Μάστορες τα φώτα σας!!

Σκέτο μπετόν πάνω σε χώμα, χωρίς οπλισμό;
Ούτε καν πλέγμα;
Δεν ξέρω το υπόστρωμα βέβαια, χώμα με χώμα έχει τεράστιες διαφορές, εγώ δεν θα έριχνα ποτέ σκέτο τσιμέντο.

Σκέτο μπετόν πάνω σε χώμα, χωρίς οπλισμό;
Ούτε καν πλέγμα;
Δεν ξέρω το υπόστρωμα βέβαια, χώμα με χώμα έχει τεράστιες διαφορές, εγώ δεν θα έριχνα ποτέ σκέτο τσιμέντο.
Ο εργαλαβος ειχε εμπειρια 54 χρονια σε μπετα οποτε δε σηκωνε και πολλα ποσο μαλλον που δε τα βρισκαμε μεταξυ μας.
Ετσι και αλλιως δε μπηκε καν στο κοπο να δωσει τιμη. Μετρησε στο περιπου και εδωσε 90€/κυβικο και ειπε βγαλτε το ποσο μονοι σας. Απο αυτο φαινεται η μεγαλη εμπειρία καθως ξερει οτι θα βγαλει κερδος.

Εγω δεν ειχα ιδιαιτερο ωφελος γιατι ειμαι στην αρχη του δρομου και θα γινοταν δωρο ετσι και αλλιως αλλα ηθελε ο πεθερος μου να γινει για διαφορους λογους.
Γενικα εχει πετρα το εδαφος. Βεβαια με το καιρο ξεπλενεται απο βροχη ωπου εχει κλιση και υπαρχει θεμα. Ο δημος ειπε πως δεν παιζει ασφαλτος δεν εχουν μηχανηματα και πρεπει να γινουν πολλα μαζι για να γινει να τα αναλαβει εταιρία.
Θα γινουν καποια χωματουργικα αλλα ειπε μπετο 8 εκατοστα + χωρις πλεγμα αλλα μαλλον θα αγορασουμε για τις ανηφορες και γκρο μπετο προφανως το πιο φτηνο.

Παντως εφοσον δεν γινει κατι στο υποστρωμα δε βλεπω να παθαινει κατι. Παλαια που δεν ειχα εμπειρια ακουγα τι λεγανε στατικοι μηχανικοι αλλα αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη. Καμια φορα δεν εχει νοημα ζουμε και με προχειρα πραγματα.
Παρολα αυτα δεν ειμαι σιγουρος ποσο θα αντεξουν οι ανηφορες κτλ. Μπορει σε 10 χρονια να θελει επισκευη.

Last edited:
Δεν ειναι σοβαρος εργολαβος αυτος...και λες οτι εχει εμπειρια...54 χρονια στην δουλεια τι κανει ακομη...παει για διπλη συνταξη...:ROFLMAO:
Εαν ειναι και του δημου..ας αστα να πανε..
Μπλεξατε...!!!

• Like
Reactions: mitsubae
Δεν ειναι σοβαρος εργολαβος αυτος...και λες οτι εχει εμπειρια...54 χρονια στην δουλεια τι κανει ακομη...παει για διπλη συνταξη...:ROFLMAO:
Εαν ειναι και του δημου..ας αστα να πανε..
Μπλεξατε...!!!
Απλα ψαρωσα με το βγαλτε το μονοι σας. Μου φάνηκε αυτοπεποίθηση φουλ και δεν μπαίνει καν στο κοπο.Ηταν τοσο σίγουρος. Ολοι το βλέπουν ως ευκαιρία.
Απλα δεν ειχα δει πως γίνονται οι δουλειές αυτες. Ειμαι 99% οτι θα ειναι οκ απο λειτουργική αποψη ο δρομος. 8cm χωρίς πλεγμα παρα μονο στις ανηφόρες επειδή το έφερα εγω το ζήτημα στη συνέλευση( ο εργολάβος ελεγε πως ειναι περιττο και εχει κανει πολλα) Βλέποντας και το μπετο στο κηπο αντεξε μια χαρά
Αλλα καλύτερα χωρίς οπλισμο. Αν σκαφτεί για οποιαδήποτε λόγο αντε να κοβεις οπλισμο.. δεν ειναι ασφαλτος.

Ο εργολάβος, αν ξέρει οτι έχει κόστος στο μπετόν πχ 50€ και σας το πουλάει 90€, μια χαρά κέρδος θα βγάλει κι ας το ρίξει και σε πηγάδι.
Δε κατάλαβα που την είδες την αυτοπεποίθηση. Λες και θα σας δώσει καμιά δεκαετή εγγύηση. Μούρη πουλάει και σταρχιδισμό.
Ο δρόμος δεν είναι ίδιο με το τσιμέντο στον κήπο, μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Σε 8cm μπετόν, χωρίς οπλισμό, αν περάσει Χειμώνα με υγρό έδαφος κανένα φορτηγό φορτωμένο ή κανένα βαρύ σκαπτικό ή γεωργικό όχημα θ’αρχίσει η αποσύνθεση.

Ο εργολάβος, αν ξέρει οτι έχει κόστος στο μπετόν πχ 50€ και σας το πουλάει 90€, μια χαρά κέρδος θα βγάλει κι ας το ρίξει και σε πηγάδι.
Δε κατάλαβα που την είδες την αυτοπεποίθηση. Λες και θα σας δώσει καμιά δεκαετή εγγύηση. Μούρη πουλάει και σταρχιδισμό.
Ο δρόμος δεν είναι ίδιο με το τσιμέντο στον κήπο, μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Σε 8cm μπετόν, χωρίς οπλισμό, αν περάσει Χειμώνα με υγρό έδαφος κανένα φορτηγό φορτωμένο ή κανένα βαρύ σκαπτικό ή γεωργικό όχημα θ’αρχίσει η αποσύνθεση.
Προφανώς για αυτό δε τον νοιάζει. Απλα ήθελα να πω πως ηταν τοσο βέβαιος που χέστηκε. Ως ιδιώτης θυμάμαι γκρο μπετο πηγε 70.
Δε περνάνε πολλα αυτοκίνητα.
Θα φερω βέβαια ενα φορτηγο με πετρες ελπίζω να μη γινει ζημιά. Υγρο δε νομίζω να ειναι αφου θα καλυφθεί

Μου αρεσει που καθεσαι και αναλυεις...για αυτο λεω οτι δεν ειναι σοβαρος...
Αρπακτη θελει να κανει ο ανθρωπος χωρις να κουραστει....και μαλιστα να βγαλει και εξτρα εαν θα βαλουν και οπλισμο...
Ειναι δυνατον σε δρομο οπου θα περνανε αυτοκινητα οσο και αν ειναι αυτα να μην μπει πλεγμα....;..δεν γινονται αυτα τα πραγματα...
Οι 8 ποντοι μια χαρα ειναι απλα θελει οπωσδηποτε οπλισμο..
Απλα ψαρωσα με το βγαλτε το μονοι σας. Μου φάνηκε αυτοπεποίθηση φουλ και δεν μπαίνει καν στο κοπο.Ηταν τοσο σίγουρος. Ολοι το βλέπουν ως ευκαιρία.
Απλα δεν ειχα δει πως γίνονται οι δουλειές αυτες. Ειμαι 99% οτι θα ειναι οκ απο λειτουργική αποψη ο δρομος. 8cm χωρίς πλεγμα παρα μονο στις ανηφόρες επειδή το έφερα εγω το ζήτημα στη συνέλευση( ο εργολάβος ελεγε πως ειναι περιττο και εχει κανει πολλα) Βλέποντας και το μπετο στο κηπο αντεξε μια χαρά
Αλλα καλύτερα χωρίς οπλισμο.
Αν σκαφτεί για οποιαδήποτε λόγο αντε να κοβεις οπλισμο.. δεν ειναι ασφαλτος.

Δεν εχω καταλαβει ρε Παρη..συμφωνεις η διαφωνεις να μπει οπλισμος...;
Τον εργολαβο τον ξερεις...;

Το θεμα ειναι ποια θα ειναι η συνολικη εικονα, ποια η κλιση του δρομου και εαν κατεβαινουν νερα
Εαν μπει πλεγμα δεν θα φαει μονο 8 εκ., θα χρειαστει περισσοτερο τσιμεντο γιατι σιγουρα υπαρχει ανομοιομορφια στο εδαφος. Εαν υπηρχε 3Α τοτε ναι να μπει πλεγμα και 8 εκ μπετο.
Η τελικη εικονα θα ειναι ισια επιφανεια (πιο ακριβο) ή ανωμαλο (πιο φτηνο).
Ο μαστορας ειναι πολυ μαστορας και γι' αυτο δεν δινει τελικη τιμη ... με τιποτα δεν μπορεις να υπολογισεις ποσο τσιμεντο θα ριξεις στο χωμα ... ισως στο τελος να σας πει οτι εριξε τοσο τσιμεντο και εφτασε μεχρι το προτελευταιο σπιτι ... "εαν θέλετε μεχρι το τελευταιο σπιτι θελω τοσα ευρω"
Τον μαστορα θα τον ελεγξει καποιος μηχανικος????

Μου αρεσει που καθεσαι και αναλυεις...για αυτο λεω οτι δεν ειναι σοβαρος...
Αρπακτη θελει να κανει ο ανθρωπος χωρις να κουραστει....και μαλιστα να βγαλει και εξτρα εαν θα βαλουν και οπλισμο...
Ειναι δυνατον σε δρομο οπου θα περνανε αυτοκινητα οσο και αν ειναι αυτα να μην μπει πλεγμα....;..δεν γινονται αυτα τα πραγματα...
Οι 8 ποντοι μια χαρα ειναι απλα θελει οπωσδηποτε οπλισμο..

Δεν εχω καταλαβει ρε Παρη..συμφωνεις η διαφωνεις να μπει οπλισμος...;
Τον εργολαβο τον ξερεις...;
Δε μου πέφτει λόγος επειδή συμφωνούν όλοι 8 οικογένειες να γίνει ο δρόμος. Ρώτησε ένας για εγγύηση κτλ και είπαν πως δεν υπάρχει κάτι
Εγώ απλά του είπα τα 90€ έχουν κανένα πλέγμα;
Και μου είπε όχι ότι δε χρειάζεται και είναι έξτρα.
Απλά λέω ότι αφού είναι άρπα κόλλας αν δε μπει σωστά το πλέγμα είναι σαν να μην υπάρχει. Είπανε ότι θα αγοράσουμε εμείς πλέγμα και θα του το φέρουμε. Αυτό είπε και ο εργολάβος πάρτε το εσείς. Αλλά θα είναι μόνο για ανηφόρα.
Το αν θα αντέξει η όχι δε μπορείς να το ξέρεις τα έχουμε πει.

Τι εννοείς θα καλυφθεί;
Το τσιμέντο που θα ρίξετε θα εμποδίσει τη βροχή να μαλακώσει το χώμα απο κάτω;
Αν δεν υπάρχει χώμα πως θα περνάει το νερό;

Δε μου πέφτει λόγος επειδή συμφωνούν όλοι 8 οικογένειες να γίνει ο δρόμος. Ρώτησε ένας για εγγύηση κτλ και είπαν πως δεν υπάρχει κάτι
Εγώ απλά του είπα τα 90€ έχουν κανένα πλέγμα;
Και μου είπε όχι ότι δε χρειάζεται και είναι έξτρα.
Απλά λέω ότι αφού είναι άρπα κόλλας αν δε μπει σωστά το πλέγμα είναι σαν να μην υπάρχει. Είπανε ότι θα αγοράσουμε εμείς πλέγμα και θα του το φέρουμε. Αυτό είπε και ο εργολάβος πάρτε το εσείς. Αλλά θα είναι μόνο για ανηφόρα.
Το αν θα αντέξει η όχι δε μπορείς να το ξέρεις τα έχουμε πει.
Το κυβικο θα το περνει συγουρα κατω απο 60-50 ευρω...
Κανονικα θα επρεπε και οι 8 οικογενειες να το απαιτησουν να υπαρχει παντου πλεγμα....εχει μεταφερει σε εσας το κοστος αυτο και γαι αυτο λεει μονο για ανηφορες..κατανοητο....
Πως θα αντεξει εαν δεν γινει σωστη δουλεια...;
Αν δεν υπάρχει χώμα πως θα περνάει το νερό;
Δεν μου lλες κατευθειαν στο χωμα οπως ειναι θα ριξει το μπετο...;

Εγώ θα πρότεινα, μια που εμπλέκεστε 8 οικογένειες και κανείς δεν πρόκειται να πάρει την ευθύνη όταν (γιατί είναι βέβαιο ότι θα) χαλάσει ο δρόμος, να κάνετε μια έρευνα αγοράς. Ζητήστε γνώμη/προσφορά από τουλάχιστον 2-3 ακόμη εργολάβους/τεχνικές εταιρείες για τα 140 μέτρα που θα πληρώσετε εσείς, με τις ορθές τεχνικές προδιαγραφές. Δεν είναι απαραίτητο το σύνολο των 170 μέτρων να φτιαχτεί από τον ίδιο εργολάβο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Το θεμα ειναι ποια θα ειναι η συνολικη εικονα, ποια η κλιση του δρομου και εαν κατεβαινουν νερα
Εαν μπει πλεγμα δεν θα φαει μονο 8 εκ., θα χρειαστει περισσοτερο τσιμεντο γιατι σιγουρα υπαρχει ανομοιομορφια στο εδαφος. Εαν υπηρχε 3Α τοτε ναι να μπει πλεγμα και 8 εκ μπετο.
Η τελικη εικονα θα ειναι ισια επιφανεια (πιο ακριβο) ή ανωμαλο (πιο φτηνο).
Ο μαστορας ειναι πολυ μαστορας και γι' αυτο δεν δινει τελικη τιμη ... με τιποτα δεν μπορεις να υπολογισεις ποσο τσιμεντο θα ριξεις στο χωμα ... ισως στο τελος να σας πει οτι εριξε τοσο τσιμεντο και εφτασε μεχρι το προτελευταιο σπιτι ... "εαν θέλετε μεχρι το τελευταιο σπιτι θελω τοσα ευρω"
Τον μαστορα θα τον ελεγξει καποιος μηχανικος????
Θα κάνουν χωματουργικά πρώτα μάλλον με τσάπα να έρθει ίσια. Έχει υπολογίσει παραπάνω δηλαδή 5 μέτρα δρόμο πλάτος ενώ είναι 4. Κανείς δεν είπε τίποτα.
Οπότε θα πέσει μέσα στα κυβικά 100%
Εννοείται όχι μηχανικός κτλ. Πιστεύω αν το έλεγα θα με περνάνε στο ψιλό. Όλοι το βλέπουν ως μοναδικη ευκαιρία να γίνει σε τόσο χαμηλή τιμή. 90€/κυβικό όλα μαζί καθώς είναι δώρο από άλλους τα εργατικά+ 30 μετρα

Θα κάνουν χωματουργικά πρώτα μάλλον με τσάπα να έρθει ίσια. Έχει υπολογίσει παραπάνω δηλαδή 5 μέτρα δρόμο πλάτος ενώ είναι 4. Κανείς δεν είπε τίποτα.
Οπότε θα πέσει μέσα στα κυβικά 100%
Εννοείται όχι μηχανικός κτλ. Πιστεύω αν το έλεγα θα με περνάνε στο ψιλό. Όλοι το βλέπουν ως μοναδικη ευκαιρία να γίνει σε τόσο χαμηλή τιμή. 90€/κυβικό όλα μαζί καθώς είναι δώρο από άλλους τα εργατικά+ 30 μετρα
Χυμα πραγματα δηλαδη....μαλλον θα ερθουν να το ξεπεταξουν και θα τραβατε τα μαλλια σας μετα...

• Haha
Reactions: Parhs
Το κυβικο θα το περνει συγουρα κατω απο 60-50 ευρω...
Κανονικα θα επρεπε και οι 8 οικογενειες να το απαιτησουν να υπαρχει παντου πλεγμα....εχει μεταφερει σε εσας το κοστος αυτο και γαι αυτο λεει μονο για ανηφορες..κατανοητο....
Πως θα αντεξει εαν δεν γινει σωστη δουλεια...;

Δεν μου lλες κατευθειαν στο χωμα οπως ειναι θα ριξει το μπετο...;
Δε θέλανε παντού πλέγμα οπότε τι να πω. Δε μπορώ να τα βάλω με 10 άτομα κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας 60+ ήδη είχα βρίσει άσχημα έναν το Σάββατο για κάτι που μου έλεγε.
Αν δεν έλεγα κάτι δε θα έμπαινε πουθενά πλέγμα.
Θα κάνουν χωματουργικά πρώτα το τι ακριβώς δε ξέρω από ότι κατάλαβα με τσάπα.

Δε θέλανε παντού πλέγμα οπότε τι να πω. Δε μπορώ να τα βάλω με 10 άτομα κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας 60+ ήδη είχα βρίσει άσχημα έναν το Σάββατο για κάτι που μου έλεγε.
Αν δεν έλεγα κάτι δε θα έμπαινε πουθενά πλέγμα.
Θα κάνουν χωματουργικά πρώτα το τι ακριβώς δε ξέρω από ότι κατάλαβα με τσάπα.
Αστο Παρη οικονομικο ειναι το θεμα...και εργολαβος το παει οπως τον βολευει...!!!
Ρωτας και μαθαινεις τι θα κανουν...

Εγώ θα πρότεινα, μια που εμπλέκεστε 8 οικογένειες και κανείς δεν πρόκειται να πάρει την ευθύνη όταν (γιατί είναι βέβαιο ότι θα) χαλάσει ο δρόμος, να κάνετε μια έρευνα αγοράς. Ζητήστε γνώμη/προσφορά από τουλάχιστον 2-3 ακόμη εργολάβους/τεχνικές εταιρείες για τα 140 μέτρα που θα πληρώσετε εσείς, με τις ορθές τεχνικές προδιαγραφές. Δεν είναι απαραίτητο το σύνολο των 170 μέτρων να φτιαχτεί από τον ίδιο εργολάβο.
Το βλέπουν ως ευκαιρία λόγω του δώρου από τη κοινότητα οπότε δε παίζει να πάρουν προσφορα. Έχει κλείσει.

Θα βάλω φωτό για να δούμε πόσο θα αντέξει να ξέρουν οι μελλοντικές γενιές πχ σε 5 χρονια