Κώστας Γκαβάκος
AVClub Addicted Member
Μου χάλασες την έκπληξη αλλά χαλάλι σου.Knappertsbusch?
Μου χάλασες την έκπληξη αλλά χαλάλι σου.Knappertsbusch?
Σόρυ, δε μπόρεσα να κρατηθώ, περιμένω εντυπώσεις.Μου χάλασες την έκπληξη αλλά χαλάλι σου.
Δεν παρασύρθηκα από τις σειρήνες αυτού του post. Σε αυτό βοήθησε ένα βινύλιο της ΕΜΙ με τις Berlioz Overtures από τον Previn που τις πάει πολύ καλά και έχει καλή ποιότητα αναπαραγωγής . Έτσι παρέμεινα στο ψάξιμο της παρακάτω εμμονής μου σε σχετικά λογική τιμή. Αυτή η London είναι πρώτη έκδοση made in England με προορισμό την Αμερική. Σαν Decca είναι πολύ ακριβότερη. Προφανώς λόγω εμμονών των συλλεκτών.Έψαχνα για καιρό μια καλή κόπια σε λογική τιμή από τα ορχηστρικά του Berlioz σε διεύθυνση του Charles Münch. Δυσκολο, γιατί οι καλές κόπιες είναι ακριβές. Τελικά, τύχη αγαθή, βρήκα ένα αντίτυπο απο Αγγλία. Ακόμη μεγαλύτερη τύχη, ήταν καινούριο, ακομη σφραγισμένο! όχι, δεν ήταν επανέκδοση, αλλά δίσκος του 1960κάτι που για κάποιο λόγο δεν είχε ανοιχτεί ποτέ! Ε νομίζω γι αυτό άξιζε να πληρώσω τα κερατιάτικα του τελωνείου (8ευρώ τέλη εκτελωνισμού και ΦΠΑ). View attachment 187102 View attachment 187103
Υπέροχα έγχορδα, ρεαλιστικά πνευστά και εντυπωσιακό μπάσο (τα τύμπανα στο Royal Hunt and Storm βαράνε στο ψαχνό!). Τον δίσκο τον έψαχνα για χρόνια αλλά άξιζε η αναμονή.
Πολύ ωραία ηχογράφηση, της 38ης, από την καλή, πρώιμη περίοδο του Maag (μετά το 1965 περίπου κάτι του συνέβη και έχασε το ταλέντο του). Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι η αγαπημένη μου του Μότσαρτ και πρέπει να έχω καμία 10αριά εκτελέσεις, αυτή μάλλον έχει τον καλύτερο ήχο από όλες.Δεν παρασύρθηκα από τις σειρήνες αυτού του post. Σε αυτό βοήθησε ένα βινύλιο της ΕΜΙ με τις Berlioz Overtures από τον Previn που τις πάει πολύ καλά και έχει καλή ποιότητα αναπαραγωγής . Έτσι παρέμεινα στο ψάξιμο της παρακάτω εμμονής μου σε σχετικά λογική τιμή. Αυτή η London είναι πρώτη έκδοση made in England με προορισμό την Αμερική. Σαν Decca είναι πολύ ακριβότερη. Προφανώς λόγω εμμονών των συλλεκτών.
Κατάσταση mind.
View attachment 216290View attachment 216291
Κάπου διάβασα, δεν ξέρω αν είναι ακριβές, αλλά πέρυσι οι μισοί αγοραστές βινυλίου στην Αμερική δεν διέθεταν πικάπ. Φαίνεται το βινύλιο έχει γίνει φετίχ.
Ο ίδιος ο Culshaw δε θα διανοούταν ποτέ να πει τέτοιο πράγμα.Αναφέρθηκα στα επικριτικά για τον Solti γιατί θυμήθηκα έμπειρη και γνώστρια της κλασσικής μουσικής πωλήτρια κεντρικότατου δισκοπωλείου των Αθηνών εξειδικευμένου στην κλασσική μουσική. Ανέφερε το δακτυλίδι του Solti σαν Δακτυλίδι του Gulshaw (παραγωγός του Δακτυλιδιού). Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι εστέτ που χρησιμοποιούν την γνώση τους ένταντι ημών των <θνητών> .
Με πρόλαβες γιατρέ μου. Την εβδομάδα που μας πέρασε παρέλαβα την πρωτότυπη έκδοση και ήθελα να γράψω κάτι. Ας είναι. το πρωτότυπο προέρχεται απο αυτή τη συλλογή της Readers Digest.Dvorak- New Word Symphony δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις μια που υπάρχουν πλήθος εξαιρετικών ερμηνειών και ηχογραφήσεων.
Πως να αντισταθείς όμως όταν σε σφραγισμένο βινύλιο Horensrein, Royal Philalarmonic- παραγωγός Gerhard, μηχανικός Wilkinson εγγραφή 1962.
Αυτό είχε βγει σε cd από την Chesky και αυτή είναι η πρώτη έκδοση σε βινύλιο που έγινε πολύ αργότερα από την ηχογράφηση. Η εκτέλεση από τις κορυφαίες (όχι η κορυφαία)* και ο ήχος σχεδόν ποιότητα Decca**.
View attachment 219609
View attachment 219610
*Ancerl Fricsay,Dohnani, Kubelik, Krajan Βιέννη, Szell και όσες μου διαφεύγουν
**Solti, Kertesz που εκτός του καλού ήχου ανήκουν και στις κορυφαίες ερμηνείες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.