Εχει κάποια επιλογή για 100/1000 δίκτυο οπως έχουν τα popcorn/dune;
Γενικά τι επιλογές δίνει για SMB που πρέπει να ενεργοποιήσουμε/προσέξουμε;
Αυτο που γράφεις είναι ή καλώδιο hdmi ή ο προβολέας πρόβλημα.Ούτε με το wdlive,ούτε με το med600x3d χιονάκια.Δεν υπάρχει αυτό που λες.Ελεγξε καλώδιο hdmi,projector και τυχόν (?) ενισχυτή.
Τέλος καλό - Όλα καλά :ernaehrung004:
Σχεδόν δηλαδή... Γιατί ούτε "τέλος" είναι ούτε "όλα καλά"... :vollkommenauf:
Αφού για δεύτερη μέρα τα ματάκια μου κάνουνε πουλάκια κι έχω ζαλιστεί απίστευτα :vollkommenauf: φαίνεται οτι είμαστε σε καλό δρόμο.
Οι ταινίες μου είναι μια χαρά, τις έφτιαξα με το yadis (πολύ ωραίο και εύκολο προγραμματάκι) και με το yadis2med8edr τα έριξα στο folder Jukebox κι όλα καλά.
Πρίν φτάσω όμως εδώ είχε ταλαιπωρία.
Ένα μικρό bug του Med είναι οτι για να κάνεις scan folder πρέπει να μπείς στο folder και να ξαναβγείς.
Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με το yadis. Όταν θές να σβύσεις ταινίες χρειάζεται δεξί κλικ και delete, κι αν έχεις 3-4 καλά, αν έχεις καμιά 300-αριά όμως κι αυτές ανακατεμένες, αφού τις βλέπει αλφαβητικά, τότε...καλά κρασιά...
Για τις σειρές το TVrename δουλεύει μιά χαρά αλλά στο XML που δημιουργεί είναι διαφορετικός ο τρόπος που καταχωρεί τους ηθοποιούς και ο Media Browser δεν τους βλέπει, φαντάζομαι κι ο XBMC το ίδιο. Έτσι αποφάσισα να μην το χρησιμοποιήσω αφού δεν έχει νόημα να φτιάξω το ένα και να χαλάσω το άλλο.
Βαλε το ιδιο username και password που χρησιμοποιεις στο pc και φυλαξε τα settings.
Τελικά, το πρόβλημα που είχα με τη δικτύωση του med με το pc λύθηκε όταν έβαλα κωδικό στο pc και φυσικά τον ίδιο στο med. Είδε τα folders που έχω στο pc άνοιξα, δοκιμαστικά, μερικές ταινίες και σειρές.
Ευχαριστώ όλους όσοι ασχολήθηκαν με το πρόβλημα αυτό.
Έγιναν όλες οι δοκιμές , το wdlive αφού κλείδωνε με δυσκολία καθώς έρχονταν και έφευγε το σήμα 5-6 φορές στα 1080p 50/60hz , έβγαζε τα χιόνια (για την ακρίβεια αναβόσβηναν μικρές οριζόντιες γραμμές πλάτους περίπου 2-5cm σε διάφορα σημεία όχι σταθερά της οθόνης) , στα 1080p 24hz χάνονταν . Μετά την αγορά του ενισχυτή είχε την ίδια συμπεριφορά , με την διαφορά ότι κλείδωνε (πάλι με τα στίγματα) άμεσα στα 1080p 60hz πράγμα που μου έδωσε να καταλάβω πως με τον ενισχυτή ενισχύθηκε κάπως το σήμα . Άρα ο ενισχυτής καλός σε αυτό το θέμα .
Πάμε στο med τώρα , το συνδέω στον ενισχυτή και κλειδώνει με τα χιόνια/στίγματα αμέσως στα 1080p 60hz , δεν έχει φυσικά να του δώσω χειροκίνητα 1080p 24hz .
Βγάζω το 1,5μ καλώδιο και το med από τον ενισχυτή και το πάω δίπλα στον acer και κλειδώνει στα 1080p 60hz με καθαρή πλέον εικόνα :SFGSFGSF: .
Βγάζω τώρα το 15μ καλώδιο από τον ενισχυτή και το βάζω απ'ευθείας στο med και κλειδώνει ξανά στα 1080p 60hz αλλά και χειροκίνητα στα 1080p 50hz με ελάχιστα έως καθόλου στίγματα που σημαίνει πως πρέπει να τα ψάξεις και αν τα δεις .
Ο ενισχυτής με κλειστές τις πηγές κλειδώνει με τον acer βγάζοντας το wallpaper της yamaha στα 1080p 50hz με τα γνωστά χιόνια στίγματα , τα οποία κατά την αγορά του και την πρώτη σύνδεση τα αγνόησα καθώς από πριν (wdtv και acer απ'ευθείας ) πίστευα πως το θέμα με το να μην κλειδώνει καθαρά πάνω από τα 24hz είναι στον acer .
Τι κάνω τώρα ?
Προβλημα με τον acer μου κάνει.Εχει και 2η hdmi θύρα ο προβολέας?Δοκίμασε κι εκει και πες μας.
Ετοιμος κι εγω.
Εφαγα παιδεμα μεχρι να βρω το yadis που θελει ειδικο σεταρισμα στο add folder για να περναει κανονικα το play στη ταινια, οταν εχεις password στο user , αλλα το βρηκα.
Ικανοποιημενος απο τις ταινιες, αλλα περιμενω και το jukebox για τις σειρες !!!
Τελικά, το παίδεψα και βρήκα τη διαδικασία για να εμφανιστούν τα 5 κουμπιά, εμφανίζεται η κατάταξη με λίστα αλλά χωρίς τις πληροφορίες της σελίδας 16.
Αυτό οφείλεται στο ότι δεν τις έχω προσθέσει ως metadata;
εμενα εφαγε τη πρωτη φρικη χθες.
Ενω εβλεπα το αβαταρ στριμαροντας απ'το λαπτοπ(για αγνωστο λογο δεν ''εβλεπε'' τους εξωτερικους υποτιτλους),ξαφνικα μου λεει οτι το αρχειο μετακινηθηκε και σταματησε η αναπαραγωγη.
Απο κει και μετα δεν επικοινωνουσε με τιποτα,ουτε δικτυο,ουτε ιντερνετ,τιποτα!
Σημερα ξαναπροσπαθησα να συνδεθω,αλλα τζιφος,αλλαξα θυρα στο ρουτερ,παλι τιποτα.
Τελικα εκανα ριστορ στις εργοστασιακες,εφαγε κολλημα δεν αντιδρουσε και το εβγαλα απ'τη πριζα και συνηλθε.
''Ειδε'' δικτυο,εβαλα το ιδιο αρχειο απ'το ΝΑΣ αυτη τη φορα να παιξει,επαιξε υποτιτλους!! αλλα οχι ηχο!!
Πατωντας στοπ,μου εβγαλε για 2-3 δυτερ/πτα,χιονακια!!
Εβαλα τους ''εκδικητες'' σε φουλ μπλου ρει κι ενω επαιζε κανονικα,μετα απο κανα μισαωρο εχασε παλι το μαστερ οντιο.
Μαλλον εχω πεσει σ'ελαττωματικο κομματι.
Kάνε μια δοκιμή να γράψεις τα αρχεία αυτά σε εξωτερικό δίσκο να δεις εάν στο κάνει πάλι ....Ετσι για να διαπιστώσουμε το πρόβλημα που είναι ....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.