Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά.. Υπάρχει πιθανότητα κάνεις να μπορεί να με βοηθήσει σχετικά με ακρυλικο τζαμι ?

Τι χρειάζεσαι;
Plexiglass δηλαδη?
Στο ίντερνετ όταν το googlarο μου βγάζει ακρυλικο τζαμι...Ακούστε να δείτε...θέλω ένα τζαμι ενιαίο 2.05 χ 2.40..απλά θέλω να είναι τύπου ενεργειακό...δλδ να καθρεφτίζει λίγο αρκετά.. θέλω να το βάλω σε μια ανοιγοκλινομενη πορτα από μπάρμπεκιου που κατασκευάζω...και το πάχος σκέφτομαι να είναι 3μμ

Το κλασσικό plexiglass μαλακώνει/λειώνει με την θερμοκρασία, οπότε δεν κάνει για τέτοιες εφαρμογές. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο ειδικό ακρυλικό που να αντέχει σε θερμοκρασίες - πιστεύω πως όχι.
Κάνε μια αναζήτηση για "πυρίμαχο τζάμι" ή ρώτα σε έναν τζαμά να σου πει τι υλικό μπορείς να βάλεις.

Καλησπέρα Ευμαίε, χρόνια πολλά με υγεία

δεν είμαι ειδικός απλά έχω φάει 2-3 φορές τα μούτρα μου κάνοντας κάποια δοκιμές παίζοντας με μίξη πριονιδιού και ξυλλόκολλας.
Να σου πω ότι μόνο μια φορά κατάφερα να έχω ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα, δηλαδή μια φορά το αποτέλεσμα δεν ήταν αίσχος.

Η μονο φορά που μου έπεξε είχα χρησιμοποιήσει ρευστή ξυλόκοκκα και οχι κρυσταλλική, νομίζω ειχα χρησιμοποιήσει αυτή.
6588-700x700h.jpg

Νομίζω ως κόλλα η συγκεκριμενη δεν είναι διάφανη όπως πχ η κρυσταλλική αλλά για κάποιο λόγο δεν φαίνεται τόσο στο ξύλο όσο η κρυσταλλική.
τι κολλα ειχες βάλει;
Χρόνια πολλά, να είστε καλά..Η ξυλόκολλα που έβαλα ήταν η Pattex classic..

Το κλασσικό plexiglass μαλακώνει/λειώνει με την θερμοκρασία, οπότε δεν κάνει για τέτοιες εφαρμογές. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο ειδικό ακρυλικό που να αντέχει σε θερμοκρασίες - πιστεύω πως όχι.
Κάνε μια αναζήτηση για "πυρίμαχο τζάμι" ή ρώτα σε έναν τζαμά να σου πει τι υλικό μπορείς να βάλεις.
Δεν το θέλω για μέσα...δείτε τι χρειάζομαι..

Attachments

• Screenshot_20250108_160949_Instagram.jpg
    Screenshot_20250108_160949_Instagram.jpg
    536.5 KB · Views: 39
5 τετραγωνικά πλεξιγκλάς 3 χιλιοστά ....νομίζω θα κάνει κοιλιά χωρίς κορνίζα και ενδιάμεσο. Αν ήταν τζάμι θα είχε σπάσει σίγουρα με το παραμικρό κτύπημα στα πλαϊνά.

5 τετραγωνικά πλεξιγκλάς 3 χιλιοστά ....νομίζω θα κάνει κοιλιά χωρίς κορνίζα και ενδιάμεσο. Αν ήταν τζάμι θα είχε σπάσει σίγουρα με το παραμικρό κτύπημα στα πλαϊνά.
Άμα παρατηρήσεις στην φώτο εχει από μέσα κοιλοδοκο ανά 60cm περίπου. Έτσι θα το κάνω..με κάνει και 5μμ και 10μμ αρκεί να μην ξεφεύγει στο κόστος και να ναι αυτό που θελω

Ναι, με σκελετό εσωτερικά ανά 60cm μπορεί να μπει plexiglass φιμέ. Βέβαια στην φωτογραφία φένεται ότι έχουν βάλει βίδες μόνο πάνω κάτω .. αλλά ας πούμε ότι θα στηριχθεί .
Η τιμή που έχει ένα τόσο μεγάλο κομμάτι ... θα σε στεναχωρήσει

Δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλέφωνο στον KANAKIS PLEXIGLASS και να ρωτήσεις

1736350613182.png

Last edited:
  • Like
Reactions: KOSSTV
Ναι, με σκελετό εσωτερικά ανά 60cm μπορεί να μπει plexiglass φιμέ. Βέβαια στην φωτογραφία φένεται ότι έχουν βάλει βίδες μόνο πάνω κάτω .. αλλά ας πούμε ότι θα στηριχθεί .
Η τιμή που έχει ένα τόσο μεγάλο κομμάτι ... θα σε στεναχωρήσει

Δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλέφωνο στον KANAKIS PLEXIGLASS και να ρωτήσεις

View attachment 245273
Τα έχω ρίξει ένα μάτι...πάνω στο σκελετό περιμετρικά και στα εσωτερικά στυρηγματα θα βάλω μπαμπριζοκολλα..οπότε πιστεύω θα είναι καλό...το θέμα μ είναι νανκαθρευτιζει εξωτερικα

Αυτά τα υλικά τα χρησιμοποιούν πολύ στις φωτεινές πινακίδες των καταστημάτων. Υπάρχουν γυαλιστερά plexiglass, σε πολλαπλούς χρωμματισμούς και το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ όμορφο. Είναι πολύ ανθεκτικά για εξωτερική χρήση (ακτίνες UV, βροχές κλπ) και στηρίζονται (στις πινακίδες) με κλειστές περιμετρικά κορνίζες. Εαν πάρεις τηλέφωνο στον Κανάκη θα σου τα εξηγήσει καλύτερα αφού είναι από τους καλύτερους στην αγορά σε αυτά τα υλικά

Αυτά τα υλικά τα χρησιμοποιούν πολύ στις φωτεινές πινακίδες των καταστημάτων. Υπάρχουν γυαλιστερά plexiglass, σε πολλαπλούς χρωμματισμούς και το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ όμορφο. Είναι πολύ ανθεκτικά για εξωτερική χρήση (ακτίνες UV, βροχές κλπ) και στηρίζονται (στις πινακίδες) με κλειστές περιμετρικά κορνίζες. Εαν πάρεις τηλέφωνο στον Κανάκη θα σου τα εξηγήσει καλύτερα αφού είναι από τους καλύτερους στην αγορά σε αυτά τα υλικά
Σαν τιμες καλός είναι?

Το ποιό πιθανό να σου προτείνει να πας στα 5mm πάχος και σε ημιδιαφανές φιμέ γυαλιστερό σε καφέ χρωματική βάση. Ποιό εντυπωσιακά βέβαια είναι το μαύρο και το χρυσό. Πάρε τηλέφωνο όμως καλύτερα γιατί έχει αρκετές επιλογές και έχουν πάρει και τα πάνω τους οι τιμές

• Like
Reactions: dim tz
Το ποιό πιθανό να σου προτείνει να πας στα 5mm πάχος και σε ημιδιαφανές φιμέ γυαλιστερό σε καφέ χρωματική βάση. Ποιό εντυπωσιακά βέβαια είναι το μαύρο και το χρυσό. Πάρε τηλέφωνο όμως καλύτερα γιατί έχει αρκετές επιλογές και έχουν πάρει και τα πάνω τους οι τιμές
Σευχαριστω κωστα..

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά.. Υπάρχει πιθανότητα κάνεις να μπορεί να με βοηθήσει σχετικά με ακρυλικο τζαμι ?
Αυτό που θέλεις είναι τύπου plexiglass glass ακρυλικά φύλλα..

Επεισης θα σκεφτόμουν την λύση και του
πολυκαρβουνικου..

Να ξέρεις κοστίζουν...

Επίσης λαβε υπ όψιν και το βάρος που στα 5 τμ με 5 χιλ. πάχος είναι 30 κιλά, μόνο το πλεξιγκλάς.

Αυτό που θέλεις είναι τύπου plexiglass glass ακρυλικά φύλλα..

Επεισης θα σκεφτόμουν την λύση και του
πολυκαρβουνικου..

Να ξέρεις κοστίζουν...
Επίσης λαβε υπ όψιν και το βάρος που στα 5 τμ με 5 χιλ. πάχος είναι 30 κιλά, μόνο το πλεξιγκλάς.
Παιδιά ενδιαφέρομαι πολύ νανκανω αυρο όπως βλέπετε στην φώτο..πολυκαρβουνικοτ δεν θέλω γιατί φαίνονται οι κυψέλες...θέλω plexiglass η ακρυλικο στα 5mm 2.05 χ 2.40μ..1 φύλο...και θέλω να είναι σαν ενεργειακό...δλδ να καθρευτιζει απξω αλλά από μέσα να βλέπεις...και να περνάει λίγο φως...το βάρος αδερφέ δεν με ενδιαφέρει.. μθα βάλω 2 μπουκάλες 12v να το κρατάνε..

Attachments

• Screenshot_20250108_160949_Instagram.jpg
    Screenshot_20250108_160949_Instagram.jpg
    536.5 KB · Views: 21
  • Like
Reactions: KOSSTV
Παιδιά ενδιαφέρομαι πολύ νανκανω αυρο όπως βλέπετε στην φώτο..πολυκαρβουνικοτ δεν θέλω γιατί φαίνονται οι κυψέλες...θέλω plexiglass η ακρυλικο στα 5mm 2.05 χ 2.40μ..1 φύλο...και θέλω να είναι σαν ενεργειακό...δλδ να καθρευτιζει απξω αλλά από μέσα να βλέπεις...και να περνάει λίγο φως...το βάρος αδερφέ δεν με ενδιαφέρει.. μθα βάλω 2 μπουκάλες 12v να το κρατάνε..

Αφού θα το δέσεις από μέσα, πάρε ένα φθηνό plexi 3-4 mm και από έξω βάλε μεμβράνη

Πολύ ωραίο αυτό της φωτογραφίας. Αν τελικά το φτιάξες, ανέβασε καμιά φωτό.

• Like
Reactions: dim tz