Μάστορες τα φώτα σας!!

Το πως θα κοπεί το φυτό υπάρχουν πολλοί τρόποι...
Εγώ όταν βαφω τετοιες πλευρες που υπαρχουν αναρριχομενα φυτα τα κοβω με ψαλιδα και πριονι...τωρα βεβαια που υπάρχει και το αλυσοπριονο και εχει χοντρα ακομη πιο ευκολα...και καθαριζω τα υπόλειμματα με σπατουλα/ξύστρα..

Το πρόβλημα είναι στο βαψιμο..όπου η μικρές βεντουζιτσες θέλουν καθάρισμα μετά με συρματοβουτσα είτε με χέρι είτε με γωνιακό τροχό για να καθαρίσει πλήρως.. επειτα θέλει πέρασμα με ακρυλικό ασταρι διαλυτου ώστε να μην ξερνανε και μετά χρωμα..

• Like
Reactions: anastasg
Κατοχυρώθηκε, πάμε με ψαλίδα στα χοντρά και βλέπουμε.
Θα προσπαθήσω κι αυτό με το πετρέλαιο αν μπορέσω.
Σας ευχαριστώ 😊

Τα γύρω-γυρω Μπάμπη να τα αφήσω έτσι;

Αυτό που είπε ο Νικόλας…
Κόβεις το κεντρικό και το τραβάς να κατέβει όλο κάτω.
Ενδέχεται να μην έχει μόνο έναν κεντρικό κορμό αλλά 2-3.
Ούτως ή άλλως αν του κόψεις τον κεντρικό θα ξεραθεί,

• Like
Reactions: anastasg
Με παρότρυνση του πωλητή εργαλείων Νικόλα για αγορά σπαθοσέγας,βρίσκομαι στο παρακάτω δίλλημα.
Να αγοράσω από Αμερική με 90 ευρώ ακόμα 1 φορτιστή+2 μπαταρίες 18V 4Ah (έχω ήδη 2)και δώρο μία σπαθοσέγα της RYOBI
ή
με 59,68€ αυτήν της Bosch όπου έχω 2 μπαταρίες 1,5Ah+1 των 2,5Ah= 1 των 4Ah εξαργυρώνοντας τους πόντους της SHELL από το
AllSmart?
FireShot Capture 182 - RYOBI ONE+ 18V Lithium-Ion 4.0 Ah Compact Battery (2-Pack) and Charge_ ...jpg
FireShot Capture 184 - RYOBI ONE+ HP 18V Brushless Cordless Reciprocating Saw (Tool Only) PB_ ...jpg

FireShot Capture 183 - Bosch KEO 18 LI (solo εργαλείο) Πριόνι Κήπου Μπαταρίας - allSmart_ - ww...jpg

Σωκράτη βαζοντας εντελώς στην άκρη το χρηματικό είναι 2 διαφορετικά εργαλεία...

Με αυτό της Ryoby μπορείς να κάνεις πάρα πολλες διαφορετικες δουλειές και είναι για πιο βαριά χρήση..
Μπορείς να κόψεις μεγαλύτερα σε διάμετρο κομμάτια αλλά και συγουρα θα είναι αρκετά πιο δυνατή..
Μπορείς κα κόψεις χοντρά κλαδιά μέχρι και 10-12 ποντους διαμετρο αλλά και σκληρή ξυλεια...επισεις μπορείς να κόψεις και σιδερο.

Με αυτό της Bosch περιορίζεσαι..
Είναι κύριος για κλάδεμα και μικροκοπες καθώς είναι πολύ πιο αδύναμη...

Από εκεί πέρα έχει σημασία η χρήση που θα της κάνεις...

Εάν δεν έχει καθόλου σπαθοσεγα πας στην Ryoby για μένα..

Προσωπικά θα πήγαινα σε Ryobi και για το μεγαλύτερο εύρος χρήσης του εργαλείου αλλά και για τις δύο επιπλέον μπαταρίες.
Αφού έχεις και αρκετά ryobi εργαλεία και θα πάρεις κι άλλα στο μέλλον 😁

Πάντως όπως γράφει και ο Κωστής παραπάνω παίζει ρόλο και η χρήση που προορίζεται το εργαλείο

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.Μια απορία μόνο και για να μαθαίνω.
Πως καταλάβατε ότι με το RYOBI θα μπορώ να κάνω περισσότερες δουλειές;

Όσο πιο μακρύ και συμπαγές είναι το σώμα μιας σπαθοσεγας τόσο περισσότερους κραδασμούς μπορεί να απορροφήσει αλλά και να αντεξει το κοντραρισμα κατά την κοπή...
Π.χ. με το Bosch Keo δεν μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη πριονoλαμα από 150mm...θα σου χοροπηδάει,κοντράρει και στο τέλος με πολύ ευκολια να μαγκωνει...
Το ryoby δεν θα σου κάνει τα παραπάνω...θα πηγαίνει πιο ανετα...

Έχοντας 4 σπαθοσεγες 3 μπαταριας και μια ρευματος και χρησιμοποιώντας τις σε όλα τα είδη κοπης έχω καταλήξει στις δυνατότητες τους...

Το Bosch Keo μου μοιάζει να έχει ικανότητες σαν την 12ν μπλε Bosch που έχω αλλά με περισσότερη δύναμη..

Σε εσωτερικη παλιά πόρτα, κλειδωμένη, έσπασε το κλειδι μέσα καθώς πήγα να την ξεκλειδώσω, έχουμε καμιά ιδέα πως να την ανοίξω?

Ξετρυπημα.με τρυπανι να κοπεί στα 2 το κλειδί...Μετα περνεις καινούργιο..
Κάτι από αυτά δεν είναι.. ;
https://images.app.goo.gl/65X7H98nKLcDxeoL9
Ναι αυτά είναι αλλά έχει σπαση το γλωσιδη του κλειδιού μέσα, το υπόλοιπο κλειδί το έχω βγάλει

• Like
Reactions: KOSSTV
Ναι αυτά είναι αλλά έχει σπαση το γλωσιδη του κλειδιού μέσα, το υπόλοιπο κλειδί το έχω βγάλει
Μάλιστα..και έχει κάτσει μέσα την "φωλιά" της κλειδαριάς..
Άλλο κλειδί έχεις...;

Βασίλη δύσκολο πρόβλημα. Εγώ θα το πάλευα με κάτι μεταλλικό από χονδρό σύρμα να μην τσακίζει εύκολα στην μορφή του κλειδιού δηλ. με γωνία στην άκρη και αφού ψέκαζα λάδι μέσα θα προσπαθούσα να το γυρίσω μήπως και παρασύρει μαζί το κομμένο κομμάτι του κλειδιού και ανοίξει.
Αν πάλι έχει πέσει το κομμάτι εκτός μηχανισμού θα προσπαθούσα να βρω άλλο κλειδί που να μπαίνει μέσα μήπως και δουλέψει.
Οι άλλες πόρτες του σπιτιού τι κλειδιά έχουν ??? μήπως κάποιο κάνει δουλειά με λίγη προσπάθεια ή λίγο λιμάρισμα για να μπει μέσα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Μπορείς να ξετρύπωσεις την κλειδαριά από την κάσα και να κοπει η γλώσσα της ασφάλειας που εχει γυρίσει αλλά θέλει φτιάξιμο μετά εάν ντες και καλά θες να ανοίξει.. το εχω κανει ως εαχατη λύση..

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τρύπιμα το βλέπω αλλά δεν ξέρω που να τρυπήσω. Νίκο κλειδιά που μπαίνουν έχω αλλά δεν γύρνα με τίποτα.