Μαστορευω με Ασφαλεια!

Άρα δηλαδή πρέπει η μπριζα, από την οποία παίρνεις ρεύμα, να έχει γείωση για να δουλέψει το ρελε διαφυγής. Σωστά;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ίσως δεν το έθεσα σωστά γιατί σωστά ο ένας, όχι ο άλλος, πάμε πάλι από την αρχή. Στο χωριό στο σπιτι έχω ρελε το οποίο δουλεύει πολύ καλά και μας έχει σώσει πολλές φορές, το έχουμε μάλιστα 40 χρόνια αν δεν κάνω λάθος. Έλα όμως που από τις προεκτάσεις που έγιναν σταδιακά σε μια μικρή αποθηκουλα το καλώδιο που είχε τραβηχτεί για φως δεν έχει γείωση όπως και η πρίζα που υπάρχει, από την οποία απλώνουμε και καμιά μπαλαντεζα. Για αυτή την περίπτωση ρώτησα.

Το ρελε για να δουλεψει δεν ειναι απαραιτητη η γειωση στη συσκευη μας αλλα η γειωση ειναι απαραιτητη για την ασφαλεια μας και για αλλους λογους. Το ρελε παυλο μετα απο 40 χρονια μην παιρνεις ορκο οτι δουλευει στα 30mA. Αυτο πρεπει να μετρηθει με ειδικο οργανο.

Θα ελεγα πρωτα ενα τσεκ το ρελε οτι δουλευει σωστα(χαλανε και αυτα με τα χρονια) και επειτα ειτε επενδυεις και κανεις μια καλυτερη ηλεκτρική εγκατασταση στην αποθηκη ειτε αν γινεται τραβας μπαλαντεζα απο μεσα απο το σπιτι που εχουν ολες οι πριζες γειωση

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Μαστορευω με Ασφαλεια!

Το ρελε για να δουλεψει δεν ειναι απαραιτητη η γειωση στη συσκευη μας αλλα η γειωση ειναι απαραιτητη για την ασφαλεια μας και για αλλους λογους. Το ρελε παυλο μετα απο 40 χρονια μην παιρνεις ορκο οτι δουλευει στα 30mA. Αυτο πρεπει να μετρηθει με ειδικο οργανο.

Δεν ξέρω στα πόσα mA δουλεύει (δεν ξέρω καν τι σημαίνει), αλλά κάθε καλοκαίρι ένα τεστ το κάνει σίγουρα η γυναίκα μου όταν παίρνει το λάστιχο για να πλύνει τα μπαλκόνια και την εξωτερική μπριζα που έχω.( με γείωση αυτή)

Η εγκατασταση για να λειτουργησει σωστα πρεπει να υπαρχει οπωσδηποτε γειωση. Αναφερομαι στις συνηθεις ηλεκτρικες εγκαταστασεις με ουδετερωγειωση (TN) ή αμεση γειωση (ΤΤ). Σε περιπτωση που σε αυτες τις εγκαταστασεις δεν υπαρχει γειωση δεν ειναι σιγουρο ποτε και εαν θα πεσει ο ΔΔΕ οποτε δεν μπορεις να βασιστεις σε αυτο.
(Τάδε έφη γνωστός μου ηλεκτρολόγος).

Παιδιά μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ όσοι από εμάς επιχειρούμε μαστορέματα παντός τύπου πάνω σε σκάλα μιας και ο γραφών έχει βρεθεί δυο φορές χάμω από σκάλα χωρίς να καταλάβει το τι έγινε ευτυχώς από μικρό ύψος που και τις δύο φορές την γλίτωσα με απλές αμυχές... Το κεφάλαιο αυτό το ξανοίγω αφορμής δοθούσης από ατύχημα που είχε φιλαράκος γείτονας και επαγγελματίας ο οποίος επιχειρούσε, άγνωστο τι ακριβώς σε χώρο εργασίας, με σκάλα η οποία όπως πληροφορήθηκα πριν από λίγο δεν ήταν σε καλή κατάσταση -ήταν φθαρμένα τα πέλματα πρόσφυσης- με αποτέλεσμα να βρεθεί χάμω από μεγάλο ύψος και να σπάσει και τα δυο του χέρια αλλά να πάρει και ως προίκα και τετραπλό κάταγμα μέσης..... Το ατύχημα έγινε το προηγούμενο Σάββατο το πληροφορήθηκα Πέμπτη βράδυ, και σήμερα είχα νέα του μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του... Από το προηγούμενο Σάββατο που έγινε το ατυχές συμβάν, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα στο Αττικό όπου μέσα σε όλη την ατυχία του δεν είχαν τα υλικά για να προβούν άμεσα στην εγχείρηση αποκατάστασης, (κλασσικά ελληνική πραγματικότητα :furious3: :mad: ) τα οποία περιμένουν και η επέμβαση πρόκειται να γίνει την Τρίτη... Για αυτό ακριβώς το λόγο αλλά και για πολλούς άλλους ακόμα το λέω και το ξαναγράφω για όλους μας εδώ: ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ, ενδελεχής έλεγχος της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η σκάλα ή η σκαλωσιά, όπου πρόκειται να ανεβούμε και φυσικά τα απαραίτητα ατομικά μέσα ασφαλείας, με τα όσον το δυνατόν τα λιγότερα δυνατά ρίσκα με σίγουρες κινήσεις.... Στην σκάλα πάνω δεν νοούνται ταρζανιές και ριψοκίνδυνες ενέργειες...

Ο γέροντας κάπου είχε γράψει για απαραίτητη χρήση ζώνης ασφαλείας 5 σημείων χωρίς ανακόπτη & δεμένη σε ανεξάρτητο σταθερό σημείο.

Γρήγορα περαστικά στον φίλο.

Σκαλα και σκαλωσια γινονται αρκετα και αυτα επικυνδινα εαν δεν περνονται τα σωστα μετρα ασφαλειας....
Γρηγορη αναρρωση στο φιλο και προσοχη...!!!

Kαλα ειναι τα δεσιματα, οχι σε ενα αλλα σε 14 σημεια, αλλα στην πραγματικοτητα αντε βρες ενα σημειο.
Εγω δεν θυμαμαι ουτε μια φορα ευκολα και αμεσα διαθεσιμο σημειο για δεσιμο της σκαλας. Ουτε μεσα στο σπιτι ουτε περιμετρικα του σπιτιου που κανω δουλειες με σκαλα. Εκτος και εαν φυτευεις κρικους ασφαλειας σαν την ορειβασια.

Το θεμα ειναι η κατασταση της σκαλας και να εχεις το νου σου. Τα περισσοτερα προβληματα συμβαινουν οταν υπερβαινεις εστω και για λιγο την ισορροπια. Μακαρι δε να υπαρχει παντα και δευτερο ατομο να σου κρατα τη σκαλα, ανεξαρτητως του υψους που δουλευεις.
2bP4pJr4wVimqCWjYimXJe2cnCgnBQJ3P5sceuyswKk
[/IMG]

Ουτε η πρωτη, ουτε η τελευταια φορα θα ειναι...

49281015606_2298b636b6_c.jpg

Δυο πραματα βοηθουν ωστε να μετριαστει ο κινδυνος ατυχηματος:
Πρωτον και κυριωτερο, γυαλια προστασιας και δευτερον να αποφευγουμε τα μη ενισχυμενα δισκακια και δη τα κινεζικα (οπως αυτο που βαρεθηκα να το αλλαξω και να βαλω ενα αντιστοιχο Proxxon).
Υπαρχουν τα ενισχυμενα δισκακια ρητινης που δεν τοσο θρυμματιζονται ευκολα. Υπαρχουν και τα μεταλλικα που ειναι ακριβοτερα αλλα σαφως ασφαλεστερα.

Το κακο με ολα αυτα τα μικρα δισκακια ειναι οτι δεν αναγραφεται πουθενα η ημερομηνια ληξης, ουτε στα τσιπικα ουτε στα επωνυμα.

Γυαλιά και μάλιστα καλά γυαλιά!!
Μην τα λυπάστε τα λεφτά στα γυαλιά.
Να σας βολεύουν και να σας αρεσουν για να τα φοράτε!!!
Να είναι καλή ποιότητα να μην κάνουν γρατσουνιές εύκολα.
Εγώ πρίν καμία εβδομάδα έκανα κάτι μικρό κοπές "πάνω απο το κεφάλι" και τα γυαλιά μου ήταν πολύ γρατζουνισμενα και τα έβγαλα για να βλέπω και βουα λα.
Ένα κομμάτι μπήκε στο μάτι μου και ο οφθαλμίατρος το έβγαλα με τσιμπίδα και μετά μου το έσκαψε με ένα τροχακι .

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
b052bf1681fe938b4da1279a8c93b3a5.jpg

Οσα φερνει η ωρα δεν τα φερνει ο χρονος ολος. Και μη χειροτερα Μανωλη. Περαστικα!

Για την ιστορια, στην παραπανω κοπη που εκανα με το dremel φορουσα τα γυαλια σε ολη την διαδικασια κοπης της πλαστικης κασας ενος χαλασμενου οργανου (μετρητης αποστασης με υπερηχους) εκτος απο το τελος.

Στην τελευταια φαση χρειαστηκε μια διορθωτικη κοπη καποιων δευτερολεπτων και δεν φορεσα τα προστατευτικα γυαλια. Και φυσικα τοτε βρηκε να σπασει το δισκακι, σε μια ελαφρια κοπη χωρις καθολου ζορι!!
Ενω μου εχουν σπασει αρκετες φορες τα δισκακια, αυτη ηταν η πρωτη φορα που το θραυσμα οχι μονο περασε ξυστα, αλλα με ακουμπησε (στα μαλλια) κιολας. Ηταν μαλιστα απο τις σπανιοτατες φορες που δεν φορεσα τα γυαλια. Murphy's law..

Να είστε καλά!!!
Προσοχή σε όλους!!!

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βαζω εδω το συγκεκριμενο εγχειρημα για να μην επιχειρηθει. Κοψιμο τζαμιου ασφαλειας (που δεν γινεται...:)

Το τζαμι ασφαλειας δεν κοβεται και δεν τρυπιεται σαν το απλο τζαμι, απλα θρυμματιζεται. Το συγκεκριμενο τεμαχιο ειναι απο γυαλι ραφιου ψυγειου.
Πριν κανα χρονο σε δοκιμες που εκανα το ειχα διαπιστωσει οταν ειχα προσπαθησει να τρυπησω παρομοιο γυαλι.

Σημερα ειχα ορεξη να δοκιμασω τα κοφτηρια τζαμιου και ξαναδοκιμασα σε ενα ραφακι που ειχα ευκαιρο ωστε να ξεσκαρταρω τα καλα κοφτηρια απο τα τσιπικα.

Εδω τα κοφτηρια. Τα κινεζικα πανε για πεταμα (παντα ηταν για πεταμα δηλαδη) καθως επρεπε να προσπαθησεις αρκετες φορες για να χαραχτει καλα.
Τα αμερικανικα του πατερα μου ειναι για δεκαετιες τωρα επιχειρησιακοτατα ιδιως το ενα που εχει τροχακι καρβιδιου. Χαραζει το τζαμι συνεχομενα ακομα και με σχετικα μικρη πιεση.
49539160418_1a2c4152f5_c.jpg

Το τζαμι για να χαραχτει ισια πιαστηκε με το πολυτιμο χαρακακι του Lidl και με δυο σφιγκτηρακια απο το ιδιο μαγαζι. Αντι πετρελαιου εχω δει οτι το αντισκωριακο κανει καλη δουλεια.
Αφου χαραξα το γυαλι ασφαλειας σχετικα βαθεια χωρις προβλημα (για τζαμια χαραζω πιο λιγο), επιασα με ενα σανιδακι και δυο σφιγκτηρακια το τεμαχιο προς κοπη και το πιεσα κατω. Να πω οτι δεν μπορουσε να σπασει ευκολα, ενα κοινο τζαμι θα εσπαγε αμεσως, επρεπε να βαλω μεγαλη πιεση για να σπασει.

Εδω η αναμενομενη καταστροφη συνοδευομενη απο ενα μεγαλο μπαμ αλλα ημουν προετοιμασμενος με γαντια και γυαλια προστασιας, οχι σαν την αλλη φορα!
49539884232_f286482da5_c.jpg

Εχω κρατησει καποια ρεταλια τζαμια απο ενα Αμερικανικο ψυγειο αλλα η χρηση του τζαμιου ασφαλειας ειναι μονο εαν σου κατσει ακριβως η διασταση, αλλιως δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις.

ωραιος.....

πληροφοριακα το τζαμι εμεις το αντικαταστησαμε αλλο που εχει μεταλλικο πλεγμα μεσα...αν και εσπασε λιγο 2 φορες, ακοαμ κρατιεται ακεραιο

Καλη ιδεα και αυτη με το τζαμι που εχει πλεγμα. Ισως θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και πλεξι καθως ειναι πιο ανθεκτικο στα μικροχτυπηματα.