Mede8er MED600X3D

τη μόνη επιλογή που δίνει είναι η ενεργοποίση της samba process για να έχεις πρόσβαση από το PC στο med π.χ. USB, card
δεν έχει κάτι άλλο.

Εχει κάποια επιλογή για 100/1000 δίκτυο οπως έχουν τα popcorn/dune;
Γενικά τι επιλογές δίνει για SMB που πρέπει να ενεργοποιήσουμε/προσέξουμε;

Eπιλογές τέτοιες δεν έχει....Ομως δοκίμασε να μην ενεργοποιήσεις καθόλου τα Dlna και δοκίμασε. Νομίζω ότι θα δεις διαφορά.....

Αυτο που γράφεις είναι ή καλώδιο hdmi ή ο προβολέας πρόβλημα.Ούτε με το wdlive,ούτε με το med600x3d χιονάκια.Δεν υπάρχει αυτό που λες.Ελεγξε καλώδιο hdmi,projector και τυχόν (?) ενισχυτή.

Έγιναν όλες οι δοκιμές , το wdlive αφού κλείδωνε με δυσκολία καθώς έρχονταν και έφευγε το σήμα 5-6 φορές στα 1080p 50/60hz , έβγαζε τα χιόνια (για την ακρίβεια αναβόσβηναν μικρές οριζόντιες γραμμές πλάτους περίπου 2-5cm σε διάφορα σημεία όχι σταθερά της οθόνης) , στα 1080p 24hz χάνονταν . Μετά την αγορά του ενισχυτή είχε την ίδια συμπεριφορά , με την διαφορά ότι κλείδωνε (πάλι με τα στίγματα) άμεσα στα 1080p 60hz πράγμα που μου έδωσε να καταλάβω πως με τον ενισχυτή ενισχύθηκε κάπως το σήμα . Άρα ο ενισχυτής καλός σε αυτό το θέμα .

Πάμε στο med τώρα , το συνδέω στον ενισχυτή και κλειδώνει με τα χιόνια/στίγματα αμέσως στα 1080p 60hz , δεν έχει φυσικά να του δώσω χειροκίνητα 1080p 24hz .

Βγάζω το 1,5μ καλώδιο και το med από τον ενισχυτή και το πάω δίπλα στον acer και κλειδώνει στα 1080p 60hz με καθαρή πλέον εικόνα :SFGSFGSF: .
Βγάζω τώρα το 15μ καλώδιο από τον ενισχυτή και το βάζω απ'ευθείας στο med και κλειδώνει ξανά στα 1080p 60hz αλλά και χειροκίνητα στα 1080p 50hz με ελάχιστα έως καθόλου στίγματα που σημαίνει πως πρέπει να τα ψάξεις και αν τα δεις .

Ο ενισχυτής με κλειστές τις πηγές κλειδώνει με τον acer βγάζοντας το wallpaper της yamaha στα 1080p 50hz με τα γνωστά χιόνια στίγματα , τα οποία κατά την αγορά του και την πρώτη σύνδεση τα αγνόησα καθώς από πριν (wdtv και acer απ'ευθείας ) πίστευα πως το θέμα με το να μην κλειδώνει καθαρά πάνω από τα 24hz είναι στον acer .

Τι κάνω τώρα ?

Τέλος καλό - Όλα καλά :ernaehrung004:

Σχεδόν δηλαδή... Γιατί ούτε "τέλος" είναι ούτε "όλα καλά"... :vollkommenauf:

Αφού για δεύτερη μέρα τα ματάκια μου κάνουνε πουλάκια κι έχω ζαλιστεί απίστευτα :vollkommenauf: φαίνεται οτι είμαστε σε καλό δρόμο.
Οι ταινίες μου είναι μια χαρά, τις έφτιαξα με το yadis (πολύ ωραίο και εύκολο προγραμματάκι) και με το yadis2med8edr τα έριξα στο folder Jukebox κι όλα καλά.
Πρίν φτάσω όμως εδώ είχε ταλαιπωρία.
Ένα μικρό bug του Med είναι οτι για να κάνεις scan folder πρέπει να μπείς στο folder και να ξαναβγείς.
Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με το yadis. Όταν θές να σβύσεις ταινίες χρειάζεται δεξί κλικ και delete, κι αν έχεις 3-4 καλά, αν έχεις καμιά 300-αριά όμως κι αυτές ανακατεμένες, αφού τις βλέπει αλφαβητικά, τότε...καλά κρασιά...
Για τις σειρές το TVrename δουλεύει μιά χαρά αλλά στο XML που δημιουργεί είναι διαφορετικός ο τρόπος που καταχωρεί τους ηθοποιούς και ο Media Browser δεν τους βλέπει, φαντάζομαι κι ο XBMC το ίδιο. Έτσι αποφάσισα να μην το χρησιμοποιήσω αφού δεν έχει νόημα να φτιάξω το ένα και να χαλάσω το άλλο.

Ετοιμος κι εγω.
Εφαγα παιδεμα μεχρι να βρω το yadis που θελει ειδικο σεταρισμα στο add folder για να περναει κανονικα το play στη ταινια, οταν εχεις password στο user , αλλα το βρηκα.
Ικανοποιημενος απο τις ταινιες, αλλα περιμενω και το jukebox για τις σειρες !!!

Βαλε το ιδιο username και password που χρησιμοποιεις στο pc και φυλαξε τα settings.

Τελικά, το πρόβλημα που είχα με τη δικτύωση του med με το pc λύθηκε όταν έβαλα κωδικό στο pc και φυσικά τον ίδιο στο med. Είδε τα folders που έχω στο pc άνοιξα, δοκιμαστικά, μερικές ταινίες και σειρές.

Ευχαριστώ όλους όσοι ασχολήθηκαν με το πρόβλημα αυτό.

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Έγιναν όλες οι δοκιμές , το wdlive αφού κλείδωνε με δυσκολία καθώς έρχονταν και έφευγε το σήμα 5-6 φορές στα 1080p 50/60hz , έβγαζε τα χιόνια (για την ακρίβεια αναβόσβηναν μικρές οριζόντιες γραμμές πλάτους περίπου 2-5cm σε διάφορα σημεία όχι σταθερά της οθόνης) , στα 1080p 24hz χάνονταν . Μετά την αγορά του ενισχυτή είχε την ίδια συμπεριφορά , με την διαφορά ότι κλείδωνε (πάλι με τα στίγματα) άμεσα στα 1080p 60hz πράγμα που μου έδωσε να καταλάβω πως με τον ενισχυτή ενισχύθηκε κάπως το σήμα . Άρα ο ενισχυτής καλός σε αυτό το θέμα .

Πάμε στο med τώρα , το συνδέω στον ενισχυτή και κλειδώνει με τα χιόνια/στίγματα αμέσως στα 1080p 60hz , δεν έχει φυσικά να του δώσω χειροκίνητα 1080p 24hz .

Βγάζω το 1,5μ καλώδιο και το med από τον ενισχυτή και το πάω δίπλα στον acer και κλειδώνει στα 1080p 60hz με καθαρή πλέον εικόνα :SFGSFGSF: .
Βγάζω τώρα το 15μ καλώδιο από τον ενισχυτή και το βάζω απ'ευθείας στο med και κλειδώνει ξανά στα 1080p 60hz αλλά και χειροκίνητα στα 1080p 50hz με ελάχιστα έως καθόλου στίγματα που σημαίνει πως πρέπει να τα ψάξεις και αν τα δεις .

Ο ενισχυτής με κλειστές τις πηγές κλειδώνει με τον acer βγάζοντας το wallpaper της yamaha στα 1080p 50hz με τα γνωστά χιόνια στίγματα , τα οποία κατά την αγορά του και την πρώτη σύνδεση τα αγνόησα καθώς από πριν (wdtv και acer απ'ευθείας ) πίστευα πως το θέμα με το να μην κλειδώνει καθαρά πάνω από τα 24hz είναι στον acer .

Τι κάνω τώρα ?

Προβλημα με τον acer μου κάνει.Εχει και 2η hdmi θύρα ο προβολέας?Δοκίμασε κι εκει και πες μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Προβλημα με τον acer μου κάνει.Εχει και 2η hdmi θύρα ο προβολέας?Δοκίμασε κι εκει και πες μας.

Μία έχει , αν είναι εκεί το πρόβλημα όμως γιατί απ'ευθείας κλειδώνει με το 15μετρο ( σχεδόν) το med ?
Και γιατί επίσης κλειδώνει άψογα όπως προείπα με το μικρό καλώδιο ?

Μάλλον θα μπω στην διαδικασία να ξηλώσω τον ενισχυτή και να τον βάλω κοντά στον Acer με κοντό καλώδιο να δω τι θα γίνει .

Δες κι αυτό σαν τελευταίο.Επίσης αν μπορείς να δανειστείς από φίλο/ους καλώδια hdmi και ειδικά άνω των 10m να δεις τι γίνεται.Εχεις κοιτάξει μήπως ο Acer θέλει κάποιο firmware update?

Ετοιμος κι εγω.
Εφαγα παιδεμα μεχρι να βρω το yadis που θελει ειδικο σεταρισμα στο add folder για να περναει κανονικα το play στη ταινια, οταν εχεις password στο user , αλλα το βρηκα.
Ικανοποιημενος απο τις ταινιες, αλλα περιμενω και το jukebox για τις σειρες !!!

κοίτα το tvrename, δουλεύει αν και δεν είναι τόσο ωραίο όσο το yadis.

Επανέρχομαι να ενημερώσω , κατέβασα τον acer μαζί με την βάση μιας και ήταν θέμα δύο βιδών (είναι διαιρούμενη) , τον σύνδεσα με ένα τελείως απλό (ούτε καν γράμματα δεν έχει επάνω)δίμετρο hdmi πάνω στον yamaha και κλείδωσε άψογα και με τα δύο media player στο auto , αλλά και χειροκίνητα σε όλες οι αναλύσεις .

Τα δύσκολα τώρα , πως θα βολευτώ με καλώδιο μιας και χρειάζομαι 15μετρο και εδώ που βρίσκομαι τα καταστήματα έχουν το πολύ 2μετρα ?

Χθες είδα την πρώτο 3D BD ISO με το Med. Δεν ξέρω αν είναι θέμα της VT30 ή του med αλλά στις 'έντονες' 3D σκηνές, φαίνεται να υπάρχει είδωλο δεξιά-αριστερά. Το ίδιο γίνεται και με τους SRT υπότιτλους. Τους υπότιτλους τους επεξεργάζεται on the fly και αυξομειώνει το 3D εφέ σε συνάρτηση πάντα με το 3D εφέ τις ταινίες. Σε κάποιες σκηνές που το 3D δεν είναι έντονο (σκηνές που ουσιαστικά τις βλέπει σχεδόν σαν 2D και χωρίς γυαλιά), οι υπότιτλοι εμφανίζονται επίσης ως 2D. Σε σκηνές με έντονο 3D βάθος, οι υπότιτλοι 'σπάνε' για να δοθεί το αντίστοιχο εφέ. Σε αυτές τις περιπτώσεις και όταν το 3D βάθος είναι πολύ έντονο, έβλεπε είδωλα. Το ίδιο έβλεπα και στο μενού των υποτίτλων. Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο με τους ενσωματωμένους 3D υπότιτλους της ταινίας. Σήμερα έχει hobbit οπότε θα πειραματιστώ παραπάνω. Κατά τα άλλα, ομαλότατο playback από εξωτερικό σκληρό σε docking station και άψογη απόδοση DTS-HD. Απόλαυση.

Εκτός από τους (παραπάνω) πολύ προχωρημένους, υπάρχουν και οι αρχάριοι, που συναντούν προβλήματα στο νέο "παιχνίδι".
Διαβάζοντας το manual και προσπαθώντας να εφαρμόζω αμέσως αυτά που βλέπω, έχω την πρώτη παρατήρηση.
Στη σελίδα 16 αναφέρει ότι το Media Library έχει 5 views που αλλάζουν εύκολα.
Αν και έχω ενεργοποιήσει το Auto View, δεν μπορώ να δω στην τηλεόραση αφενός τα 5 κουμπιά και φυσικά την εικόνα που αντιστοιχεί σε καθένα απ' αυτά.

Αυτό που μου δείχνει μόλις πατήσω το ML είναι οι τρεις επιλογές Network, UPnP, NFS και πατώντας το network βλέπω το pc και τα folders με ταινές και σειρές και όχι τα παραπάνω.

Κάνω κάτι λάθος;

Τελικά, το παίδεψα και βρήκα τη διαδικασία για να εμφανιστούν τα 5 κουμπιά, εμφανίζεται η κατάταξη με λίστα αλλά χωρίς τις πληροφορίες της σελίδας 16.
Αυτό οφείλεται στο ότι δεν τις έχω προσθέσει ως metadata;

οταν δειτε ταινια στο προβολεα σας αφηνει λιγο κενο δεξια και αριστερα.το ρωταω γιατι με το wd gen 3 δεν μου το εκανε.

Τελικά, το παίδεψα και βρήκα τη διαδικασία για να εμφανιστούν τα 5 κουμπιά, εμφανίζεται η κατάταξη με λίστα αλλά χωρίς τις πληροφορίες της σελίδας 16.
Αυτό οφείλεται στο ότι δεν τις έχω προσθέσει ως metadata;

Προφανώς. Αν και δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, στη σελίδα 18 λέει για το Y2M

εμενα εφαγε τη πρωτη φρικη χθες.
Ενω εβλεπα το αβαταρ στριμαροντας απ'το λαπτοπ(για αγνωστο λογο δεν ''εβλεπε'' τους εξωτερικους υποτιτλους),ξαφνικα μου λεει οτι το αρχειο μετακινηθηκε και σταματησε η αναπαραγωγη.
Απο κει και μετα δεν επικοινωνουσε με τιποτα,ουτε δικτυο,ουτε ιντερνετ,τιποτα!
Σημερα ξαναπροσπαθησα να συνδεθω,αλλα τζιφος,αλλαξα θυρα στο ρουτερ,παλι τιποτα.
Τελικα εκανα ριστορ στις εργοστασιακες,εφαγε κολλημα δεν αντιδρουσε και το εβγαλα απ'τη πριζα και συνηλθε.
''Ειδε'' δικτυο,εβαλα το ιδιο αρχειο απ'το ΝΑΣ αυτη τη φορα να παιξει,επαιξε υποτιτλους!! αλλα οχι ηχο!!
Πατωντας στοπ,μου εβγαλε για 2-3 δυτερ/πτα,χιονακια!!
Εβαλα τους ''εκδικητες'' σε φουλ μπλου ρει κι ενω επαιζε κανονικα,μετα απο κανα μισαωρο εχασε παλι το μαστερ οντιο.
Μαλλον εχω πεσει σ'ελαττωματικο κομματι.

εμενα εφαγε τη πρωτη φρικη χθες.
Ενω εβλεπα το αβαταρ στριμαροντας απ'το λαπτοπ(για αγνωστο λογο δεν ''εβλεπε'' τους εξωτερικους υποτιτλους),ξαφνικα μου λεει οτι το αρχειο μετακινηθηκε και σταματησε η αναπαραγωγη.
Απο κει και μετα δεν επικοινωνουσε με τιποτα,ουτε δικτυο,ουτε ιντερνετ,τιποτα!
Σημερα ξαναπροσπαθησα να συνδεθω,αλλα τζιφος,αλλαξα θυρα στο ρουτερ,παλι τιποτα.
Τελικα εκανα ριστορ στις εργοστασιακες,εφαγε κολλημα δεν αντιδρουσε και το εβγαλα απ'τη πριζα και συνηλθε.
''Ειδε'' δικτυο,εβαλα το ιδιο αρχειο απ'το ΝΑΣ αυτη τη φορα να παιξει,επαιξε υποτιτλους!! αλλα οχι ηχο!!
Πατωντας στοπ,μου εβγαλε για 2-3 δυτερ/πτα,χιονακια!!
Εβαλα τους ''εκδικητες'' σε φουλ μπλου ρει κι ενω επαιζε κανονικα,μετα απο κανα μισαωρο εχασε παλι το μαστερ οντιο.
Μαλλον εχω πεσει σ'ελαττωματικο κομματι.

Kάνε μια δοκιμή να γράψεις τα αρχεία αυτά σε εξωτερικό δίσκο να δεις εάν στο κάνει πάλι ....Ετσι για να διαπιστώσουμε το πρόβλημα που είναι ....

Μόλις είχα ξανά θέμα με τον ήχο που χάνεται για 1-2" σε ISO. Αυτό είναι το Star Wars Ep IV: A New Hope. Ανέβασα video εδώ (το πρόβλημα στο 40" περίπου). Ο ήχος χάνεται για 1". Γιατί; Γιατί υπάρχει transition από ένα m2ts σε άλλο. Υπάρχει το 00300.m2ts διάρκειας 00:02:27 και μετά το 00301.m2ts διάρκειας 02:0217. Στο πέρασμα από το ένα στο άλλο υπάρχει αυτό το delay. Να πω εδώ ότι το ίδιο πρόβλημα είχα και με το Wreck it Ralph απλά εκεί ήταν πιο συχνό (υποθέτω γιατί είχε και περισσότερα m2ts αρχεία για την ταινία). Αναπαραγωγή μέσω USB2.0 docking station με έναν καινούριο AV-GP 2TB. Δυστυχώς αυτό είναι μεγάλο θέμα και βλέπω να το στέλνω και στη Mede8er. Δεν είναι δυνατό να παρακαλάμε αν το ISO είναι σε δομή ενός m2ts.

Μια ερώτηση. Το rip αυτό είναι κανονικά όλη η δομή του ISO (πολλαπλά αρχεία και όχι ένα αρχείο ISO). Είναι ένα folder A_NEW_HOPE, και μέσα έχει BDMV και CERTIFICATE. Έχω βάλει λοιπόν σε ένα folder Star Wars τα εξής:

A_NEW_HOPE (BD folder με BDMV και CERTIFICATE)
A_NEW_HOPE.srt
EMPIRE_STRIKES_BACK (BD folder με BDMV και CERTIFICATE)
EMPIRE_STRIKES_BACK.srt
RETURN_OF_THE_JEDI (BD folder με BDMV και CERTIFICATE)
RETURN_OF_THE_JEDI.srt

Υπότιτλους δεν βλέπω να έχει από το srt στη λίστα. Υπάρχει κάποιο θέμα; Πρέπει να τους βάλω κάπου αλλού;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Kάνε μια δοκιμή να γράψεις τα αρχεία αυτά σε εξωτερικό δίσκο να δεις εάν στο κάνει πάλι ....Ετσι για να διαπιστώσουμε το πρόβλημα που είναι ....

δυστυχως δεν εχω εξωτερικο δισκο τοσο μεγαλο.
Και κατι αλλο τωρα που θυμηθηκα,χθες μπηκα στο λαπτοπ χωρις να μου ζητησει πας και γιουσερ,σημερα μου ζηταει.
Βαζω το πασγουορντ που εχω στο δικτυο μου,αλλα στο γιουσερναμε,τι πρεπει να βαλω;
Φαινεται αστεια η ερωτηση,αλλα εχω χασει τη μπαλα πλεον.