Μαστορευω με Ασφαλεια!

Έτσουξε αρκετά .... ευτυχώς που φόραγα και δεύτερο από μέσα...να φανταστείς τράβηξε τόσο μανίκι μέσα που μπουκωσε τόσο πολύ και έσπασε λίγο πλαστικό στο πλάϊ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να δημοσιεύσεις και την συνέχεια με την επισκευή του τανκ.

Απ ότι είδα Παναγιώτη το θέμα είναι στο μπροστά ράουλο που έχει τον κόκκινο σφιγκτήρα. Τερματίζει και δεν μπορεί να του δώσει λίγη κλήση ακόμα πού χρειάζεται. Αν βάλεις σφήνα ένα κατσαβίδι και σπρώξεις και μετά τερματίσεις τον σφιγκτήρα είναι εντάξει. Θα βρω όμως σωστή λύση.

Τελος καλο, ολα καλα Νικο. Και το πιο φαινομενικα απλο εργαλειο θελει την προσοχη του.

Μιας και μιλαμε για ασφαλεια, μεγαλη προσοχη στην κουζινα.
Εδω η προσοψη απορροφητηρα που μου ηρθε χτες για σουλουπωμα μετα απο φωτια σε ξεχασμενο τηγανι με λαδι.

31985972405_63d3e005b7_c.jpg

Ευτυχως εχει καει μονο το βερνικι.

Να είναι το τελευταίο Νικόλα.

Και εσύ τι τα θέλεις τόσο δυνατά εργαλεία?????

Έχει κάψει πολλά σπίτια το τηγάνι!!!

Αχ Μιχάλη τι μου θύμισες τώρα....πριν αρκετά χρόνια ένας ενοικιαστής σε μία γκαρσονιέρα που έχω στην Ν.Ιωνία, κοιμήθηκε με ξεχασμένο το τηγάνι στην φωτιά....το αποτέλεσμα να πάρει φωτιά να καεί η κουζίνα τα ντουλάπια η πόρτα κλπ να μαυρίσει όλο το σπίτι...και εάν δεν είχε προλάβει να έρθει η πυροσβεστική θα είχε λαμπαδιάσει όλο....

Osatosa εσύ θα πρέπει να μαζεύεις κ την κοτσίδα σου όταν δουλεύεις τόσο μακριά που είναι.

Θα έρθω από εκεί γιατί τώρα πρέπει να συντάξουμε:
1.Αναφορά Παρ' Ολίγον Ατυχήματος
2.Ανάλυση μέσω του Δέντρου Αιτιών &
3.Λήπτεα μέτρα για την αποφυγή ή την επανάληψη του συμβάντος.

Osatosa εσύ θα πρέπει να μαζεύεις κ την κοτσίδα σου όταν δουλεύεις τόσο μακριά που είναι.

Θα έρθω από εκεί γιατί τώρα πρέπει να συντάξουμε:
1.Αναφορά Παρ' Ολίγον Ατυχήματος
2.Ανάλυση μέσω του Δέντρου Αιτιών &
3.Λήπτεα μέτρα για την αποφυγή ή την επανάληψη του συμβάντος.
χεχε μετά θα σου κοτσάρει στο μέτωπο και την σφραγίδα του ISO90001

Να έλθεις ...όταν γυρίσουμε ... εγώ από την Θεσπρωτία και εσύ από την Αρκαδία.-bye-

Κάτι που τώρα σκέφτηκα .... δεν έπιασε το δεξί μανίκι.... χέρι με το οποίο έσπρωχνα ...αλλά το αριστερό που σημαίνει ότι με βούτηξε σε στιγμή απροσεξίας όταν έφερνα το κομμάτι πίσω για να το ξανατοποθετήσω. :rip:

Μιχάλη που το δουλεύεις το καπάκι του απορροφητήρα ...έχεις πάει σε μαγαζί με εργαλεία ??? ... :grinning-smiley-043-bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εσύ τι τα θέλεις τόσο δυνατά εργαλεία?????

Έλα ντε .... την πάτησα ...ποιότητα -ποιότητα που λεει και ο Νεκ .... και δεν έλεγε να σταματήσει ...μέχρι την μασχάλη έφτασε. :flipout:

Απάντηση: Re: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Έλα ντε .... την πάτησα ...ποιότητα -ποιότητα που λεει και ο Νεκ .... και δεν έλεγε να σταματήσει ...μέχρι την μασχάλη έφτασε. :flipout:

κλαίω λέμε.... :bigcry:

Απάντηση: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Ωραίο το εργαλείο, όλα καλά μόνο που δεν βλέπω είδη ατομικής προστασίας, ανεπίτρεπτο κατά την ταπεινή μου άποψη..

Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Σϋντομο και περιεκτικό καθώς όπως λέει είναι απλά hands ON ! :T:

Ωραίο το εργαλείο, όλα καλά μόνο που δεν βλέπω είδη ατομικής προστασίας, ανεπίτρεπτο κατά την ταπεινή μου άποψη..

Νομίζω ότι δεν λείπει κάτι από ΜΑΠ!
Οι κοπές που έγιναν, δεν απαιτούσαν κάποιο μέσο, απλά προσοχή που βάζεις τα χέρια σου ! :)
Αλλά μπορεί κάτι να μου διαφεύγει, για πες λίγο πιο αναλυτικά τι μέσο θα έπρεπε να χρησιμοποιηθέι και δεν έγινε?

Γιώργο σε κανένα πριόνι δεν φοράμε γάντια, αν εννοείς αυτό. Όπως και στο ρούτερ. Τώρα αν φοράει γυαλιά ή κράνος δεν φαίνεται.

Γάντια εννοούσα, αλλά γιατί δεν πρέπει αλήθεια να φοράμε ; για αιτιολόγησε Πάνο, δεν ασχολούμαι με τέτοιες κοπές και δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Απλά γνωρίζω ότι η χρήση κάποιου εργαλείου - πόσο μάλλον αν είναι και κομμάτι επικίνδυνο - θέλει οπωσδήποτε προστασία χεριών, ματιών κ.λ.π.
τώρα αν στο συγκεκριμένο εργαλείο δεν πρέπει να φοράμε γάντια, τι να πω, εσείς που ασχολείστε περισσότερο κάτι θα γνωρίζετε επ αυτού.

Γάντια εννοούσα, αλλά γιατί δεν πρέπει αλήθεια να φοράμε ; για αιτιολόγησε Πάνο, δεν ασχολούμαι με τέτοιες κοπές και δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Απλά γνωρίζω ότι η χρήση κάποιου εργαλείου - πόσο μάλλον αν είναι και κομμάτι επικίνδυνο - θέλει οπωσδήποτε προστασία χεριών, ματιών κ.λ.π.
τώρα αν στο συγκεκριμένο εργαλείο δεν πρέπει να φοράμε γάντια, τι να πω, εσείς που ασχολείστε περισσότερο κάτι θα γνωρίζετε επ αυτού.

Γιώργο γενικά δεν φοράμε γάντια σε πολύστροφα ξυλουργικά μηχανήματα και γενικά οτιδήποτε μπορεί να μαγκώσει και να μαγκώσει και σε τραβήξει όπως φαρδιά μανίκια, γραβάτα (λέμε τώρα) κ.α.
Σκέψου τώρα κάποιον που του συμβαίνει ατύχημα και να φοράει και γάντι. Γάντι και σάρκα θα γίνουν ένα. (πα πα μακρυά)

δες αυτό

Your workers' hands and arms will need protection from burns, bruises, abrasions, cuts, and exposure to the chemicals used in finishing.

Protective gloves are the primary means available for direct hand protection. Extra-long gauntlets or sleeves attached to the gloves can extend protection up the arm. However, the appropriateness of glove use in the woodworking workplace should be carefully reviewed on a task-by-task basis. Gloves should not be worn when operating woodworking equipment due to the potential for getting caught in moving parts.

και αυτό.

το ίδιο βέβαια ισχύει και για την πριονοκορδέλα και το ρούτερ. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν φόραγα γάντι στο πρόσφατο ατύχημά μου.

Δυστυχως το γαντι αν μπλεχτει επειδη εκει που το κοπτικο εφαγε το μισο δαχτυλο του Παναγιωτη, το γαντι οντας πιο σκληρο μπορει να το τραβαγε και να εχανε το δαχτυλο ολοκληρο.

Κατάλαβα, δεν φανταζόμουν ότι είναι ποιο ασφαλές χωρίς γάντια, κοίτα να δεις..

Να είσαι καλά ρε Πάνο για τις πληροφορίες, και καλές ασφαλές εργασίες με τα ρούτερ και τις πριονοκορδέλες σου.

Ελπίζω το δάχτυλο τώρα να είναι οκ έτσι ; :grinning-smiley-043

Εγω δεν μπορω χωρις γαντια. Φοραω εκεινα τα φτηνα-αναλωσιμα που ειναι πολυ λεπτα και ελαστικα με ελαφρια επενδυση καουτσουκ στην παλαμη. Αν δεν το κανω νιωθω την ψιλη σκονη να εχει διεισδύσει στο δερμα μου και την μυρίζω μεχρι και δυο μερες μετα.

Μετα απο δοκιμες τα πιο ανθεκτικα ηταν τα dexter.

Και δνε μπορω να βρω λογο να ειναι το δακτυλο μου κοντυτερα απο τα 5cm απο το κοπτικο του ρουτερ οταν ειναι αναποδα. Σε κανονικη θεση χειρος πιο πιθανο ειναι να μου πεσει το ρουτερ στο ποδι αν παραπατησω στο καλωδιο του οταν το αφηνω πανω στον παγκο...

Απάντηση: Re: Test Drive Εργαλείων & αναλώσιμων

Κατάλαβα, δεν φανταζόμουν ότι είναι ποιο ασφαλές χωρίς γάντια, κοίτα να δεις..

Να είσαι καλά ρε Πάνο για τις πληροφορίες, και καλές ασφαλές εργασίες με τα ρούτερ και τις πριονοκορδέλες σου.

Ελπίζω το δάχτυλο τώρα να είναι οκ έτσι ; :grinning-smiley-043

Ναι πολύ καλύτερα ευχαριστώ.:ciao:

Εγω δεν μπορω χωρις γαντια. Φοραω εκεινα τα φτηνα-αναλωσιμα που ειναι πολυ λεπτα και ελαστικα με ελαφρια επενδυση καουτσουκ στην παλαμη. Αν δεν το κανω νιωθω την ψιλη σκονη να εχει διεισδύσει στο δερμα μου και την μυρίζω μεχρι και δυο μερες μετα.

Μετα απο δοκιμες τα πιο ανθεκτικα ηταν τα dexter.

Και δνε μπορω να βρω λογο να ειναι το δακτυλο μου κοντυτερα απο τα 5cm απο το κοπτικο του ρουτερ οταν ειναι αναποδα. Σε κανονικη θεση χειρος πιο πιθανο ειναι να μου πεσει το ρουτερ στο ποδι αν παραπατησω στο καλωδιο του οταν το αφηνω πανω στον παγκο...

You never know!!!

χωρίς να μπορώ να το πω με βεβαιότητα, μπορεί αυτά τα γάντια που έχουν οι χασάπηδες για να κρατάνε τα χέρια τους ολόκληρα, μπορεί να είναι χρήσιμα...είναι κάτι γάντια που είναι σαν να έχουν μεταλλική επένδυση...δεν ρώτησα και εγώ ο βλάκας τον χασάπη πως τα λένε, απλά τον ρώτησα εάν τον προστατεύουν και μπροστά μου πέρασε το μαχαίρι από πάνω τους...

η γενική γραμμή πάντως είναι
πως δεν φοράμε τίποτα που προεξέχει....φουσκωτά/χοντρά γάντια, άνετα και κρεμαστά μανίκια, ξεκούμπωτα μπουφάν, μακρυά μαλλιά λυμένα, κλπ
πως πρέπει να είμαστε άνετοι στην θέση εργασίας μας χωρίς να μας στρεσάρει κάτι
να έχουμε επαρκή φωτισμό και χώρο και να είμαστε συγκεντρωμένοι.

τέλος να αντιμετωπίζουμε τα εργαλεία μας με ελεγχόμενο και εποικοδομητικό φόβο.