Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Ο Αντωνόγλου καλά κάνει και υπερβάλλει.Γιατί έχει τήν τόλμη και δείχνει μιά πλευρά μας που είναι προβληματική.
Εξαρτάται πώς γράφεις για άλλες μειονότητες.Εάν τίς θεωρείς αυτές υπεύθυνες για όλα ρέπεις πρός τον ρατσισμό.Εάν τίς στοχοποιείς κάνεις το ίδιο και σαν Ποντιος Πιλάτος πλένεις τα χέρια σου για οτι συμβαίνει στην χώρα.
Οι Τσιγκάνοι είναι ιδιόρρυθμη φυλή σίγουρα.
Ενα ζευγάρι φίλων μου εκπαιδευτικοί(δάσκαλοι)άνθρωποι καλών προθέσεων εργάζονται χρόνια σε δημοτικό δίπλα στο Ζεφύρι.
Εχουν πολλά τσιγκανάκια μαθητές.
Μου έλεγαν πρόσφατα ότι ειναι πολύ απογοητευμένοι γιατί επί μιά δεκαετία προσπαθούν να προσεγγίσουν τούς γονείς τους για την αξία τού σχολείου αλλά συναντούν πολλές δυσκολίες.Ετσι πολλά τσιγκανάκια σταματούν το σχολείο.Ενα 15-20% ενδιαφερεται να συνεχίσει.Ομως δεν γνωρίζω εάν αυτό το αποτέλεσμα προκύπτει μετα απο οργανωμένη προσπαθεια τής πολιτείας ή μιάς προσωπικής έντιμης προσπαθειας τών φίλων μου.
Σαν φυλη ίσως να προτιμούν άλλη ζωή με διαφορετική οργάνωση...
Το θέμα είναι η πολιτεία να προσφέρει ίδιες δυνατότητες σε όσους απο αυτούς θελουν να ενταχθούν και να σέβεται όσους δεν θέλουν.
Και φυσικά να εφαρμόζει τούς νόμους δίκαια στούς παραβάτες ειτε είναι Τσιγκανοι είτε οχι.

Re: Απάντηση: Re: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Ακριβώς! Θα βγουν όλοι οι συνασπισμένοι ψευτοαριστεροί, ψευτοπροοδευτικοί και θα ουρλιάζουν στα παράθυρα των καναλιών και στις φυλλάδες για το αστυνομικό κράτος, για την επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, για τον μπαμπούλα του ρατσισμού, για καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, κατάλυση της δημοκρατίας και άλλα τέτοια γραφικά... :violent-smiley-030:

Θα ήθελα πάντως εκτός από τους τσιγγάνους/γύφτους να αρχίσει ξαφνικά να γίνεται εφαρμογή του νόμου και σε όλες τις celebrities, τους φραγκάτους, αυτούς που έχουν τα "μέσα".

Να δούμε τότε, θα βγει να μιλήσει κανείς;

Re: Απάντηση: Re: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Θα ήθελα πάντως εκτός από τους τσιγγάνους/γύφτους να αρχίσει ξαφνικά να γίνεται εφαρμογή του νόμου και σε όλες τις celebrities, τους φραγκάτους, αυτούς που έχουν τα "μέσα".

Αν δεν απατώμαι ο Κομφούκιος παρομοίαζε τους νόμους με τον ιστό της αράχνης, όσο πιο μεγάλο και δυνατό το έντομο τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να ξεφύγει.
Ο Όργουελ επίσης στη Φάρμα των ζώων δεν έγραφε ότι κάποια ζώα (τα γουρούνια) είναι πιο ίσα από τα άλλα;

Αμ κι εκεί δυστυχώς ανισότητες...

Have you seen the little piggies
crawling in the dirt?
And for all the little piggies
life is getting worse,
always having dirt to play around in.

Have you seen the bigger piggies
in their starched white shirts?
You will find the bigger piggies
stirring up the dirt,
always have clean shirts to play around in.

Κανείς δε λέει ότι οι ακραία συμπεριφορά των Τσιγγάνων δεν είναι χειρότερη από των υπολοίπων. Η διαφορά είναι ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά αυτή είναι ίδιον της φυλής και δεν αλλάζει με τίποτα (αυτή είναι η ουσία του ρατσισμού), ενώ άλλοι (και εγώ) θεωρούν ότι μπορεί να διορθωθεί αν τους στρέψουμε προς την εκπαίδευση και αν τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους. Αφήνοντάς τους μακριά από τα σχολεία και τις φυλακές, διαιωνίζουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

Re: Απάντηση: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Κανείς δε λέει ότι οι ακραία συμπεριφορά των Τσιγγάνων δεν είναι χειρότερη από των υπολοίπων. Η διαφορά είναι ότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά αυτή είναι ίδιον της φυλής και δεν αλλάζει με τίποτα (αυτή είναι η ουσία του ρατσισμού), ενώ άλλοι (και εγώ) θεωρούν ότι μπορεί να διορθωθεί αν τους στρέψουμε προς την εκπαίδευση και αν τιμωρούνται για τα εγκλήματά τους. Αφήνοντάς τους μακριά από τα σχολεία και τις φυλακές, διαιωνίζουμε την υπάρχουσα κατάσταση.

αν ήταν έτσι τόσα τσιγγανόπουλα που υιοθετούνται θα έπρεπε να βγαίνουν εγκληματίες. Αυτά και εάν είναι θύματα ρατσιστικών αντιλήψεων, αν και μεγαλώνουν σε μία αστική κοινωνία για πολλούς ηλιθίους παραμένουν γυφτάκια.
Δυστυχώς και για πολλούς συμμαθητές τους.

Αναρωτιέμαι.Είναι σύμπτωση.ότι απο τις εκατοντάδες χιλιάδες των ρομά,κανείς (απ' όσο γνωρίζω) δεν έχει διακριθεί κοινωνικά-επαγγελματικά;Και μην μου πείτε,για τραγουδιστές κι οργανοπαίχτες.

Με την ευκαιρία.Μεταξύ των πολυπληθών "καθαρόαιμων" αετονύχηδων, συμπεριλαμβάνεται κι ένας παπάς ...

Και τι να πούμε και για τους ελληνοαναθρεμένους κάφρους,που έπαιρναν 250 ευρά απο τα αγράμματα γεροντάκια,προκειμένου να τους συμπληρώσουν μια δήθεν απαραίτητη αίτηση...

Κύριε Πιέρρο, έχω συνάδελφο στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που μεγάλωσε σε σκηνή. Εντελώς μελαμψός. Επίσης το μεγαλύτερο κατάστημα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης που ασχολείται με χαλιά, φλοκάτες κλπ. ανήκει σε αθίγγανο, ο οποίος ξεκίνησε να πουλά με το DATSUN, μετά πήρε κλειστό φορτηγό και γυρνούσε στα χωριά, και τα τελευταία 15 χρόνια έχει κατάστημα οικιακών ειδών. Κι είναι εξαιρετικός έμπορος.

Μπορεί κάποιος να ρωτήσει ή να αναρωτηθεί: Και γιατί δεν το λένε ότι κι αυτοί είναι Αθίγγανοι και διαφορετικοί από τους άλλους;

Εγώ αναρωτιέμαι: Θα έπρεπε;

Κύριε Βλασίδη,χαίρομαι ειλικρινά για την περίπτωση του συναδέλφου σας.Επιτρέψτε μου όμως να πώ,ότι ίσως πρόκειται για την εξαίρεση ή πιθανά για μιά απο τις ελάχιστες περιπτώσεις,που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.Δυστυχώς,μιλούμε για εκατοντάδες χιλιάδες αγράμματους κι ανειδίκευτους ανθρώπους-και φυσικά δεν πρόκειται για γεγονός,που μπορεί να ερμηνευθεί στενά με "φυλετικές" αναγωγές...
Ασφαλώς υπάρχουν ισχυροί οικονομικοκοινωνικοί παράγοντες κι ιστορικά στοιχεία,που θα μπορούσαν να το φωτίσουν-αλλά δεν είναι της στιγμής.

Αναφορικά,με τις εμπορικές δραστηριότητες των ρομά,τις γνωρίζω.Είναι περιορισμένης εμβέλειας κι όπως γνωρίζεται, δεν συνεπάγονται αντίστοιχα την ευρεία κοινωνική-επαγγελματική καταξίωση,που απολαμβάνουν οι μή ρομ επαγγελματίες ή επιχειρηματίες.

Re: Απάντηση: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Κύριε Βλασίδη,χαίρομαι ειλικρινά για την περίπτωση του συναδέλφου σας.Επιτρέψτε μου όμως να πώ,ότι ίσως πρόκειται για την εξαίρεση ή πιθανά για μιά απο τις ελάχιστες περιπτώσεις,που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα.Δυστυχώς,μιλούμε για εκατοντάδες χιλιάδες αγράμματους κι ανειδίκευτους ανθρώπους-και φυσικά δεν πρόκειται για γεγονός,που μπορεί να ερμηνευθεί στενά με "φυλετικές" αναγωγές...
Ασφαλώς υπάρχουν ισχυροί οικονομικοκοινωνικοί παράγοντες κι ιστορικά στοιχεία,που θα μπορούσαν να το φωτίσουν-αλλά δεν είναι της στιγμής.

Αναφορικά,με τις εμπορικές δραστηριότητες των ρομά,τις γνωρίζω.Είναι περιορισμένης εμβέλειας κι όπως γνωρίζεται, δεν συνεπάγονται αντίστοιχα την ευρεία κοινωνική-επαγγελματική καταξίωση,που απολαμβάνουν οι μή ρομ επαγγελματίες ή επιχειρηματίες.

Φυσικά και πρόκειται για εξαιρέσεις. Φυσικά και η πλειοψηφία, η μεγάλη πλειοψηφία έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρατε. Εγώ όφειλα να κάνω την επισήμανση, ως απάντηση στο, μάλλον υπερβολικό, κανείς. Η κοινωνικοποίηση και η ενσωμάτωση είναι μια διαδικασία δύσκολη, με ταλαντεύσεις και όχι πάντα πετυχημένη. Και επίσης δεν έχει ορατά αποτελέσματα, καθώς όσοι ενσωμάτωνονται χάνονται στο κοινωνικό σύνολο (αφομοιώνονται), ενώ εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε όσους παραμένουν στον ίδιο παραδοσιακό τρόπο ζωής.

Και όσο πετυχημένος κι αν είσαι, όση διάθεση κι έχεις για να ενσωματωθείς, οτιδήποτε είναι διαφορετικό από το μέσο όρο κινεί τα ανακλαστικά και ενεργοποιεί τα στερεότυπα.

Π.χ. ακόμη και σήμερα, όταν βγω βόλτα με τα παιδιά μου στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης μου, δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να μπω σε όλα τα καταστήματα. Σε καταστήματα ειδών αξεσουάρ ρούχων, ακριβού ρουχισμού, (μην πω καν για κοσμηματοπωλεία) θα μας ζητήσουν κάποια παιδιά να μείνουν έξω, καθώς μια 6μελής οικογένεια δημιουργεί ανακλαστικά αρνητικά. Μόλις τον Ιούνιο είχαμε περιστατικό, όπου καταστηματάρχης της Τσιμισκή (σαν την Ερμού της Αθήνας) έντρομος μόλις είδε να έχουν μπει τα παιδιά με τη μητέρα τους (15, 12, 7 και 6 ετών) και εγώ να ακολουθώ (είμαι γενικά μελαμψός) μας απέπεμψε την ευγενικότατη φράση, "έξω οι γύφτοι". Στην έντονη διαμαρτυρία μου, "μα είμαστε απλώς καθηγητές, δημόσιοι υπάλληλοι τί πράγματα είναι αυτά", η απάντηση ήταν "καθηγητές, ξεκαθηγητές, εγώ γύφτους στο μαγαζί μου δεν θέλω".

Παιδιά μην σας παραξενεύει αυτό γιατί το έχουν σαν σύστημα
Να μπαίνουν όλοι μαζί και ο ένας να αγοράζει και όλοι οι υπόλοιποι
Να κάνουν πλιάτσικο. Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είχε πέσει
Θύμα μιας τέτοιας κατάστασης , και όπως λέει μια παροιμία
«όποιος καεί σον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι»

Δλδ. ο ορισμός του ρατσισμού. Όποιος είναι μελαμψός και πάει να ψωνίσει με τα παιδιά του, είναι πιθανόν και κλέφτης...
ΕΛΕΟΣ

Για τους ίδιους λόγους κι οι Γερμανοί νεοναζιστές,ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου κι όποιον "σκούρο" πέσει μπροστά τους-μεταξύ αυτών και πολλούς έλληνες μετανάστες...

Δλδ. ο ορισμός του ρατσισμού. Όποιος είναι μελαμψός και πάει να ψωνίσει με τα παιδιά του, είναι πιθανόν και κλέφτης...
ΕΛΕΟΣ

Ξέρεις πόσους Μεσσήνιους και Ηλείους μελαμψούς γνωρίζω??:afro:Kαι Κύπριους και ότι άλλο θές.........
Την βάψαμε όλοι.
Τερμα τα ψώνια.
Εχεις δίκιο ρέ σύ στο άλλο thread τελικά.
Θα κατεβάζω μουσική απο το διαδίκτυο μόνον γιατί θα με πετάνε απο τα δισκοπωλεία οι ´Ξανθοί Θεοί´έξω.............:flipout::flipout::flipout::flipout:

Εγω παλι θελω να δω με το αλλο (παρομοιο) μετρο τι εχει να γινει ....

Με το ταμειο κατα της φτωχειας ή το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής για να το πω πιο ομορφα