Με τα διόδια τί????

To ζήτημα είναι πως όλα αυτά χρειάζονται φοβερή οργάνωση από πλευράς καταναλωτών και ένα συντονιστικό όργανο αδιάβλητο. Κάτι τέτοιο είναι απίθανο να γίνει άρα ξανακαταλήγουμε στην ατομικότητα του καθενός...

Αττικη οδος 300.000 αυτοκινητα την ημερα Χ μεσο ορο 3 ευρω= 900.000 ευρω Χ 365= περιπου 330.000.000 ευρω το χρονο

περιμενω οταν γινει η αποσβεση να δοθει δωρεαν στους πολιτες ´η εστω να χρεωνει μονο ισα ισα να βγαινουν τα εξοδα συντηρησεως της

Φίλε saitisgr, κάποια από τα πράγματα που γράφεις είναι στα όρια της καταγγελίας, με ενδεχόμενο νομικό κίνδυνο για το avclub και τον εαυτό σου. Σε παρακαλώ να είσαι λίγο πιο προσεκτικός.

Επίσης, και αυτό είναι προσωπική γνώμη, η αόριστη διαμαρτυρία δεν βοηθάει σε τίποτα και καταντά, στα μάτια μου τουλάχιστον, μεμψιμοιρία. Αν ενεργούσαμε μία φορά για κάθε 10 που διαμαρτυρόμαστε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Αλλά, όπως αναφέρθηκε και σε πρόσφατο θέμα, οι έρευνες δείχνουν ότι οι Έλληνες δέχονται να πληρώσουν και 5 και 7 για έναν καφέ. Ε, ας τα δώσουν!

Πιστεύω ότι υπάρχει ένα κρίσιμο όριο στο οποίο θα ξυπνήσουν. Πρέπει να καταλάβει ο καταναλωτής ότι οι αυξήσεις γίνονται με τρόπο, ώστε να παραμένει καταναλωτής. Στη χώρα μας δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, κατά έναν παράδοξο τρόπο, αλλά τα εκατοντάδες καφέ (αφού αναφέρθηκε το παράδειγμα) ανεβάζουν ομαδικώς τις τιμές. Μήπως παίζει τίποτα άλλο (πχ προστασία) δεν ξέρω ή εάν ποντάρουν τόσο πολύ στη νωθρότητα και απροθυμία αλλαγής συνηθειών του κύκλου των πελατών τους. Πολύ πιθανόν να ισχύει το δεύτερο, πάντως η χώρα μας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διάστασης θεωρίας και πράξης.

Τώρα για τις καταγγελίες... είναι δεδομένο ότι κάτι συμβαίνει. Δεν μπορεί να λειτουργούν οι θεσμοί και να είμαστε στην παρούσα κατάσταση. Όσο δεν το συνδέουμε με συγκεκριμένα πρόσωπα/πολιτικούς κλπ, δεν υπερβαίνουμε το όριο της τυπικής νομιμότητας. Αλλά, όπως έγραψε και ο Lepton παραπάνω, έχει νόημα να φωνάζουμε αορίστως για την κατάσταση της χώρας, τις διαπλοκές κλπ σε αυτό το φόρουμ? Ούτε καταγγελία είναι αυτό (που εάν ήταν θα έπρεπε να γίνει εκτός του παρόντος φόρουμ), ούτε ιδιαίτερο νόημα έχει, καθώς ακολουθούμε πρακτική -και δεν είναι για τον saitisgr αυτό- σκύλων που απλώς γαυγίζουν και δεν δαγκώνουν. Τον έχουν μάθει, δυστυχώς, καλά τον τρόπο "αντίδρασης" του Έλληνα, όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Re: Απάντηση: Με τα διόδια τί????

Φίλε saitisgr, κάποια από τα πράγματα που γράφεις είναι στα όρια της καταγγελίας, με ενδεχόμενο νομικό κίνδυνο για το avclub και τον εαυτό σου. Σε παρακαλώ να είσαι λίγο πιο προσεκτικός.

Επίσης, και αυτό είναι προσωπική γνώμη, η αόριστη διαμαρτυρία δεν βοηθάει σε τίποτα και καταντά, στα μάτια μου τουλάχιστον, μεμψιμοιρία. Αν ενεργούσαμε μία φορά για κάθε 10 που διαμαρτυρόμαστε, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Αλλά, όπως αναφέρθηκε και σε πρόσφατο θέμα, οι έρευνες δείχνουν ότι οι Έλληνες δέχονται να πληρώσουν και 5 και 7 για έναν καφέ. Ε, ας τα δώσουν!

Πρός θεού δεν έχω καμμία διάθεση να βάλω το club σε κίνδυνο....

Αλλά δέν είμαι απο αυτούς που δέχονται να πληρώσουν τοκ καφέ 5 και 7 ευρώ, απλά δεν θα πάω στο μέρος που τον πουλά τόσο.

Το αντιγράφω απο το site του Κύριου Ανεβλαβή που πραγματικά θαυμάζω ---χωρίς την έγκριση του.

έπιασαν τους συνδικαλιστές και δεν φώναξα γιατί δεν είμαι συνδικαλιστής

έπιασαν τους φοιτητές και δεν φώναξα γιατί δεν είμαι φοιτητής

έπιασαν τους εργάτες και δεν φώναξα γιατί δεν είμαι εργάτης

κι όταν ήρθαν να με πιάσουν κανείς δεν υπήρχε να φωνάξει!

(Μαρτιν Νιμελερ, γερμανός πάστορας που πέθανε στο Αουσβιτς