Οταν αγνοείται μια ιστορική πραγματικότητα αιώνων πανευρωπαϊκού κοινωνικού αποκλεισμού,σφαγών και διωγμών-κύρια υποκεινούμενων απο θρησκευτικό φανατισμό και πολιτική μισαλοδοξία,εξαέρωσης σε κρεματόρια κλπ- δηλαδή οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες διαβίωσης των ρόμ μέχρι σήμερα,ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει κατανοητό το γιατί.
Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή..
Σκηνικό στην Τήνο παραμονή 15 Αύγουστου : 2 Porche Cayenne αραγμένες σε απόσταση 10 μέτρων μεταξύ τους (αντικριστά) τίγκα στους τσιγγάνους οι οποίοι να έχουν απλώσει τα στρώματα από πάνω για να λιαστούνενώ είχαν δέσει και σκοινί απο το ένα αυτοκινητο στο άλλο για να απλώνουν τα ρούχα τους
Του χρόνου θα είμαι προετοιμασμένος (κάθε χρόνο τα ίδια κάνουν ....) :2thumb22sup:
Αυτό να λέγεται...
Ειδικά για τους Έλληνες που ουδέποτε σφαγιάστηκαν, εκδιώχθηκαν ή αποκλείστηκαν κοινωνικά... :BDGBGDB55:
Μα γιατί προσπαθούμε να συγκρίνουμε άσχετα πράγματα;
Οι γύφτοι είναι νομάδες. Δεν έχουν πρακτικά εθνικότητα (και αν έχουν δεν κόπτοναι και πολύ για αυτήν).
Είναι μία πληγή για τη χώρα που απλώνουν τα τσαντήρια τους και τίποτα άλλο.
Ναι, είναι ΓΥΦΤΟΙ.
Αν παρεξηγηθεί οποιοσδήποτε γύφτος από τα μηνύματά μου ας αποδείξει το αντίθετο γυρνώντας πίσω τα λεφτά και το laptop που μου άρπαξε αυτό το μήνα από το γραφείο μου.
Μέχρι τότε δεν πρόκειται να βοηθήσω άλλον.
Ζητώ συγνώμη για το μη political correct μήνυμά μου.
Αποφάσισα φέτος να μην είμαι political correct, και σε αντίθεση με τους φίλους μας τους Άγγλους να γιορτάσω τα Χριστούγεννα, να στείλω κάρτες και να κάνω Χριστουγενιάτικο τραπέζι στο σπίτι μου.
Δεν μιλάμε για γονίδια αλλά για την κουλτούρα τους.
Το αν κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος αποφασίσει ότι δεν θέλει να την ακολουθήσει είναι προς τιμήν του αλλά και πάλι δεν δικαιώνει τον όχλο.
Αν όμως το κάνει αυτό, γίνεται για αυτούς "μπαλαμός" και δεν ανήκει στην κοινωνία τους.
Γιατί δεν βγαίνει αλήθεια ο βασιλιάς τους να δηλώσει το ποσόν που έδωσαν σαν ανθρωπιστική βοήθεια στους πυροπαθείς;![]()
Απο περιέργεια, εσύ πόσα έδωσες;
Να διαβάσει αυτά που λες και να παραπονεθεί !!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.