Μαστορευω με Ασφαλεια!

και κάνει ένα "γλυκό" κόψιμο ο άτιμος ο τροχός , που δεν το καταλαβαίνεις με τίποτα .Μόνο με τα αίματα καταλαβαίνεις τι έγινε. Προσωπική εμπειρία και από μένα και κυρίως από τον πατέρα μου με τέσσερα ράμματα στο πόδι στο ΚΑΤ πριν 4 χρόνια , όταν του έφυγε ο τροχός . Το πιο επικίνδυνο εργαλείο , χειρότερο και από παγκοπρίονο .

Να γινει το παρον νημα Sticky προς προφυλαξη και υπενθυμιση για το συνολο των χρηστων μας;
Ισως ειναι το πιο απαραιτητο νημα για ερασιτεχνες και μη...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ο πολυ ευκαιριακος χρηστης οδηγιων και λυσαριων χρειαζεται την μεγαλυτερη προφυλαξη, λογο απειριας. Εσεις τι λετε;

Τι μου θύμησες enduras1 !!! Πρίν αρκετά χρόνια, στον μήνα απολύσεως στον Στρατό, έτριβα ένα μαρμάρινο δάπεδο με ένα θηρίο Hitachi 23εκ. Είχα πατημένο το κουμπάκι που κρατάει τον γωνιακό αναμένο για να μην κουράζεται το δάχτυλό μου. Ξαφνικά κόπηκε το ρεύμα απο τη ΔΕΗ. Άφησα τον τροχό κάτω χωρίς να τον κλείσω και όταν μετά από δυό-τρία δευτερόλεπτα ξανάρθε το ρεύμα άρχισε να κάνει κύκλους στο πάτωμα. Κι εγώ να κλαίω τα μάρμαρα αφού βέβαια έγινα πύραυλος για να γλυτώσω τα πόδια μου. Πάλι καλά που ήμουν μόνος μου στο δωμάτιο. Πόσο εύκολα μπορεί να γίνει ένα ατύχημα, από μια ηλίθια απροσεξία, από κάτι που όταν το ξανασκεφτείς απορείς με τον εαυτό σου !!! :hanged:

[/COLOR]Ο πολυ ευκαιριακος χρηστης οδηγιων και λυσαριων χρειαζεται την μεγαλυτερη προφυλαξη, λογο απειριας. Εσεις τι λετε;

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι`αυτό.Ο ευκαιριακός χρήστης είναι 3 φορές προσεκτικός,ακριβώς λόγω απειρίας.Όσα ατυχήματα έχω πάθει εγώ ( κανένα σοβαρό δόξα τω θεώ),τα έπαθα λόγω σιγουριάς και "εμπειρίας":"έλα μωρέ 15 χρόνια δουλεύω τροχό και δεν έχω πάθει τίποτα,ευκολάκι το κάνω με το`να χέρι".....Αυτό το "ευκολάκι" δεν θα το πει ποτέ ευκαιριακός χρήστης (εκτός αν τα θέλει ο πισινός του,και είναι απ`αυτούς που ενώ δεν έχουν πιάσει ούτε κατσαβίδι στη ζωή τους,ξέρουν να κάνουν τα πάντα!)

Τι μου θύμησες enduras1 !!! Πρίν αρκετά χρόνια, στον μήνα απολύσεως στον Στρατό, έτριβα ένα μαρμάρινο δάπεδο με ένα θηρίο Hitachi 23εκ. Είχα πατημένο το κουμπάκι που κρατάει τον γωνιακό αναμένο για να μην κουράζεται το δάχτυλό μου. Ξαφνικά κόπηκε το ρεύμα απο τη ΔΕΗ. Άφησα τον τροχό κάτω χωρίς να τον κλείσω και όταν μετά από δυό-τρία δευτερόλεπτα ξανάρθε το ρεύμα άρχισε να κάνει κύκλους στο πάτωμα. Κι εγώ να κλαίω τα μάρμαρα αφού βέβαια έγινα πύραυλος για να γλυτώσω τα πόδια μου. Πάλι καλά που ήμουν μόνος μου στο δωμάτιο. Πόσο εύκολα μπορεί να γίνει ένα ατύχημα, από μια ηλίθια απροσεξία, από κάτι που όταν το ξανασκεφτείς απορείς με τον εαυτό σου !!! :hanged:

Αυτό που λες το έχουμε σλόγκαν με τον φανοποιο μου.
"Έχεις δει τροχό να σε κυνηγάει να δεις τρόμο???"
Αυτό ακριβώς φίλε!!!!

Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα ευκαιριακού ή έμπειρου χρήστη. Γνωρίζω και ερασιτέχνες αλλά και (σίγουρα αρκετούς αν όχι όλους) επαγγελματίες ξυλουργούς/σιδεράδες κλπ με λιγότερα από 20 δάχτυλα στο σύνολο. Μάλλον είναι θέμα του βλάκα χρήστη - και μπορεί ο καθένας μας έστω και στιγμιαία να γίνει "βλάκας"...

Και η βλακεια παίζει ρόλο σε μικρό ποσοστό, σε μεγαλυτερο η υπερεκτιμηση των δυνατοτήτων μας και του εργαλείου μας, αλλά για εμένα μεγαλύτερο ρόλο παίζει η κούραση παιδιά.
Είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Ρε σεις ....κοντεύετε να ξεπεράσετε και τις ταινίες τρόμου με τα αλυσοπρίονα !!!

Πήγα πριν από μέρες στο εργοστάσιο φίλου μου που φτιάχνουν πίπες και είδα τον πατέρα του και τον θείο του να κόβουν ρίζες από ρείκι σε διαστάσεις περίπου 10χ10χ10cm ίσως και μικρότερες σε κάτι τεράστια παγκοπρίονα τουλάχιστον 40-50cm διάμετρο και μ' έκοψε κρύος ιδρώτας ....εφιάλτες είχα !!!!
Και είναι και πολύ σκληρό ξύλο !!!!
Τι να κάνουν οι άνθρωποι ...να βάλουν ρομπότ ??? έλα που πρέπει να διαλέγουν και τα νερά του ξύλου για το κόψιμο.
Και για του λόγου το αληθές ... εδώ στο 2:24
https://www.youtube.com/watch?v=vjfKBmMHPls

Last edited:
Απάντηση: Re: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Ρε σεις ....κοντεύετε να ξεπεράσετε και τις ταινίες τρόμου με τα αλυσοπρίονα !!!

Πήγα πριν από μέρες στο εργοστάσιο φίλου μου που φτιάχνουν πίπες και είδα τον πατέρα του και τον θείο του να κόβουν ρίζες από ρείκι σε διαστάσεις περίπου 10χ10χ10cm ίσως και μικρότερες σε κάτι τεράστια παγκοπρίονα τουλάχιστον 40-50cm διάμετρο και μ' έκοψε κρύος ιδρώτας ....εφιάλτες είχα !!!!
Και είναι και πολύ σκληρό ξύλο !!!!
Τι να κάνουν οι άνθρωποι ...να βάλουν ρομπότ ??? έλα που πρέπει να διαλέγουν και τα νερά του ξύλου για το κόψιμο.
Και για του λόγου το αληθές ... εδώ στο 2:24
https://www.youtube.com/watch?v=vjfKBmMHPls

Πραγματικα διαμαντακια!

Επειδή ακριβηνε το μοσχαρακι......

Έχω ακούσει πως αναδεικνύει τα νερά του έτσι.

Έχει νερά το μοσχαράκι; :chinese:

Βράσιμο λέγεται αλλά δεν είναι.
Στην ουσία είναι άτμισμα.
Για πολλές και διάφορες χρήσεις μεταξύ άλλων για προσθήκη ανθυγροσκοπικών ουσιών.

Βράσιμο λέγεται αλλά δεν είναι.
Στην ουσία είναι άτμισμα.
Για πολλές και διάφορες χρήσεις μεταξύ άλλων για προσθήκη ανθυγροσκοπικών ουσιών.

Ναι, συμφωνώ... Κι εγώ Παναθηναϊκός είμαι... -bye-

Κατι παρομοιο ειχα παθει και εγω, ετριβα την σκαρα με την βουρτσα τοτε ειχα το μικρο γωνιακο που ο διακοπτης κρατιοταν μονιμα για να μην κουραζει το δακτυλο, ελα ομως που απο απροσεξια μου μου φευγει ο τροχος και αρχισε να με κυνηγαει στην αυλη, καλα που ηταν μικρο το καλωδιο και δεν με εφτασε στο σημειο που ημουν καθως ειχα περιορισμο στον χωρο (αν με εφτανε θα μου ειχε γδαρει το ποδι). Μετα απο αυτο σταματησα να των χρησημοποιο των εβαλα μονιμα σε βαση και τωρα χρησιμοποιω του lidl που οταν αφηνεις των διακοπτη σταματα. Προσοχη λοιπον ενα λαθος μπορει να κοστισει σε εμας η και σε αλλους που ισως εχουμε διπλα μας.

Κατι παρομοιο ειχα παθει και εγω, ετριβα την σκαρα με την βουρτσα τοτε ειχα το μικρο γωνιακο που ο διακοπτης κρατιοταν μονιμα για να μην κουραζει το δακτυλο, ελα ομως που απο απροσεξια μου μου φευγει ο τροχος και αρχισε να με κυνηγαει στην αυλη, καλα που ηταν μικρο το καλωδιο και δεν με εφτασε στο σημειο που ημουν καθως ειχα περιορισμο στον χωρο (αν με εφτανε θα μου ειχε γδαρει το ποδι). Μετα απο αυτο σταματησα να των χρησημοποιο των εβαλα μονιμα σε βαση και τωρα χρησιμοποιω του lidl που οταν αφηνεις των διακοπτη σταματα. Προσοχη λοιπον ενα λαθος μπορει να κοστισει σε εμας η και σε αλλους που ισως εχουμε διπλα μας.

Amilo, κάπως έτσι μοιάζει η επικίνδυνη κατάσταση που ζήσαμε. (λίγο off topic)

6HeT0d7.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξέρει κανείς γιατί τα βράζουν τα ξύλα;

Στη σελίδα 191-192. http://www.forestry.gr/userfiles/files/13 SYNEDRIO EDE dasologiko b tomos.pdf