Mede8er MED600X3D

δώσε περισσότερες πληροφορίες, τι δίκτυο είναι, που βρίσκεται το jukebox, που το med, πως είναι συνδεδεμένα, αν έχεις static IPs, κλπ.

Μακάρι να μπορούσα... Δεν έχω και πολύ καλη σχέση με αυτά.
Δεν έχω static IPs.
Στο δίκτυο του σπιτιού (ενσύρματο) μια έξοδος πάει σε ένα iMac στο ίδιο δωμάτιο.
Η άλλη πάει στην κρεβατοκάμαρα σε ένα switcher που διακλαδίζετε στο Med, σε Apple TV και μια γραμμή φεύγει σε ένα άλλο switcher που βρίςκεται στον πάνω όροφο κι αυτό με τη σειρά του διακλαδίζεται στον server (Win7) και ελνα καλώδιο πάει σαλόνι σε ένα άλλο switcher που μοιράζει σε HTPC (Win10) και κάποιες άλλες AV συσκευές όπως ενισχυτής ΤV κλπ.
Στο Med έχω δημιουργήσει κάποιους φακέλους στα favorites όπως Jukebox που έχω τις ταινίες μου, TV Series, Home Videos κλπ. Όλα αυτά έιναι στον server με τα Win7.
Συνεχώς μου πετάει, όπως είπα, το Login Fail και χάνω τη σύνδεση με ότι έχω στα favorites, ταινίες σειρές κλπ. Εξακολουθώ να έχω σύνδεση internet, απλά χάνω τον server.
Μπάχαλο θα μου πείς αλλά δυστυχώς δεν μπιρώ να στα περιγράψω καλύτερα.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Βρε παλικαρια εγω κατεβασα ταινια με Dolby Atmos και ο yamaha που εχω δεν εχει Dolby Atmos μου το παιζει DTS HD MA αυτο γραφει στην οθονη του AV

απο dolby atmos πάει true hd οχι dts hd

δώσε περισσότερες πληροφορίες, τι δίκτυο είναι, που βρίσκεται το jukebox, που το med, πως είναι συνδεδεμένα, αν έχεις static IPs, κλπ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν θυμάμαι καλά έχει ρυθμίσεις για optical, audio passhtrough, ac3/dts που θα σου κάνουν αυτό που ζητάς
ελπίζω να μην έχει χαλάσει με το fw
Τις έχω δει αυτές τις ρυθμίσεις και έχω κάνει κάθε πιθανό συνδυασμό, λογικό και μη, αλλά τίποτα. Λες να πρέπει να ξανά περάσω το firmware μήπως << δεν έκατσε >> καλά; Δεν είχα δοκιμάσει και με το προηγούμενο διότι με το που το πήρα το βράδυ του έκανα το update. Θα δοκιμάσω ξανά να το περάσω, ελπίζοντας να μη χαλάσει τίποτα άλλο και είμαι σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Επίσης διαπίστωσα πως το μαρκάρισμα σε αρχεία που είναι αντιγραμμένα από τηλεόραση δε << παίζει >> όπως επίσης ούτε και συνέχιση αναπαραγωγής από το σημείο που είχε σταματήσει το αρχείο. Σε όλα τα άλλα αρχεία ( mkv, iso κτλ ) λειτουργούν κανονικότατα.

Βρε παλικαρια εγω κατεβασα ταινια με Dolby Atmos και ο yamaha που εχω δεν εχει Dolby Atmos μου το παιζει DTS HD MA αυτο γραφει στην οθονη του AV
Λογικό είναι αυτό, το ίδιο συμβαίνει και σε μένα ( βέβαια εννοείς και εννοώ Dolby True HD και όχι DTS master audio, δίοτι αυτό θα ήταν θαύμα :antlers:)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Τις έχω δει αυτές τις ρυθμίσεις και έχω κάνει κάθε πιθανό συνδυασμό, λογικό και μη, αλλά τίποτα. Λες να πρέπει να ξανά περάσω το firmware μήπως << δεν έκατσε >> καλά; Δεν είχα δοκιμάσει και με το προηγούμενο διότι με το που το πήρα το βράδυ του έκανα το update. Θα δοκιμάσω ξανά να το περάσω, ελπίζοντας να μη χαλάσει τίποτα άλλο και είμαι σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Επίσης διαπίστωσα πως το μαρκάρισμα σε αρχεία που είναι αντιγραμμένα από τηλεόραση δε << παίζει >> όπως επίσης ούτε και συνέχιση αναπαραγωγής από το σημείο που είχε σταματήσει το αρχείο. Σε όλα τα άλλα αρχεία ( mkv, iso κτλ ) λειτουργούν κανονικότατα.
Το fw το πέρασες με update μέσα από gui ή το έβαλες με το Emergency Procedure; Αν μέσω πρώτου τότε κάνε με Emergency Procedure.
πάντως κάνε και ένα reset και μην κάνεις επαναφορά αλλά σετάρισμα από την αρχή.

Δεν έχω static IPs.
Στο δίκτυο του σπιτιού (ενσύρματο) μια έξοδος πάει σε ένα iMac στο ίδιο δωμάτιο.
Η άλλη πάει στην κρεβατοκάμαρα σε ένα switcher που διακλαδίζετε στο Med, σε Apple TV και μια γραμμή φεύγει σε ένα άλλο switcher που βρίςκεται στον πάνω όροφο κι αυτό με τη σειρά του διακλαδίζεται στον server (Win7) και ελνα καλώδιο πάει σαλόνι σε ένα άλλο switcher που μοιράζει σε HTPC (Win10) και κάποιες άλλες AV συσκευές όπως ενισχυτής ΤV κλπ.
Στο Med έχω δημιουργήσει κάποιους φακέλους στα favorites όπως Jukebox που έχω τις ταινίες μου, TV Series, Home Videos κλπ. Όλα αυτά έιναι στον server με τα Win7.
Συνεχώς μου πετάει, όπως είπα, το Login Fail και χάνω τη σύνδεση με ότι έχω στα favorites, ταινίες σειρές κλπ. Εξακολουθώ να έχω σύνδεση internet, απλά χάνω τον server.

οταν στο πετάει αυτό, μήπως συνδέεται κάτι στο δίκτυο εκείνη τη στιγμή;
όλες οι συσκευές είναι συνδεδεμένες ενσύρματα; κάποια να μπαίνει ασύρματα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Το fw το πέρασες με update μέσα από gui ή το έβαλες με το Emergency Procedure; Αν μέσω πρώτου τότε κάνε με Emergency Procedure.
πάντως κάνε και ένα reset και μην κάνεις επαναφορά αλλά σετάρισμα από την αρχή.
Sorry αλλά επειδή δε ξέρω τι είναι το << gui & το Emergency Procedure >> ο τρόπος που πέρασα το Fw είναι ο εξής :
Κατέβασα το αρχείο στο PC το πέρασα στο usb αφού το αποσυμπίεσα και το πέρασα στο 600X3D με τη προβλεπόμενη διαδικασία.
Αν πάνω σε αυτά έχεις να μου προτείνεις κάτι, ευπρόσδεκτο.
Ευχαριστώ.

Δεν έχω static IPs.

Μπαμπη,πρεπει να μπεις στο μενου του Μεντ και να του ορισεις στατικη αι πι,γι'αυτο στο κανει αυτο.
Καθε φορα δινει τυχαια διευθυνση και δε μπορει να γινει η ταυτοποιηση.
Μπες στο μενου με τις ρυθμισεις δικτυου και ορισε στατικη.

οταν στο πετάει αυτό, μήπως συνδέεται κάτι στο δίκτυο εκείνη τη στιγμή;
όλες οι συσκευές είναι συνδεδεμένες ενσύρματα; κάποια να μπαίνει ασύρματα;

Μέσα είσαι... :a0210:
Στο δίκτυο μπαινοβγαίνουν και συσκευές ασυλρματα, όπως τάμπλετς και κινητά, κι επειδή δεν είναι όλα συνεχώς ανοιγμένα κατά καιρούς μπαίνουν και βγαίνουν και συσκευές που συνδέονται ενσύρματα, όπως πχ το HTPC.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως, κι εδώ απαντάω και στο Λάκη, είναι το γεγονός οτι το Med δεν χάνει τη σύνδεση με το internet, το youtube πχ εξακολουθει να δουλεύει μια χαρά.
Τι δουλειά έχει η στατική IP; Τι θα κερδίσω;

η στατικη ip ειναι η διευθυνση επικοινωνιας του μεντ,με τ'αλλα μηχανακια του δικτυου.
Οταν του ζητας να παει να βρει κατι σε καποια διευθυνση κι αυτη εχει αλλαξει,δε προκειται να παιξει ποτε.
Καπως ετσι ειναι τα πραγματα,αν εχω κανει καποιο λαθος στη διατυπωση,ας με διορθωσουν οι ειδικοι.

η στατικη ip ειναι η διευθυνση επικοινωνιας του μεντ,με τ'αλλα μηχανακια του δικτυου.
Οταν του ζητας να παει να βρει κατι σε καποια διευθυνση κι αυτη εχει αλλαξει,δε προκειται να παιξει ποτε.
Καπως ετσι ειναι τα πραγματα,αν εχω κανει καποιο λαθος στη διατυπωση,ας με διορθωσουν οι ειδικοι.

Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, δεν το κατέχω το άθλημα αλλά δεν νομίζω οτι είναι έτσι...
Είχα προσέξει οτι όταν δούλευε είχε μια συγκεκριμένη IP 255.198.1.16 κι όταν έχασε τη σύνδεση πάλι την ίδια είχε. Εκτός των άλλων μου αποσυνδέεται και κατά τη διάρκεια της ταινίας κάποιες φιρές. Εκεί δεν υπάρχει αλλαγη IP, κάτι άλλο φταίει.
Ίσως αν μπώ στο router και δώσω στατικές ΙΡ's σε όλα τα μηχανήματα δω κάτι αλλά δεν ξέρω... Υποθέσεις κάνω.

Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, δεν το κατέχω το άθλημα αλλά δεν νομίζω οτι είναι έτσι...
Είχα προσέξει οτι όταν δούλευε είχε μια συγκεκριμένη IP 255.198.1.16 κι όταν έχασε τη σύνδεση πάλι την ίδια είχε. Εκτός των άλλων μου αποσυνδέεται και κατά τη διάρκεια της ταινίας κάποιες φιρές. Εκεί δεν υπάρχει αλλαγη IP, κάτι άλλο φταίει.
Ίσως αν μπώ στο router και δώσω στατικές ΙΡ's σε όλα τα μηχανήματα δω κάτι αλλά δεν ξέρω... Υποθέσεις κάνω.

η ip ξεκινάει με 255 ή έγραψες λάθος?

το μηχανακι παιζει dts-hd,atmos και ολα τα ειδη 3d χωρις προβληματα..?
Για atmos δε νομίζω. Τα άλλα ναι, αρκεί να έχεις σύνδεση με HDMI ( αυτό το αναφέρω λόγω της σχετικής συζήτησης παραπάνω ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Sorry αλλά επειδή δε ξέρω τι είναι το << gui & το Emergency Procedure >> ο τρόπος που πέρασα το Fw είναι ο εξής :
Κατέβασα το αρχείο στο PC το πέρασα στο usb αφού το αποσυμπίεσα και το πέρασα στο 600X3D με τη προβλεπόμενη διαδικασία.
Αν πάνω σε αυτά έχεις να μου προτείνεις κάτι, ευπρόσδεκτο.
Ευχαριστώ.
αν το update το έκανες πατώντας το κουμπί πάνω στη συσκευή γύρω στα 10 δεύτερα όταν είναι κλειστό τότε είναι το Emergency Procedure.
αν μπήκες στο μενού του med και έκανες το update από εκεί τότε το έκανες μέσα από το gui.
Συνιστάται το emergency procedure.
πάντως κάνε και ένα reset (επαναφορά ρυθμίσεων ή όπως λέγεται) και σέταρέ το από την αρχή.

ωραια-για το atmos καποιος που εχει δοκιμασει?

δεν το έχω δοκιμάσει και ούτε μπορώ αλλά νομίζω ότι μπορεί αφού δεν είναι ξεχωριστό φορμά ήχου.
Bitstreaming γίνεται οπότε θεωρώ ότι το βγάζει.

καλό είναι o server να έχει σταθερή ip
επίσης αν έκανες κανένα fw update και μετά επαναφορά ρυθμίσεων τότε καλό είναι να κάνεις ένα reset στο med και μετά να το ρυθμίσεις από την αρχή.

Μέσα είσαι... :a0210:
Στο δίκτυο μπαινοβγαίνουν και συσκευές ασυλρματα, όπως τάμπλετς και κινητά, κι επειδή δεν είναι όλα συνεχώς ανοιγμένα κατά καιρούς μπαίνουν και βγαίνουν και συσκευές που συνδέονται ενσύρματα, όπως πχ το HTPC.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως, κι εδώ απαντάω και στο Λάκη, είναι το γεγονός οτι το Med δεν χάνει τη σύνδεση με το internet, το youtube πχ εξακολουθει να δουλεύει μια χαρά.
Τι δουλειά έχει η στατική IP; Τι θα κερδίσω;

Μπορεις να βαλεις στον ρουτερ σου την διευθυνση mac του med και να δεσμευσεις σε αυτην μια μοναδικη ip

παιζει και atmos αρκει να το υποστηριζει ο ενισχυτης σου

καλό είναι o server να έχει σταθερή ip
επίσης αν έκανες κανένα fw update και μετά επαναφορά ρυθμίσεων τότε καλό είναι να κάνεις ένα reset στο med και μετά να το ρυθμίσεις από την αρχή.

Σ´ ευχαριστώ πολύ papdoux, θα το δοκιμάσω κι αυτό, τη σταθερή ΙΡ στο server εννοώ, αν και το είχα κάνει πιο παλιά χωρίς κάτι να αλλάξει.
Όπως και το reset που το έκανα στο τελευταίο update.