Αυτό για την αρνητική ανάδραση το διάβασα στην σελίδα 51 ή 53 του Ήχου στο τέυχος του Αυγούστου. Αν θέλετε όποιοι το έχετε ρίξτε μια ματιά. Δεν μπορώ να το σκανάρω, γιατί δε νομίζω ότι επιτρέπετε.
Και μάλιστα το λάθος που έκανα παραπάνω στην περιγραφή που διάβασα από τον Ήχο, είναι ότι εκεί που λέω ρεύμα είναι το Vload (τάση δηλαδή) η οποία μεταβάλετε, παρ' όλο που έχουμε σταθερό Vsource, λόγο της μεταβλητής αντίστασης του ηχείου για κάθε συχνότητα που αναπαράγει. Αυτοί λένε, ότι με την αρνητική ανάδραση ρίχνουμε κάτω από το 0,1Ω (ιδανικά) την αντίσταση εξόδου του ενισχυτή και με αυτό τον τρόπο, σταθεροποιούμε το Vload και έτσι φλατάσρουμε το gain σε όλες τις συχνότητες (αυτό το +/- 0,5db που είπαμε παραπάνω).
Δεν είπε κανείς ότι το negative feedback έχει σχέση με την αντίσταση εξόδου. Είπα ότι ελέγχετε η αντίσταση εξόδου με το negative feedback.
Επίσης, τα παρακάτω link έχω την εντίπωση ότι μιλάνε για τον έλεγχο της αντίστασης εξόδου του ενισχυτή με το negative feedback και με αυτό τον τρόπο ελέγχουν το gain.
http://www.aikenamps.com/NegativeFeedback.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Negative_feedback_amplifier
Το πρώτο λέει συγκεκριμένα:
"
The use of global negative feedback does several things:
it flattens and extends the frequency response, it reduces distortion generated in the stages encompassed by the feedback loop, and
it reduces the effective output impedance of the amplifier, which increases the damping factor. All of these things affect the tone in some manner."
-----------------------------------------------
Άνοιξα ένα θέμα για να λύσω μια απορία που είχα (και όχι γιατί έχω πρόβλημα με τον ήχο σπίτι μου) και κατέληξα να εξηγώ 500 φορές το ίδιο πράγμα και να γεμίζουμε σελίδες επί σελίδων με άσχετα. Δεν είναι υποχρεωτκό να συμμετέχουν όλοι σε κάθε θέμα. Όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι με την πρώτη ή με την δεύτρερη, δεν το κουράζουμε. Το αφήνουμε για τους άλλους που καταλαβαίνουν και που μπορούν να δώσουν μια απάντηση, είτε σωστή είτε λάθος, δεν έχει σημασία. Συζήτηση να γίνεται.