geovar
AVClub Addicted Member
- 24 February 2008
- 1,803
Με 2;;; για 9 ή 10 λέγαμεΣε 9 κουτιά είναι η original Αγγλική έκδοση σε 2 η Γερμανική επανέκδοση.
Με 2;;; για 9 ή 10 λέγαμεΣε 9 κουτιά είναι η original Αγγλική έκδοση σε 2 η Γερμανική επανέκδοση.
Μια σημαντική διόρθωση.....................
................
Συνήθως ακούω Strauss με Kempe -Δρέσδη.
Τώρα για audiophile βινύλια σε εκτελέσεις του Karajan στον Strauss παραπέμπω στις εκτελέσεις του με την ορχήστρα της Βιέννης σε decca- London.
View attachment 226425View attachment 226426
Ακόμη καλύτερη κι απο την γνωστή, με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στην Deutsche Grammophon; Θα με κάνεις να το ψάξω κι αυτό. Το Also Sprach Zaratustra του Karajan το έχω, είναι ιδιαίτερα βαρετό γιατί ο ήχος είναι υποτονικός. Σε μια απο τις επόμενες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη δισκοθήκη μου θα φύγει για να κάνει χώρο για πιο ενδιαφέροντα τεμάχια.Μια σημαντική διόρθωση.
Χαρακτήρισα τις ηχογραφήσεις Strauss-Karajan- Βιέννη μόνο σαν audiophile.
Λάθος. Ο Karajan είναι από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του Strauss. Μάλιστα στο <death and transfiguration- θάνατος και εξαΰλωση> ίσως να μην έχω ακούσει καλύτερη εκτέλεση.
Κρίμα που από αυτή την σειρά δεν έχω το Also sprach Zarathustra που πολλές φορές ακούγεται σαν έργο συρραφής κομματιών χωρίς συνοχή, κοντολογής βαρετό.
Αν το Also Sprach Zarathustra είναι με Βιέννη Decca ή London έκδοση νομίζω 1959-60 με ενδιαφέρει.Ακόμη καλύτερη κι απο την γνωστή, με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου στην Deutsche Grammophon; Θα με κάνεις να το ψάξω κι αυτό. Το Also Sprach Zaratustra του Karajan το έχω, είναι ιδιαίτερα βαρετό γιατί ο ήχος είναι υποτονικός. Σε μια απο τις επόμενες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη δισκοθήκη μου θα φύγει για να κάνει χώρο για πιο ενδιαφέροντα τεμάχια.
Πάρε το, δεν είναι ακριβό, για να αναρωτιέσαι κι εσύ τι πήγε στραβά με Karajan στη διεύθυνση, Φιλαρμονική της Βιέννης, John Culshaw στην παραγωγή.Αν το Also Sprach Zarathustra είναι με Βιέννη Decca ή London έκδοση νομίζω 1959-60 με ενδιαφέρει.
Για τον Pollini συμφωνώ, είναι εξαιρετικό, το πιάνο αποκτά επιτέλους σώμα και ακούς και τον χώρο ηχογράφησης. Για τον Bruckner, θα διαφωνήσω, από την πρώτη ακρόαση που έκανα βρήκα βελτίωση, αν και όχι μεγάλη. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν προέρχεται από τη μίξη, με τη χρήση και των 4 καναλιών, ή από το "άπλωμα" σε 4 πλευρές δίσκου.Αυτό με τον Chopin- Pollini λένε είναι εξαιρετικό θα το ακούσω τέλος της εβδομάδας.
Ο Bruckner-Barnboim που άκουσα δεν είχε διαφορά από το πρωτότυπο lp (φθηνότερο από πάμφθηνο) αλλά ούτε με το αντίστοιχο cd.
το "άπλωμα" συνήθως έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ποιότητα του ήχου.. τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε...Για τον Pollini συμφωνώ, είναι εξαιρετικό, το πιάνο αποκτά επιτέλους σώμα και ακούς και τον χώρο ηχογράφησης. Για τον Bruckner, θα διαφωνήσω, από την πρώτη ακρόαση που έκανα βρήκα βελτίωση, αν και όχι μεγάλη. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν προέρχεται από τη μίξη, με τη χρήση και των 4 καναλιών, ή από το "άπλωμα" σε 4 πλευρές δίσκου.
Ωχ θα καταστραφούμε οικονομικά τώρα μπήκα στο site.Αρκετά με τις επανεκδόσεις. Τι θα λέγατε για μερικές πρωτότυπες εκδόσεις της DECCA από τη δεκαετία του 60; Οι τιμές έχουν πέσει, παρόλα αυτά μερικές είναι ακόμη δυσεύρετες και ακριβές. Αλλά το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι.
View attachment 242401
Αυτές οι δυο ομορφιές έφτασαν σήμερα από την Ιβηρική Χερσόνησο. Τω καιρώ εκείνω, τις δεκαετίες 50-60 η ισπανική εταιρεία Discos Columbias είχε στενή συνεργασία με την Decca. Η αγγλική εταιρεία παρείχε στερεοφωνικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία, σε αντάλλαγμα φαίνεται η ισπανική ανέλαβε την αντιπροσωπεία και παραγωγή των δίσκων της στην Ισπανία, πολλές φορές με αγγλικές μήτρες. Με τα ίδια εξώφυλλα και με υπέροχο, ήσυχο βινύλιο. Το γεγονός αυτό δεν είναι ευρύτερα γνωστό, έτσι οι τιμές είναι συχνά πολύ χαμηλές. Οι δυο αυτοί δίσκοι μου κόστισαν συνολικά 15 ευρώ+μεταφορικά. Οι αγγλικές και γερμανικές(!) εκδόσεις κοστίζουν το 10πλάσιο και βάλε.
Η καλύτερη πηγή για ισπανικά βινύλια δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την απάντηση των Ισπανών στο ebay, το todocoleccion Παλιά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, τώρα πλεόν η σελίδα είναι και πολύγλωσση (κάτω δεξιά μπορείτε να αλλάξετε την γλώσσα σε Αγγλικά, Γερμανικά κλπ), αλλά οι έμποροι μιλάνε σχεδόν πάντα μόνο ισπανικά και δεν έχουν ξεκάθαρη πολιτική αποστολής στο εξωτερικό ή τιμές. Επίσης η βαθμολόγηση στην κατάσταση των δίσκων είναι λίγο φλου, δεν υπάρχουν τα γνωστά μας ΝΜ, VG κλπ. Θέλει λιγο δουλειά, αλλά αξίζει ...
Και για του λόγου το αληθές: Τα κοντσέρτα 20-21 του Μότσαρτ με τον Friedrich Gulda,που εκδόθηκαν στη σειρά Original Source, έχουν εκδοθεί το 2017 σε Blu-ray 24/192 με μάστερινγk του Rainer Maillard.Πολυ ενδιαφέρον. Θα το ψάξω. Ποιος θα περίμενε ότι μετά από 40 χρόνια οι ίδιες εταιρείες που προώθησαν τότε το CD ως νέο τεχνολογικό επίτευγμα θα επέστρεφαν σε επανεκδόσεις βινυλίου και μάλιστα θα το χρέωναν ως premium product.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.