Ναι Στελιο, ειναι μπαταριες κουμπια, ειχα ανοιξει μια απο περιεργεια πριν καιρο και ειχα ποσταρει φωτογραφιες εδω στο φορουμ, ετσι για τη χαρα.
Οποτε την συγκεκριμενη δεν την ανοιξα γιατι ηξερα τι εχει μεσα.
Στέλιο, οι μπαταρίες που δείχνουν τα βίντεο (CR2032) είναι λιθίου, ενώ οι μπαταρίες που έχει μέσα η 12βολτη (Α23) του Μιχάλη είναι αλκαλικές. Μπαταρίες-κουμπιά είναι και οι δύο στην μορφή, αλλά άλλη χημεία.Αυτές οι μπαταρίες σε πολύ μεγάλες θερμοκρασιες μπορει να σκάσουν.
τα βασικα που πρεπει να καταλαβουμε σαν χρηστες ειναι 2:Ο λόγος της ανάφλεξης είναι ο εύφλεκτος ηλεκτρολύτης ανάμεσα σε άνοδο και κάθοδο, αλλά αυτή η προσέγγιση είναι απλουστευμένη. Κάποιος χημικός θα μπορούσε να μας το αναλύσει πολύ καλύτερα και κατανοητά.
https://elipyka.org/antimetwpisi-kindinou-pyrkagias-se-chorous-apothikeusis/
μου εχουν παρει 2 φορες φωτια μπαταριες ΑΑ. Οταν τις ανοιξα για να παρω τον θετικο πολο.H μπαταρια του τηλεκοντρολ ομως ηταν αλκαλικη και αυτο μου εκανε μεγαλη εντυπωση!
Καλησπέρα ΔημήτρηΣτέλιο, οι μπαταρίες που δείχνουν τα βίντεο (CR2032) είναι λιθίου, ενώ οι μπαταρίες που έχει μέσα η 12βολτη (Α23) του Μιχάλη είναι αλκαλικές. Μπαταρίες-κουμπιά είναι και οι δύο στην μορφή, αλλά άλλη χημεία.
Για τις μπαταρίες λιθίου είναι γνωστό ότι μπορεί να σκάσουν/πάρουν φωτιά αν τις τρυπήσεις ή τις ζεστάνεις πολύ. Για αλκαλική μπαταρία πρώτη φορά ακούω για σκάσιμο και μου έκανε εντύπωση.
Πολυ καθησυχαστικη η απάντηση σου με χαροποιει ιδιαιτερα.ta booster δεν εχουν liion αλλα lifepo4 για να μπορουν να αντεχουν την καταπονηση (πολυ μεγαλα ρευματα στην εκκινηση). η lifepo4 είναι πολύ πιο σταθερη χημεία και δεν πιανει φωτια (αλλα εχει μικροτερη ενεργειακη πυκνοτητα και ειναι πιο ογκωδης)
και εκει που λες, ποσο πιο επικινδυνος να γινει ενας γωνιακος τροχος
Ε ναι...με αυτά τα τσιπικα και αυτοκτονικα εξαρτηματα που χρησιμοποιουν κάποιοι λογικό είναι..
Διαφωνώ καθετα Δημήτρη...Κάποια μπορεί να είναι επικίνδυνα, κάποια μπορεί να θέλουν χαμηλότερες στροφές. Καλό είναι να βλέπεις μερικά βιντεάκια πριν αγοράσεις κάποιο περίεργο εξάρτημα. Ευτυχώς υπάρχουν τύποι που έχουν δοκιμάσει τα πάντα και τα εξηγούν καλά.
Εδώ το kickback στο 2:49.
Κωστή, δεν το έγραψα καλά - μιλούσα γενικά για εξαρτήματα γωνιακού. Για το συγκεκριμένο έχω δει να γράφονται πολλά περί επικινδυνότητας, οπότε απέχω. Αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα εξαρτήματα για γωνιακό - κάποια αρκετά "εξωτικά" (πχ αυτό που συζητάμε, αυτά που μετατρέπουν τον γωνιακό σε σατινιέρα, σε ταινιολειαντήρα...). Γενικά θέλει ψάξιμο για το ποιά από αυτά είναι προς αποφυγή και ποιά θέλουν προσοχή με τις στροφές που θα δουλεύονται.Διαφωνώ καθετα Δημήτρη...
Είναι από τα εξαρτηματα που από τύχη και ενδεχομενος σωστό χειρισμο θα γλυτώσειςσ από κάποιο ατύχημα...Αυτο μως δεν το καθιστά σωστό επειδή κάποιος το δούλεψε διαφορετικά...
Δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοππιησω εξαρτημα που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια μου...
Υπάρχουν τσ καταλληλα εκείνα εργαλεία που θα κανεις σωστά και κυριος ασφαλές την δουλεια σου..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.