Μάστορες τα φώτα σας!!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

σήμερα επίσης έμαθα ότι υπάρχουν και φλάτζες προέκτασης κουτιών https://www.amazon.de/-/en/Moveable-flange-Ø-60-24/dp/B007K4XTCA που συνηθως χρησιμοποιούνται για να μπουν διακόπτες και πρίζες πχ σε μπάνια που έχει μπει γρανιτοπλακάκι πάνω από τον τοίχο και το κουτί ειναι βαθιά

σήμερα επίσης έμαθα ότι υπάρχουν και φλάτζες προέκτασης κουτιών https://www.amazon.de/-/en/Moveable-flange-Ø-60-24/dp/B007K4XTCA που συνηθως χρησιμοποιούνται για να μπουν διακόπτες και πρίζες πχ σε μπάνια που έχει μπει γρανιτοπλακάκι πάνω από τον τοίχο και το κουτί ειναι βαθιά

Αυτό έπρεπε να το ξέρω δύο χρόνια πρίν… 😟

σήμερα επίσης έμαθα ότι υπάρχουν και φλάτζες προέκτασης κουτιών
Είχα χρειαστεί κάτι τέτοιο μερικά χρόνια πριν - κάποια κουτιά ήταν τοποθετημένα πολύ βαθιά με αποτέλεσμα οι δαγκάνες από τις μπρίζες να προσπαθούν να στηριχτούν από τον σοβά και όχι από το κουτί.
Τελικά έκοψα την πλάτη από ένα κανονικό κουτί και το έβαλα σαν προέκταση, στερεώνοντάς το με κάποιο τσιμεντοειδές (δεν θυμάμαι τι ακριβώς).

Καλησπερα. Εχω 4 τσιμεντενια κολωνακια στο χωριο που θελουν κοψιμο.
Πως τα ξηλωνω?
Με αυτο θα γινει δουλεια?
upSwt6z.jpeg

Πως τα ξηλωνω?
Χωρίς να έχω μεγάλη πείρα, αυτό που βλέπω με μια βαριά θα έλεγα ότι θα πέσει στις 4-5 σφυριές.
Για το σκαπτικό που έβαλες λινκ, μια φορά που χρειάστηκε να σκάψω (χοντρό) τσιμέντο με αντίστοιχο σκαπτικό δυσκολευόταν. Σε συνδυασμό όμως με τροχό και δίσκο τέτοιου τύπου, γινότανε δουλειά: κάνοντας παράλληλες κοπές ανά 2-3 εκ και σπάζοντας τα ενδιάμεσα με το σκαπτικό.

• Like
Reactions: newbie
Πως τα ξηλωνω?
upSwt6z.jpeg

Αν υπάρχει τρακτέρ διαθέσιμο, τα πράγματα είναι εύκολα :cool:

Όπως είπε και ο Δημήτρης, με μια καλή βαριά θα φύγει το τσιμέντο. Θα χρειαστείς και τροχό για να κόψεις τον οπλισμό.
Αν οι κολώνες είναι ¨φυτεμένες" στο χώμα με λίγο τσιμέντο γύρω-γύρω, τράβηξέ τες (τρακτέρ, αγροτικό, φορτηγό....) και θα πέσουν. Αν το χώμα είναι νωπό, ακόμα καλύτερα. Προσοχή μόνο στο που θα κάθεσαι και με τι θα τις δέσεις.