μαυρο στους μαυρογυαλουρους

Γιά τον Σταθάκη το είχα διαβάσει και εγώ.
Αλλά ο καημένος εισηγήθηκε, αλλά τα γατόνια τον φάγανε στη στροφή...

Πάντως νομίζω χάνουμε το δάσος.... Το να πάρουν υβριδικά αυτοκίνητα οι βουλευτές ήταν προφανώς συμβολική κίνηση, και καλά να δώσουν παράδειγμα στο λαό (μη χ___).

Το αν ο ένας πήρε Prius και ο άλλος Lexus είναι αδιάφορο, ξέρουμε καλά πόσοι καβαλημένοι και βολεμένοι υπάρχουν εκεί μέσα, και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι τα λεφτά που θα εξοικονομούσαν αγοράζοντας όλοι Prius θα πήγαιναν σε κάποιον κοινωφελή σκοπό, μάλλον στην τσεπούλα τους θα κατέληγαν.

Εξάλλου, ας δούμε και ότι σε όλο τον κοσμο, οι βουλευτές και οι υπουργοι κυκλοφορούν με λιμουζίνες, ηλίθιο μεν, πραγματικότητα δε, δεν είναι ότι ξαφνικά οι δικοί μας βρήκαν ευκαιρία, να μεγαλοπιαστούν, και αν δεν κάνω λάθος η μόνη υβριδική λιμουζίνα που κυκλοφορεί για την ώρα είναι της Lexus.

To να εξοικονομούσαν από κει λεφτά μου φαίνεται το ίδιο υποκριτικό με την εξυπνάδα του Σαμαρά, που υποτίθεται λόγω κρίσης έκοψε τις δεξιώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού (διατηρώντας ωστόσο τα 7 εκατομμυρίων ευρώ εγκαίνια του μουσείου της ακρόπολης και δίνοντας κάθε καλοκαίρι κάποια δις για να κάνουν συναυλίες στην Ελλάδα οι γνωστοί "νταβατζήδες" που λυμαίνονται τη μουσική πιάτσα στην Ελλάδα.)

Για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς συμφωνώ μαζί σας ότι είναι προκλητικό.... απλά νομίζω ότι είναι ένα από τα λιγότερο προκλητικά πράγματα που είδαμε απ'αυτή τη Βουλή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: μαυρο στους μαυρογυαλουρους

αυτό ισχύει γιά τον τυπικό κύκλο εκτός πόλης των κατασκευαστών.
Όταν λειτουργεί ο κινητήρας των υβριδικών σε μεγάλη ισχύ πάει περίπατο ο ηλεκτρικός και η κατανάλωση είναι αυτή ενός 3.5αριού...

(εκτός αν θέλεις να πιστέψουμε ότι αυτοί που θέλουν να πάνε γρήγορα πάνε με 110-120...-bye-)

Με μπέρδεψες τώρα.
1. Παλιότερα έδιναν τρία νούμερα, πόλη, 90 και 120. Αυτό το μοναδικό που δίνουν τώρα είναι δυνατόν να μη συνυπολογίζει και τα τρία;
2. Δεν υποτίθεται ότι η μεγάλη διαφορά που κάνουν τα υβριδικά είναι μέσα στην πόλη; Άρα, δεν εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο κάθε βουλευτής, το αν το νούμερο θα είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο; Προφανώς οι εκτός Αθηνών θα γράφουν πολλά χιλιόμετρα στην εθνική και η κατανάλωση θα είναι στα ύψη. Οι Αθηναίοι, όμως, θα έχουν σημαντικά μειωμένη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: μαυρο στους μαυρογυαλουρους

Με μπέρδεψες τώρα.
1. Παλιότερα έδιναν τρία νούμερα, πόλη, 90 και 120. Αυτό το μοναδικό που δίνουν τώρα είναι δυνατόν να μη συνυπολογίζει και τα τρία;
2. Δεν υποτίθεται ότι η μεγάλη διαφορά που κάνουν τα υβριδικά είναι μέσα στην πόλη; Άρα, δεν εξαρτάται από τη χρήση που κάνει ο κάθε βουλευτής, το αν το νούμερο θα είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο; Προφανώς οι εκτός Αθηνών θα γράφουν πολλά χιλιόμετρα στην εθνική και η κατανάλωση θα είναι στα ύψη. Οι Αθηναίοι, όμως, θα έχουν σημαντικά μειωμένη.

Τώρα βασικά δίνουν ένα που γιά να το πετύχεις πρέπει να βάλεις αυγό στο γκάζι...
Από την δική μου εμπειρία με σχετικά βαρύ και τετρακίνητο δίλιτρο που αναφέρει 8.7 (αν θυμάμαι καλά) γιά να το πετύχεις αυτό πρέπει να κλέψεις κάτι που δεν νομίζω να κάνουν οι 300 ή οι οδηγοί τους.
Κοινώς το πετυχαίνεις με αυστηρά 110-120 βία βία.
Αν πας 140 γίνεται 10.5 και πάει λέγοντας.
Πόλη 12-13.
Στην πόλη ίσως. Αλλά αυτοί δήλωσαν ότι το θέλουν γιά να πάνε γρήγορα...-bye-
Λες και με το prius δεν μπορούσαν. Να πάνε γρήγορα στην Αθήνα, και πάνε με τις γουρούνες...

πρόσφατα που ήμουν στο χωριό σας μπήκα σε ένα lexus 400h, το τετρακίνητο.
Ο ιδιοκτήτης ενθουσιασμένος. Καίει όσο ένα rav μου είπε με υπερηφάνεια....

Η επίσημη πηγή ποιά είναι ?
Η οποία μ'αλιστα αφήνει μόνο ένα συγκεκριμμένο κόμμα εκτός,τσουβαλιάζοντας όλους τους άλλους?

Και οι αβίαστοι χαρακτηρισμοί 'ΡΕΜΑΛΙΑ" είναι τουλάχιστον προκλητική στο φόρουμ μας,την στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Και αυτά τα "ρεμάλια" δεν πήγαν μόνα τους εκεί.
Τους ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Καταργούμε και την Δημοκρατική Εκλόγή τώρα?
Η όλοι οι ψηφοφόροι είναι μακάκες και εμεις μόνο ξέρουμε τί μας γίνεται ,οι αιώνιοι μάγκες που μας φταίει το σύστημα και η άτιμη κενωνία?

Η μήπως με την αποχή θα τους κάνουμε τα μούτρα κρέας???

Πάντως θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη στο ότι ένα άρθρο ανυπόγραφο που βγάζει εκτός το πλέον "δήθεν" κόμμα της Ελληνικής Βουλής είναι σίγουρα ελεγχόμενο ως προς την αντικειμενικότητά του...

Ή θέλετε να μου πείτε ότι ο πιο πλούσιος (αριστερός, βεβαίως βεβαίως) βουλευτής της Ελλάδας, ο κύριος Αλαβάνος έρχεται στη Βουλή με ποδήλατο....

Ωστόσο, το ότι η πλειοψηφία επιλέγει να ψηφίσει ΝΔ δε μου λέει κάτι, δεδομένου πχ ότι η πλειοψηφία βλέπει ορό της αλήθειας στην τηλεόραση, τη βρίσκει πληρώνοντας 50-100 ευρώ την ώρα στα μπουζούκια, επιλέγει για τις αστικές μετακινήσεις της αυτοκίνητα τύπου Cayenne, και επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία για τα τεκτενόμενα σε πολιτικό επίπεδο.
Έτσι, το ότι αυτή η πλειοψηφία επέλεξε για τη διακυβέρνηση της χώρας τον Χοντρό, δε σημαίνει ότι εγώ ως πολίτης (σκεπτόμενος, θέλω να πιστεύω), δεν έχω δικαίωμα να σχολιάζω γύρω μου αυτά που θεωρώ από αστεία έως και επικίνδυνα.

Last edited:
Οποιος ειναι στο πανηγυρι χορευει... κανεις τους - και κυριως οι "αριστεροι" -δεν μενει στο απυροβλητο. Ολοι τους εχουν ευθυνη για την απαξιωση της πολιτικης στην χωρα.

Για τους Ελληνες πολιτικους εχει παψει απο καιρου να ισχυει το "αθωος μεχρι αποδειξεως του αντιθετου" και για αυτο φταινε οι ιδιοι. Δεν χρειαζεται λοιπον ΑΛΛΗ μια αποκαλυψη για να πειστουμε για το ποιον τους.

Κανεις πολιτης δεν πρεπει να υπερασπιζεται τις παρανομιες και τις καταχρησεις των πολιτικων. Κανουμε κριτικη σε ολους και σε ολα, δεν θα κανουμε σε αυτους που χειριζονται τις ζωες μας, αστειευομαστε τωρα?

Οποιος ειναι στο πανηγυρι χορευει... κανεις τους - και κυριως οι "αριστεροι" -δεν μενει στο απυροβλητο. Ολοι τους εχουν ευθυνη για την απαξιωση της πολιτικης στην χωρα.

Για τους Ελληνες πολιτικους εχει παψει απο καιρου να ισχυει το "αθωος μεχρι αποδειξεως του αντιθετου" και για αυτο φταινε οι ιδιοι. Δεν χρειαζεται λοιπον ΑΛΛΗ μια αποκαλυψη για να πειστουμε για το ποιον τους.

Κανεις πολιτης δεν πρεπει να υπερασπιζεται τις παρανομιες και τις καταχρησεις των πολιτικων. Κανουμε κριτικη σε ολους και σε ολα, δεν θα κανουμε σε αυτους που χειριζονται τις ζωες μας, αστειευομαστε τωρα?

+1000:a0210:

Το αν ο ένας πήρε Prius και ο άλλος Lexus είναι αδιάφορο, ξέρουμε καλά πόσοι καβαλημένοι και βολεμένοι υπάρχουν εκεί μέσα, και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι τα λεφτά που θα εξοικονομούσαν αγοράζοντας όλοι Prius θα πήγαιναν σε κάποιον κοινωφελή σκοπό, μάλλον στην τσεπούλα τους θα κατέληγαν.

Η διαφορά τιμής μεταξύ Prius και Lexus 450h είναι περίπου 30-35.000 ευρώ ανά όχημα.

x300 = 9.000.000 με 10.500.000 ευρώ.

Δεν ξέρω πού θα κατέληγαν, πάντως θα εξοικονομούνταν τα παραπάνω χρήματα.

Δεν ξέρω πού θα κατέληγαν, πάντως θα εξοικονομούνταν τα παραπάνω χρήματα.

Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω...θα γίνονταν κι αυτά μια από τις πολλές "τρύπες" που ανακαλύπτουμε κάθε λιγο και λιγάκι και πέφτουμε απ'τα σύννεφα λες και δεν το'χουμε ξαναδεί το σκηνικό...

Εξάλλου θεωρώ ότι η σωστότερη φορολόγηση των 300 (και των λοιπών 300 χιλιάδων μεγαλομεσαίων της ελληνικής οικονομίας) θα απέφερε στα ταμεία του κράτους ποσά τάξεις μεγέθους μεγαλύτερα, που θα έκαναν τα αυτοκίνητα των βουλευτών (που ξαναλέω σε όλες τις χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντας, είναι λιμουζίνοειδή, σαν έθιμο που διατηρείται) να φαίνονται ένα αμελητέο ποσό...

Δε διαφωνώ με το θέμα, απλά θεωρώ ότι είναι ένα μικρό φυτό μέσα στο δάσος...

Last edited:
ας έβαζε η βουλή 300 ίδια αμάξια γιά όλους.
Γιά να έχουν ολοι υπηρεσιακό.
Με διαγωνισμό.
Και να τα αλλάζανε κάθε 5 χρόνια όπως όλοι μας.
Και αν παραιτηθεί κάποιος, το αμάξι στον επόμενο.

αλλά τι λέμε τώρα...

αν δηλαδή λέμε τώρα...παίρνει ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος βουλευτής ένα lexus και γιά τον χ λόγο παραιτείται και αντικαθίσταται από τον επόμενο στη λίστα...

θα πάρει ο επόμενος 152οκλασάτος lexus ?

και αν ήθελε χόντα?

ή αντίστοιχα αν ο προηγούμενος είχε χοντα, ή δεξιοτίμονο, ή αυτόματο ή έστω δεν είχε εξαντλήσει τα όρια και είχε παρει seicento....λέμε τώρα...
τι θα γίνει ?

Απάντηση: Re: μαυρο στους μαυρογυαλουρους

Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω...θα γίνονταν κι αυτά μια από τις πολλές "τρύπες" που ανακαλύπτουμε κάθε λιγο και λιγάκι και πέφτουμε απ'τα σύννεφα λες και δεν το'χουμε ξαναδεί το σκηνικό...

Εξάλλου θεωρώ ότι η σωστότερη φορολόγηση των 300 (και των λοιπών 300 χιλιάδων μεγαλομεσαίων της ελληνικής οικονομίας) θα απέφερε στα ταμεία του κράτους ποσά τάξεις μεγέθους μεγαλύτερα, που θα έκαναν τα αυτοκίνητα των βουλευτών (που ξαναλέω σε όλες τις χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης της Ουγκάντας, είναι λιμουζίνοειδή, σαν έθιμο που διατηρείται) να φαίνονται ένα αμελητέο ποσό...

Δε διαφωνώ με το θέμα, απλά θεωρώ ότι είναι ένα μικρό φυτό μέσα στο δάσος...

Το θέμα είναι πρώτιστα ηθικό! Αν ο καπετάνιος εγκαταλείψει πρώτος το καράβι που βυθίζεται, θα τρέξουν να σώσουν το τομάρι τους και οι υπολοιποι του πληρώματος και θα μείνουν οι επιβάτες να βουλιάξουν! Με λίγα λόγια, σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς και με σίγουρη την συνέχιση της λιτότητας, οι 300 θάπρεπε να δώσουν το καλό παράδειγμα και να πάρουν ακόμη φτηνότερα αυτοκίνητα απο ότι την προηγούμενη φορά ή και καθόλου αλλά να συντηρήσουν τα υπάρχοντα. Αν μετα απο αυτά ζητούν απο εμας πάλι να πληρώσουμε θα έχουμε καθε δικαιολογία να το αποφύγουμε...αν μπορούμε!

Non si paga, non si paga (και με παραλλαγή sotto paga, non si paga!)! Α ρε Ντάριο Φο δίκιο που έχεις!!