Μάστορες τα φώτα σας!!

οκ θα προσπαθησω να βγαλω το σοβατεπι και τη μπαζα και θα δω τι γινεται απο κατω. σίγουρα πιο ευκολο απο αποσυναρμολογήσεις! πρεπει να πάρω ενα μικρο προκοβγάλτη γιατί έχω ένα τεράστιο λοστό που δεν κανει για αυτη τη δουλειά.
Κάτι τέτοιο θες.

Edit:Για την ονομασία δεν φταιω...!!!
Μην πει κανείς τίποτα μετά.. :p

Σε παρα πολλες περιπτωσεις σε κινητηρες σφιγουν σε Χ ροπη και επειτα θελει ακομα 90 μοιρες.
Εκει χρησιμευει.

Περίπου…

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλησπέρα σας. Έφυγε ο σοβάς στο σημείο που ήταν βιδωμένα ούπα από κουρτινόξυλο. Τι προτείνετε για την επισκευή του;

Attachments

• IMG_20241203_092136.jpg
    IMG_20241203_092136.jpg
    3 MB · Views: 21
  • IMG_20241203_092329.jpg
    IMG_20241203_092329.jpg
    3.7 MB · Views: 19
  • IMG_20241203_092345.jpg
    IMG_20241203_092345.jpg
    3.4 MB · Views: 19
Σε παρομοια περιπτωση γεμισα τις τρυπες και τον περιγυρο με μονταζοκολλα της Bison και αμεσως μετα (πριν στεγνωσει δηλαδη) πιεσα μεσα στις τρυπες νεα ουπατ.
Αφηνεις μια μερα να στεγνωσει και μετα βιδωνεις το κουρτινοξυλο στις ιδιες τρυπες που εχεις ηδη βαλει τα ουπατ. Απλα φυσηξε να φυγει η πολυ αμμος απο τις τρυπες.

Το κουρτινοξυλο ακομα εκει ειναι :)

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Έχει η FISCHER κάποια υλικά επισκευής αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει

https://www.skroutz.gr/s/27082914/Fischer-Fix-It-Kit-Episkeyis-Trypon-92507-10tmch.html#description

Bρεχεις την γαζα που περιεχει το κιτ και την τυλιγεις στο ουπατ. Κατοπιν το σπρωχνεις στην τρυπα. Αν η τρυπα ειναι μεγαλη, βαζεις 2 γαζες.
Δεν νομιζω παντως οτι ειναι καλυτερη μεθοδος απο το να γεμισεις την τρυπα με μονταζοκολλα και να σφηνωσεις μεσα το ουπατ.

• Like
Reactions: newbie
Bρεχεις την γαζα που περιεχει το κιτ και την τυλιγεις στο ουπατ. Κατοπιν το σπρωχνεις στην τρυπα. Αν η τρυπα ειναι μεγαλη, βαζεις 2 γαζες.
Δεν νομιζω παντως οτι ειναι καλυτερη μεθοδος απο το να γεμισεις την τρυπα με μονταζοκολλα και να σφηνωσεις μεσα το ουπατ.
Τα ουπατ στα κουρτινόξυλα (μόνο στα κουρτινόξυλα) για εμένα είναι μαύρη τρύπα. Κάποια στιγμή ξεκίνησα με 6mm, κατέληξα σταδιακά στα 12 και το κουρτινόξυλο έπεσε!!!!!😁
Στο τέλος έδωσα περίπου 20€, πήρα ρητίνη αγκύρωσης γέμισα τις τρύπες και έβαλα τα ούπατ. Την άλλη ημέρα βίδωσα και όλα καλά. Κόστισε κάτι παραπάνω, αλλά έγινε καλή δουλειά. Άμα είσαι μάστορας :ROFLMAO:😂
Χρησιμοποιώ ούπατ duopower και τρυπάνια cyl9.
Τελευταία γεμίζω τις τρύπες με κόλλα πλακιδίων αναμεμιγμένη με ένα ινοπλισμένο κονίαμα της ISOMAT και βάζω το ουπατ. Νομίζω με πολύ καλο αποτελέσμα.
Μονταζόκολλα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και μάλλον πρέπει να πάρω.

Εάν κόψετε στην μέση ένα μεγαλύτερο ουπατ και περάσετε απο μεσα ένα ίδιο με αυτό που είχε πάει και σφηνωνει..βιώνοντας σφηγκει..
Αυτό για γρήγορη λυση..

Την μονταζοκολλα δεν την εχω χρησιμοποιήσει ποτέ...ακούγεται σωστή λύση αλλά θέλει χρόνο που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπαρχει..γιατί συνήθως θέλουμε άμεση λύση..

Επειδή έχω βάλει τα ίδια κουρτινόξυλα. Δεν βάζεις καθόλου αυτήν την βάση αλλά βάζεις βιδοστριφωνο που βιώνει μια χαρά η βάση του κουρτινοξυλου

Edit: νομίζω είχα βάλει και παξιμάδι με ροδέλα για να σφίξει καλύτερα

Last edited:
  • Like
Reactions: newbie
Πριν αρχίσεις να γκρεμίζεις την ντουλάπα, ξεκίνα με έναν υδραυλικό να σου πει αν η εξωτερική βρύση έχει διαρροή στον τοίχο. Αν ο υδραυλικός σου πει ότι είναι οκ, θα σου πω δύο ενδεχόμενα (μου έχουν τύχει και τα 2):
1. Περνάει νερό από την βεράντα μέσα στον τοίχο, στο σημείο που ενώνονται τα πλακάκια με το σοβατεπί της βεράντας. Τα συμπτώματα είναι μούχλα στους τοίχους/ντουλάπες και φούσκωμα στο πάτωμα, και τα δύο σε σημεία κολλητά με τον τοίχο του σπιτιού. Η λύση είναι να φτιάξεις ξανά τους αρμούς και προσωρινή λύση να βάλεις στεγανωτικό στη βάση του εξωτερικού σοβατεπί.
2. Η διαφορά θερμοκρασίας ντουβαριών και ντουλάπας δημιουργεί υδρατμούς και μούχλες. Τα συμπτώματα είναι μυρωδιά μούχλας σε όλη την ντουλάπα (όχι όμως φουσκωμένο πάτωμα). Η λύση είναι να βάλεις εξωτερική θερμοπρόσοψη στον τοίχο πίσω από τις ντουλάπες. Προσωρινή λύση είναι να αερίζεις συχνά τις ντουλάπες τον χειμώνα.

Κατά τα άλλα, η ντουλάπα που δείχνεις στη φωτογραφία, δεν έχει περιμετρικά κενό όπως άλλες (όπου απλά ξεβιδώνεις την μπάζα και βλέπεις τι γίνεται μεταξύ τοίχου-κουτιού). Επίσης, το σοβατεπί είναι περίεργο στο σημείο που βρίσκεται, σαν να έχει τοίχο από πίσω ή αλλιώς να είναι στερεωμένο στο αέρα. Πιστεύω ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά χωρίς να κάνεις ζημιά.
Αν θες σου προτείνω τηλέφωνο μάστορα με αποφράξεις που έχει ειδική κάμερα (όχι τις κλασσικές) που θα σου πει ακριβώς που είναι τυχόν τρύπα σε σωλήνα.

ήρθε υδραυλικός (δυστυχώς δεν ήμουν παρών) και δεν είδε κάτι στη βρύση. εγώ τις προηγούμενες μέρες είχα κλείσει τη συγκεκριμένη παροχή στο κολλεκτέρ και είπε να δούμε αν βελτιώνεται τώρα που είναι κλειστό το νερό ή αλλιώς να φέρουμε θερμοκάμερα. προβληματίζομαι γιατί η διαρροή είναι πολύ μικρή και δε ξερω τι θα αλλαξει άμεσα. είπε πάντως πως δεν πρεπει να ειναι απο το μπαλκονι.

η ειδικη καμερα που αναφερεις ειναι θερμοκάμερα; δεν το ειχα σκεφτει καθόλου, θα δω με τη δικια μου αν φαινεται κατι...

ήρθε υδραυλικός (δυστυχώς δεν ήμουν παρών) και δεν είδε κάτι στη βρύση. εγώ τις προηγούμενες μέρες είχα κλείσει τη συγκεκριμένη παροχή στο κολλεκτέρ και είπε να δούμε αν βελτιώνεται τώρα που είναι κλειστό το νερό ή αλλιώς να φέρουμε θερμοκάμερα. προβληματίζομαι γιατί η διαρροή είναι πολύ μικρή και δε ξερω τι θα αλλαξει άμεσα. είπε πάντως πως δεν πρεπει να ειναι απο το μπαλκονι.

η ειδικη καμερα που αναφερεις ειναι θερμοκάμερα; δεν το ειχα σκεφτει καθόλου, θα δω με τη δικια μου αν φαινεται κατι...
Πίσω από την ντουλάπα τι δωμάτιο είναι...;

Αυτό ακριβώς τον ρώτησα κι εγώ και μου είπε όχι. Αυτή δεν λέει τίποτα. Μου είπε ειδική κάμερα που μπορεί να σου πει ακριβώς που είναι η διαρροή ακριβώς για τον λόγο να αποφύγεις μεγάλο σκάψιμο. Εγώ τον φώναξα για άλλη δουλειά. Δεν την είδα στην πράξη αυτή την κάμερα.

Αυτό ακριβώς τον ρώτησα κι εγώ και μου είπε όχι. Αυτή δεν λέει τίποτα. Μου είπε ειδική κάμερα που μπορεί να σου πει ακριβώς που είναι η διαρροή ακριβώς για τον λόγο να αποφύγεις μεγάλο σκάψιμο. Εγώ τον φώναξα για άλλη δουλειά. Δεν την είδα στην πράξη αυτή την κάμερα.
Πίσω από την ντουλάπα μήπως περνάνε σωλήνες καλοριφέρ;

Τι είχα πάθει...
Μια ντουλάπα συνεχώς είχε υγρασία και έπιανε μούχλα. Καθάρισμα στο καθάρισμα... Μετά από καιρό φούσκωσε. Σε ημιυπόγειο που στο πεζοδρόμιο περνούσε σωλήνα νερού του οροφου. Κόβω σωλήνα... τπτ.
Φτιάχνω πεζοδρόμιο με δρομο με πισα κλπ τπτ.
Αποφασίζουμε να την βγάλουμε για να δούμε τι γίνεται από πισω....
Ε οι σωλήνες του καλοριφέρ έκαναν την ζημιά. Ζεστο-κρυο έπιανε υγρασια εκει μέσα.
Δύο κουτιά αλλαγμα της ντουλάπας και μπήκε σε άλλο μέρος.

Νομίζω σε αυτό το θέμα συζητήθηκε το βίδωμα μπαταρίας και η εύρεση εργαλείου.

Χτές άλλαζα μία μπαταρία και το πλαστικό σωληνωτό κλειδί που είχα δεν έκανε στο καινούργιο παξιμάδι.
Άλλο σωληνωτό δεν είχα (ή βαρέθηκα να ψάξω).

Αφού βίδωσα όσο μπορούσα με το χέρι που ίσα ίσα χωρούσε, την έσφιξα όσο χρειάζεται (δεν κουνιέται η μπαταρία) με τη μικρή knipex cobra που είχα.

Σχεδόν κάθετα έπιανα το παξιμάδι και το γυρνούσα λίγο λίγο.

1733470083467.png

Από τα νερά της βρύσης δημιουργείται το πρόβλημα, όχι από την βροχή. Εγώ είχα το ίδιο θέμα με 2 από τις 4 βεράντες, στον εσωτερικό τοίχο ακριβώς πίσω από την βρύση της βεράντας. Ο υδραυλικός δεν βρήκε διαρροή σε καμία από τις 2 βρύσες και μου είπε ότι είναι κλασσικό το πρόβλημα με τα εξωτερικά σοβατεπί.
τελικα ηρθε πατωματζης και εβγαλε ενα μικρο κομματι ξυλο από το πάτωμα και ειναι τα παντα τελειως στεγνα κάτω. περνάει σωλήνας καλοριφέρ εκεί κοντά αλλά φαίνεται πως δεν είναι διαρροή ούτε από εκεί ούτε από τη βρύση. οπότε κερδίζει έδαφος η θεωρια για το εξωτερικο σοβατεπι. θα το περάσω προληπτικά όλο μια ακρυλική μαστίχη και θα κρατήσω τη βρυση κλειστή προς το παρόν και βλέπουμε.

τελικα ηρθε πατωματζης και εβγαλε ενα μικρο κομματι ξυλο από το πάτωμα και ειναι τα παντα τελειως στεγνα κάτω. περνάει σωλήνας καλοριφέρ εκεί κοντά αλλά φαίνεται πως δεν είναι διαρροή ούτε από εκεί ούτε από τη βρύση. οπότε κερδίζει έδαφος η θεωρια για το εξωτερικο σοβατεπι. θα το περάσω προληπτικά όλο μια ακρυλική μαστίχη και θα κρατήσω τη βρυση κλειστή προς το παρόν και βλέπουμε.
Δεν ξέρω πόσο ειναι το κομμάτι και που αλλά εγώ στην θέση σου,εάν περνει να γινει θα έβαζα μια περσιδα να αναπνεύσει από εδώ και πέρα..

• Like
Reactions: dk31
Υπάρχει πιθανότητα το πάτωμα να σηκώθηκε επειδή περνάνε από κάτω σωλήνες θέρμανσης όπως είπες και όχι από υγρασία ??
Το έχω πάθει εγώ τώρα σε ένα μικρό μπάνιο με πλακάκι μετά από 35 χρόνια λειτουργίας γιατί δεν έχει αρμούς το πάτωμα.
Ακόμα δεν το έχω ξηλώσει αλλά ο πλακάς μου είπε ότι είναι από τις σωλήνες θέρμανσης μάλλον.
Θα δούμε.....

• Like
Reactions: KOSSTV
Υπάρχει πιθανότητα το πάτωμα να σηκώθηκε επειδή περνάνε από κάτω σωλήνες θέρμανσης όπως είπες και όχι από υγρασία ??
Τώρα που το αναφέρεις εάν το πάτωμα του έχει σκάρωμα σταυρωτο μέχρι το τελικό πάτωμα ενδεχομενως οι σωληνώσεις να ιδρωνουν μέσα εκεί με την διαφορά θερμοκρασίας...λέω ένα ενδεχόμενο..
Το έχω πάθει εγώ τώρα σε ένα μικρό μπάνιο με πλακάκι μετά από 35 χρόνια λειτουργίας γιατί δεν έχει αρμούς το πάτωμα.
Ακόμα δεν το έχω ξηλώσει αλλά ο πλακάς μου είπε ότι είναι από τις σωλήνες θέρμανσης μάλλον.
Θα δούμε.....

Νίκο οι σωληνώσεις ενδεχομενως να είναι πολύ ψηλά και γίνεται ότι σε εσένα...
Παίζει ρόλο ότι δεν έχει αρμο αλλά αν δεν το ακούς κούφιο όταν το χτυπάς μην ασχολεισαι..