Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

Πάντως, χθες συμπτωματικά έλεγα στη γυναίκα μου πως "είσαι τυχερή που σε γνώρισα πριν 5 χρόνια και στην έπεσα, γιατί αν σε γνώριζα σήμερα θα μέναμε στην τυπική καλημέρα".

Ποιός τολμάει να κάνει το παραμικρό πλέον; Ακόμη και τελείως ξενέρωτα (γιατί το φλερτ απαγορεύεται δια ροπάλου), και απολύτως ευγενικά να ζητήσεις από συνάδελφο να πάτε για καφέ, υπάρχει η άποψη ότι "εκμεταλλεύτηκες την εργασιακή της ανασφάλεια για να τη φέρεις προ τετελεσμένων, στερώντας της το δικαίωμα της επιλογής" (τα'χω διαβάσει αυτά, δεν τα λέω έτσι).

Να σας πω το άλλο χαριτωμένο, πλέον στα πανεπιστήμια όταν καθηγητής (άντρας) έχει meeting με φοιτήτρια, τότε όλοι αφήνουν την πόρτα ανοιχτή. Έχει φοβηθεί το μάτι τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

Και αυτό που σου ρίχνουν διάφορα στο ποτό τσάμπα, δεν το έχω βρει πουθενά ρε φίλε, όσο και αν έψαξα! :D

Καλά αυτό για το ποτό το λέγαμε πάντα - σιγά μην το έχουν για ξόδεμα... Πιτσιρικάδες το είχαμε γι'ανέκδοτο. "Ολο αφήνω το ποτό στην άκρη, κάνω οτι δεν βλέπω αλλά είμαι άτυχος... ποτέ κανείς δεν μου ρίχνει τίποτα μέσα ρε γμτ..."... :)

Μου θυμίσατε τώρα αυτή την επική ατάκα:

https://www.youtube.com/watch?v=0cAgh8bWZN4

Απάντηση: Re: Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

Να σας πω το άλλο χαριτωμένο, πλέον στα πανεπιστήμια όταν καθηγητής (άντρας) έχει meeting με φοιτήτρια, τότε όλοι αφήνουν την πόρτα ανοιχτή. Έχει φοβηθεί το μάτι τους.

Νομίζω πρέπει να απαιτήσουν να καθιερωθεί η βιντεοσκόπηση τέτοιων συνεδριών, και διατήρηση του αρχείου σε απομακρυσμένο θεσμικό φορέα. Και να ανακαλείται όποτε τεθεί ζήτημα. Όταν αντιληφθούμε ότι το PC φτάνει σε διαστροφή των ανθρώπινων σχέσεων, θα είναι αργά.

Πάντως, χθες συμπτωματικά έλεγα στη γυναίκα μου πως "είσαι τυχερή που σε γνώρισα πριν 5 χρόνια και στην έπεσα, γιατί αν σε γνώριζα σήμερα θα μέναμε στην τυπική καλημέρα".

Ποιός τολμάει να κάνει το παραμικρό πλέον; Ακόμη και τελείως ξενέρωτα (γιατί το φλερτ απαγορεύεται δια ροπάλου), και απολύτως ευγενικά να ζητήσεις από συνάδελφο να πάτε για καφέ, υπάρχει η άποψη ότι "εκμεταλλεύτηκες την εργασιακή της ανασφάλεια για να τη φέρεις προ τετελεσμένων, στερώντας της το δικαίωμα της επιλογής" (τα'χω διαβάσει αυτά, δεν τα λέω έτσι).

ισχύει εδώ και πολλά χρόνια στο δικό μου πανεπιστήμιο.

Re: Απάντηση: Re: Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

Νομίζω πρέπει να απαιτήσουν να καθιερωθεί η βιντεοσκόπηση τέτοιων συνεδριών, και διατήρηση του αρχείου σε απομακρυσμένο θεσμικό φορέα. Και να ανακαλείται όποτε τεθεί ζήτημα. Όταν αντιληφθούμε ότι το PC φτάνει σε διαστροφή των ανθρώπινων σχέσεων, θα είναι αργά.

είναι προσωπικά δεδομένα Τάσο και χρειάζεται η έγγραφη συναίνεση και των δυο, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Πολυ ωραια συζηταμε ανδρες 40+ χρονων για το τι κανουν κοριτσια 20-25 ετων :)

Γιατι να μη το συζητήσουμε; Όπως βλέπεις αντιμετωπίζουμε με την πρέπουσα σοβαρότητα και προβληματισμό ένα κοινωνικό θέμα χωρίς παρεκτροπές. Μπορεί να φαίνεται περιθωριακό, όταν όμως προτρέπει σε αυτό ένας πολύ σημαντικός γυναικείος τίτλος, τότε δεν είναι ταμπού. Και δεν ήταν ποτέ. Κάποτε τις δεσποινίδες αυτές τις λέγαμε maitresses.

Παρακαλώ πολύ!!! Μόλις 37... :drummer:

Μια χαρά πρέπει να τα συζητάμε. Είναι φαινόμενα των καιρών. Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση με τις μεγαλομπεμπέκες. Πχ τις προάλλες "έμαθα" πως μια συμμαθήτρια της αδερφής μου είναι ζευγάρι με ένα πιτσιρικά βαριά 23-24. Η κοπελιά στα 35. Το ότι έχει αλλάξει η κοινωνία δεν το συζητάμε. Έχει χαθεί ο ρομαντισμός των παλιότερων εποχών. Δεν βλέπεις πλέον πιτσιρίκια μόνα τους να απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα. Όλα μαζί μπούγιο και φλερτ μέσω viber.

Πέρυσι είχε έρθει μια "πιτσιρίκα" στη δουλειά. Σχεδόν 30. Βγήκαμε παρέα και πήγαμε στη διπλανή παραλιακή πόλη. Εκείνη τη μέρα είχε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Εδώ και χρόνια κάνω νυχτερινό μπάνιο και κάθομαι στην παραλία μέχρι αργά με τους φίλους μου. Την ενημέρωσα από πριν για το πρόγραμμα και κατά τις 12:00 - 12:30 που το διαλύσαμε πήγαμε παραλία. Έκανα δυο απλωτές και βγήκα για να μην την αφήσω μόνη. Δε με άφησε να στεγνώσω. Φύγαμε άρον άρον. Απλά βαριόταν. Δεν είπα να της την "πέσω". Αλλά να καθίσουμε λίγο στο παγκάκι και να δούμε το φεγγάρι.

δεν αμφισβητω το δικαιωμα μας να το συζητησουμε το θεμα. Αμφισβητω κατα ποσο θα μπορεσουμε να μπουμε στην ψυχοσυνθεση της συγκεκριμενης ομαδας ανθρωπων. Ειμαστε αλλο φυλο και απο αλλη εποχη. Θα ειχε ενδιαφερον να ακουσουμε αποψη απο καποια κυρια του φορουμ που πιθανως μπορει να μας διαφωτισει.

Eπειδη ΙΣΩΣ να καραδοκουν παρα πολλοι (που μεχρι στιγμης δεν εχουν γραψει στο νημα) για να με πειθαρχησουν
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα γραψω με ΤΙ συμφωνω ..... Ευτυχως, υπαρχουν εκφραστες της αντιληψης που εχω επι του θεματος
ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ σε σαφηνεια και στιλπνοτητα και απο μενα !

... Ζούμε σε μια σεξιστική κοινωνία οπου τα πάντα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των ωραίων γυναικών.

:worshippy:

Στην εποχή μας έχουν καταλάβει οτι έχουν ένα εργαλείο που μπορεί να τους κάνει την ζωή πιό εύκολη - κι έτσι απλά το βλέπουν χωρίς ενοχές - σαν εργαλείο, σαν ικανότητα που αφού τους δόθηκε μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Και ηθικά να το δούμε, αφού στο μυαλό έχει το ίδιο αντίκρισμα για άντρες και γυναίκες, όποιος απο εμάς θα μπορούσε στα 20-30 του να πάει συνοδός γυναικών με τις ανάλογες πολυτέλειες και απολάβές και δεν θα πήγαινε - να σηκώσει το χέρι του...

ΝΑΙ, θα πηγαινα ... με εναν αστερισκο .... οτι θα ηταν επαρκως ομορφη.
Ομως ποιος μπορει να το εγγυηθει αυτο ? Αρα μαλλον, ΔΕΝ θα πηγαινα !
Οχι απο καποια ηθικη φωνη μεσα μου. Αλλα επειδη το Καλλος σπανιζει !!!

Μα δεν είναι προφανές περι τίνος πρόκειται για όλες αυτές τις σταρ του Χόλλυγουντ που μετά απο 20 χρόνια θυμήθηκαν φέτος οτι ο τάδε τις χούφτωσε στο ασανσέρ ?

Και αντίστοιχα τα αγόρια μεγαλώνουν με θηλυκές αρετές.
Μη παίξει το παιδί στο δρόμο και χτυπήσει.
Μη τσακωθεί .
Μη λερωθεί.
Μη μάθει τι είναι το όπλο ( εδώ έδωσα ομηρικό καυγά με πρώτη μου ξαδέρφη που δεν θέλει ο γιος της -15 ετών- να κακομάθει , λες και δεν θα πάει φαντάρος)

Να γίνει ένα αντικοινωνικό άβουλο πλάσμα δηλαδή, γαλουχημένο με το ιντερνετ, αγάπες και λουλούδια.....

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Δεν θελω το νημα του φιλτατου Βλασιδη να εχει περιπετειες λογω ΕΜΟΥ.
Πιστευω οτι οι απαντησεις μου ηταν κοσμιες. Αν δεν ηταν ... παρακαλω πολυ, ας το μαθω !

...ΝΑΙ, θα πηγαινα ... με εναν αστερισκο .... οτι θα ηταν επαρκως ομορφη.
Ομως ποιος μπορει να το εγγυηθει αυτο ? Αρα μαλλον, ΔΕΝ θα πηγαινα !
Οχι απο καποια ηθικη φωνη μεσα μου. Αλλα επειδη το Καλλος σπανιζει !!!...

Προφανώς οι άντρες συνοδοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν το ίδιο αποδοτικά 24/7/52 όπως οι γυναίκες, λόγω βιολογικών περιορισμών και ακόμα περισσότερο για υποκειμενικούς αισθητικούς λόγους - άρα ναι οι άντρες έχουν προαπαιτούμενα που οι γυναίκες παρακάμπτουν πανεύκολα γι'αυτό και η εμφάνιση των αντρών στο συγκεκριμμένο επάγγελμα περιορίζεται σε guest stars, συγκυριακούς ήρωες και λαικούς θρύλους.

Το φεμινιστικό κίνημα που έχει "λαλήσει" εσχάτως δεν έχει ηλικία. Βεβαίως και έχουν δίκιο σε πάρα πολλά, αλλά ως συνήθως, φέρουν και τεράστιες ευθύνες.

Θα ειχε ενδιαφερον να ακουσουμε αποψη απο καποια κυρια του φορουμ που πιθανως μπορει να μας διαφωτισει.

Σίγουρα. Παρακολουθούν όμως κοπέλες το φόρουμ; Θυμάμαι παλιά υπήρχαν λίγες.

Re: Απάντηση: Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

Προφανώς οι άντρες συνοδοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν το ίδιο αποδοτικά 24/7/52 όπως οι γυναίκες, λόγω βιολογικών περιορισμών και ακόμα περισσότερο για υποκειμενικούς αισθητικούς λόγους - άρα ναι οι άντρες έχουν προαπαιτούμενα που οι γυναίκες παρακάμπτουν πανεύκολα γι'αυτό και η εμφάνιση των αντρών στο συγκεκριμμένο επάγγελμα περιορίζεται σε guest stars, συγκυριακούς ήρωες και λαικούς θρύλους.

+ 1000

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Me Too?? Υπάρχει και ο αντίθετος δρόμος

είναι προσωπικά δεδομένα Τάσο και χρειάζεται η έγγραφη συναίνεση και των δυο, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Μα είπα, να καθιερωθεί, εννοώ θεσμικώς. Όχι να συμφωνείται κάθε φορά εκ των ενόντων. Μπορεί να καθιερωθεί ως δαμόκλειος σπάθη στις καταγγελίες που αποδεικνύονται αβάσιμες, ο δια βίου αποκλεισμός από την τριτοβάθμια εκπαίδευση; Ε αφού δεν μπορεί, υποχρεωτική βιντεοσκόπηση των κατ' ιδίαν συναντήσεων και αποθήκευση σε θεσμικό απομακρυσμένο σέρβερ, για προστασία της προσωπικότητας αμφοτέρων των μερών. Διότι τι προστατεύει ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων εάν όχι την προσωπικότητα; Ε να πεδίο λοιπόν όπου η τελευταία χρήζει εντονότερης προστασίας.

Ορθοτατο αυτο που εγραψες .... αλλα ..... ΑΛΛΟ εγραψα εγω !
Ακομα και να ημασταν αποδοτικοι .... δεν επιθυμω να συνευρεθω με μια θειτσα
ακομα και αν μου πληρωσει ολες τις εφοριες για δυο χρονια. Θεμα αισθητικης ?
Θεμα ματαιοδοξιας ? Θεμα καθαρου εγωισμου ? ..... δεν αντεχω την ασχημια !
Ακομα και τωρα που ψιλοπαταω τα 52 και σιγουρα δεν ειμαι στα ντουζενια μου
.... το μονο πραγμα που δεν μπορω να κανω πισω ... !

Ναι, το ξερω .... υπαρχουν αμετρητοι αρσενικοι που θα προθυμοποιηθουν (if the price is right) με την θειτσα.
Το θεμα "λαχταρα για γυναικειο καλλος" ειναι κατι πολυ primordial, κατι πολυ αρχεγονο και αδιαπραγματευτο
(οσο και να λειπουν αλλα εξισου βασικα στοιχεια στον χαρακτηρα της). Νομιζω (το συζηταμε) οτι η ανδρικη
πλειοψηφια ΔΕΝ ιεραρχει ως πρωτη την οικονομικη ισχυ σε μια γυναικα. Η να το πω ορθοτερα
... ειναι πολυ τριτευουσα ικανοτητα της (αν ειναι ΚΑΝ). Εξαιρεσεις παντα υπαρχουν ...

... αλλα για να επιβεβαιωνουν εναν ΚΑΝΟΝΑ.

Η κουβέντα είναι για φαινόμενο που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Και για τι; Για μια σχέση που είναι ξεκάθαρη ως προς το τι περιλαμβάνει τους κανόνες που τη διέπει και τη δεδομένη αποδοχή των μερών.
Σε μια εποχή που π.χ. παντρεύονται και υιοθετούν παιδιά, ζευγάρια του ιδίου φύλλου. Που ξεσπιτώνονται λαοί και γυρνοβολούν σαν τσιγγάνοι και πληρώνουν τα κέρατά τους για μια ελπίδα.

Η κουβέντα είναι για φαινόμενο που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Και για τι; Για μια σχέση που είναι ξεκάθαρη ως προς το τι περιλαμβάνει τους κανόνες που τη διέπει και τη δεδομένη αποδοχή των μερών.
...

Yπάρχει και το παράδοξο της αποδοχής του φαινομένου απο την κοινωνία...
Αν την σχέση 25-55 την κάνει ο Τσάπλιν ή ο Ωνάσης, είναι εκκεντρικότητα του ανδρός - αν την κάνει ο γείτονας, είναι διεστραμμένος. Αν την κάνει η Βουγιουκλάκη ή η Σερ, είναι η αγάπη της γυναίκας για την ζωή και τους νέους ανθρώπους - αν την κάνει η γειτόνισσα, είναι απλά πουτάνα... :)))

Yπάρχει και το παράδοξο της αποδοχής του φαινομένου απο την κοινωνία...
Αν την σχέση 25-55 την κάνει ο Τσάπλιν ή ο Ωνάσης, είναι εκκεντρικότητα του ανδρός - αν την κάνει ο γείτονας, είναι διεστραμμένος. Αν την κάνει η Βουγιουκλάκη ή η Σερ, είναι η αγάπη της γυναίκας για την ζωή και τους νέους ανθρώπους - αν την κάνει η γειτόνισσα, είναι απλά πουτάνα... :)))

Εξαρτάται ποια μέλη της κοινωνίας κρίνουν το φαινόμενο. Οι στοιχειωδώς νοήμονες άνθρωποι θα θεωρήσουν και τις δύο περιπτώσεις (Τσάπλιν, Σερ) ως αυτό που είναι: μια συναλλαγή στην οποία ο επώνυμος (-η) και πλούσιος (-α) χρησιμοποιεί τις δύο αυτές ιδιότητες (κυρίως τη δεύτερη) για να έχει κάτι το οποίο δεν θα είχε υπό κανονικές συνθήκες: το νεανικό κορμί (ανδρικό ή γυναικείο). Συναλλαγή στην οποία προφανώς αμφότερα τα μέλη είναι ικανοποιημένα. Τόσο απλά!

Εξαρτάται ποια μέλη της κοινωνίας κρίνουν το φαινόμενο. Οι στοιχειωδώς νοήμονες άνθρωποι θα θεωρήσουν και τις δύο περιπτώσεις (Τσάπλιν, Σερ) ως αυτό που είναι: μια συναλλαγή στην οποία ο επώνυμος (-η) και πλούσιος (-α) χρησιμοποιεί τις δύο αυτές ιδιότητες (κυρίως τη δεύτερη) για να έχει κάτι το οποίο δεν θα είχε υπό κανονικές συνθήκες: το νεανικό κορμί (ανδρικό ή γυναικείο). Συναλλαγή στην οποία προφανώς αμφότερα τα μέλη είναι ικανοποιημένα. Τόσο απλά!

+1

Λες και είναι κάτι καινούριο αυτό.

Σε όλη την ιστορία έτσι γινότανε.

Πορνεία ονομάζεται η προσφορά του σώματος προς συνουσία έναντι χρηματικής αμοιβής. Το άτομο που μαζικά και συστηματικά παρέχει σεξουαλικές υπηρεσίες με τον τρόπο αυτό ονομάζεται «εκδιδόμενο» - και ειδικότερα η γυναίκα «ιερόδουλη» ή κοινώς «πόρνη».

Από το Wiki.

Δεν βλέπω στους νόμους να αναφέρεται το οικονομικό ή κοινωνικό status των μελών της "συμφωνίας" ούτε αν αλλάζει ονομασία αν τα λεφτά χρησιμοποιηθούν για δίδακτρα ή εξετάσεις για σύφιλη/βλεννόρροια κλπ.