Μάστορες τα φώτα σας!!

Ειναι τοσο μεγαλη και κυριως ενοχλητικη η κλιση που χρειαζεται οπωσδηποτε επεμβαση στα ποδια?
Με ενδιαφερει να μην ειναι στραβη και απο αισθητικης πλευρας και στη συγκεκριμενη περιπτωση θα γερνει αρκετα και προς τα εμπρος και προς τα πλαγια. Και επειδη ειμαι λιγο ψειρας σκεφτομαι την χρηση των ρεγουλατορων με καποια πατεντα ως λυση για ακριβεια και ευκολια.

• Like
Reactions: Χιωτης
Θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιήσεις μελαμίνη, βάλε καλύτερα κόντρα πλακέ θαλάσσης που αντέχει στα νερά.
Η λύση της σφήνας δεν σου αρέσει;
Με 5 σφήνες από ΚΠ θαλάσσης θα είσαι μια χαρά

• Like
Reactions: vespas and nikfor
Υπαρχουν και πλαστικες σφηνες και εαν υπαρχει 3D printer, μπορουν να τυπωθουν :)
%CF%83%CF%86%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CF%86%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg
Eτσι εχω παρει και εχω παρει...
Με 1-2 τετοιες καθαρισες..εχω βαλει σε μεταλικη ντουλαπα εξω στο μπαλκονι και δεν "παιζει" καθολου τωρα..
Απλα πραγματα και φτηνα...
Ποσο κενο να υπαρχει απο κατω ωστε να μην ερθει στα ισια του;...υποψιν τετοιες σφηνες εχουν apo 0-2 ποντους υψος και 5-6 πλατος....

• Like
Reactions: nikfor
Καλησπέρα. Αγόρασα μια πλαστική ντουλάπα μπαλκονιου,
και τωρα πρεπει να την τοποθετησω.
Οπωσδηποτε θα την στερεωσω στο τοιχο με κανα δυο σιδερογωνιες.

Το προβλημα ειναι οτι χρειαζεται ισοσταθμιση γιατι το δαπεδο
του μπαλκονιου εχει αρκετα μεγαλη κλιση προς τις υδροροες.
Τα "ποδια" της ντουλαπας ειναι αυτα τα κυπελοειδη της φωτογραφιας.
Ψαχνω οποιαδηποτε προταση για μια αποτελεσματικη ισοσταθμιση
αν ειναι δυνατον χωρις τους συνηθισμενους ξυλινους τακους που βρεχονται,
φουσκωνουν και στο τελος διαλυονται.

Κατ' αρχην εχω σκεφτει να δημιουργησω ενα ικριωμα απο μελαμινη
με δικα του ρυθμιζομενα ποδαρακια, και τη μελαμινη να τη περασω
μερικα χερια σπρευ βερνικι στις σοκοροταινιες για αδιαβροχοποιση απο τα νερα
που ριχνει καθε τοσο η συζυγος στο μπαλκονι.

EStmQbO.jpg
Σου εύχομαι το μοναδικό πρόβλημα με την πλαστική ντουλάπα,να είναι η ισοστάθμιση με το δάπεδο αφού το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι οι πλάτες τους οι οποίες κουμπώνουν πολύ δύσκολα στον υπόλοιπο σκελετό.

• Like
Reactions: enduras1
Κοντραπλακέ θαλάσσης μεσα στα τετραγωνα ποδια όπως ειπαν και τα παιδιά και βιδωμα πανω τους ρυθμιζόμενα πόδια κουζίνας, μαύρα ή λευκά !

Καλησπέρα παιδιά.
Καθισιό λόγω Χριστουγέννων και βρυκολακιάζω.
Απόψε αντί για ανησυχίες αγορών,σκέφθηκα να ζητήσω την βοήθειά σας για τον τίτλο του thread.
To 2010 που έφτιαξα το σπίτι,δεν μου έφτασαν τα χρήματα για ασανσέρ.
Έτσι μου έμεινε το κλιμακοστάσιο εντός του σπιτιού και λόγω έλλειψης αποθηκευτικών χώρων,το μετέτρεψα σε 2 αποθήκες (1 ανά όροφο) με την τοποθέτηση μεταλλικού πλαισίου και πάνω σε αυτό,μπήκε ξύλο για πάτωμα.
Στον ένα όροφο,έβαλα πριν 5-6 χρόνια,4 ξύλινα ράφια (φωτό).
Και πάλι όμως,τα υπόλοιπα πράγματα,είναι άναρχα πεταμένα.
Σκέφτομαι λοιπόν στον ένα όροφο,ή να κρατήσω τα ράφια και να δημιουργήσω καινούρια στις άλλες 2 πλευρές του κλιμακοστασίου ή να τα ξηλώσω και να κάνω κάτι από την αρχή.Στον άλλο όροφο,δεν έχω ράφια,οπότε ότι γίνει,θα είναι καινούριο.
Οι διαστάσεις του κλιμακοστασίου είναι:
Bάθος 1,25 μέτρα και πλάτος 95cm.
Tα ράφια έχουν βάθος 36cm.
Δυστυχώς,στα τοιχία δεν έχει ισιωθεί ο σοβάς,με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ακμές. (Φωτό)
Τα ερωτήματά μου είναι:
1.κρατάω τα υφιστάμενα ράφια;
2.Eίτε τα κρατήσω,είτε όχι,μεταξύ ντέξιον και element system,τι θα προτιμούσατε;
3.H λύση των ντέξιον με προβληματίζει,αφού το δάπεδο δεν είναι και ότι καλύτερο για να πατήσουν.Μπορούν να βιδωθούν στον τοίχο ή μετά θα είναι δύσκολο ή αδύνατο να ταιριάξει η πλευρά που θα είναι απέναντι από την ράγα του τοίχου;
4.Η λύση του element system,θα μπορέσει να βιδωθεί στον τοίχο λόγω της ανώμαλης επιφάνειάς του;
5.Aγορές από Leroy Merlin,Praktiker ή κάπου αλλού;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
20230103_010333.jpg20230103_012204.jpg

Last edited:
με πλατος 95, εγω θα ελεγα να κανεις ραφια σε σχημα Γ...Ειτε ενα ενιαιο ειτε φαρδυ οπως τα εχεις και ενα στενο στον ενα τοιχο.
Τα ντεξιον εχουν προσθετα ρυθμιζομενα μεταλλικα ποδαρακια.

τα ντεξιον καλο ειναι να βιδωθουν στον τοιχο για λογους ασφαλείας. ουπα χρειαζεσαι κ μακριες βιδες αν δεν εφαπτονται στον τοιχο

αν είναι να βάλεις ντεκσιον καλό θα είναι να βάλεις και αποστάτες για να μπορέσεις να το αλφαδιάσεις

Τα ράφια καλό είναι να πάνε στην μεγάλη πλευρά για περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Θα προτιμούσα element system για καλύτερη ρύθμιση του ύψους ανάμεσα τους.Δεν είναι απαραίτητο να πατάνε σε απολύτως επίπεδη επιφάνεια αρκεί να πατάνε εκεί που θα πάνε οι βίδες.

Εγώ θα σφήνωνα από ένα κομμάτι ξύλο στις τρύπες που δείχνεις. Μετά, βιδωτή μούφα στο ξύλο και το ποδαράκι που έχεις στο λινκ.
Πήρα τα υλικά. (y) Κολωνάκι εμποτισμένο απο το πρακτικερ και οι ρεγουλατοροι με τα βυσματα. Απο το κολωνακι που χωραει ακριβως, θα κοψω τακους και θα τους κολησω με σιλικονη μεσα
στα κυπελα.

Xhs54lh.jpg

• Like
Reactions: dk31
Εγώ θα έβαζα ράφια 1,25 Χ 0,40 στην μία πλαϊνή πλευρά. Είναι μικρός ο χώρος για να βάλεις ράφια και στις δύο πλευρές. Η λύση με τα ράφια Γ που έγραψε ο Kospap είναι έξυπνη αλλά θέλει ρηχά ράφια (πχ 20-25 εκ) αλλιώς ότι μπει στην γωνία θα πρέπει για να το φτάσεις να μετακινήσεις όλα τα υπόλοιπα πράγματα.
Τα ντέξιον είναι λίγο ακριβά σε σύγκριση με τα απλά ράφια που δείχνεις στην φωτογραφία. Για τον χώρο που έχεις δεν ξέρω αν αξίζουν.
Το "υπόλοιπα πράγματα άναρχα πεταμένα στο πάτωμα" δεν ξέρω αν θα το γλυτώσεις δεν πα να χεις αποθήκη 10Χ10 - φροντίζουν και οι υπόλοιποι στο σπίτι για αυτό. 😁

Η απόλυτα νοικοκυρεμένη λύση πάντως είναι συρώμενη ντουλάπα/ντουλάπες όπου θα την τραβάς προς τα έξω και θα έχεις πρόσβαση στα ράφια από το πλάι. Είναι όμως βαρβάτο πρότζεκτ για τέτοιο μέγεθος. Δες κάνα βιντεάκι στο youtube για "pull out pantry" μήπως βρεις κάτι να σου ταιριάζει.
ΥΓ: μπορεί και νου βγει ακριβότερο από να βαζες ασανσέρ 😁
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
Μια ερώτηση για «ψαγμένους»… 😉
Ένα μοτέρ με ρυθμιστή στροφών, ενώ όταν κινείται κανονικά δουλεύει πχ στις 1000 στροφές, όταν γυρίζει σε ανάποδη κίνηση (clock wise) οι στροφές πέφτουν σχεδόν στο μισό (630).
Πάει πουθενά το μυαλό σας;

Πολλά μοτέρ έχουν "φορά" και δε λειτουργούν εντελώς συμμετρικά, αλλά δε ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες

Το να μη λειτουργεί «εντελώς συμμετρικά» το καταλαβαίνω, το να πέφτει η ταχύτητα όμως στο μισό κάτι πάει λάθος.

Μια ερώτηση για «ψαγμένους»… 😉
Ένα μοτέρ με ρυθμιστή στροφών, ενώ όταν κινείται κανονικά δουλεύει πχ στις 1000 στροφές, όταν γυρίζει σε ανάποδη κίνηση (clock wise) οι στροφές πέφτουν σχεδόν στο μισό (630).
Πάει πουθενά το μυαλό σας;
Τι μοτερ ειναι? DC? AC?
Ο ρυθμιστης στροφων ποιος ειναι?
Ποσα ωμ δινουν οι επαφες?