Mede8er MED600X3D

Αγαπητοί φίλοι,
Για να μπορέσουμε να βρίσκουμε λύσεις γρήγορα χωρίς να κάνει ο καθένας μας μαντεψιές , θα ήταν σωστό να:
Αναφέρουμε πως είναι συνδεδεμένο το player στην TV , στον ενισχυτή ή το Home Cinema.
Αναφέρουμε πως είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο
Αναφέρουμε από ποια πηγή αναπαράγουμε τα αρχεία μας και τι αρχεία είναι αυτά.

Π.χ. Med600 συνδεδεμένο με Hdmi 2μέτρων στην TV και με καλώδιο οπτικής ίνας 2 μέτρων στον ενισχυτή Pioneer LX70
Αρχείο βίντεο .mkv (CHDbits) 1080p dts-ma
Streaming μέσω δικτύου , από NAS το οποίο είναι συνδεδεμένο με καλώδιο Cat5e 5μ συνδεδεμένο σε switch 1000άρι από την μία και στο Med από την άλλη .

Κάπως έτσι εν ολίγοις , ανάλογα με το πρόβλημα.

Ειλικρινά θα βοηθήσει πολύ.

Με το firm της Παρασκευής 15/03 τα σπασιματα απο το Powaqqatsi δεν υπάρχουν πλέον. Οχι όμως και στο terminator salvation. Και τα δυο full bluray rip.
Το πρόβλημα είναι στα seamless branching bluray οπως είναι το T4 και υπάρχει πρόβλημα στην εναλλαγή m2ts αρχείων. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Φιλος με το Star Wars. Δοκιμάσαμε και το κάναμε remux (t4) με το tsmuxer και έπαιξε σωστά (το δεκάλεπτο που είδαμε)

Κάποια στιγμή θα έχω popcorn a300, med600 και dune prime 3, κουμπωμενα στο ίδιο switch για να γίνει σύγκριση πως διαχειρίζονται seamless branching bluray οπως T4, blade runner αν γνωριζεται και κανα αλλο να δοκιμάσω, ενημερώστε με μέσω pm.

συνδεση κατ'ευθειαν στο ρουτερ,100αρι,με cat5e ενος μετρου,το ιδιο και το ΝΑΣ(synology).
Το Med πανω στον ενισχυτη(pioneer LX-72) κι απο κει στην τι βι,μηκος καλωδιου 1μ.
Ταινιες ματροσκες παιζει μια χαρα,το προβλημα ειναι οταν θες να παιξεις φουλ μπλου ρει ή remux με DTS Master audio.

συνδεση κατ'ευθειαν στο ρουτερ,100αρι,με cat5e ενος μετρου,το ιδιο και το ΝΑΣ(synology).
Το Med πανω στον ενισχυτη(pioneer LX-72) κι απο κει στην τι βι,μηκος καλωδιου 1μ.
Ταινιες ματροσκες παιζει μια χαρα,το προβλημα ειναι οταν θες να παιξεις φουλ μπλου ρει ή remux με DTS Master audio.
Δεν φταιει το med, απλά Θέλεις gigabit switch, με 100 δεν γίνεται δουλεια, παρόλο που έχεις μικρές αποστάσεις καλώδιων.

Με το firm της Παρασκευής 15/03 τα σπασιματα απο το Powaqqatsi δεν υπάρχουν πλέον. Οχι όμως και στο terminator salvation. Και τα δυο full bluray rip.
Το πρόβλημα είναι στα seamless branching bluray οπως είναι το T4 και υπάρχει πρόβλημα στην εναλλαγή m2ts αρχείων. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Φιλος με το Star Wars. Δοκιμάσαμε και το κάναμε remux (t4) με το tsmuxer και έπαιξε σωστά (το δεκάλεπτο που είδαμε)

Κάποια στιγμή θα έχω popcorn a300, med600 και dune prime 3, κουμπωμενα στο ίδιο switch για να γίνει σύγκριση πως διαχειρίζονται seamless branching bluray οπως T4, blade runner αν γνωριζεται και κανα αλλο να δοκιμάσω, ενημερώστε με μέσω pm.
ας διορθώσει κάποιος το πόστ μου, (και ασ διαγραψει αυτο) είναι γνωρίζετε και οχι γνωριζεται όπως έγραψα.

'Χαίρομαι' που δεν είμαι ο μόνος που έχει πρόβλημα με την μετάβαση m2ts αρχείων. Θα κάνω μια δημοσίευση και στο forum της mede8er να δω τι θα μου πουν.

auteur, με το tsmuxer μπορείς να κάνεις remux όλο το περιεχόμενο σε ένα file structure ενός BD ISO (παρόμοιο με αυτό που ανέφερα πριν) ή μόνο τα 2 (ή περισσότερα) m2ts αρχεία; Αν κάνεις remux σε επίπεδο ISO, όταν πας να το παίξεις σαν BD folder, θα το παίξει ή θα πρέπει να επιλέξω το m2ts αρχείο; (οπότε ξεχνάω και το περιεχόμενο ως BD rip)

Επίσης, υπάρχει κάποια βοήθεια στο ερώτημα σχετικά με τους υπότιτλους που έκανα εδώ; Τουλάχιστο να μετριάσω την απογοήτευση για τα m2ts...

Μια ερώτηση. Το rip αυτό είναι κανονικά όλη η δομή του ISO (πολλαπλά αρχεία και όχι ένα αρχείο ISO). Είναι ένα folder A_NEW_HOPE, και μέσα έχει BDMV και CERTIFICATE. Έχω βάλει λοιπόν σε ένα folder Star Wars τα εξής:

A_NEW_HOPE (BD folder με BDMV και CERTIFICATE)
A_NEW_HOPE.srt
EMPIRE_STRIKES_BACK (BD folder με BDMV και CERTIFICATE)
EMPIRE_STRIKES_BACK.srt
RETURN_OF_THE_JEDI (BD folder με BDMV και CERTIFICATE)
RETURN_OF_THE_JEDI.srt

Υπότιτλους δεν βλέπω να έχει από το srt στη λίστα. Υπάρχει κάποιο θέμα; Πρέπει να τους βάλω κάπου αλλού;

Κάπου διάβασα ότι οι υπότιτλοι πρέπει να είναι μέσα στο φάκελλο μαζί με τα BDMW και CERTIFICATE. Δηλαδή:

A_NEW_HOPE (BD folder με BDMV και CERTIFICATE και A_NEW_HOPE.srt)

'Χαίρομαι' που δεν είμαι ο μόνος που έχει πρόβλημα με την μετάβαση m2ts αρχείων. Θα κάνω μια δημοσίευση και στο forum της mede8er να δω τι θα μου πουν.

auteur, με το tsmuxer μπορείς να κάνεις remux όλο το περιεχόμενο σε ένα file structure ενός BD ISO (παρόμοιο με αυτό που ανέφερα πριν) ή μόνο τα 2 (ή περισσότερα) m2ts αρχεία; Αν κάνεις remux σε επίπεδο ISO, όταν πας να το παίξεις σαν BD folder, θα το παίξει ή θα πρέπει να επιλέξω το m2ts αρχείο; (οπότε ξεχνάω και το περιεχόμενο ως BD rip)

Επίσης, υπάρχει κάποια βοήθεια στο ερώτημα σχετικά με τους υπότιτλους που έκανα εδώ; Τουλάχιστο να μετριάσω την απογοήτευση για τα m2ts...

1) υπαρχει πρόβλημα με το seamless branching στο κλείδωμα του ήχου!! Επιβεβαιώνω. Οχι στην εικόνα όμως δηλαδη το επόμενο ts ή m2ts επιλέγεται κανονικά.
2) ο υπότιτλος μου έπαιξε κανονικά τοποθετώντας τον στο φάκελο της ταινίας εξω από τους φακέλους bdmv κ.ά.

Κάποια μικρά πραγματάκια που μου άρεσαν σε σχέση με το παλιό wd tv gen1 που είχα (μπορεί να υπάρχουν σε όλα τα “σύγχρονα” players, αλλά δεν το ξέρω) ειδικά στην αναπαραγωγή μουσικής που χρησιμοποιώ και πολύ

• Ωραίο το fanart. Εκτός από το φάκελο του καλλιτέχνη μπορείς να βάλεις fanart και σε άλλους φακέλους όπως σε φάκελο είδους μουσικής π.χ. jazz που έχεις πριν φτάσεις στο επίπεδο artist
• Μου αρέσει που βλέπει όλα τα media ταυτόχρονα (βίντεο, εικόνες, ήχο) και επιλέγεις ότι θες. Έτσι μπορείς να βάλεις να παίζει μουσική και να κάνεις browse το booklet του album χωρίς να χρειάζεται να πας πρώτα στο photos
• Αν κάνεις κάτι άλλο, πατώντας το κουμπάκι “audio” πας στο currently playing
• Το folder.jpg λειτουργεί και ως screen saver δείχνοντας και τον τίτλο του κομματιού που παίζει
• Το παλιό μου wd όταν το έκλεινα δεν «έκλεινε» και τους δίσκους. Συνέχιζε να ανάβει το λαμπάκι τους και παρέμεναν ζεστοί… Ευτυχώς εδώ όταν το κλείνεις, οι δίσκοι σβήνουν εντελώς. (Πότε κάνεις safe remove USB? Φαντάζομαι μόνο όταν θες να αφαιρέσεις δίσκο με ανοιχτό τον Player)
• Ενώ παίζει ταινία πατώντας τα πλήκτρα 1,2,.. πάει αντίστοιχα στο 10%, 20% κλπ της ταινίας

Και κάποια μικρά που ή δεν γίνονται ή δεν έχω βρει πώς γίνονται … παρακαλώ τα φώτα σας:
• Γιατί η επιλογή Play folder υπάρχει μόνο για video; Θα ήταν πολύ χρήσιμη και για ένα φάκελο-άλμπουμ μουσικής.
• Όταν παίζεις έναν φάκελο-άλμπουμ δεν υπάρχει επιλογή να παίξει τον φάκελο και όταν τελειώσει να σταματήσει. Υποχρεωτικά τον επαναλαμβάνει συνέχεια (repeat all).
• Δεν κάνει display to bitrate των mp3, ούτε σαν έξτρα πληροφορία υπάρχει.

Ευχαριστώ. Μόλις επιβεβαίωσα κι εγώ ότι στο root folder μαζί με τα BDMW & CERTIFICATE τους είδε!

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι και το Prodigy έχει το ιδιο θέμα seamless branching χάνοντας τον ήχο μόνο στο επόμενο ts αρχείο. Μόνο ο player του xbmc φαίνεται να μην το έχει , όμως αδυνατεί να παιξει εξωτερικούς υπότιτλους συχγρονισμένα...Ρε τι πάθαμε... Πιστεύω ότι θα λυθεί σε επόμενο firmware....

το seamless branching είναι γνωστό πρόβλημα όλως των νέων MPs.
Και τα sigma 8672, 8910 έχουν πρόβλημα εκεί.
Είναι γενικό πρόβλημα.

Επίσης, αν έχει κάποιος το BD menu on να το κάνει off γιατί δημιουργεί προβλήματα.

Ήμουν έτοιμος να κάνω κι εγώ post και μόλις είδα το post σου Νίκο και την απάντηση μου ψιλοκόπηκαν τα πόδια... :( Πάλι η Sony από πίσω... Το κακό είναι πως ξέρεις τι είναι seamless πριν το βάλεις να παίξει....

Ήμουν έτοιμος να κάνω κι εγώ post και μόλις είδα το post σου Νίκο και την απάντηση μου ψιλοκόπηκαν τα πόδια... :( Πάλι η Sony από πίσω... Το κακό είναι πως ξέρεις τι είναι seamless πριν το βάλεις να παίξει....

To ξέρεις ανοίγοντας το αρχείο , έιτε με explorer εάν είναι bdmv ή με π.χ. Power Iso εάν είναι ISO file. Στην ουσία εάν δεις έαν αρχείο 30+ γίγα ....ξέρεις ότι δεν έχεις πρόβλημα. Αφού το seamless branching πιθανόν να εντοπίζεται σε σκηνές που ξεχωρίζουν το αρχείο σε theatrical ή extended.
εάν όμως - όπως στην περίπτωση που ανέφερα στο φόρουμ τους- πέσεις σε ταινία σαν το Taken 2 όπου το αρχείο χωρίζεται σε πολλά m2ts των 3 γίγα .....ξέρεις τι σε περιμένει ..

Αν μιλαμε για 2D ταινια πιστευω πως δεν υπαρχει λογος να την κραταμε σε BR folder η iso την κανουμε mkv remux και ετσι δεν εχουμε "παιδικες ασθενειες" και δεν χανουμε και ποιοτητα.

Συν οτι πεταμε οτι σκουπιδια εχει μεσα η ταινια οπως υποτιτλους ηχους που δεν μας ενδιαφερουν.

Τωρα αν μιλαμε για 3D δεν ξερω το DVDFab οταν του ζητας να κανει iso η BR folder την κυρια ταινια αν φτιαχνει ενα m2ts η αφαιρει τα αχρηστα και αυτα που ειναι για τον ελεγχο κλειδωματος.

Ευχαριστώ παιδιά. Δυστυχώς, σε FP 3D ISOs υπάρχει θέμα. Γιατί εκεί πρέπει να το μετατρέψεις σε SBS οπότε πέταξε το πουλάκι του FP. Χαρακτηριστική περίπτωση το Wreck It Ralph που ήθελα να το έχω σε 3D ISO αλλά δεν. Κρίμα.

Πριν από λίγο είδα και το Hobbit 3D. Ήταν και η πρώτη ταινία που έπρεπε να επιλέξω reverse 3D στην VT30. Αλλά νεράκι το έπαιξε το med έστω και αν με το reverse οι υπότιτλοι δεν βλέπονταν.

Καλό είναι στην πρώτη σελίδα του κάθε mp να αναφέρονται τα προβλήματα του ως αναφορά την σωστή αναπαραγωγη που είναι και το μείζον θέμα (και οχι τις ελλειψεις πχ δεν έχει media jukebox κτλ) ώστε να μην γίνονται συνέχεια οι ίδιες ερωτήσεις και να γνωρίζει κάποιος άμεσα τις βασικές έλλειψης του mp που του ενδιαφέρει.

Φυσικά πρέπει να αναφέρεται και το τροχών firmware του player και να γίνεται upgrade μόλις κυκλοφορήσει κάποιο νέο. χωρίς να σβηνετε το ιστορικό των προηγούμενων firmware/προβλημάτων ώστε να έχουμε πλήρη εικονα για την υποστήριξη και φερεγγυότητα της κάθε εταιρίας.