Μαζεμένο -σε διαστάσεις- προβολάκι;

17 June 2006
10,628
Είμαι στη φάση που μου λείπει στη βεράντα ένα προβολάκι. Στη συγκεκριμένη φάση όμως δεν υπάρχει καν σκέψη για σωστή ολοκληρωμένη εγκατάσταση.
Θέλω κάτι μικρό που να το συνδέω όταν θέλω να δω και μετά να μπαίνει μέσα στο σπίτι για αποθήκευση. Το μόνο πιθανά μόνιμο στοιχείο (που και πάλι δεν το βλέπω μόνιμο ίσως κάποια οθόνη πτυσσόμενη με τρίποδο) είναι η οθόνη που θα μπει κάτω από μια τεντοπέργκολα. Για 90-100 ίντσες οθόνη το σκέφτομαι και η απόσταση του προβολέα δεν έχει θέμα σε τραπέζι θα είναι οπότε μπορεί να μετακινηθεί εμπρός / πίσω (πάλι δεν θέλω μόνιμη εγκατάσταση).
Ηχεία θα τα ψάξω σε άλλο νήμα, αλλά θα είμαι καλλυμένος με 2 νομαδικά Soundcore Motion 300 για στέρεο χωρίς μόνιμη ηλεκτρική εγκατάσταση.
Πηγή κάποιο tv box σαν το Xiaomi Mi Box S για streaming ταινίες.
Έχετε να προτείνετε κάτι; Το βασικότερο είναι το μέγεθος ουσιαστικά, να είναι μικρό ώστε να μην δυσκολεύει στο στήσιμο / ξεστήσιμο. Να σημειώσω ότι δεν ψάχνω κάτι ultra portable, σαν κάτι προβολάκια μεγέθους σπιρτόκουτου που μόνο για παραλία θα έπαιρνα...απλά να είναι κάτω των 3 κιλών. Για παράδειγμα το μέγεθος του Optoma HD144X είναι μια χαρά.

Στο εξοχικό έχω αντίστοιχο σεταπ για την βεράντα που 2 μήνες που είμαστε εκεί άντε να δούμε 3-4 ταινίες. Βέβαια παίζει αρκετό ποδόσφαιρο σε κανένα μουντιάλ / ευρωπαϊκό και προκριματικά. Εκεί ο προβολέας είναι ένας 720p 20ετίας που δεν λέει να τελειώσει η λάμπα του και δεν βρίσκω κανένα λόγο να τον αλλάξω πριν τα φτύσει η λάμπα.

Τα πράγματα είναι πιο εύκολα πλέον: 1) δεν χρειάζεσαι εξωτερικά ηχεία. Σχεδόν όλοι οι φορητοί έχουν και ενσωματωμένα ηχεία που ακούγονται και καλά.
2) δεν χρειάζεσαι εξωτερικό media player. Έχουν ενσωματωμένο android TV και φυσικά wifi .
Δεν μας λες τιμή. Υπάρχουν από 200-300 ευρώ κινεζιές από Amazon μέχρι χιλιάρικα.

Πάντως κάτι τέτοιο θεωρώ ότι θα σε ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕΙ. Θα θες να πάρεις και για το εξοχικό μετά.

Edit: και βέβαια ξεχνάς την λάμπα. Είναι LED όλα αυτά.

Last edited:
Τα πράγματα είναι πιο εύκολα πλέον: 1) δεν χρειάζεσαι εξωτερικά ηχεία. Σχεδόν όλοι οι φορητοί έχουν και ενσωματωμένα ηχεία που ακούγονται και καλά.
2) δεν χρειάζεσαι εξωτερικό media player. Έχουν ενσωματωμένο android TV και φυσικά wifi .
Δεν μας λες τιμή. Υπάρχουν από 200-300 ευρώ κινεζιές από Amazon μέχρι χιλιάρικα.

Πάντως κάτι τέτοιο θεωρώ ότι θα σε ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕΙ. Θα θες να πάρεις και για το εξοχικό μετά.

Edit: και βέβαια ξεχνάς την λάμπα. Είναι LED όλα αυτά.
ΩΩΩ !

τι ωραία φάση ... μάλιστα στο γερμανικό άμαζον έχει μόνον 275 ευρώ και δωρεάν μεταφορικά !

με τρώει ήδη η τσέπη μου ...

Τάσο, το έχεις δει με τα ματάκια σου ?

Και γω θα έβαζα κάτι τέτοιο

• Like
Reactions: Larry
Παίζει να το παραγγείλω άμεσα. Τα ενσωματωμένα ηχεία αν δουλεύουν έστω αποδεκτά είναι game changer. Πάντως 275 ευρώ (πιο κάτω και με ενδοκοινοτική) είναι χώμα τιμή και μέτρια να παίζει.

Δεν έχω δει το συγκεκριμένο αλλά έχω πάρει στα παιδιά για το φοιτητικό δωμάτιο κάποια πολύ φθηνότερα μοντέλα της τάξης των 100 ευρώ από το αγγλικό amazon που είναι ωραιότατα και προβολή σε τοίχο μάλιστα.
Προσοχή στο amazon γιατί δίνει γενικά 1 χρόνο εγγύηση και ίσως χρειαστεί αγορά επέκτασης εγγυησης.

Παίζει να το παραγγείλω άμεσα. Τα ενσωματωμένα ηχεία αν δουλεύουν έστω αποδεκτά είναι game changer. Πάντως 275 ευρώ (πιο κάτω και με ενδοκοινοτική) είναι χώμα τιμή και μέτρια να παίζει.
Γιώργο πρώτα θα έχεις πρόβλημα από τους γείτονες και μετά από το ηχείο. Στο υπογράφω.
Τώρα δεν ξέρω αν θα παίρνει και κάθε πότε αναβαθμίσεις android. Αν ξεπεραστεί το android και σταματήσουν να ενημερώνονται οι εφαρμογες π.χ. Netflix και ζει ακόμα το μηχάνημα, του χωνετε στην HDMI ένα Amazon fire tv stick και τελειώνει το θέμα.

ΩΩΩ !

τι ωραία φάση ... μάλιστα στο γερμανικό άμαζον έχει μόνον 275 ευρώ και δωρεάν μεταφορικά !

με τρώει ήδη η τσέπη μου ...

Τάσο, το έχεις δει με τα ματάκια σου ?

Και γω θα έβαζα κάτι τέτοιο

Αυτό που έβαλα βγαίνει 277 μαζί με μεταφορικά και μαζί με τελωνείο από Αγγλία στην πόρτα σας. Έχει εκπτωτικό voucher.

Attachments

• Screenshot_20250617_132515_Chrome.jpg
    Screenshot_20250617_132515_Chrome.jpg
    324.6 KB · Views: 15
βεβαίως θα ποστάρω εντυπώσεις ! έχει παράδοση για 30 Ιουνίου σπίτι μου

Είδα τις εξαιρετικές κριτικές στο άμαζον όπου στα πρόχειρα και με βάση τους χρήστες :

- το ηχείο είναι εξαιρετικό
- υπάρχει οικεία εφαρμογή καστ, που σημαίνει ότι και το αντροιντ να σταματήσει ενημερώσεις, θα δουλεύουμε κινητό
- οι κριτικές για την απόδοση του ως προβολέας είναι σούπερ ....

Εγώ θα παίζω σε μια κάθετη τέντα που θα μπει αυτή την εβδομάδα στο μπαλκόνι ...

Σε σχέση με άλλους όπως ultimea φαίνεται καλύτερος. Απλά δεν ξέρω αν με τον καιρό μαζέψει σκόνες μέσα γιατί οι άλλοι λίγο ακριβότεροι, διαφημίζουν το sealed εσωτερικό αρκετά.

Γιώργο πρώτα θα έχεις πρόβλημα από τους γείτονες και μετά από το ηχείο. Στο υπογράφω.
Τώρα δεν ξέρω αν θα παίρνει και κάθε πότε αναβαθμίσεις android. Αν ξεπεραστεί το android και σταματήσουν να ενημερώνονται οι εφαρμογες π.χ. Netflix και ζει ακόμα το μηχάνημα, του χωνετε στην HDMI ένα Amazon fire tv stick και τελειώνει το θέμα.
Εντάσεις δεν παίζουν για να μην ξυπνήσουν πρώτα από όλα τα δικά μου παιδιά :P

βεβαίως θα ποστάρω εντυπώσεις ! έχει παράδοση για 30 Ιουνίου σπίτι μου

Είδα τις εξαιρετικές κριτικές στο άμαζον όπου στα πρόχειρα και με βάση τους χρήστες :

- το ηχείο είναι εξαιρετικό
- υπάρχει οικεία εφαρμογή καστ, που σημαίνει ότι και το αντροιντ να σταματήσει ενημερώσεις, θα δουλεύουμε κινητό
- οι κριτικές για την απόδοση του ως προβολέας είναι σούπερ ....

Εγώ θα παίζω σε μια κάθετη τέντα που θα μπει αυτή την εβδομάδα στο μπαλκόνι ...
Το πήρες με δωρεάν μεταφορικά; Εμένα μου χρεώνει σήμερα 29,86 €.

Αλήθεια επειδή έχω καιρό να πάρω με Amazon ποιος φέρνει τις αποστολές Ελλάδα; Θα λείπω εκτός την εβδομάδα που λένε ότι θα παραδώσουν. Θα είναι εύκολο να το καθυστερίσω;

Το πήρες με δωρεάν μεταφορικά; Εμένα μου χρεώνει σήμερα 29,86 €.

Αλήθεια επειδή έχω καιρό να πάρω με Amazon ποιος φέρνει τις αποστολές Ελλάδα; Θα λείπω εκτός την εβδομάδα που λένε ότι θα παραδώσουν. Θα είναι εύκολο να το καθυστερίσω;
ναι, τελικό 275,01 ευρώ

και τώρα που το βλέπω, πάλι με δωρεάν το έχει ... σίγουρα κοιτάς το γερμανικό ?

παίρνω τακτικά από άμαζον αλλά να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι ποιος τα φέρνει γραφείο ή σπίτι... δεν νομίζω ότι είναι η ίδια εταιρεία όμως ... πιθανότατα συνεργάζονται με αρκετές ///

Μάλλον τα πληρώνω επειδή είναι Business Account. Γλυτώνω όμως το ΦΠΑ και βγαίνει στα 251,64 τελική τιμή. Μόλις το πήρα και εγώ. Ελπίζω να μην έχω θέμα με την παραλαβή. Πολλές φορές πάντως είχα καθυστερήσεις στο παρελθόν με παραδόσεις από το γερμανικό Amazon.

Πάντως πραγματικά είναι απίστευτο το πόσο έχει πέσει το κόστος σε μικρά ηλεκτρονικά. Παίρνεις ένα προβολάκι που βάζω στοίχημα θα παίζει εξωφρενικά καλύτερα από τον άλλο προβολέα βεράντας που έχω, αλλά το αστείο είναι ότι έχει ενσωματωμένα ηχεία που είναι μια χαρά για τυπικές θεάσεις, λειτουργικό για streaming services, συμβατό με Bluetooth two-way.

Αν κρίνω πάντως από την android tv μοντέλο 2016 που έχω λογικά το netflix υποστηρίζει για 10+ χρόνια συσκευές, αλλά όπως είπες έχει δική του cast εφαρμογή.

• Like
Reactions: Δημοκηδής
Προσοχή στο amazon γιατί δίνει γενικά 1 χρόνο εγγύηση και ίσως χρειαστεί αγορά επέκτασης εγγυησης.
Διαβάζοντας το Manual έχει στην πρώτη σελίδα QR code που σου λέει να κάνεις register τη συσκευή και με το registration αποκτάς 3ετή εγγύηση.

Πάντως πραγματικά είναι απίστευτο το πόσο έχει πέσει το κόστος σε μικρά ηλεκτρονικά. Παίρνεις ένα προβολάκι που βάζω στοίχημα θα παίζει εξωφρενικά καλύτερα από τον άλλο προβολέα βεράντας που έχω, αλλά το αστείο είναι ότι έχει ενσωματωμένα ηχεία που είναι μια χαρά για τυπικές θεάσεις, λειτουργικό για streaming services, συμβατό με Bluetooth two-way.

Έλα ντε. Κάτι τέτοια βλέπουμε και θεωρούμε ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ τα πολλά χιλιάρικα τιμές που ζητάνε JVC και ΣΙΑ.....Τρελό καρτέλ. Με τίποτα δεν δικαιολογούνται τα 6 και 10 χιλιάρικα. Καραμπινάτη φούσκα. Πολύ γουσταρα να βγει ένας Κινέζος να τους ακισει τον πάτο όπως έγινε με τα ηλεκτρικά αμάξια.
Αλλά βλέπεις δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό. Όλοι πλύση εγκεφάλου με τις τηλεοράσεις.

Μεγειές και περιμένουμε επίσης εντυπώσεις.😉