Βαζω εδω το συγκεκριμενο εγχειρημα για να μην επιχειρηθει. Κοψιμο τζαμιου ασφαλειας (που δεν γινεται...
Το τζαμι ασφαλειας δεν κοβεται και δεν τρυπιεται σαν το απλο τζαμι, απλα θρυμματιζεται. Το συγκεκριμενο τεμαχιο ειναι απο γυαλι ραφιου ψυγειου.
Πριν κανα χρονο σε δοκιμες που εκανα το ειχα διαπιστωσει οταν ειχα προσπαθησει να τρυπησω παρομοιο γυαλι.
Σημερα ειχα ορεξη να δοκιμασω τα κοφτηρια τζαμιου και ξαναδοκιμασα σε ενα ραφακι που ειχα ευκαιρο ωστε να ξεσκαρταρω τα καλα κοφτηρια απο τα τσιπικα.
Εδω τα κοφτηρια. Τα κινεζικα πανε για πεταμα (παντα ηταν για πεταμα δηλαδη) καθως επρεπε να προσπαθησεις αρκετες φορες για να χαραχτει καλα.
Τα αμερικανικα του πατερα μου ειναι για δεκαετιες τωρα επιχειρησιακοτατα ιδιως το ενα που εχει τροχακι καρβιδιου. Χαραζει το τζαμι συνεχομενα ακομα και με σχετικα μικρη πιεση.
Το τζαμι για να χαραχτει ισια πιαστηκε με το πολυτιμο χαρακακι του Lidl και με δυο σφιγκτηρακια απο το ιδιο μαγαζι. Αντι πετρελαιου εχω δει οτι το αντισκωριακο κανει καλη δουλεια.
Αφου χαραξα το γυαλι ασφαλειας σχετικα βαθεια χωρις προβλημα (για τζαμια χαραζω πιο λιγο), επιασα με ενα σανιδακι και δυο σφιγκτηρακια το τεμαχιο προς κοπη και το πιεσα κατω. Να πω οτι δεν μπορουσε να σπασει ευκολα, ενα κοινο τζαμι θα εσπαγε αμεσως, επρεπε να βαλω μεγαλη πιεση για να σπασει.
Εδω η αναμενομενη καταστροφη συνοδευομενη απο ενα μεγαλο μπαμ αλλα ημουν προετοιμασμενος με γαντια και γυαλια προστασιας, οχι σαν την αλλη φορα!
Εχω κρατησει καποια ρεταλια τζαμια απο ενα Αμερικανικο ψυγειο αλλα η χρηση του τζαμιου ασφαλειας ειναι μονο εαν σου κατσει ακριβως η διασταση, αλλιως δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις.