Μάστορες τα φώτα σας!!

αδυνατον να βρω μαστορα για τετοιο μερεμετι....αν ητανε να φερω σιδερα, θα τα εκανα απο την αρχη, γιατι εχω και σαπισματα σε καποια σημεια.
οτι ειναι να γινει θα γινει απο εμενα.

λεγοντας σου αυτο, τι λες. αν οχι σιδηροστοκο, να παω ξανα σε γυμνο μεταλλο, ασταρι κτλ κτλ
Νόμιζα ότι μπορούσες να το κάνεις εσύ.
Τεσπα..
Να πας σε γυμνο μέταλλο αλλά άμα κρατάει νερό πάλι...;
Μπορείς να αφήσεις παχιές στρωσεις αμα θες..
Βάλε 2 χερια αντισκουριακο η ασταρι μεταλλου και 2 χέρια ντουκο..
Πως θα το κάνεις...;
Θα βάλεις ψαρτοταινια στα πλάγια πιο ψηλά από την κουπαστή για να κρατήσει το ασταρι/ χρωμα...

οχι...θα γυμνωσω/κανω κ τα πλαινα..οοοοοοταν ερθει ο τροχος αντικαταστασης απο το λιντλ, με δισκο αφαιρεσης χρωματων.

Συμμάστορες, τα φώτα σας. Τοποθετήθηκαν καινουργιες εσωτερικές πόρτες χθες και χρειάστηκε να αφαιρεθούν τα σοβατεπί για να κατέβει το περβάζι μεχρι το πάτωμα. Οι τοίχοι είναι γυψοσανίδα και τώρα πρέπει να κοπούν τα σοβατεπί στο σωστό μήκος και να ξαναμπουν στη θέση τους.
Ποια ειναι η διαδικασία και τι υλικά θα χρειαστώ (κόφτης για τα σοβατεπί υπάρχει ήδη);
Βάζω ενδεικτικά δύο φωτογραφίες

20240716_125351.jpg

20240716_125338.jpg

Ξυσιμο να φυγουν τα σαθρα,οπως το χαρτι και οι κολλες που εξεχουν,και εποιτα κολλημα με κολλα πλακιδιων τα σοβατεπια..
Εποιτα τριψιμο το πανω μερος αφου στεγνωσει καλα,ασταρωμα και πρωτο χερι και εποιτα στοκαρισμα με ακρυλικο στοκο για να στρωσει ομοιομορφα..μετα τριψιμο και δευτερο χερι χρωμα...
Ενδιαμεσα,αρμοι, στα σοβατεπι εαν χρειαστει γυαλοστοκος στο χρωματισμο των ηδη υπαρχων αρμων...
Χαρτοταινιες οπωσδηποτε στα ξυλα για να μην λερωθουν...
Αμα εχεις κοφτη για να κοψεις ακριβως στις διαστασεις που χρειαζεται τα παραπανω τα θεωρω ευκολα....

• Like
  • Love
Reactions: NassosT and nikfor
δεν θα χρειαστει καποιο ειδος στεγανοποιησης του χαρτονιου στην γυψοσανιδα?
Μην τραβηξει ολη την υγρασια απο την κολλα...

δεν θα χρειαστει καποιο ειδος στεγανοποιησης του χαρτονιου στην γυψοσανιδα?
Μην τραβηξει ολη την υγρασια απο την κολλα...
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται...πισω απο το χαρτι υπαρχει γυψος που τα απορροφαει ολα...
Εαν θες να το "τραβηξουμε απο τα μαλλια" μπορει να ασταρωσει την γυψοσανιδα με ασταρι νερου,αυτο που θα περασει οταν τριψει την κολλα, ωστε να δημιουργησει σταθερη επιφανεια για προσφυση της κολλας....
Στεγανοποιηση με το ορο που μπορει να το σκεφτεσαι δεν υφισταται σε αυτα τα σημεια....δεν χρειαζεται...

Μαστορια τα φωτα σας θελω να κοντυνω μια καλαμωτηfixedratio_20220510011444_grasher_100190_kalamoti_apo_olokliro_kalami_1_5x5m.jpeg
Να την κοψω με γωνιακο τροχο? και με τροχο για μεταλλα μαλλον ε? γιατι ο τροχος για ξυλα με τα δοντια θα στομωσει λογικα...

Ευχαριστω για τις απαντησεις, κορδελα δεν υπαρχει, μπορεις να μου δειξεις εναν τετοιο τροχο με μικρο βημα στο νετ?

Ευχαριστω για τις απαντησεις, κορδελα δεν υπαρχει, μπορεις να μου δειξεις εναν τετοιο τροχο με μικρο βημα στο νετ?
Όπως είπε ο Κωστής παραπάνω, πριόνι χειρός με ψιλό δόντι, και υπομονή.

• Like
Reactions: FINIX and KOSSTV
Περνάω με βερνίκι Vitex Lussolac Νερού, χρησιμοποιώντας ρολάκι microstar, όπως έχει πει ο Κωστής.
Εννοείται έχει γίνει όλη η προεργασία κανονικά (τρίψιμο - diaxyl - τρίψιμο κλπ)

Αν και γίνεται πολύ ωραίο, η επιφάνεια είναι κάπως σαγρέ, κάτι που είναι μάλλον λογικό αφού χρησιμοποιώ ρολάκι microstar.

Αλλά αν θέλουμε να γίνει πιο λείο το τελικό αποτέλεσμα, τι χρησιμοποιούμε; :unsure:

(δοκίμασα και ρολάκι αφρολέξ, αλλά σε αυτά τα βερνίκια νερού κάνει πολλές φουσκάλες)

Μαστορια τα φωτα σας θελω να κοντυνω μια καλαμωτηView attachment 236292
Να την κοψω με γωνιακο τροχο? και με τροχο για μεταλλα μαλλον ε? γιατι ο τροχος για ξυλα με τα δοντια θα στομωσει λογικα...
Με σιδεροπρίονο χειρός που έχει πολύ ψιλά δόντια και δεν θα σου ξευτίσει. Αν έχεις κορδέλα με μικρό βήμα ακόμη καλύτερα και πιο γρήγορα,

• Like
Reactions: KOSSTV and FINIX

Αυτό το πριόνι, ή οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο, σου κάνει.

• Like
Reactions: KOSSTV and FINIX
Περνάω με βερνίκι Vitex Lussolac Νερού, χρησιμοποιώντας ρολάκι microstar, όπως έχει πει ο Κωστής.
Εννοείται έχει γίνει όλη η προεργασία κανονικά (τρίψιμο - diaxyl - τρίψιμο κλπ)

Αν και γίνεται πολύ ωραίο, η επιφάνεια είναι κάπως σαγρέ, κάτι που είναι μάλλον λογικό αφού χρησιμοποιώ ρολάκι microstar.

Αλλά αν θέλουμε να γίνει πιο λείο το τελικό αποτέλεσμα, τι χρησιμοποιούμε; :unsure:

(δοκίμασα και ρολάκι αφρολέξ, αλλά σε αυτά τα βερνίκια νερού κάνει πολλές φουσκάλες)

Βάλε μια φώτο την επιφάνεια....

Εντελώς λείο όπως γινεται με το κερι δεν γίνεται...συγουρα λιγο σαγρε θα είναι η επιφάνεια..

Δεν ξέρω πόσα χέρια βερνικι έχεις περάσει αλλά αφού κάνεις το πρώτο χερι και στεγνωσει καλά το τρίβεις και εποιτα περνας 2 χερι λίγο πιο αραιό..
Εννοείται ότι αυτήν την εποχή αραιώνεις λιγο παραπάνω...

Λίγο η διαδικασία...για το καλοκαίρι..

Αφου περασεις και απλώσεις με το κυλινδρακι παντού μετά από 1-2 λεπτά και πρώτου αρχίσει να "τσιμπαει" το χρώμα περνάς με το κυλινδρακι χωρίς χρώμα απαλά την επιφάνεια..
Το πέρασμα ξεκινάει με την πλευρά της άκρης της λαβής να είναι από την μέσα πλευρά και πηγαίνεις σιγα-σιγα και σουμαρεις ως την.ακρη της άλλης..
Εννοείται ότι το φύλλο,πόρτα,η δεν ξέρω τι άλλο έχουμε το.περναμε ξάπλα...ετσι απλωνει το βερνικι καλύτερα..

Επαναλάμβανε πάλι σε 1 λεπτό αν δεις ότι ακόμη έχει αφήσει λίγο μπαμπάκι..

Ο Μιχάλης είδε ένα φύλλο με ριπολινη,δεν αλλάζει κάτι στην διαδικασία,πως γίνεται να στρώσει όσο καλύτερα γίνεται το χρώμα..

Όμως το καλοκαίρι εξαιτίας της ζέστης δεν βοηθάνε να απλώνουν σωστα και ομοιομορφα τα βερνίκια κρουστας..δυστυχώς τραβάνε πολύ γρήγορα και κάνουν ότι κάνουν..
Τα απολεσματα δεν είναι καλά...

Εγώ δεν έκανα τέτοια δουλειά τέτοια εποχή...

Ελπίζω να βοήθησα...

Βάλε μια φώτο την επιφάνεια....

Εντελώς λείο όπως γινεται με το κερι δεν γίνεται...συγουρα λιγο σαγρε θα είναι η επιφάνεια..

Δεν ξέρω πόσα χέρια βερνικι έχεις περάσει αλλά αφού κάνεις το πρώτο χερι και στεγνωσει καλά το τρίβεις και εποιτα περνας 2 χερι λίγο πιο αραιό..
Εννοείται ότι αυτήν την εποχή αραιώνεις λιγο παραπάνω...

Λίγο η διαδικασία...για το καλοκαίρι..

Αφου περασεις και απλώσεις με το κυλινδρακι παντού μετά από 1-2 λεπτά και πρώτου αρχίσει να "τσιμπαει" το χρώμα περνάς με το κυλινδρακι χωρίς χρώμα απαλά την επιφάνεια..
Το πέρασμα ξεκινάει με την πλευρά της άκρης της λαβής να είναι από την μέσα πλευρά και πηγαίνεις σιγα-σιγα και σουμαρεις ως την.ακρη της άλλης..
Εννοείται ότι το φύλλο,πόρτα,η δεν ξέρω τι άλλο έχουμε το.περναμε ξάπλα...ετσι απλωνει το βερνικι καλύτερα..

Επαναλάμβανε πάλι σε 1 λεπτό αν δεις ότι ακόμη έχει αφήσει λίγο μπαμπάκι..

Ο Μιχάλης είδε ένα φύλλο με ριπολινη,δεν αλλάζει κάτι στην διαδικασία,πως γίνεται να στρώσει όσο καλύτερα γίνεται το χρώμα..

Όμως το καλοκαίρι εξαιτίας της ζέστης δεν βοηθάνε να απλώνουν σωστα και ομοιομορφα τα βερνίκια κρουστας..δυστυχώς τραβάνε πολύ γρήγορα και κάνουν ότι κάνουν..
Τα απολεσματα δεν είναι καλά...

Εγώ δεν έκανα τέτοια δουλειά τέτοια εποχή...

Ελπίζω να βοήθησα...

Σε ευχαριστώ πολύ Κωστή :) Βοηθάς πραγματικά. :love:
Πολύ αναλυτικός. Κατάλαβα.

• Like
Reactions: KOSSTV
καλησοπερα σε ολους...εχω μια βασικη ερωτηση για τιο τριψιμο ξυλου...
υπαρχει κανενας κανονας στο ποσο τριβουμαι οσο ανεβαινουμε στο νουμερο του γυαλοχαρτου?

δηλαδη αν καναμε Χ κινησεις με το 80αρι, χρειαζουεμ να κανουεμ περισσοτερες ή λιγοτερες με το 120αρι?
μηπως κανουμε τον ιδιο αριθμο?
Η μηπως παμε με την αισθηση στο χερι?

H βασικη ιδεα ειναι οτι το επομενο γυαλοχαρτο πρεπει να σβηνει τις γραμμες που αφησε στο ξυλο το προηγουμενο. Aν το κανεις αυτο σωστα, αγγιζεις την τελειοτητα :)

Ποτε δεν ακολουθησα καποια σειρα με γυαλοχαρτα ειτε καποιον αριθμο κινησεων. Το "βλεποντας και κανοντας" ειναι μια μαλλον αλανθαστη μεθοδος..

υπαρχει κανενας κανονας στο ποσο τριβουμαι οσο ανεβαινουμε στο νουμερο του γυαλοχαρτου?

δηλαδη αν καναμε Χ κινησεις με το 80αρι, χρειαζουεμ να κανουεμ περισσοτερες ή λιγοτερες με το 120αρι?

Μη πιέζεις ποτέ τα γυαλόχαρτα, μόνο πολύ ελαφρά, διαφορετικά θα κάνεις ζημιά που διορθώνεται δύσκολα και με κόπο.
Μην πηδάς νούμερα, δηλαδή μη πας από 120 στο 320 χωρίς να χρησιμοποιήσεις τα ενδιάμεσα νούμερα.
Έτσι δεν τελειώνεις πιο γρήγορα, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει.
Σε ξύλο πάνω από 400 ελάχιστες φορές θα χρειαστεί να ανεβείς και μόνο σε ειδικές κατασκευές.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ

Βασικά εξαρτάται τι θέλουμε να κάνουμε και που να φτάσουμε...
Επεισης έχει σημασία γιατί επιφάνεια μιλάμε.. βαμμένη η άβαφη.. ;
Εγώ τουλαστον όσο πιο χοντρό είναι το γυσλοχαρτο τόσες περισσότερες κινήσεις κανω...
Με το αρχικό γυαλοχαρτο συνηθως πιέζουμε γιατί θέλουμε να βρούμε καθαρή επιφάνεια η να βγάλουμε μια στρώση χρωματος..
Με τα ενδιάμεσα συνεφερουμε την κατάσταση και με τα τελικά φτιάχνουμε μια λεία και καθαρή,από γραμμές και συναφη,επιφάνεια..
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική στο ποσό θα επιμείνουμε.