξιδευουν 34 μετρα? και με τι καλωδιο?

Ειχα παρει εναν μετρητη καταναλωσης πριν καμμια δεκαρια χρονια απο το eshop και μετα απο καιρο εδειχνε ο,τι ηθελε...
Σιγουρεψου οτι δειχνει σωστα το οργανο μετρωντας κατι ευκολο, μια λαμπα λεντ των 10w πχ.

παιδια καλησπερα....
ριξτε μια ματια σε αυτες τις φωτο. Εχω βαλει δοκιμαστικα τους μεντεσεδες με μετρημα αλλα χωρις οδηγο.
Μια χαρά το έχεις κάνει...
Ο μεντεσες μπαίνει όσο πιο κοντά γίνεται και μετα αφου τοποθετηθεί το φύλο "δουλευεται" από πανω/κάτω η μπρος/πίσω..

παιδια καλησπερα....
1. Βάλε το βιδάκι που είναι πάνω στο μπράτσο (το κόκκινο "3" που δείχνεις στην 2η φωτό) στο κέντρο της διαδρομής του - το έχεις ήδη κάνει.
2. Το πάχος του γαλάζιου χάρακα πρέπει να είναι 2-3 χιλιοστά. Από την 2 φωτο φαίνεται ότι το μπράτσο πρέπει να πάει λίγα χιλιοστά πιο δεξιά (σαν να είχες βάλει ένα πιο λεπτό χάρακα). Έτσι όπως είναι τώρα αφήνει μεγάλο κενό που δεν θα μαζευτεί με το βιδάκι από το βήμα 1
3. Τα ξυλάκια που έχεις βάλει κάτω από τα μπράτσα δείχνουν ότι πρέπει να κάνεις την τρύπα για το βαρελάκι πιο κοντά στην άκρη του φύλλου για το πορτάκι. Υπολόγιζε ότι το πορτάκι πρέπει να σκεπάζει το πλαίσιο του κουτιού κατά 15-20 χιλιοστά.

Πάρε ή φτιάξε ένα τέτοιο οδηγό να κάνεις την δουλειά σου πιο εύκολα, θα το βρεις με 2-3 ευρώ από τα κινεζομάγαζα. Σου βάζω τις βασικές διαστάσεις αν θες να τον φτιάξεις ή για να πάρεις μια ιδέα για το που πρέπει να τρυπήσεις. Το δεξί κομμάτι του οδηγού (αυτό με τα καρφάκια) μπορείς να το παραλήψεις, θα σου χρειαστεί μόνο αν βάζεις καινούργια πορτάκια σε παλιό κουτί.
mendeses2.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Ειχα παρει εναν μετρητη καταναλωσης πριν καμμια δεκαρια χρονια απο το eshop και μετα απο καιρο εδειχνε ο,τι ηθελε...
Σιγουρεψου οτι δειχνει σωστα το οργανο μετρωντας κατι ευκολο, μια λαμπα λεντ των 10w πχ.
Κι όμως μετράει σωστά με μικρή απόκλιση.. Μια λάμπα 8watt την έδειξε 7,5. Μια κλασσική λάμπα 60watt την έδειξε 61.
Λες να μπερδεύεται επειδή μεσολαβεί τροφοδοτικό; Το άλλο πάλι που ντιμαρω και δείχνει ότι πέφτει η κατανάλωση είναι φυσιολογικό; Εγώ ήξερα μια ζωή ότι ντίμερ ξεντιμερ τα ίδια καις.
Ένα Logilink είναι.

Attachments

• 20221209_093555.jpg
    20221209_093555.jpg
    435.9 KB · Views: 16
  • Like
Reactions: Χιωτης
Ναι, φαινεται οτι λειτουργει σωστα.
Τοτε η μονη λογικη εξηγησει ειναι οτι ο μετρητης μπερδευεται για καποιο λογο απο το Dimmer και το αντιστοιχο τροφοδοτικο.

οταν ντιμαρεις πεφτει αισθητα η καταναλωση.
στο σπιτι μου τις εχω μόνιμη ντιμαρισμενες στο 70% , χωρις τρελη διαφορά στο φως. έτσι επεκτείνω κατα πολύ τον χρονο ζωης!!
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: ikomninos
1. Βάλε το βιδάκι που είναι πάνω στο μπράτσο (το κόκκινο "3" που δείχνεις στην 2η φωτό) στο κέντρο της διαδρομής του - το έχεις ήδη κάνει.
2. Το πάχος του γαλάζιου χάρακα πρέπει να είναι 2-3 χιλιοστά. Από την 2 φωτο φαίνεται ότι το μπράτσο πρέπει να πάει λίγα χιλιοστά πιο δεξιά (σαν να είχες βάλει ένα πιο λεπτό χάρακα). Έτσι όπως είναι τώρα αφήνει μεγάλο κενό που δεν θα μαζευτεί με το βιδάκι από το βήμα 1
3. Τα ξυλάκια που έχεις βάλει κάτω από τα μπράτσα δείχνουν ότι πρέπει να κάνεις την τρύπα για το βαρελάκι πιο κοντά στην άκρη του φύλλου για το πορτάκι. Υπολόγιζε ότι το πορτάκι πρέπει να σκεπάζει το πλαίσιο του κουτιού κατά 15-20 χιλιοστά.

Πάρε ή φτιάξε ένα τέτοιο οδηγό να κάνεις την δουλειά σου πιο εύκολα, θα το βρεις με 2-3 ευρώ από τα κινεζομάγαζα. Σου βάζω τις βασικές διαστάσεις αν θες να τον φτιάξεις ή για να πάρεις μια ιδέα για το που πρέπει να τρυπήσεις. Το δεξί κομμάτι του οδηγού (αυτό με τα καρφάκια) μπορείς να το παραλήψεις, θα σου χρειαστεί μόνο αν βάζεις καινούργια πορτάκια σε παλιό κουτί.
κοιτα...
για το 2, η αποσταση ειναι ισια, απλα ειναι θεμα προοπτικης. Ο χαρακας ειναι κοντα στα 2. Ισως να πρεπει να φερω το μπρατσο πιο μεσα, αλλα αυτο ειναι ευκολο. (η τρυπα για τον μεντεσε ειναι ακριβως, η γωνια του μπρατσου ερχεται σε επαφη με την ραχη απο το πορτακι)
για το 3, δεν ειναι ξυλακια (αν εννοεις τα ασπρα), ειναι η βαση των μεντεσεδων (ειναι παλιοτερου τυπου που δεν επιτρεπουν το πανω κατω.)
Ο οδηγος ειναι στον δρομο, αλλα δεν μπορω να περιμενω αλλο. Ασε που δεν βοηθα για τον τυπο του μεντεσε αυτου.(και δεν με πειραζει χωρις αυτον, το ντουλαπι ειναι εξασκηση για κατι ποιο συνθετο.)

ευχαριστω και τυος δυο σας για τον χρονο σας

Μπορεί να φταίει η φωτογραφία, πάντως εμένα μου φάνηκε μεγάλο το κενό πόρτας-κάσας όταν είναι κλειστή η πόρτα.

• Like
Reactions: enduras1
Μπορεί να φταίει η φωτογραφία, πάντως εμένα μου φάνηκε μεγάλο το κενό πόρτας-κάσας όταν είναι κλειστή η πόρτα.
Συμφωνώ και εγώ.
Η απόσταση που θα γίνει η 35 άρα από την άκρη του ντουλαπιου , το κενό που αφήνει δλδ, πρέπει να; Είναι όσο το κενό που αφήνει ο μεντεσες στο άνοιγμα.
Δύσκολο να περιγραφεί βέβαια.

παιδια την βιδα ρυθμισης δεν την ειχα πειραξει.

Ο μεντετσες και η 35αρα τρυπα. δεν παει πιο μεσα. Επισης βρηκα οτι το κεντρο της τρυπας θα πρεπει να ειναι 23 χιλιοστα απο το ακρο.

Νεα φωτο μετα απο ρυθμιση

Attachments

• web-141124.jpg
    web-141124.jpg
    452.1 KB · Views: 33
Εντάξει φαίνεται. Βάλε και μια φωτογραφία με το πορτάκι κλειστό, όπως είναι μετά την τελική ρύθμηση που έκανες.

Συμφωνώ και εγώ.
Η απόσταση που θα γίνει η 35 άρα από την άκρη του ντουλαπιου , το κενό που αφήνει δλδ, πρέπει να; Είναι όσο το κενό που αφήνει ο μεντεσες στο άνοιγμα.
Δύσκολο να περιγραφεί βέβαια.
Μισος ποντος πρεπει να ειναι και απο τις 2...εκεί έχω κατάληξη επειτα από καμία 30αρια μεντεσεδες που εχω κάνει...
Μετά ο ρεγουλατορος(βίδα ευθμισης) παιρνει τις ανοχές ώστε να το φερει εκεί που πρέπει...