Μάστορες τα φώτα σας!!

Βλαδίμηρε ο καλός μάστορας δεν ψάχνει γραμμές (που πολύ καλά έκανες και μας το είπες ) αλλά κοιτάει το σπείρωμα στο κολαούζο και αμέσως καταλαβαίνει ποιο είναι το 1-2-3 στην σειρά. :ROFLMAO:

• Like
  • Haha
Reactions: enduras1 and vlad66
Βλαδίμηρε ο καλός μάστορας δεν ψάχνει γραμμές (που πολύ καλά έκανες και μας το είπες ) αλλά κοιτάει το σπείρωμα στο κολαούζο και αμέσως καταλαβαίνει ποιο είναι το 1-2-3 στην σειρά. :ROFLMAO:

Αυτό έκανα μέχρι τώρα και έβγαζα τα μάτια μου.... :ROFLMAO:

(πάντως έμαθα να ξεχωρίζω τα σπειρώματα μέχρι να πάρω χαμπάρι ότι μας δίνουν το νινί στο πιάτο...) :ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Γιατί ποτέ κανείς δεν μου είπε ότι τα κολαούζα έχουν σήμανση ως 1ο , 2ο , 3ο για να μην βγάζω τα μάτια μου όταν μπερδεύονται;;; :ROFLMAO:
Γιατί αυτά τα πράγματα τα ξέρουν μόνον οι εκλεκτοί του εσώτερου κύκλου.:devilish:

Τώρα που το ανακάλυψες πρέπει να μυηθείς, δεν ξέρω αν θα την βγάλεις καθαρή, είναι ζόρικα.

• Haha
Reactions: vlad66
Γιατί ποτέ κανείς δεν μου είπε ότι τα κολαούζα έχουν σήμανση ως 1ο , 2ο , 3ο για να μην βγάζω τα μάτια μου όταν μπερδεύονται;;; :ROFLMAO:

View attachment 254371

View attachment 254372

Δάσκαλε Μπάμπη.... ;;;;

Μαστόρια;;; Το έχετε γράψει κάπου και μου ξέφυγε;;;

1 γραμμή το 1ο , 2 γραμμές το 2ο , καμία γραμμή το 3ο και τελευταίο..

Δεν ήξερα οτι δεν ήξερες. 😃
Γι’αυτό σε ρώτσα προχθές άν το set σου έχει 3 κολαούζα το κάθε νούμερο.
Άαααα…. Μη το ξεχάσω…
Και τα κλειδιά έχουν νούμερα :p

VÖLKEL έχεις;

Αυτό έκανα μέχρι τώρα και έβγαζα τα μάτια μου.... :ROFLMAO:

(πάντως έμαθα να ξεχωρίζω τα σπειρώματα μέχρι να πάρω χαμπάρι ότι μας δίνουν το νινί στο πιάτο...) :ROFLMAO::ROFLMAO:

Αυτά είναι τα εύκολα….
Κάτσε να δείς όταν μπλεχτείς με ίντσες τι θα γίνει, που το ίδιο σπείρωμα, πχ 1/4, είναι διαφορετικό σε Εγγλέζικο και διαφορετικό σε Αμερικάνικο.
Το έναι είναι σε γωνία 55’ μοιρες και το άλλο σε 60’. Χέσε μέσα….
Άλλα σπειρώματα οι υδραυλικοί (Εγγλέζικα) κι άλλα σπειρώματα οι Air-contition-άδες (Αμερικάνικα).

• Wow
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Αυτά είναι τα εύκολα….
Κάτσε να δείς όταν μπλεχτείς με ίντσες τι θα γίνει, που το ίδιο σπείρωμα, πχ 1/4, είναι διαφορετικό σε Εγγλέζικο και διαφορετικό σε Αμερικάνικο.
Το έναι είναι σε γωνία 55’ μοιρες και το άλλο σε 60’. Χέσε μέσα….
Άλλα σπειρώματα οι υδραυλικοί (Εγγλέζικα) κι άλλα σπειρώματα οι Air-contition-άδες (Αμερικάνικα).

καλά, οι Αγγλοσάξονες είναι ανώμαλοι..το λέω εδώ και χρόνια.... :ROFLMAO:

χτες (ξανα)είδα ταινία για έναν ελεύθερο σκοπευτή (αμερικάνο, αληθινή ιστορία στον πόλεμο του Ιράκ), όπου ο τύπος όταν μέτραγε την απόσταση βολής, meters και meters έλεγε....
ποτέ γιάρδες ! :LOL:
(το χιλιόμετρο "κλικ")
ο άνθρωπος είχε μυαλό και γι'αυτό έγινε κορυφαίος στο όπλο.

Δεν ήξερα οτι δεν ήξερες. 😃
Γι’αυτό σε ρώτσα προχθές άν το set σου έχει 3 κολαούζα το κάθε νούμερο.
:LOL:
Άαααα…. Μη το ξεχάσω…
Και τα κλειδιά έχουν νούμερα :p

VÖLKEL έχεις;
ποιά κλειδιά εννοείς ;;;

Παντα το αναφέρουμε οταν μιλαμε για ολοκληρωμενα σετ κολαουζα που πρεπει οπωςσδηποτε να περιεχουν 3 σετ κολαουζα.

Δεν χρειαζεται να δεις κανενα σημαδι θα τα καταλαβαινεις απο το ποσο εντονο ειναι τι σπειρωμα τους.

Ετσι εφαρμοζωνται απο το πιο ρηχο κατα σειρα εως το πιο εντονο.

1750750261308.png

• Like
Reactions: newbie and vlad66
και αν χρειαστει να φρεσκαρουε το σπειρωμα, περναμε το 3ο ετσι?

και αν δεν κανω λαθος σε τυφλη τρυπα χρειαζομαστε διαφορετικο κολαουζο για την 3η φαση?

• Like
Reactions: enduras1
Σωστα, για να το "χτενισεις" οπως λεμε χρησιμοποιεις το τελικο κολαουζο.

Ναι για τυφλες θελει τα λεγομενα κολαουζα μηχανης και οχι χειρος καθως ειναι πιο κοφτα στην ακρη τους.

1750762753446.jpeg

• Like
Reactions: newbie
Καλημέρα σε όλους/ες.

Σώζεται η κατάσταση η πάει για κάψιμο;
Κορμός από ελιά ήθελα να το κάνω μικρο φωτιστικό.

IMG_20250630_091324.jpg

Attachments

• IMG_20250630_091401.jpg
    IMG_20250630_091401.jpg
    635.9 KB · Views: 9
Όχι, δυστυχώς δεν σώζεται 🙁
Η μόνη λύση, αν θες να το χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε, είναι το υγρό γυαλί.

• Like
Reactions: Amilo
Αυτό είχα σκεφτεί όταν είδα το σχίσιμο αλλά είπα πρώτα να ρωτήσω μην και διαλυθεί στον τόρνο όταν το βάλω.

Η αλήθεια είναι ότι με υγρό γυαλί δεν έχω ξανά ασχοληθεί και θα είναι η πρώτη μου προσπάθεια.

Σε ευχαριστώ Μπάμπη

• Like
Reactions: Babis K.
Εύκολο είναι…
Το πιο δύσκολο είναι να μονώσεις καλά το ξύλο, το υγρό γυαλί θαρείς και είναι πιο λεπτό κι από πετρέλαιο, περνάει και τρέχει σπό παντού. ☹️
Πάρε ένα πιστόλι σιλικόνης και μόνωσε καλά τα πλαινά, μετά ρίξε κάτω το ξύλο και γέμισε το υγρό γυαλί.
Θα τραβήξει αρκετά, πιο πολύ απ’οτι υπολογίζεις, και ίσως χρειαστεί ναι ρίξεις και δεύτερη φορά.
Εγώ σχεδόν όλα μου τα ξύλα τα «σφραγίζω» με υγρό γυαλί, μόνωσε το όμως καλά γιατί κι απ’το παραμικρό σκίσιμο μουσκεύει και περνάει.

IMG_1777.jpeg

• Like
Reactions: osatosa and Amilo
Ετσι θα κανεις, θα κλεισεις με θερμοκολα η και σιλικονη την ρωγνη στις ακρες και θα το γεμισεις με υγρο γυαλι.
Δικη μου προτιμηση κατι εντονο μπλε πρασινο κοκκινο ωστε να δωσει εξτρα ομορφια.