Ρίξτε και μια ματιά στον Μπαρμπιρόλι για συμφωνικό Μπραμς... τουλάχιστον στην 3η είναι άφθαστος ...
Στην εποχή της μάλιστα η ανάγνωση αυτή του Markevitch θάφτηκε από τα έγκυρα Αγγλικά περιοδικά ήχου. Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για κορυφαία ερμηνεία.
Δεν ξέρω τί εννοείς με το ότι *οι Άγγλοι ποτέ δεν διέπρεψαν περί τα μουσικά*. Στη χώρα αυτή έγιναν οι σπουδαιότερες καινοτομίες στη δισκογραφία και διέθετε τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ορχήστρες και καλλιτέχνες. Ήταν το κέντρο της παγκόσμιας μουσικής παραγωγης, χωρίς να παραγνωρίζω άλλες χωρες. Δεν μπορεί να ήταν τυχαίο!!Λ.Σ.
γεια σου και σένα Παναγή... εννοείς πρόταση σε βινύλιο, ποιότητα ηχογράφησης, κλπ. ή πρόταση ερμηνείας εν γένει ;;;;
Γεια χαρά σε όλους. Κάποια πρόταση για 4η Bruckner να μαθαίνουμε κι εμείς οι αρχάριοι; Ευχαριστώ.
Mε Jochum ο Bruckner είναι η πρώτη μου προτίμηση. Νομίζω αν αγοράσει κανείς το κουτι της DG που αναφέρεις, την πρώτη έκδοση του 1966 με την μεγάλη τουλίπα, αλλά και τους μεμονομένους δίσκους, δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς παραπέρα. Υπάρχουν και κάποιες συμφωνίες που είναι καλές και με άλλους μαέστρους αλλά νομίζω κανείς δεν ξεπερνά τον Jochum. Λ.Σ.Πάρε τις όλες με τον Jochum σε DG. Υπάρχει σε παλαιά έκδοση με τον μεγάλο πάπυρο ή μεταγενέστερη με τον μικρό πάπυρο. Προτίμησε τον μεγάλο πάπυρο αν και οι διαφορές απόδοσης είναι μικρές. Την τέταρτη την έχω και με Wand-κολωνία-Γερμανική harmonia mundi. Περισσότερο μου αρέσει ο Wand στην ίδια έκδοση της Harmonia Mundi στην 6η συμφωνία. Οι εγγραφές της Harmonia Mundi δίνουν μεγάλη αίσθηση χώρου αλλά θα μείνεις ικανοποιημένος σαν εγγραφή και από τον Jochum.
Λουκά ποιές είναι οι προτάσεις σου για τον φίλο μας?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.