Ασε που γραφει RCA πανω δεξια (τωρα το ειδαΜα "Living stereo" αν δεν απατωμαι ειναι rca, δεν μπορει να ειναι decca.
Απο ποια μεχρι ποια χρονολογια συνεβαινε αυτο;;;;Οι δίσκοι της RCA για την Ευρώπη κατασκευάζονταν από την Decca στην Αγγλία κατόπιν συμφωνίας και συνεργασίας των δύο εταιρειών. Αυτό εννοώ και επιτρέψτε μου να γνωρίζω κάποια πράγματα. Αν είναι ευρωπαικός δεν θα έχει τον λογότυπο με τον Nipper γιατί τα δικαιώματα για την Ευρώπη τα έχει η ΕΜΙ. Λ.Σ.
Από το 1957 μέχρι τέλους δεκαετίας '60. Το '57 είχε διακόψει την αντίστοιχη συνεργασία της η RCA με την ΕΜΙ. Στα πλαίσια της συνεργασίας με την Decca έγινε ανταλλαγή καλλιτεχνών/ορχηστρών. Πολλοί από τους σπουδαίους Living Stereo με ευρωπαικές ορχήστρες και καλλιτέχνες είναι παραγωγές Decca. Όταν διαλύθηκε η συνεργασία τότε οι δίσκοι αυτοί κυκλοφόρησαν σαν Decca για πρτώτη φορά όπως πχ ο δίσκος Venice [RCA Living Stereo] κυκλοφόρησε μετά από την Decca με τον τίτλο Solti at the Opera. Λ.Σ.Απο ποια μεχρι ποια χρονολογια συνεβαινε αυτο;;;;
Οι δίσκοι της RCA για την Ευρώπη κατασκευάζονταν από την Decca στην Αγγλία κατόπιν συμφωνίας και συνεργασίας των δύο εταιρειών. Αυτό εννοώ και επιτρέψτε μου να γνωρίζω κάποια πράγματα. Αν είναι ευρωπαικός δεν θα έχει τον λογότυπο με τον Nipper γιατί τα δικαιώματα για την Ευρώπη τα έχει η ΕΜΙ. Λ.Σ.
Έχω κάνει συγκρίσεις και κατά κανόνα οι RCA αμερικής υπερτερούν πολύ λίγο, ελάχιστα, από τις αντίστοιχες εκδόσεις RCA από την Decca. Επιλέγοντας τις εκδόσεις Decca έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες ο δίσκος να είναι σε καλύτερη κατάσταση και φυσικά σε χαμηλότερη τιμή. Η Decca είναι πολύ σπουδαία εταιρεία σε όλα. Οπότε μην ανησυχείς. Απέφευγε τους γερμανικούς RCΑ, υπάρχουν και τέτοιοι, όπως και τους γερΜαΝικούς ΕΜΙ. Το πρόβλημα είναι εξ αιτίας του διαφορετικού μάστερινγκ. Υπάρχει άλλη αντίληψη στους γερμανούς. Λ.Σ.Είναι μεγάλη η διαφορά ποιότητας στην απόδοση του δίσκου ανάμεσα στην [FONT=&]Ευρωπαϊκή[/FONT] (decca) και την Αμερικάνικη (living stereo) έκδοση[FONT=&];[/FONT]
Ενδιαφέρομαι για τις [FONT=&]Ευρωπαϊκες[/FONT] εκδόσεις που έκανε η decca αλλά που η εγγραφή έγινε στην Αμερική όπως ο δίσκος Dvorak-Piatigorsky.
Η τιμή του [FONT=&]Ευρωπαϊκού[/FONT] δίσκου είναι πολύ χαμηλότερη από τον αντίστοιχο Aμερικανικό και αυτό μάλλον δεν οφείλεται μόνον στον διαφορετικό λογότυπο (έλλειψη Nipper).
Δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να κάνω την σύγκριση αλλά μάλλον ισχύει η γενική αρχή ότι σαν την πρώτη έκδοση δεν παίζει τίποτε.
.
Έχω κάνει συγκρίσεις και κατά κανόνα οι RCA αμερικής υπερτερούν πολύ λίγο, ελάχιστα, από τις αντίστοιχες εκδόσεις RCA από την Decca. Επιλέγοντας τις εκδόσεις Decca έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες ο δίσκος να είναι σε καλύτερη κατάσταση και φυσικά σε χαμηλότερη τιμή. Η Decca είναι πολύ σπουδαία εταιρεία σε όλα. Οπότε μην ανησυχείς. Απέφευγε τους γερμανικούς RCΑ, υπάρχουν και τέτοιοι, όπως και τους γερΜαΝικούς ΕΜΙ. Το πρόβλημα είναι εξ αιτίας του διαφορετικού μάστερινγκ. Υπάρχει άλλη αντίληψη στους γερμανούς. Λ.Σ.
Λουκά δεν ακούω cd. Την έβαλα για να δείτε το εξώφυλλο, δεν βρήκα άλλη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.