Μάστορες τα φώτα σας!!

Αφού θα το δέσεις από μέσα, πάρε ένα φθηνό plexi 3-4 mm και από έξω βάλε μεμβράνη
Το σκέφτηκα και αυτό και έχω περάσει και μεβρανες σε αυτοκίνητα...το θέμα μου είναι αν θα μπορέσω να τις ενώσω καλά και αν μπορώ να τις τοποθετήσω από μέσα!!γιατί απέξω θα φαίνεται χαλια

Θα τις βαλεις πριν βιδωσεις το πλεξι.
Για την τοποθετηση και ενωση με σαπουναδα μια χαρα θα τα πας.
Όσο περνάει η ώρα μου αρέσει η ιδέα ...έτσι και αλλιώς από μέσα θα ενώσω με κοιλοδοκο και μπαμπριζοκολλα αρα η ένωση αν έχει 2 και 3mm διαφορα μεβρανη με μεβρανη πιστευω θα χάνεστε στο ματι

• Like
Reactions: enduras1
Ωραία όλα αυτά, αλλά έχεις σκεφτεί πόσο θα ζυγίζουν 17 μέτρα στραντζαριστού βαρέως τύπου; (υπερβολή η κοιλοδοκός πιστεύω) + το βαρος του ακρυλικού; :unsure:

Επίσης, στο video της εταιρείας έχουν κάτι πανάκριβα και πανίσχυρα ηλεκτρικά αμορτισέρ που ανεβάζουν - κατεβάζουν όλο αυτό το θηρίο. Έχεις σκεφτεί λύση; Πως θα το σταθεροποιείς στην πάνω θεση; Με κολόνες;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μήπως μια τεντούλα (σαν αυτή που έχουν τα τροχόσπιτα) θα ήταν πιο απλή λύση;

Ενδιαφέρον πάντως το site της εταιρείας. Έχει διάφορες ιδέες :)

Ωραία όλα αυτά, αλλά έχεις σκεφτεί πόσο θα ζυγίζουν 17 μέτρα στραντζαριστού βαρέως τύπου; (υπερβολή η κοιλοδοκός πιστεύω) + το βαρος του ακρυλικού; :unsure:

Επίσης, στο video της εταιρείας έχουν κάτι πανάκριβα και πανίσχυρα ηλεκτρικά αμορτισέρ που ανεβάζουν - κατεβάζουν όλο αυτό το θηρίο. Έχεις σκεφτεί λύση; Πως θα το σταθεροποιείς στην πάνω θεση; Με κολόνες;

Μήπως μια τεντούλα (σαν αυτή που έχουν τα τροχόσπιτα) θα ήταν πιο απλή λύση;

Ενδιαφέρον πάντως το site της εταιρείας. Έχει διάφορες ιδέες :)
Καλημέρα.. Ήδη αγόρασα κοιλοδοκο 100χ100χ3 και,ητον 5μμ για να τα γεμίσω...περιμενω να βρω πλακακι 1.20χ75 για να τα ντύσω...σήμερα θα ξεκινήσω τον σκελετό.. μπουκάλες εχει παντού 12v 24v ότι θες και το συγκρατούν αυτές.. δεν είναι υδραυλικες αλλά με ντίβα στο εσωτερικό...οπότε δεν παίζει να πεσουν...πριν 2 χρόνια τοποθέτησα με 340 ευρο στην εξωπορτα μου και ειλικρινά δεν κουνιέται τπτ...τώρα για το βάρος τις πορτας θα βάλω εσωτερικά 60χ40χ3μμ και ένα 5μμ πλεξιγκλάς..δλδ εδώ έχω καταλήξει...άρα πιστευω δεν θα ξεπεράσω τα 150 κιλά...για 2 μπουκάλες αυτά δεν είναι τπτ...έχει μέχρι και 600κιλα..ότι πληρώσεις θα πάρεις...

Δημήτρη εγώ το θεωρώ υπερβολή αυτό είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κλειδώνει και να αποφύγετε η κλοπή ο βανδαλισμός σε δημόσια μέρη.
Για την ευχαρίστηση του μάστορα γίνετε αυτό..

καλημέρα, στην είσοδο πολυκατοικίας υπάρχει σχάρα για τα νερά της ράμπας που πρόσφατα έσπασε. βγάζοντας τη σχάρα είδα ότι έχει σπάσει η βάση πάνω στην οποία πατάει και έχει χαλάσει και το τσιμέντο από κάτω:

1736590352207.png1736590415126.png
1736590429867.png

για την επισκευή του τσιμέντου τί ακριβώς πρέπει να γίνει; αρκεί απλά να καθαριστεί και να γεμίσουν τα κενά; μπορεί να μπει τσιμέντο ταχείας πήξεως για να στεγνώσει γρήγορα ή δε θα είναι αρκετά γερό για αυτή τη δουλειά; (η πολυκατοικία είναι σε συνεχή χρήση και δε μπορεί να κλείσει η είσοδος για μέρες, μάλλον θα γίνει κυριακή η επισκευή)
μετά καταλαβαίνω πρέπει να ηλεκτροκολληθεί η βάση στα σίδερα που τη στήριζαν, χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο (κλίσεις κλπ) εκεί;
μάλλον θα φέρω μάστορα για αυτή τη δουλειά αλλά θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να προσεχτεί...

Έτσι όπως το βλέπω μπορείς απευθείας να καρφώσεις νέα σίδερα στο μπετό και να τα κολλήσεις στη βάση που έχεις. Ούτε τσίμεντα ούτε τίποτα.
Σπίτι μου που έχουν βάλει ένα σίδερο ισόπλευρο Γ ώστε στην ακμή του να πατάνε οι ρόδες τις γκαραζόπορτας το έχουν στερεώσει με αυτόν τον τρόπο.
Και για να έρθει αλφαδιά στη μία πλευρά είναι μέχρι και για 1εκ στον αέρα.
Αυτό έχει αντέξει και βυτίο και φορτηγό με χώμα που έχω φέρει.

Έτσι όπως το βλέπω μπορείς απευθείας να καρφώσεις νέα σίδερα στο μπετό και να τα κολλήσεις στη βάση που έχεις. Ούτε τσίμεντα ούτε τίποτα.
Σπίτι μου που έχουν βάλει ένα σίδερο ισόπλευρο Γ ώστε στην ακμή του να πατάνε οι ρόδες τις γκαραζόπορτας το έχουν στερεώσει με αυτόν τον τρόπο.
Και για να έρθει αλφαδιά στη μία πλευρά είναι μέχρι και για 1εκ στον αέρα.
Αυτό έχει αντέξει και βυτίο και φορτηγό με χώμα που έχω φέρει.
εννοείς να τρυπήσω το μπετό και να βάλω κάθετα μπετόβεργες για να πατήσει η μεταλλική βάση; αν έχεις κάποια φωτογραφία θα βοηθήσε να δω τι εννοείς

Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκινήσεις με τη. Βάση της σχάρα...
Από όσο βλέπω η βαση δεν έχει ποδαρακια/αντιρηδες ώστε να κρατούν κόντρα την βάση και ειναι "φυτεμενες" στο μπετο/λάσπη για αυτο και έσπασε..
Κανονικά θέλει ξυλωμα όλη..
Βάζεις όρθια ποδαράκια ανά 50 εκ.,μπορεις να βάλεις από την γωνία για το καινούργιο πλαίσιο που θα κάνεις, και εποιτα να φτιάξεις το πλαίσιο στο ύψος που θες...Αυτό εννοεί ο Θοδωρής..
Εάν δεν.γινουν αυτά πρωτα τσιμέντο δεν μπορεί να.μπει..

η βάση ήταν ηλεκτροκολλημένη πάνω σε αυτά τα σίδερα και η κόλληση έσπασε

1736690537146.png

View attachment 245460
Η κόλληση έσπασε γιατί αυτή είναι οριζόντια στην.κατασκευη και όχι κάθετη...και μιλάμε για τσερκι 8αρη από.βλεπω...συν οτι όλη η βαση παιζει/τρανταζεται από την.διελευση των οχημάτων.
Αντι να είναι έτσι θέλει όρθια και μαλιστα κάτι χοντροτερο σε κατασκευή..μην σου πω και 4Χ4 κοιλοδοκο με πλαίσιο.

Εάν γίνει πάλι επιδιόρθωση πάλι θα σπάσει..
Θέλει δυστυχως ξυλωμα όλη και κατασκευή ςξ αρχής ώστε να σου κρατήσει..εάν φέρεις σιδερα θα σου πει τι και πως...

• Like
Reactions: vespas

View attachment 245460μπορείτε να κάνετε και το αλλά ένα πλαίσιο σε αυτήν την σχάρα από κάτω αλλά να χωράει μέσα στο φρεάτιο με ποδαρακια...δλδ σαν τραπέζι μέσα στο φρεάτιο στο ύψος που πατούσε η σχάρα...και μετά συγκόλληση της σχάρας πανω σε αυτό το τραπεζη και θα είναι για μια ζωή.. κοιλοδοκο 40χ40χ3 είναι μια χαρά συμφωνω

Ναι αυτό με το πλαίσιο σκέφτηκα και εγώ. Όμως αν πατάει μέσα στο φρεάτιο δε θα σκουριάσει από τα νερά η κοιλοδοκός;
Είχα σκεφτεί ότι πρώτα πρέπει να φτιαχτεί το τσιμέντο και μετά να κολληθούν τα σίδερα, αλλά τώρα θα φέρω σιδερά να μου πει λύση για καλύτερη στήριξη.

• Like
Reactions: KOSSTV
Ναι αυτό με το πλαίσιο σκέφτηκα και εγώ. Όμως αν πατάει μέσα στο φρεάτιο δε θα σκουριάσει από τα νερά η κοιλοδοκός;
Είχα σκεφτεί ότι πρώτα πρέπει να φτιαχτεί το τσιμέντο και μετά να κολληθούν τα σίδερα, αλλά τώρα θα φέρω σιδερά να μου πει λύση για καλύτερη στήριξη.
Θα σκουριάσει αλλά τι σε πειράζει.. και προσφατως πήρα χρώμα για κατασκευές εντός του νερού που δεν χρειαζετε και ασταρι...αλλά ο καιρος θα δειξει

Δεν θα κολυμπάει στο νερό...θα έχει νερά.μονο από βρόχινα φαντάζομαι..
Οπότε τα βάφεις για να αντέξουν..

Εάν μπορείς να κάνεις το πλαίσιο ακριβώς κάτω από την γωνία βάσης στήριξης της σκαρας θα ήταν το ιδανικό..

εννοείς να τρυπήσω το μπετό και να βάλω κάθετα μπετόβεργες για να πατήσει η μεταλλική βάση; αν έχεις κάποια φωτογραφία θα βοηθήσε να δω τι εννοείς

Κάτι τέτοιο.
Αλλά αντί για λαμάκια που έβαλε, μπετόβεργες.
Αλλά πρέπει τα ποδαράκια και η βάση της σχάρας να είναι 100% ίσια.

Σε εμένα αυτή η γωνία αντέχει όλο το βάρος του οχήματος (το μισό αφού πατάνε οι 2/4 ρόδες). Στη σχάρα σου οι δυνάμεις είναι πολύ λιγότερες.

1736753731222.png

Καλησπέρα σε όλους

Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθειά σας και τα φώτα σας. Κάτω από τον καναπέ (3θέσιος & 2θέσιος) έχουν πρόβλημα οι ελλαστικοί ιμάντες (πράσινοι). Έχουν χάσει την ελλαστικότητά τους και έχουν χαλαρώσει πολύ, τόσο ώστε να έχει λίγο υποχωρήσει το κάθισμα και να το καταλαβαίνεις όταν κάθεσται. Όπως βλέπετε είναι όλο το έπιπλο δεμένο και ντυμένο, πράγμα που σημαίνει ότι για να φτάσω να τους αντικαταστήσω θα πρέπει να ξηλώσω όλο το έπιπλο, πράγμα που δεν θέλω να κάνω. Εχετε καμιά ιδέα για την επισκευή?

20250115_122948.jpg

λινκ που βρήκα. προφανώς εχει και αλλα ενδεχομένως καλύτερα

μπορεις να βαλεις και ξύλο αλλα θα ειναι πολυ σκληρός ο καναπές μετα. Αλλα μια δοκιμή δεν κοστίζει

λινκ που βρήκα. προφανώς εχει και αλλα ενδεχομένως καλύτερα

μπορεις να βαλεις και ξύλο αλλα θα ειναι πολυ σκληρός ο καναπές μετα. Αλλα μια δοκιμή δεν κοστίζει
Δεν μπορουν να τοποθετηθουν αυτο δυστυχως.
Το κατω μερος του καναπε ειναι ενιαιο οπως και του δικου μου και δεν εχει αφαιρουμενα μαξιλαρια.