Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Ωραία ακούγονται τα περί ρατσισμού και τα λοιπά "ευγενικής" καταγωγής δικαιώματα, αλλά όλα έχουν ένα όριο...

Μιλάμε για φυλή που από παράδοση η κλοπή και η απατεωνιά είναι ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΣ τρόπος ζωής....Σε χωριό της Πελλοπονήσσου που επισκέπτομαι συχνά, ΜΟΝΙΜΩΣ τσιγκανάκια προσπαθούν να πέσουν (ξέρουν πως να το κάνουν και δεν χτυπάνε) στο αυτοκίνητο για να κάνουν μετά ότι τραυματίστηκαν και να ζητήσει λεφτά δήθεν για τον γιατρό ο "τρομαγμένος" και "ανυσηχών" μπαμπάς τους...Φυσικά οι ντόπιοι το ξέρουν το κόλπο και δεν μασάνε (και οι γύφτοι δεν το κάνουν σε τοπικές πινακίδες) αλλά πολλοί περαστικοί την πατάνε...
Και όσοι αντιδρούν με επαγγελματίες-εμπόρους που παίρνουν μέτρα εναντίον τους θα ήθελα να ήξερα τι θα κάνανε αν ήταν στην θέση τους και καθημερινά τους ξάφριζαν το μισό μαγαζί...Κάτι μου λέει ότι θα άλλαζαν άποψη....

Μιλάμε για φυλή που αν κάποιος συλληφθεί για καταφανέστατη-καραμπινάτη κλοπή ή άλλο (ακόμα και σοβαρό...) αδίκημα ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι μαζεύονται στο τμήμα και ΑΠΑΙΤΟΥΝ την απελευθέρωσή του ξεσηκώνοντας τον κόσμο και φωνάζοντας ότι το "παιδί" πρέπει να βγεί έξω γιατί έχει 5 στόματα να θρέψει...

Και αυτά που λέμε για σχολεία και ενσωμάτωση στην κοινωνία είναι απλά για γέλια...Σχολεία υπάρχουν...και θέσεις μαθητών επίσης....Αλλά ο γύφτος ΔΕΝ στέλνει τα παιδιά του σχολείο γιατί προτιμά να το στέλνει να του τα φέρνει από τα φανάρια ή να το εκαιδεύσει μόνος του στην θεάρεστη επιστήμη του "κλέψε και τρέχα"....

Και να μην πάω σε πιο μικρά "αθώα" καθημερινά περιστατικά....Γνωστός τσακίστηκε με μοτοσυκλέτα σε ξεσκέπαστο φρεάτιο γιατί τώρα τελευταία κάποιοι γύφτοι έχουν ανακαλύψει ότι το καπάκι των φρεατίων ζυγίζει πολύ και πιάνει καλά λεφτά στα παλιοσίδερα...Και η αστυνομία το ξέρει ότι συμβαίνει αλλά δεν κάνει τίποτα γιατί αν τσιμπήσει έναν θα μαζευτούν επί 10ήμερο καμμιά 100στή "συμπαραστάτες" και θα κατασκηνώσουν απ' έξω...Φυσικά το γεγονός ότι το παλληκάρι βρίσκεται επί 15νθήμερο στο νοσοκομείο με αλεπάλληλα χειρουργεία είναι δευτερέυων... Να πετύχω έναν τέτοιο και θα δεί πολλές ωραίες θεωρίες για ρατσισμό και δικαιώματα...

Το τελευταίο είναι σοβαρό αδίκημα, πέρα από κλοπή αποτελεί και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Τέτοια συμπεριφορά επιδεικνύουν βέβαια, όπως πιστεύω τουλάχιστον, οι γύφτοι που ψιλοκάνουν τον παλιατζή συλλέγοντας αυτοί και η οικογένειά τους ο,τιδήποτε μπορούν να βρουν, να πάρουν ή και να "αφαιρέσουν". Σίγουρα διαμορφώνουν τις εντυπώσεις μας για το σύνολό τους, γιατί όπως και να το κάνουμε, αυτοί επειδή είναι διαρκώς στους δρόμους είναι που φαίνονται, και όχι λ.χ. η παιδίατρος που παρακολουθούσε τον αδερφό μου, η οποία ήταν κανονικά γύφτισσα στην καταγωγή (αν και θα προτιμούσα να μη χρησιμοποιώ τον όρο, καθώς έχει εντόνως αρνητική χροιά και αναφέρεται περισσότερο σε τρόπο διαβίωσης και κοινωνικής οργάνωσης παρά στη βιολογική προέλευση κάποιου).
Εθελοτυφλούμε εάν δεν καταλάβουμε ότι είναι πρωτίστως επιλογή τους η διαβίωση στις παρυφές της κοινωνίας μας. Ρατσιστές ωστόσο γινόμαστε όταν εξακολουθούμε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για όποιον από αυτούς ξεφεύγει από αυτόν τον τρόπο διαβίωσης.
Όμως ας μην ξεχνάμε ότι ρατσιστές είναι πρώτα οι ίδιοι. Δεν αντίκειται στην ηθική της ομάδας τους το να αφαιρούν πράγματα "των άλλων" πλην της φυλής τους. Δεν είναι ότι το έχουν στο αίμα τους, απλώς αυτή είναι η ηθική με την οποία γαλουχούνται από μικροί. Ο ύψιστος ατομικισμός πέραν των ορίων της ομάδας, υπό μία έννοια είναι οι απόλυτοι νεοέλληνες.

Όμως τα ανωτέρω δεν αναιρούν ότι κι εμείς πολλές φορές τους αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη σκληρότητα και προκατάληψη. Νομίζω ο Παπαδιαμάντης τα λέει πολύ ωραία στη "Γυφτοπούλα" του.

Τι συμβαίνει-Γιατί συμβαίνει είναι διαφορετικά θέματα.

Ποιός μπορεί να αρνηθεί,ότι όλα αυτά που με μελανά χρώματα περιγράφονται είναι πραγματικότητα;Ποιός μπορεί να αρνηθεί,ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των ρόμ ζεί παρασιτικά,ότι κλέβουν,ότι ασχολούνται με διακίνηση ναρκωτικών;

Είναι άλλο θέμα όμως,οι συμπεριφορές αυτές να ανάγονται σε συνειδητή επιλογή και να ερμηνεύονται με όρους φυλετικής καταγωγής.Αυτό συνιστά ρατσισμό.
Οταν αγνοείται μια ιστορική πραγματικότητα αιώνων πανευρωπαϊκού κοινωνικού αποκλεισμού,σφαγών και διωγμών-κύρια υποκεινούμενων απο θρησκευτικό φανατισμό και πολιτική μισαλοδοξία,εξαέρωσης σε κρεματόρια κλπ- δηλαδή οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες διαβίωσης των ρόμ μέχρι σήμερα,ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει κατανοητό το γιατί.

Re: Απάντηση: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Οταν αγνοείται μια ιστορική πραγματικότητα αιώνων πανευρωπαϊκού κοινωνικού αποκλεισμού,σφαγών και διωγμών-κύρια υποκεινούμενων απο θρησκευτικό φανατισμό και πολιτική μισαλοδοξία,εξαέρωσης σε κρεματόρια κλπ- δηλαδή οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες διαβίωσης των ρόμ μέχρι σήμερα,ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει κατανοητό το γιατί.

Αυτό να λέγεται...
Ειδικά για τους Έλληνες που ουδέποτε σφαγιάστηκαν, εκδιώχθηκαν ή αποκλείστηκαν κοινωνικά... :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή..

Σκηνικό στην Τήνο παραμονή 15 Αύγουστου : 2 Porche Cayenne αραγμένες σε απόσταση 10 μέτρων μεταξύ τους (αντικριστά) τίγκα στους τσιγγάνους οι οποίοι να έχουν απλώσει τα στρώματα από πάνω για να λιαστούν :flipout: ενώ είχαν δέσει και σκοινί απο το ένα αυτοκινητο στο άλλο για να απλώνουν τα ρούχα τους :flipout::flipout:

Του χρόνου θα είμαι προετοιμασμένος (κάθε χρόνο τα ίδια κάνουν ....) :2thumb22sup:

Εκπληκτική σκηνή

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Αυτό να λέγεται...
Ειδικά για τους Έλληνες που ουδέποτε σφαγιάστηκαν, εκδιώχθηκαν ή αποκλείστηκαν κοινωνικά... :BDGBGDB55:

Ασφαλώς κι έχει επιδράσει δραματικά στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών των νεοελλήνων.Ωστόσο η εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας και τα πάθη της φυλής μας δεν έχουν καμία σχέση με τους ασιάτες νομάδες ρόμ...

Ασφαλώς και το τι έχει περάσει-περνάει η φυλή μας εξηγεί πολλά απ' αυτά που καθημερινά αρνητικά ή θετικά σχολιάζονται.Γι' αυτό και κρίσεις του τύπου ο Ελληνας είναι ............και δεν αλλάζει,είναι εξίσου ανυπόστατες.

Μα γιατί προσπαθούμε να συγκρίνουμε άσχετα πράγματα;
Οι γύφτοι είναι νομάδες. Δεν έχουν πρακτικά εθνικότητα (και αν έχουν δεν κόπτοναι και πολύ για αυτήν).
Είναι μία πληγή για τη χώρα που απλώνουν τα τσαντήρια τους και τίποτα άλλο.
Ναι, είναι ΓΥΦΤΟΙ.

Αν παρεξηγηθεί οποιοσδήποτε γύφτος από τα μηνύματά μου ας αποδείξει το αντίθετο γυρνώντας πίσω τα λεφτά και το laptop που μου άρπαξε αυτό το μήνα από το γραφείο μου.

Μέχρι τότε δεν πρόκειται να βοηθήσω άλλον.

Ζητώ συγνώμη για το μη political correct μήνυμά μου.
Αποφάσισα φέτος να μην είμαι political correct, και σε αντίθεση με τους φίλους μας τους Άγγλους να γιορτάσω τα Χριστούγεννα, να στείλω κάρτες και να κάνω Χριστουγενιάτικο τραπέζι στο σπίτι μου.

Last edited by a moderator:
Δεν είναι θέμα politicallycorrectedness. Είναι το πολύ απλό γεγονός ότι από το μυπάρχουν και κάποιοι (οσοδήποτε λίγοι) τσιγγάνοι που, κόντρα στην κοινωνία όπου μεγάλωσαν (και όχι στα γονίδιά τους), δεν έχουν πάρει τίποτα από κανέναν.

Δεν μιλάμε για γονίδια αλλά για την κουλτούρα τους.
Το αν κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος αποφασίσει ότι δεν θέλει να την ακολουθήσει είναι προς τιμήν του αλλά και πάλι δεν δικαιώνει τον όχλο.
Αν όμως το κάνει αυτό, γίνεται για αυτούς "μπαλαμός" και δεν ανήκει στην κοινωνία τους.
Γιατί δεν βγαίνει αλήθεια ο βασιλιάς τους να δηλώσει το ποσόν που έδωσαν σαν ανθρωπιστική βοήθεια στους πυροπαθείς; :flipout:

Μα γιατί προσπαθούμε να συγκρίνουμε άσχετα πράγματα;
Οι γύφτοι είναι νομάδες. Δεν έχουν πρακτικά εθνικότητα (και αν έχουν δεν κόπτοναι και πολύ για αυτήν).
Είναι μία πληγή για τη χώρα που απλώνουν τα τσαντήρια τους και τίποτα άλλο.
Ναι, είναι ΓΥΦΤΟΙ.

Αν παρεξηγηθεί οποιοσδήποτε γύφτος από τα μηνύματά μου ας αποδείξει το αντίθετο γυρνώντας πίσω τα λεφτά και το laptop που μου άρπαξε αυτό το μήνα από το γραφείο μου.

Μέχρι τότε δεν πρόκειται να βοηθήσω άλλον.

Ζητώ συγνώμη για το μη political correct μήνυμά μου.
Αποφάσισα φέτος να μην είμαι political correct, και σε αντίθεση με τους φίλους μας τους Άγγλους να γιορτάσω τα Χριστούγεννα, να στείλω κάρτες και να κάνω Χριστουγενιάτικο τραπέζι στο σπίτι μου.

Που να διαβάσει γύφτος τα μηνύματα σου για να παρεξηγηθεί. Σιγά μην έχουν wi-fi στους καταυλισμούς. Και αν έχουν κλεμμένο θα ναι. Και για να υποκλέψεις Internet πρέπει να είσαι hacker. Και για να σαι hacker, πρέπει να έχεις νιονιό, πράγμα που ως γνωστόν θε διαθέτουν οι γύφτοι. Άρα μην ανησυχείς. Δε θα παραπονεθεί κανένας γύφτος.

Καλά Χριστούγεννα.
(άλλωστε ως γνωστόν το πνευμα των Χριστουγέννων και το νόημα Χριστιανισμού δεν συμπεριλαμβάνει την επιστολή του Αποστόλου Παύλου Προς Γαλάτες. Ο Χριστιανισμός είναι τίτλος τιμής που ο κάθε γνήσιος ορθόδοξος Έλλην κατέχει δια βίου από τότε βαπτίζεται)

Last edited:
Δεν μιλάμε για γονίδια αλλά για την κουλτούρα τους.
Το αν κάποιος σκεπτόμενος άνθρωπος αποφασίσει ότι δεν θέλει να την ακολουθήσει είναι προς τιμήν του αλλά και πάλι δεν δικαιώνει τον όχλο.
Αν όμως το κάνει αυτό, γίνεται για αυτούς "μπαλαμός" και δεν ανήκει στην κοινωνία τους.
Γιατί δεν βγαίνει αλήθεια ο βασιλιάς τους να δηλώσει το ποσόν που έδωσαν σαν ανθρωπιστική βοήθεια στους πυροπαθείς; :flipout:

Απο περιέργεια, εσύ πόσα έδωσες;

Κοίτα να δεις, αν το laptop που σου κλέψανε είχε wi-fi τότε (μακρινό μεν )
Και στον καταυλισμό κοντά υπάρχει κανένας με wi-fi open , τότε μπορεί να μπει και
Να διαβάσει αυτά που λες και να παραπονεθεί !!

Απο περιέργεια, εσύ πόσα έδωσες;

Αρκετά αλλά το ευχαριστήθηκα αν φανταστείς πόσα πράγματα έχει μία γυναίκα στην ντουλάπα της.
Οικονομικά όχι τόσο γιατί οι γέννες είναι ακριβές τελικά... :p
Άσε που από του χρόνου θα αγοράζω το λαδάκι μιας και το λιοστάσι έγινε κάρβουνο. :(

Να διαβάσει αυτά που λες και να παραπονεθεί !!

Μακάρι! Να του πω κανά λογάκι και αυτουνού...