Mede8er MED600X3D

στο folder/δίσκο που κάνεις share, έχεις ορίσει everyone στο secutiry;
νομίζω θέλει και εκεί

Στο security είναι ορισμένο στο everyone, προφανώς, επειδή είχα ορίσει shared το folder.

Δεν υπαρχει περιπτωση να εισαι στο λειτουργικο χωρις username. Δες στο control panel users να δεις ποιος εισαι. Αν δεν εχεις pass μην βαλεις ουτε στο med

Έβαλα το user χωρίς pass, αφού δεν χρησιμοποιώ, αλλά και πάλι ... αρνείται πεισματικά !!!

Καπου το ανεφερε καποιος φιλος πιο πριν αλλα περασε μαλλον απαρατηρητο.

Με τον συγκεκριμενο τροπο, φτιαχνονται και οι σειρες η θελει αλλα κολπα ???????

yadis + yadis2mede8er για σειρές δεν δουλεύει.
υπάρχει τρόπος μέσω thumbgen νομίζω αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ.

Δυστυχώς.... Έτσι φαίνεται... :frown:

Re: MED600X3D - απογοήτευση από το screen calibration

Γειά σας.

Μόλις πριν απο 2 ημέρες παρέλαβα κι εγώ το νέο μου MED600X3D mp (μέσω του power buy) ... και ήρθα ήρθα αντιμέτωπος με μία απίστευτη απογοήτευση.

Ας τα πάρουμε από την αρχη...

Ηδη είχα ένα wd tv live το οποίο έπαιζε απροβλημάτιστα όσον αφορά τις ρυθμίσεις οθόνης και το δοκίμασα με ένα (πολύ φτηνό 10μ καλώδιο hdmi) στον benq1070 (κι αυτός από το αντίστοιχο powerbuy) όπου επίσης δεν χρειαζόταν καμία ρύθμιση.

Εχουμε λοιπόν ξεχωριστό καλώδιο για tv και ξεχωριστό καλώδιο για προβόλι.

Ανοίγω λοιπόν τον med600 και παρατηρώ ότι έχει ρύθμιση για screen calibration (γιατί άραγες??) το wd δεν είχε... Το ρυθμίζω για tv και με μία ελάχιστη απόκλιση "κουμπώνει" . Το δοκιμάζω με το καλώδιο του προβολέα και με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνω ότι αφήνει μεγάλο περιθώριο πάνω απο 15 με 20 εκατοστά οπότε χρειάζεται νέα ρύθμιση.

Αποτέλεσμα; Κάθε φορά που μεταφέρομαι απο καλώδιο tv σε καλώδιο προβολέα πρέπει να κάνω τις ρυθμίσεις από την αρχή.

Μίλησα με τον Απόστολο απο twin digital και μου εξήγησε ότι είναι θέμα ποιότητας καλωδίου ( αυτό πιστεύω κι εγώ) αλλά έχω τις εξής ενστάσεις

1. Γιατί στο προηγούμενο mp δεν χρειαζόμουν καμία τέτοια ρύθμιση κι όλα ήταν οκ?
2. Που αναφέρει στο med600 προδιαγραφές για hdmi καλώδιο και τι καλώδια "αγαπάει"; εάν γνώριζα ότι έπρεπε να δώσω άλλα 200 ευρώ για καλώδιο θα έμενα με τον wd και δεν θα αγόραζα καν τον med600.
3. Ο Απόστολος μου πρότεινε να αρχίσω να δοκιμάζω καλώδια για να δω ποιό ταιριάζει ταυτόχρονα σε προβολέα και tv. να πάρω 2 δηλαδη; ή να έχω 3 με χρήση spliter; κι αν έχουν διαφορετική απόδοση ανάλογα με την απόσταση ακόμα και της ίδιας μάρκας; μπέρδεμα δηλαδή.

Τελικά φυσικά είναι προς πώληση , ΔΕΝ μου κάνει, και ΔΕΝ πρόκειται να αρχίσω να ψάχνω για ποιό καλώδιο ταιριάζει και να δώσω 200 ευρώ και βάλε για ένα mp των 130 ευρώ. Ενημέρωσα και τον Απόστολο... κι αν δεν βρω αγοραστή θα του το επιστρέψω πίσω. Μου ανέφερε ότι αλλαγή δεν κάνει ούτε επιστρέφει χρήματα (το καταλαβαίνω... σχεδόν) αλλά εμένα με χάλασε πάρα πολύ που καμία med8er δεν ανέφερε ότι αγαπάει συγκεκριμένα καλώδια... αν το ήξερα δεν θα αγόραζα καν...

Αυτά. εάν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποια πρακτική λύση ευχαρίστως ... εκτός του να έχω ταυτόχρονα 2 mp ( το σκέφτηκα κι εγώ)

1) Πολύ φθηνό 10μετρο καλώδιο ?
2) Δεν είναι θέμα του player αλλά του μέσου προβολής . Βάλτον το προβολέα στο scan mode για να το φέρεις σωστά

Re: MED600X3D - απογοήτευση από το screen calibration

1) Πολύ φθηνό 10μετρο καλώδιο ?
2) Δεν είναι θέμα του player αλλά του μέσου προβολής . Βάλτον το προβολέα στο scan mode για να το φέρεις σωστά

το είχα ήδη σε scan mode το προβόλι εάν αυτό εννοείς... εάν εννοεις κάτι διαφορετικό εδώ είμαι... ευχαριστώ όπωε και να έχει!!!

Αν κατα την διάρκεια αναπαραγωγής της ταινίας με multi angle (πχ terminator salvation) πατησετε το κουμπί menu > playlists τότε μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη playlist (πχ το Τ3 αναγνώριζε καμία δεκαριά, η πρώτη ήταν multiangle, η δεύτερη έβγαζε error unsupported file, η τριτη δεν έπαιζε σωστά και τελικά η σωστή, ήταν η τεταρτη.

Τα bad news όμως δεν είναι τόσο το ότι δεν χειρίζεται καλα multi angle (δεν ειναι και πολυ συχνές οι multi angle ταινιες) αλλα το κυριότερο, είναι ότι μέσω SMB κάνει συχνά σπασιματα στην εικόνα και στον ήχο.

Το T3 ήταν αδύνατο να το παρακολουθήσει κάποιος, με πολυ συχνά σπασιματα, ενώ στο Powaqqatsi έκανε ενα σπάσιμο, σχεδόν κάθε 5-8 λεπτά. Ολα αυτα σε gigabit δίκτυο, με Cisco switch, και cat6 καλώδια. Η αναπαραγωγή του T3 έγινε απο file server, ενώ το Powaqqatsi απο synology nas, και τα δυο μέσω SMB. Στο ίδιο set up υπάρχει και ενα popcorn A300 το οποίο έπαιξε απροβληματιστα και το Τ3 (χωρίς προβλήματα multi angle απευθείας) αλλα και το Powaqqatsi δίχως σπάσιματα (τα αφήσαμε απο κανα 20 λεπτό το καθένα)

Επιφυλλασομαι μήπως και γίνει απροβληματιστη αναπαραγωγη μέσω NFS ή διορθωθεί η αναπαραγωγη SMB μέσω επόμενου firmware.

Τελικά έπρεπε να γίνει add shortcut στο networks για να δει το synology ενώ τον fileserver τον είδε κανονικά απο το WORKGROUP.

Ps για οποίο θέλει να δοκιμάσει το T3 είναι η έκδοση EiMi, 42,3GB.

Πιαστο αυγό και κούρευτο.....:D Αντε να την βρούμε τώρα την έκδοση αυτή.....
Any way ....Εχω βάλει το Med και παίζει Tron Legacy (framestor) από δίκτυο.
Νερό εδώ και ένα μισάωρο ....από Samba
Από Samba σπασίματα εμένα μου κάνει στα iso 3D
Δεν μιλάμε τώρα για NFS.......άλλο πράγμα....

Αυτό με το θέμα του δικτύου πρέπει να το λύσουμε....Να φτιάξουμε έναν οδηγό με τα pros και cons , τα must do και don't .
Είναι δεκάδες οι ρυθμίσεις , οι παρεμβολές και τα conflicts που μπορούν να σου "κόψουν" ταχύτητες . Π.χ. να κάτι που δεν πάει ο νούς ότι μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα: 2 switches μαζί συνδεδεμένα.
Για να μη μιλήσουμε για προβληματικά encodes....(γνωστή και παλιά ιστορία...)

Στο security είναι ορισμένο στο everyone, προφανώς, επειδή είχα ορίσει shared το folder.

άλλο το share και άλλο το security. είναι σε διαφορετικά tabs.
επειδή όρισες everyone στο share δεν το κάνει αυτόματα για το security.
Αν όντως υπάρχει και στο share και στο security τότε δεν ξέρω κάτι άλλο.

Τι , δηλαδη θελουμε ΚΑΙ το tvrenamer που ειχε βαλει καποιος φιλος πιο πριν το video ???????

ναι γιατί το yadis2mede8er δεν υποστηρίζει ακόμα tv series.

Πιαστο αυγό και κούρευτο.....:D Αντε να την βρούμε τώρα την έκδοση αυτή.....
Any way ....Εχω βάλει το Med και παίζει Tron Legacy (framestor) από δίκτυο.
Νερό εδώ και ένα μισάωρο ....από Samba
Από Samba σπασίματα εμένα μου κάνει στα iso 3D
Δεν μιλάμε τώρα για NFS.......άλλο πράγμα....

Αυτό με το θέμα του δικτύου πρέπει να το λύσουμε....Να φτιάξουμε έναν οδηγό με τα pros και cons , τα must do και don't .
Είναι δεκάδες οι ρυθμίσεις , οι παρεμβολές και τα conflicts που μπορούν να σου "κόψουν" ταχύτητες . Π.χ. να κάτι που δεν πάει ο νούς ότι μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα: 2 switches μαζί συνδεδεμένα.
Για να μη μιλήσουμε για προβληματικά encodes....(γνωστή και παλιά ιστορία...)
Για encodes δεν παιζει μιας και ειναι full bluray rip.
Για switch, ισως. Ειναι 2 cisco switch, αλλα med600 και popcorn Α300 ειναι πανω στο ιδιο switch πχ A switch, το ενα διπλα στο αλλο.. το A300 παιζει απροβληματιστα.. To synology ειναι και αυτο στο A Switch ενω ο fileserver ειναι στο B switch.

Last edited:
με το beta fw η απόδοση στο smb έχει χειροτερεύσει σε σχέση με το επίσημο 1.5 fw

No code has to be inserted here.πάντως κι εγώ στον Benq W1070 δεν βλέπω την κάτω και τη δεξιά γραμμή του κόκκινου τετραγώνου στο screen size setting.
Αλλά ακόμα και αν το φέρω να φαίνεται όλο, στο pattern για overscan μου κρύβει την κάτω και τη δεξιά γραμμή του περιγράμματος (1 pixel)
κάτι θυμάμαι πως είχε αναφερθεί παλιότερα για το 1 pixel που κόβει..
ισχύει; παραμένει ως bug ή πρεπει να ψαχτώ κι άλλο; (που θα ψαχτώ δηλαδή)

μετά απο ρύθμιση του screen size θέλει reboot μήπως;

edit:
Kι ένα λινκ που αναφέρει το 1 pixel κάτω και δεξιά

Last edited:
No code has to be inserted here.πάντως κι εγώ στον Benq W1070 δεν βλέπω την κάτω και τη δεξιά γραμμή του κόκκινου τετραγώνου στο screen size setting.
Αλλά ακόμα και αν το φέρω να φαίνεται όλο, στο pattern για overscan μου κρύβει την κάτω και τη δεξιά γραμμή του περιγράμματος (1 pixel)
κάτι θυμάμαι πως είχε αναφερθεί παλιότερα για το 1 pixel που κόβει..
ισχύει; παραμένει ως bug ή πρεπει να ψαχτώ κι άλλο; (που θα ψαχτώ δηλαδή)

μετά απο ρύθμιση του screen size θέλει reboot μήπως;

edit:
Kι ένα λινκ που αναφέρει το 1 pixel κάτω και δεξιά

Να ρωτήσω ... όταν γυρνάς σε προβολή tv χρησιμοπιείς υποθέτω άλλο καλώδιο... χρειάζεται να ξανακάνεις ρύθμιση του screen size... το έχεις τσεκάρει?

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

με το beta fw η απόδοση στο smb έχει χειροτερεύσει σε σχέση με το επίσημο 1.5 fw

Αυτο που δοκιμασα εχει την v. 2 που μαλλον εγκατεστησε ο αντιπρόσωπος.

Η απροβλημάτιστη αναπαραγωγή μεσω SMB σε 2D Full bluray rip ειναι επιβεβλημένη, και ειναι το σημαντικότερο πρόβλημα για οποιον επιθυμεί αναπαραγωγή μεσω δικτύου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Αυτο που δοκιμασα εχει την v. 2 που μαλλον εγκατεστησε ο αντιπρόσωπος.

Η απροβλημάτιστη αναπαραγωγή μεσω SMB σε 2D Full bluray rip ειναι επιβεβλημένη, και ειναι το σημαντικότερο πρόβλημα για οποιον επιθυμεί αναπαραγωγή μεσω δικτύου.

Θεωρω οτιδεν υπαρχει κανενα προβλημα. Το εχω δοκιμασει και δει με τα ματια μου σε πανω απο ενα συστηματα.
Ελεγξτε και φτιαξτε τα δικτυα σωστα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Θεωρω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Το εχω δοκιμασει και δει με τα ματια μου σε πανω απο ενα συστηματα.
Ελεγξτε και φτιαξτε τα δικτυα σωστα.
Δοκιμασες κανενα βαρυ αρχειο με SMB πχ Terminator salvation, Tree of life..? καποια στιγμη θα δοκιμασω και το TRON Legacy 2D το οποιο εχω (αναφέρθηκε οτι παιζει σωστα)

Στο ιδιο set up παιζει απροβλημάτιστα ενα popcorn A300 και ενα boxee box, επιφυλάσσομαι οτι ειναι ισως καποια ρυθμιση του med600 ή οτι ισχυει αυτο που ειπε ο φιλος papadoux. To med600 δεν θα παιξει στο προαναφερόμενο set up αλλα το πηρα για δοκιμη και θα επιστέψει στον ιδιοκτήτη του σε λιγες μερες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Στο ιδιο set up παιζει απροβλημάτιστα ενα popcorn A300 και ενα boxee box, επιφυλάσσομαι οτι ειναι ισως καποια ρυθμιση του med600 ή οτι ισχυει αυτο που ειπε ο φιλος papadoux. To med600 δεν θα παιξει στο προαναφερόμενο set up αλλα το πηρα για δοκιμη και θα επιστέψει στον ιδιοκτήτη του σε λιγες μερες.

Φιλε μου δεν αμφισβητω αυτα που γραφεις, απλα λαβε υποψιν σου κι εσυ αυτα που γραφουμε εμεις ! :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Φιλε μου δεν αμφισβητω αυτα που γραφεις, απλα λαβε υποψιν σου κι εσυ αυτα που γραφουμε εμεις ! :ernaehrung004:
Εννοείτε! δες το edit λιγο πιο πανω..

Last edited:
Ποιο βαρυα δεν ξερω αν γινεται (που γινεται, αλλα το φερνω στα μετρα του προβληματος που περιγραφεις) . Full 2D BR και θεοβαρη ματροσκα 30gb (που καποιοι εδω εχουν δει τι κανει σε καποια player)
Επισης δοκιμαστηκε και 1080 καλο encode επεισοδιο απο σειρα απο το ασυρματο, κι επαιξε σωστα !