Μάστορες τα φώτα σας!!

Θέλεις τροφοδοτικό με πολύ ρεύμα και κάποια επικίνδυνα χημικά για να το κάνεις μόνος σου.
Για χρωματισμό/σφράγιση χρειάζονται ειδικές χρωστικές αν δεν σου κάνει το φυσικό χρώμα του αλουμινίου και μια κατσαρόλα που δε σου χρειάζεται.

• Like
Reactions: vlad66
Το είχα ξαναγράψει…
Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει τη διαδικασία της ανοδίωσης θα βοηθούσε πολύ αν την έγραφε εδώ αναλυτικά.
Διαδικασία υλικά κι απο που ψωνίζουμε.

• Like
Reactions: vlad66
Παιδιά, μια βοήθεια αν μπορείτε.Παρακατω φαίνεται το χερούλι της κεντρικής εισόδου του σπιτιού. Στο εσωτερικό, είναι σε καλύτερη κατάσταση, πιο γυαλιστερό κλπ.
Απ' εξω όμως έχει αρκετή φθορά όπως φαίνεται, όπως ξεθώριασμα, θαμπάδα, ξεφλούδισμα, αμυχές.. Πώς πιστεύετε θα μπορούσε να βελτιωθεί η εικόνα του; Να τριφτεί όπως τα μέταλλα, δεν νομίζω γιατί θα χαλάσει. Εκτός βέβαια και μπορούσε να ξαναβαφτεί . Σε τέτοια περίπτωση όμως, δεν θα έπρεπε να γνωρίζεις απο πρίν το είδος της επιφάνειας; Στο διαδίκτυο αναφέρονται άλλοτε σε brass, αλλοτε σε plated ή lacquered η chrome και πάει λέγοντας!
Tί θα μπορούσα να κάνω μήπως και επανέλθει πιο κοντά στην αρχική του κατάσταση;
Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη!SDC11048.jpgIMG_20240804_184510.jpgIMG_20240804_182642.jpgIMG_20240804_182635.jpg

Παιδιά θα χρειαστώ για ακόμα μία φορά την εμπειρία σας.Έχω ένα μικρό κήπο στο σπίτι σε σχήμα ημικύκλιου.
.Το κακό με αυτόν είναι ότι τον χτυπάει ανελέητα ο βοριάς με απίστευτες ριπές με αποτέλεσμα,ότι λουλούδι και να φυτέψω,ο αέρας το σμπαραλιάζει.Σκεφτόμουν να φτιάξω κάτι σαν ανεμοφράχτη με ύψος γύρω στο 1,30-1,50 μέτρα.
Οι "ιδέες" μου και λίγο ψάξιμο που έκανα σταματούν σε κολόνες γαλβανιζέ όπου θα τις ενώνει σαν ανεμοφράχτης κάτι σε ξύλο ή πλαστικό ή βάσεις μεταλλικές όπου θα βιδώσω μέσα σε αυτές ξύλινο καδρόνι όπου και πάλι θα τα ενώνει κάτι αντίστοιχο.
Είχα φωνάξει αλουμινά πέρισυ ο οποίος μου ζήτησε 450 ευρώ για μια μικρή κατασκευή όπου τα μεταλλικά πλαίσια θα τα ένωνε plexiglass.
Πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω το αντίστοιχο αποτέλεσμα τόσο με μικρότερο κόστος,κυρίως όμως με την χαρά της δημιουργίας του.
Πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο;
Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο;

Mεταλική κολόνα:

Βάση ξύλου:

Aποτέλεσμα με πλαστικό αλλά οι ράγες θα είναι πιο κοντά τοποθετημένες μεταξύ τους:
FireShot Capture 172 - Μεταλλική κολώνα γαλβανισμένη - showood.gr.png

• Like
Reactions: enduras1
Αυτό που δείχνεις στις φώτο είμαι ντεκ περιψραξης με γαλβανιζέ, η ανοξείδωτες,η σιδερένιες κολωνες/βάσεις...
Στο 1.5 μετρο θα θες 3 κολωνες..Όχι παραπάνω...το ντεκ μια χαρά θα κρατάει..
Ειναι μια ιδεα αλλά δεν το θες να περνάει φως..;.
Εγώ θα έβαζα κάτι σε πολυκαρβουνικο η plexiglass..εκεί θες 5 κολωνες γιατί ειναξ ελαφρύ το υλικο και θέλει πιο σταθετοποιηση...
Στο Practiker έχει κάτι έτοιμες διαστάσεις που μπορεις μα χρησιμοποιήσεις...

Αυτό που δείχνεις στις φώτο είμαι ντεκ περιψραξης με γαλβανιζέ, η ανοξείδωτες,η σιδερένιες κολωνες/βάσεις...
Στο 1.5 μετρο θα θες 3 κολωνες..Όχι παραπάνω...το ντεκ μια χαρά θα κρατάει..
Ειναι μια ιδεα αλλά δεν το θες να περνάει φως..;.
Εγώ θα έβαζα κάτι σε πολυκαρβουνικο η plexiglass..εκεί θες 5 κολωνες γιατί ειναξ ελαφρύ το υλικο και θέλει πιο σταθετοποιηση...
Στο Practiker έχει κάτι έτοιμες διαστάσεις που μπορεις μα χρησιμοποιήσεις...
Σ΄ευχαριστώ πολύ!

Πως θα στερεωθεί όμως πάνω στις σιδερένιες κολόνες;Τρυπώντας το για να το βιδώσεις,δεν θα ανοίξει/ραίσει/σπάσει;

Αυτά έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις,οπότε...πως/με τι εργαλείο τα κόβεις στα μέτρα σου;

Σ΄ευχαριστώ πολύ!

Πως θα στερεωθεί όμως πάνω στις σιδερένιες κολόνες;Τρυπώντας το για να το βιδώσεις,δεν θα ανοίξει/ραίσει/σπάσει;

Αυτά έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις,οπότε...πως/με τι εργαλείο τα κόβεις στα μέτρα σου;
Εάν πάρεις του ενός ποντου πάχος εχει καρε πλέγματος 1Χ1..οπότε.μπορεις εκεί να υπολογίσεις να τρυπησεις...
Οταν.βιδωσεις θα βάλεις λαστιχένια ροδελα(υδραυλικων) για να.μην κοντράρει και σπάσει..
Εγώ θα έβαζα βιδα με παξιμαδι διαμπερή
Θεωρώ ότι μια Μ6 με 6 ποντους μηκος θα ήταν μια χαρά..

Εγώ έχω κόψει με γωνιακό τροχό με δίσκο πολλαπλων χρήσεων..
Σαν.αυτον.

Με δισκοπριονο.ειναι λίγο δύσκολο γινεται κακοτραχυλο κοψιμο...δεν θα το συνιστούσα...

Μήπως γνωρίζεις αν αυτό (φύλλο plexiglass) μπορεί με κάποιο τρόπο να στερεωθεί στα γαλαβανιζέ κολωνάκια;

Μήπως γνωρίζεις αν αυτό (φύλλο plexiglass) μπορεί με κάποιο τρόπο να στερεωθεί στα γαλαβανιζέ κολωνάκια;
Με τον ίδιο τρόπο...αλλά τσ 3μμ ειναι πολυ λίγα...

Κωστα, να υποθεσω οτι αν θελει κανεις να το κοψει με χειροριονο, καλυτερα θα ητανε με σιδηροπριονο? (πολυ περισσοτερα δοντια)
Ναι με σιδεροπριονο θα ήταν καλύτερα....αλλά δυστυχώς θα σου σπάσει τα νεύρα καθώς συνέχεια θα μαγκωνει...

Επανέρχομαι για να σας δείξω το χερούλι της εξώπορτας, του οποίου η αποκατάσταση νομίζω πέτυχε. Η πρόταση του φίλου skysound τελικά βοήθησε περισσότερο, με το μπράσο να κάνει πολύ καλή δουλειά. Απλώς να εχετε υπόψη σας ότι χρειάστηκε πολύ τρίψιμο (μου έφυγε το χέρι), για να πετύχεις ένα ικανοποιητικό γυάλισμα. Το λέω αυτό, γιατι σε κάποια βίντεο δείχνουν ένα αντικείμενο να γυαλίζει αμέσως με ενα απλό πέρασμα! Δεν είναι ακριβώς έτσι!
Ευχαριστώ τους φίλους για τις συμβουλές!IMG_20240810_093734.jpg

Απλώς να εχετε υπόψη σας ότι χρειάστηκε πολύ τρίψιμο (μου έφυγε το χέρι), για να πετύχεις ένα ικανοποιητικό γυάλισμα.
Αυτο εγινε λογω βαριας οξειδωσης του μπρουτζου. Εαν σε τακτικα διαστηματα γινεται ενα ελαφρυ περασμα με brasso+ σκουπισμα δεν θα χρειαστουνε φοβερα τριψιματα. Υπαρχει βεβαια και η εναλλακτικη λυση σφραγισης του γυαλισματος με καποιο βερνικι μεταλου (πχ αυτο). Μου ακουγεται παρα πολυ καλο, αλλα για να ειμαι εικλικρινης δεν εχω δοκιμασει.

• Like
Reactions: Χιωτης
Μεταξύ άλλων προβλημάτων,μου τρύπησε το boiler του ηλιακού.Είναι το 2ο μέσα σε 12 χρόνια και αναγκαστικά,αγόρασα 3ο.
Το κακό είναι ότι έχω παρατημένα 2 πλέον boiler στην ταράτσα που λόγω βάρους αλλά και μεγέθους,δεν μπορώ να τα κατεβάσω.
Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί ηλίθιο.
Σκέφτηκα να τα κόψω σε μικρότερα κομμάτια αλλά το εξωτερικό τους περίβλημα είναι inox.Κόβεται αυτό το πράγμα με τροχό ή έστω με κάτι άλλο;