Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Bλάση, αν δήλωνες χρηματιστής και πούλαγες και κανά εξυπνακίστικο υφάκι ταυτόχρονα, τεμενάδες θα σου'κανε ο καράγυφτας ο μαγαζάτορας στη Τσιμισκή. Ας ήσουνα και σαν τον Εντογιέ...

Έτσι κι αλλιώς, οι Αρείοι ζουν και βασιλεύουν δίπλα μας. Η ουσιαστική καλλιέργεια του ατόμου στη κοινωνία που ζούμε, εκλείπει. Πάνε πακέτο αυτά.

Πού να δείτε δυο κολλητούς μου. Δε φτάνει που είναι μελαψοί από φυσικού τους, είναι και φαν της ηλιοθεραπείας! :flipout::flipout:

Μόλις γύρισα από κατάστημα της Τράπεζας που εργάζομαι με έδρα τον Πύργο.
Το τι μου διηγήθηκαν οι συνάδελφοι εκεί για τους τσιγγάνους δεν λέγεται!!!
Τους κατέβαζαν με φορτηγά από όλα τα μέρη της Ελλάδος και έμπαιναν στα καταστήματα 50 και πλέον άτομα,όλοι αναξιοπαθούντες και κατεστραμμένοι από την φωτιά στα γύρω χωριά.
Μέχρι και συνεργείο που μοίραζε "ταυτότητες" υπήρχε...

Καλά ρε παίδες... Οι γύφτοι είναι μπουμπούκια!
Όταν τους βοηθήσεις σε λένε και κομπάρο...
Τελευταία φορά που αποφάσισα να τους βοηθήσω και τους έδωσα ένα σωρό πράγματα από το γραφείο μου που κάνω ανακαίνιση, περίμεναν να έρθει το δεκαπενταύγουστο για να το ανοίξουν και να πάρουν ότι άλλο τους γυάλισε στο μάτι...
Και από τα αποτυπώματα και την κλοπή συγκεκριμένου αντικειμένου είμαι 100% ότι ήταν αυτοί!

Θέλουν καιρό να ενταχθούν στην κοινωνία μας...
Οι άλλοι μετανάστες (Αλβανοί, Ρουμάνοι, Αιγύπτιοι) εντάχθηκαν μέσα σε 10 χρόνια το πολύ. Αυτοί πόσες χιλιετιρίδες θέλουν; Ή μήπως δεν θέλουν;
Οι γονείς μου ήρθαν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1964 επί Νάσερ.
Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ενταχθούν στην κοινωνία γνωρίζοντας 5 γλώσσες, κάτι σπάνιο για την τότε Ελληνική κοινωνία.

Είμαστε ρατσιστές! Οι μαγαζάτορες τους διώχνουν από τα μαγαζιά τους!

Ναι! Όταν ξέρεις ότι ένα τσούρμο γύφτισες με τα παιδιά τους μπαίνουν στο μαγαζί σου για να κλέψουν, τους διώχνεις. Δεν είναι συνήθης τακτική, είναι πάγια!

Ρατσιστής δεν είμαι. Πως μπορώ άλλωστε όταν και εγώ ο ίδιος θεωρούμαι μετανάστης; Την κουλτούρα κάποιων λαών όμως την βλέπω και προσπαθώ να μείνω πια μακρυά όταν αυτή με ενοχλεί. Και ειδικά δεν τους βγάζω και άγιους!

Είναι δική τους επιλογή να μένουν σε τσαντίρια. Οι Ρόμα έχουν πολύ περισσότερα λεφτά από τον μέσο Έλληνα και αυτό το βλέπεις στους γάμους τους. Η επιλογή τους όμως είναι να ζούν παρασιτικά.

Και τι να πείς για τους Αφρικανούς,που επιμένουν να ζούν στα δέντρα;
(το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω,είναι πως και γιατί "εκπολιτίστηκαν" οι τέως σκλάβοι της Αμερικής.Μυστήρια πράγματα...)

Και τι να πείς για τους Ινδούς ομοαίματους των ρόμ,που έφθασαν να στέλνουν δορυφόρους και ν' έχουν πυρηνικά όπλα;
(Αλλο μυστήριο κι αυτό.Ρε μπάς κι οι δικοί μας ρόμ,ήταν ελαττωματικοί κι γι' αυτό τους έδιωξαν απο κεί;Κάτι σαν κι αυτό που έκανε κι εκείνο το παλιοκουμμούνι ο Κάστρο στους Αμερικάνους;

Καλά ρε παίδες... Οι γύφτοι είναι μπουμπούκια!
Όταν τους βοηθήσεις σε λένε και κομπάρο...
Τελευταία φορά που αποφάσισα να τους βοηθήσω και τους έδωσα ένα σωρό πράγματα από το γραφείο μου που κάνω ανακαίνιση, περίμεναν να έρθει το δεκαπενταύγουστο για να το ανοίξουν και να πάρουν ότι άλλο τους γυάλισε στο μάτι...
Και από τα αποτυπώματα και την κλοπή συγκεκριμένου αντικειμένου είμαι 100% ότι ήταν αυτοί!

Θέλουν καιρό να ενταχθούν στην κοινωνία μας...
Οι άλλοι μετανάστες (Αλβανοί, Ρουμάνοι, Αιγύπτιοι) εντάχθηκαν μέσα σε 10 χρόνια το πολύ. Αυτοί πόσες χιλιετιρίδες θέλουν; Ή μήπως δεν θέλουν;
Οι γονείς μου ήρθαν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1964 επί Νάσερ.
Δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ενταχθούν στην κοινωνία γνωρίζοντας 5 γλώσσες, κάτι σπάνιο για την τότε Ελληνική κοινωνία.

Είμαστε ρατσιστές! Οι μαγαζάτορες τους διώχνουν από τα μαγαζιά τους!

Ναι! Όταν ξέρεις ότι ένα τσούρμο γύφτισες με τα παιδιά τους μπαίνουν στο μαγαζί σου για να κλέψουν, τους διώχνεις. Δεν είναι συνήθης τακτική, είναι πάγια!

Ρατσιστής δεν είμαι. Πως μπορώ άλλωστε όταν και εγώ ο ίδιος θεωρούμαι μετανάστης; Την κουλτούρα κάποιων λαών όμως την βλέπω και προσπαθώ να μείνω πια μακρυά όταν αυτή με ενοχλεί. Και ειδικά δεν τους βγάζω και άγιους!

Είναι δική τους επιλογή να μένουν σε τσαντίρια. Οι Ρόμα έχουν πολύ περισσότερα λεφτά από τον μέσο Έλληνα και αυτό το βλέπεις στους γάμους τους. Η επιλογή τους όμως είναι να ζούν παρασιτικά.

Άντε ρε φίλε...:grinning-smiley-043

Επιτέλους...:SFGSFGSF:

Δεν μπορώ να ακούω άλλο γι' αυτά τα πράγματα...

Ας πάει ο οποισδήποτε μη ενταγμένος κι ας έκανε μανούρα ή να κλέψει γλυφιτζούρι στο μετρό του Μονάχου ας πούμε...

Θα τον είχαν φάει τα σκυλιά που θα αμολούσαν οι Γερμανοί αστυνομικοί...

Αλλά εδώ για όλους υπάρχει διακαιολογία... Να το ένα, να το άλλο... Όλοι είναι ρατσιστές...

Κι όσο για το Κράτος? Τους ΡΟΜ συγκεκριμένα τους χρηματοδοτεί περισσότερο κι από τους Α.Μ.Ε.Α. Η κουνιάδα μου έκανε επιδοτούμενο μάθημα επιμόρφωσης σε ΡΟΜ, προσπαθούσε να τους μάθει 5 πράγματα κι αυτοί απλά αραδιάζανε την πραμάτεια τους πάνω στα θρανία στο διάλειμμα για πούληση...

Άσε που τους έδωσαν εργατικές κατοικίες, τις έχουν φούλ στα προτζεκτόρια και στα γκατζέτια που εσείς σκέφτεστε αν θα αγοράσετε, πότε θα τα αγοράσετε, πόσο θα τ' αγοράσετε και αυτοί κοιμούνται και κάθονται στο αντίσκηνο έξω από το σπίτι!!!

Κι όσο για χρήματα? Όπως αναφέρει κι ο φίλος Τζίμης παραπάνω θα πρέπει να πάτε σε γύφτικο γάμο. Τότε θα καταλάβετε...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΕΛΕΟΣ!!!

Tην Κυριακή είχα ανέβει στη Βαρυμπόμπη να βοηθήσω τον κουμπάρο μου να μεταφέρουμε το χώμα, που του είχε αδειάσει ένα φορτηγό μπροστά στο σπίτι, πίσω στον κήπο.
Την ώρα που εμείς φουσκώναμε το λάστιχο του καροτσιού στο πίσω μέρος πέρασε ένας ROM (sic) ψάχνωντας για παλιά αντικείμενα.
Η σύζηγος του κουμπάρου μου του είπε οτι δεν υπάρχει τίποτε κι αυτός τότε της ζήτησε μια βοήθεια "για τα παιδάκια του".
Αυτή έβγαλε και του έδωσε 2 πεντάευρα κι αφού την ευχαρίστησε έφυγε μαζί με το σαραβαλιασμένο αγροτικό και την υπόλοιπη φαμίλια.
Όταν όμως εμείς τελειώσαμε με το καρότσι και πήγαμε μπροστά ανακαλύψαμε οτι ο εν λόγω κύριος είχε φροντίσει, για ευχαριστώ, να "σουφρώσει" και το φτυάρι.
Πόσο κάνει ένα φτυάρι; Έχει σημασία; Όχι, καμία σημασία.
Σημασία έχει οτι εμείς δεν μπορούσαμε και τελικά δεν κάναμε τη δουλειά μας αφού λόγω Κυριακής δεν υπήρχαν και μαγαζιά ανοιχτά για να πάρουμε άλλο.
Πήραμε το αυτοκίνητο και τρέξαμε μήπως τον προλάβουμε βεβαίως κι ευτυχώς που δεν τον βρήκαμε... Αν τον βρήσκαμε θα σας έλεγα ακριβώς πώς συμπεριφέρεται ένας "ρατσιστής".
icon8.gif

Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή..

Σκηνικό στην Τήνο παραμονή 15 Αύγουστου : 2 Porche Cayenne αραγμένες σε απόσταση 10 μέτρων μεταξύ τους (αντικριστά) τίγκα στους τσιγγάνους οι οποίοι να έχουν απλώσει τα στρώματα από πάνω για να λιαστούν :flipout: ενώ είχαν δέσει και σκοινί απο το ένα αυτοκινητο στο άλλο για να απλώνουν τα ρούχα τους :flipout::flipout:

Του χρόνου θα είμαι προετοιμασμένος (κάθε χρόνο τα ίδια κάνουν ....) :2thumb22sup:

έτσι έχουν μάθει.
Σε ένα supermarket ενός φίλου μου στην Σαντορίνη όταν βλέπει γύφτους να μπαίνουν στο μαγαζί του σφυρίζει συναγερμό, όλοι οι υπάλληλοι τους ακολουθούν διακριτικά
Γιατί ο ένας συνήθως κάνει ότι ψωνίζει και τα μικρά συνήθως κάνουν πλιάτσικο

Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή..

Σκηνικό στην Τήνο παραμονή 15 Αύγουστου : 2 Porche Cayenne αραγμένες σε απόσταση 10 μέτρων μεταξύ τους (αντικριστά) τίγκα στους τσιγγάνους οι οποίοι να έχουν απλώσει τα στρώματα από πάνω για να λιαστούν :flipout: ενώ είχαν δέσει και σκοινί απο το ένα αυτοκινητο στο άλλο για να απλώνουν τα ρούχα τους :flipout::flipout:

Του χρόνου θα είμαι προετοιμασμένος (κάθε χρόνο τα ίδια κάνουν ....) :2thumb22sup:

δεν λέω ότι δεν διστάζουν οι περισσότεροι να κάνουν τέτοια πράγματα, αλλά οι γρατζουνιές που θα αποκτήσουν ενδεχομένως οχήματα όπως τα παραπάνω κάτι εξυπηρετούν, έστω μία ανάγκη των τσιγγάνων για απλώστρα.
Μπορεί να μου πει κανείς ποια ανάγκη εξυπηρετεί το χάραγμα αυτοκινήτων με κλειδί στην οποία "χαλαρά" προβαίνουν οι νεαροί (ή και όχι τόσο νεαροί) παίδες της φυλής μας?

Μπορεί να μου πει κανείς ποια ανάγκη εξυπηρετεί το χάραγμα αυτοκινήτων με κλειδί στην οποία "χαλαρά" προβαίνουν οι νεαροί (ή και όχι τόσο νεαροί) παίδες της φυλής μας?

H λαμακία δεν πάει στα βουνά. Αλλά αυτό τι σχέση έχει; :p

Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει υπερχύληση τεστοστερόνης.

Στο Lidl του Porto Center στο λιμάνι μπήκαν 2 νεαροί γύφτοι.
Μια γκόμενα σεκιουριτά την έστειλαν να τους παρακολουθεί διακριτικά.
Οι νεαροί δεν πήραν τίποτα κρυφά και πήγαν στο ταμείο κανονικά.
Πλήρωσαν και έφυγαν.
Μετά άρχισαν τα σχόλια όπου ο υπεύθυνος έλεγε ότι όποτε έμπαιναν μέσα τέτοιοι, τους ρήμαζαν στο κλέψιμο.
Ειδικά οι χοντρές λέει γύφτισες που κάτω από τις βράκες τους μπορούν να καταχωνιάσουν μισό μαγαζί!!
Γι´αυτό όποτε μπαίνουν "βαράει συναγερμός".
Είναι ρατσιστής ο υπεύθυνος του μαγαζιού;
Αν είναι τότε καλά κάνει. Τι να κάνει δηλαδή; Να τους αφήσει να αλωνίζουν για να μη χαρακτηριστεί ρατσιστής;

Αυτό δεν είναι ρατσισμός. Είναι σαν την αστυνομία, που σταματάει κάποιον που θα κρίνει ύποπτο μόνο (τουλάχιστον έτσι πρέπει) και όχι δειγματοληπτικά τυχαίο δείγμα των περαστικών. Εάν έχουν τέτοια περιστατικά, μοιραία θα λαμβάνουν τα μέτρα τους, όσο μάλιστα αυτά δεν ξεπερνούν το όριο της διακριτικής επιτήρησης, δεν νομίζω να έχει γίνει και τίποτα. Εξάλλου όλοι δεν επιτηρούμαστε λίγο-πολύ με κάμερες σε τέτοιους χώρους? Όλοι δεν αντιμετωπιζόμαστε ως εν δυνάμει κλέπτες? Σκεφτείτε το λίγο.

Ρατσισμός όμως είναι αυτό που αντιμετώπισε ο Βλάσης, τουλάχιστον όπως το περιέγραψε. Φαντάζομαι η γυναίκα του δεν μπήκε στο μαγαζί με βράκα, ώστε να τύχει τέτοιας αντιμετώπισης.

Re: Απάντηση: Μάθανε ότι @#$%&*στε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι...

Στο Lidl του Porto Center στο λιμάνι μπήκαν 2 νεαροί γύφτοι.
Μια γκόμενα σεκιουριτά την έστειλαν να τους παρακολουθεί διακριτικά.
Οι νεαροί δεν πήραν τίποτα κρυφά και πήγαν στο ταμείο κανονικά.
Πλήρωσαν και έφυγαν.
Μετά άρχισαν τα σχόλια όπου ο υπεύθυνος έλεγε ότι όποτε έμπαιναν μέσα τέτοιοι, τους ρήμαζαν στο κλέψιμο.
Ειδικά οι χοντρές λέει γύφτισες που κάτω από τις βράκες τους μπορούν να καταχωνιάσουν μισό μαγαζί!!
Γι´αυτό όποτε μπαίνουν "βαράει συναγερμός".
Είναι ρατσιστής ο υπεύθυνος του μαγαζιού;
Αν είναι τότε καλά κάνει. Τι να κάνει δηλαδή; Να τους αφήσει να αλωνίζουν για να μη χαρακτηριστεί ρατσιστής;

Αυτό Μιχάλη ονομάζεται λήψη προληπτικών μέτρων και καλώς έγινε, αν η παρατήρηση γινόταν διακριτικά. Άλλωστε φαντάζομαι ότι το σύστημα παρακολούθησης ισχύει για όλους και όχι μόνον για τους Αθίγγανους (και για μένα καλώς υπάρχει).

Όμως, Μιχάλη, αν ήσουν κι εσύ τόσο μελαχρινός, όσο εγώ κι ο γιος μου, και έτρωγες πόρτα στο Lidl για προληπτικούς λόγους, θα το δεχόσουν; Και τί θα έλεγες στο γιο σου; "Μπαμπά αυτοί γιατί μπαίνουν κι εμείς όχι;" Ειλικρινά σε τέτοιες περιπτώσεις πολύ δύσκολα μπορώ να δώσω εξηγήσεις στα παιδιά.

Για κέντρα διασκέδασης δεν γνωρίζω τί ισχύει καθώς δεν είμαι θαμώνας.

Προσωπικά δεν μου έχει τύχει κάποιο περιστατικό με αθίγγανο. Και πολλές φορές εντυπωσιάζομαι από ιστορίες που ακούω και αναρωτιέμαι αν κάποιες φορές διογκώνονται τα πράγματα. Ίσως γι' αυτούς τους λόγους να το βλέπω και λίγο πιο χαλαρά το θέμα...

Θεωρώ ότι απλά είναι άνθρωποι χωρίς παιδεία, γεγονός το οποίο όμως δεν τους στεναχωρεί κι όλας. Δεν πρόκειται λοιπόν να αλλάξουν, πολύ απλά γιατί τους αρέσει αυτό που είναι...

Εγώ προσωπικά λοιπόν δεν τους αντιπαθώ αλλά ούτε και τους συμπαθώ, προσπαθώ όμως να τους δικαιολογώ (όσο μπορώ βέβαια) λόγω αυτής τους της ιδιαιτερότητας. Βέβαια αν μου τύχει και εμένα καποιο περιστατικό τότε δεν ξέρω κατά πόσο θα συνεχίσω να είμαι διαλλακτικός...

Αυτό Μιχάλη ονομάζεται λήψη προληπτικών μέτρων και καλώς έγινε, αν η παρατήρηση γινόταν διακριτικά. Άλλωστε φαντάζομαι ότι το σύστημα παρακολούθησης ισχύει για όλους και όχι μόνον για τους Αθίγγανους (και για μένα καλώς υπάρχει).

Όμως, Μιχάλη, αν ήσουν κι εσύ τόσο μελαχρινός, όσο εγώ κι ο γιος μου, και έτρωγες πόρτα στο Lidl για προληπτικούς λόγους, θα το δεχόσουν; Και τί θα έλεγες στο γιο σου; "Μπαμπά αυτοί γιατί μπαίνουν κι εμείς όχι;" Ειλικρινά σε τέτοιες περιπτώσεις πολύ δύσκολα μπορώ να δώσω εξηγήσεις στα παιδιά.

Για κέντρα διασκέδασης δεν γνωρίζω τί ισχύει καθώς δεν είμαι θαμώνας.

Μα Βλάση , ο Μιχάλης δεν είπε ότι δεν τους άφησαν να μπουν στο lidl, απλά τους παρακολουθούσαν διακριτικά.
Υπάρχει διαφορά το παρακολουθώ διακριτικά με το «φάγανε πόρτα»
.

Μα Βλάση , ο Μιχάλης δεν είπε ότι δεν τους άφησαν να μπουν στο lidl, απλά τους παρακολουθούσαν διακριτικά.
Υπάρχει διαφορά το παρακολουθώ διακριτικά με το «φάγανε πόρτα»
.

Φυσικά φίλε μου και έτσι πρέπει να γίνεται, το ανέφερα κι εγώ στο προηγούμενο μήνυμά μου. Κι όχι μόνο για τους Αθίγγανους, αλλά για όλους. Την πόρτα την έφαγα εγώ μαζί με τα παιδιά μου πολλές φορές σε άλλα καταστήματα.

Ε δεν νομίζω να ρίχνουν "πόρτα" σε έναν καθώς πρέπει ντυμένο μελλαμψό κύριο με το παιδί του...

Οι Αθίγγανοι κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα...