Mede8er MED600X3D

tortish δεν ξέρω γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο πρόγραμμα....

Ουτε κι εγώ έχω ασχοληθεί.....ούτε μ'αυτό ούτε με το πως το λένε .....yadis ....και δεν πρόκειται φυσικά......
Βάζω να τρέχει ο MCM....και μόλις τελειώσει έχω εξώφυλλα και fanart. Τώρα.....την υπόθεση του έργου και το ποιος παίζει ή το ποιος το σκηνοθέτησε........όταν θα ανοίξω Video Club ....τότε βλέπουμε...

Νέο firmware

http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10794.0.html

Personal Message (Online)

V2.0.0 - 15 March 2013 XXX OPEN BETA XXX for X3D Series
« on: Today at 04:54:09 pm »

Hi all Mede8er X3D owners

The focus since the last V2 beta has been the fine tuning of the API and support for the Mede8er Music JukeBox within the API. We have been working with some external developers and already see some very promising results. The major changes in this Beta are therefore API related and additionally we added some new functionality and a little bit of bug fixing. I think we should see regular Beta updates over the next period as we try to fix remaining bugs.

STEP1 IF YOU ALREADY INSTALLED V2 YOU CAN SKIP STEP1
Install X3D_Series_V2_Bootloader_17Jan2013
Install using the Emergency Procedure - After Installing this Bootloader updater your Bootloader should read as foll under Info in Setup Menu - KIIE.0402.0065
Warning: Do Not Unplug Power during the Bootloader updating process as this could result in a 'bricked' Mede8er.
http://www.mede8er.org/beta/Firmwares_Beta/MED1000X3D/2013/X3D_Series_V2_Bootlaoder_17Jan2013.zip

STEP2
Install X3D_Series_V2BETA_15March2013
Install using the Emergency Procedure
http://www.mede8er.org/beta/Firmwares_Beta/MED1000X3D/2013/X3D_Series_V2BETA_15March2013.zip

Changelog V2.0.0 - 15March 2013
1. Fixed - Watched Indicator in List and Preview View
2. New Functionality Mede8er JukeBox Plus
JukeBox Plus is new functionality within the X3D Firmware that will allow you to Aggregate your Movie JukeBoxes across different sources such as internal Hard Drive, USB Drives and Network shares both Samba and NFS. There is no limitation to the amount of Movie JukeBox's that can be added to JukeBox Plus and just remember that the source shares must have the required Mede8er folder structure with the correct images and xml files. JukeBox Plus is actually a dummy JukeBox and can be deleted at any stage without any effect on your source files.

Μήπως πρέπει (φοβούμενος από wdlive με τα προβληματικά firmware) να περιμένουμε λίγο ?

Επίσης κανένα οδηγό στα ελληνικά μπορούμε να έχουμε ?

Λοιπόν με το λινκ που μου έδωσες παραπάνω έπαιξε!!!
Πλέον οι σειρές μου είναι οργανωμένες ... ούτε βίντεο κλαμπ να είχα, όπως είπε ενας φίλος παραπάνω!

παλι τιποτα,ουτε και με το νεο fw αλλαξε κατι και δημιουργησα και νεο χρηστη στο pc αλλα και παλι τιποτα.....ο o chrome κολλαει o μοτζιλα κρασαρει...

και για το τζουκ μποξ με τις τοσες οδηγιες που δινετε-γραφετε θα ειχατε κανει εναν πληρη οδηγο και θα βοηθουσατε πολλους

Επιστρέφω με νεώτερα... Αφού έβαλα την νέα ΒΕΤΑ, το Jukebox που είχα φτιάξει με το TVRenamer δεν παίζει πια... Βλέπω κανονικά το Jukebox GUI με τις φώτο και τους τίτλους αλλά πατώντας πάνω σε ένα series δεν κάνει τίποτα...

Επιστρέφω με νεώτερα... Αφού έβαλα την νέα ΒΕΤΑ, το Jukebox που είχα φτιάξει με το TVRenamer δεν παίζει πια... Βλέπω κανονικά το Jukebox GUI με τις φώτο και τους τίτλους αλλά πατώντας πάνω σε ένα series δεν κάνει τίποτα...

και απαντάω μόνος μου... χρειάζεται να απενεργοποιήσεις το Jukebox function απο το μενού του mede8er. Τώρα παίζει κανονικά... Ετσι βέβαια δεν βλέπει τις ταινίες που εχω φτιάξει με το άλλο πρόγραμμα αλλά σιγά σιγά βρισκουμε λύσεις...

εβαλα τον οπερα στο κινητο και δουλεψε...καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει με τους browser?

Τέλος καλό - Όλα καλά :ernaehrung004:

Σχεδόν δηλαδή... Γιατί ούτε "τέλος" είναι ούτε "όλα καλά"... :vollkommenauf:

Αφού για δεύτερη μέρα τα ματάκια μου κάνουνε πουλάκια κι έχω ζαλιστεί απίστευτα :vollkommenauf: φαίνεται οτι είμαστε σε καλό δρόμο.
Οι ταινίες μου είναι μια χαρά, τις έφτιαξα με το yadis (πολύ ωραίο και εύκολο προγραμματάκι) και με το yadis2med8edr τα έριξα στο folder Jukebox κι όλα καλά.
Πρίν φτάσω όμως εδώ είχε ταλαιπωρία.
Ένα μικρό bug του Med είναι οτι για να κάνεις scan folder πρέπει να μπείς στο folder και να ξαναβγείς.
Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με το yadis. Όταν θές να σβύσεις ταινίες χρειάζεται δεξί κλικ και delete, κι αν έχεις 3-4 καλά, αν έχεις καμιά 300-αριά όμως κι αυτές ανακατεμένες, αφού τις βλέπει αλφαβητικά, τότε...καλά κρασιά...
Για τις σειρές το TVrename δουλεύει μιά χαρά αλλά στο XML που δημιουργεί είναι διαφορετικός ο τρόπος που καταχωρεί τους ηθοποιούς και ο Media Browser δεν τους βλέπει, φαντάζομαι κι ο XBMC το ίδιο. Έτσι αποφάσισα να μην το χρησιμοποιήσω αφού δεν έχει νόημα να φτιάξω το ένα και να χαλάσω το άλλο.

No code has to be inserted here.πάντως κι εγώ στον Benq W1070 δεν βλέπω την κάτω και τη δεξιά γραμμή του κόκκινου τετραγώνου στο screen size setting.
Αλλά ακόμα και αν το φέρω να φαίνεται όλο, στο pattern για overscan μου κρύβει την κάτω και τη δεξιά γραμμή του περιγράμματος (1 pixel)
κάτι θυμάμαι πως είχε αναφερθεί παλιότερα για το 1 pixel που κόβει..
ισχύει; παραμένει ως bug ή πρεπει να ψαχτώ κι άλλο; (που θα ψαχτώ δηλαδή)

μετά απο ρύθμιση του screen size θέλει reboot μήπως;

edit:
Kι ένα λινκ που αναφέρει το 1 pixel κάτω και δεξιά

βρήκα λύση στο πρόβλημα του 1:1 mapping (link)
απο το Screen Size πας το μέγεθος τέρμα + στο οριζόντιο (με το δεξιά) και στο κάθετο (με το πάνω βελάκι), SAVE με το Enter,
δοκιμή το Oversan pattern.. και magic.. όλα στη θέση τους!
αργότερα θ το δοκιμάσω και στον προβολέα, ελπίζω να δω το ίδιο

edit: "overscan pattern" εννοώ ένα απο το 'πακέτο patterns' που έχω κατεβάσει απο εδώ
εχω κατεβάσει την MP4 έκδοση, και το συγκεκριμένο pattern είναι στο "Basic Settings\5-Sharpness & Overscan.mp4"

Last edited:
βρήκα λύση στο πρόβλημα του 1:1 mapping (link)
απο το Screen Size πας το μέγεθος τέρμα + στο οριζόντιο (με το δεξιά) και στο κάθετο (με το πάνω βελάκι), SAVE με το Enter,
δοκιμή το Oversan pattern.. και magic.. όλα στη θέση τους!
αργότερα θ το δοκιμάσω και στον προβολέα, ελπίζω να δω το ίδιο

edit: "overscan pattern" εννοώ ένα απο το 'πακέτο patterns' που έχω κατεβάσει απο εδώ
εχω κατεβάσει την MP4 έκδοση, και το συγκεκριμένο pattern είναι στο "Basic Settings\5-Sharpness & Overscan.mp4"

και όταν λέμε..τέρμα, εννοούμε τέρμα.. όχι δηλαδή να φαίνεται η κόκκινη πλευρά δεξιά, αλλά όσο πάει (και εκτός ορατής οθόνης)
το ίδιο και η κάτω πλευρά

Μόλις τελείωσα τις δοκιμές , η κίνηση στο wdtv live είναι ελαφρώς καλύτερη και σε θέαση ταινίας αλλά και στο avmotion test όπου η κάτω μπάρα κυλά ομαλότερα στο live , δοκίμασα το 23,976 και on και off , επίσης και το auto framerate .
Σε θέαση φωτογραφιών αρκετά πιο ευκρινή εικόνα το med .
Μέχρι εδώ ισοπαλία , μένει να δω πόση διαφορά έχει το dts του live από το dts-ma του med αλλά αύριο καθώς δεν μπορώ να ανοίξω ένταση .

Το πρόβλημα τώρα : Στο live έχοντας τις ρυθμίσεις ανάλυσης στο auto κλειδώνει στα 1080p 60hz βγάζοντας πολύ ψιλά χιόνια που αναβοσβήνουν σε διάφορα μέρη της οθόνης και φαίνονται μόνο σε μαύρο φόντο , αλλάζω χειροκίνητα στα 1080p 24hz στο live και εξαφανίζονται .
Το med και αυτό στο auto κλειδώνει στα 1080p 60hz και βγάζει τα ίδια χιόνια αλλά μπαίνοντας στις ρυθμίσεις να βάλω χειροκίνητα το 1080p 24hz δεν βρήκα αυτή την επιλογή .

Μέσο προβολής acer 7530d .

Τι γίνεται τώρα ?

Last edited:
Μόλις τελείωσα τις δοκιμές , η κίνηση στο wdtv live είναι ελαφρώς καλύτερη και σε θέαση ταινίας αλλά και στο avmotion test όπου η κάτω μπάρα κυλά ομαλότερα στο live , δοκίμασα το 23,976 και on και off , επίσης και το auto framerate .
Σε θέαση φωτογραφιών αρκετά πιο ευκρινή εικόνα το med .
Μέχρι εδώ ισοπαλία , μένει να δω πόση διαφορά έχει το dts του live από το dts-ma του med αλλά αύριο καθώς δεν μπορώ να ανοίξω ένταση .

Το πρόβλημα τώρα : Στο live έχοντας τις ρυθμίσεις ανάλυσης στο auto κλειδώνει στα 1080p 60hz βγάζοντας πολύ ψιλά χιόνια που αναβοσβήνουν σε διάφορα μέρη της οθόνης και φαίνονται μόνο σε μαύρο φόντο , αλλάζω χειροκίνητα στα 1080p 24hz στο live και εξαφανίζονται .
Το med και αυτό στο auto κλειδώνει στα 1080p 60hz και βγάζει τα ίδια χιόνια αλλά μπαίνοντας στις ρυθμίσεις να βάλω χειροκίνητα το 1080p 24hz δεν βρήκα αυτή την επιλογή .

Μέσο προβολής acer 7530d .

Τι γίνεται τώρα ?

Αυτο που γράφεις είναι ή καλώδιο hdmi ή ο προβολέας πρόβλημα.Ούτε με το wdlive,ούτε με το med600x3d χιονάκια.Δεν υπάρχει αυτό που λες.Ελεγξε καλώδιο hdmi,projector και τυχόν (?) ενισχυτή.

Αυτο που γράφεις είναι ή καλώδιο hdmi ή ο προβολέας πρόβλημα.Ούτε με το wdlive,ούτε με το med600x3d χιονάκια.Δεν υπάρχει αυτό που λες.Ελεγξε καλώδιο hdmi,projector και τυχόν (?) ενισχυτή.

+1

Στο security είναι ορισμένο στο everyone, προφανώς, επειδή είχα ορίσει shared το folder.

Έβαλα το user χωρίς pass, αφού δεν χρησιμοποιώ, αλλά και πάλι ... αρνείται πεισματικά !!!

Τελικά, το πρόβλημα που είχα με τη δικτύωση του med με το pc λύθηκε όταν έβαλα κωδικό στο pc και φυσικά τον ίδιο στο med. Είδε τα folders που έχω στο pc άνοιξα, δοκιμαστικά, μερικές ταινίες και σειρές.

Ευχαριστώ όλους όσοι ασχολήθηκαν με το πρόβλημα αυτό.

Τέλος καλό - Όλα καλά :ernaehrung004:

Σχεδόν δηλαδή... Γιατί ούτε "τέλος" είναι ούτε "όλα καλά"... :vollkommenauf:

Αφού για δεύτερη μέρα τα ματάκια μου κάνουνε πουλάκια κι έχω ζαλιστεί απίστευτα :vollkommenauf: φαίνεται οτι είμαστε σε καλό δρόμο.
Οι ταινίες μου είναι μια χαρά, τις έφτιαξα με το yadis (πολύ ωραίο και εύκολο προγραμματάκι) και με το yadis2med8edr τα έριξα στο folder Jukebox κι όλα καλά.
Πρίν φτάσω όμως εδώ είχε ταλαιπωρία.
Ένα μικρό bug του Med είναι οτι για να κάνεις scan folder πρέπει να μπείς στο folder και να ξαναβγείς.
Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με το yadis. Όταν θές να σβύσεις ταινίες χρειάζεται δεξί κλικ και delete, κι αν έχεις 3-4 καλά, αν έχεις καμιά 300-αριά όμως κι αυτές ανακατεμένες, αφού τις βλέπει αλφαβητικά, τότε...καλά κρασιά...
Για τις σειρές το TVrename δουλεύει μιά χαρά αλλά στο XML που δημιουργεί είναι διαφορετικός ο τρόπος που καταχωρεί τους ηθοποιούς και ο Media Browser δεν τους βλέπει, φαντάζομαι κι ο XBMC το ίδιο. Έτσι αποφάσισα να μην το χρησιμοποιήσω αφού δεν έχει νόημα να φτιάξω το ένα και να χαλάσω το άλλο.

Στο yadis μπορεις ειτε να σορταρεις τις ταινιες ωστε να εχεις μαζεμενες στη σειρα οσες ειναι με ερωτηματικο και να τις επιλεξεις με shift+click ή να τις επιλεξεις με control+click και μετα δεξι κλικ και delete για να τις σβησεις ολες μαζι.

στο μενού υπάρχει η επιλογή hide/show movie info.
επιλέγουμε hide για να εμφανίζεται το movie jukebox σε 3 γραμμές.

αν όμως κάποιος φτιάξει τα tv series με το tvrename τότε επιλέγει show movie info και εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες στο series.

Εχει κάποια επιλογή για 100/1000 δίκτυο οπως έχουν τα popcorn/dune;
Γενικά τι επιλογές δίνει για SMB που πρέπει να ενεργοποιήσουμε/προσέξουμε;