Mede8er MED600X3D

ναι εννοώ να την βλέπεις με γραφικό περιβάλλον . Αρα δεν "βλέπει" το mede8er κατευθείαν το yadis. Θέλει οπωσδήποτε να περάσει από το δικό του interface το προγραμμα yadisTOmede8er ;

Αν δεν θες γραφικό περιβάλλον τότε δεν χρειάζεται ούτε το yadis.

MED600X3D - απογοήτευση από το screen calibration

Γειά σας.

Μόλις πριν απο 2 ημέρες παρέλαβα κι εγώ το νέο μου MED600X3D mp (μέσω του power buy) ... και ήρθα ήρθα αντιμέτωπος με μία απίστευτη απογοήτευση.

Ας τα πάρουμε από την αρχη...

Ηδη είχα ένα wd tv live το οποίο έπαιζε απροβλημάτιστα όσον αφορά τις ρυθμίσεις οθόνης και το δοκίμασα με ένα (πολύ φτηνό 10μ καλώδιο hdmi) στον benq1070 (κι αυτός από το αντίστοιχο powerbuy) όπου επίσης δεν χρειαζόταν καμία ρύθμιση.

Εχουμε λοιπόν ξεχωριστό καλώδιο για tv και ξεχωριστό καλώδιο για προβόλι.

Ανοίγω λοιπόν τον med600 και παρατηρώ ότι έχει ρύθμιση για screen calibration (γιατί άραγες??) το wd δεν είχε... Το ρυθμίζω για tv και με μία ελάχιστη απόκλιση "κουμπώνει" . Το δοκιμάζω με το καλώδιο του προβολέα και με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνω ότι αφήνει μεγάλο περιθώριο πάνω απο 15 με 20 εκατοστά οπότε χρειάζεται νέα ρύθμιση.

Αποτέλεσμα; Κάθε φορά που μεταφέρομαι απο καλώδιο tv σε καλώδιο προβολέα πρέπει να κάνω τις ρυθμίσεις από την αρχή.

Μίλησα με τον Απόστολο απο twin digital και μου εξήγησε ότι είναι θέμα ποιότητας καλωδίου ( αυτό πιστεύω κι εγώ) αλλά έχω τις εξής ενστάσεις

1. Γιατί στο προηγούμενο mp δεν χρειαζόμουν καμία τέτοια ρύθμιση κι όλα ήταν οκ?
2. Που αναφέρει στο med600 προδιαγραφές για hdmi καλώδιο και τι καλώδια "αγαπάει"; εάν γνώριζα ότι έπρεπε να δώσω άλλα 200 ευρώ για καλώδιο θα έμενα με τον wd και δεν θα αγόραζα καν τον med600.
3. Ο Απόστολος μου πρότεινε να αρχίσω να δοκιμάζω καλώδια για να δω ποιό ταιριάζει ταυτόχρονα σε προβολέα και tv. να πάρω 2 δηλαδη; ή να έχω 3 με χρήση spliter; κι αν έχουν διαφορετική απόδοση ανάλογα με την απόσταση ακόμα και της ίδιας μάρκας; μπέρδεμα δηλαδή.

Τελικά φυσικά είναι προς πώληση , ΔΕΝ μου κάνει, και ΔΕΝ πρόκειται να αρχίσω να ψάχνω για ποιό καλώδιο ταιριάζει και να δώσω 200 ευρώ και βάλε για ένα mp των 130 ευρώ. Ενημέρωσα και τον Απόστολο... κι αν δεν βρω αγοραστή θα του το επιστρέψω πίσω. Μου ανέφερε ότι αλλαγή δεν κάνει ούτε επιστρέφει χρήματα (το καταλαβαίνω... σχεδόν) αλλά εμένα με χάλασε πάρα πολύ που καμία med8er δεν ανέφερε ότι αγαπάει συγκεκριμένα καλώδια... αν το ήξερα δεν θα αγόραζα καν...

Αυτά. εάν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποια πρακτική λύση ευχαρίστως ... εκτός του να έχω ταυτόχρονα 2 mp ( το σκέφτηκα κι εγώ)

Απάντηση: MED600X3D - απογοήτευση από το screen calibration

δοκίμασε ένα reset και μην κάνεις screen calibration μετά.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

στο browser δώσε http://med600x3d-ip-address:1024
π.χ. αν έχει διεύθυνση 192.168.1.10 τότε στον browser δίνεις 192.168.1.10:1024
το (A simple html+cgi example) πρέπει να στο βγάζει επειδή δε δίνεις το :1024

οταν εδινα το :1024,ο firefox κρασαρε,με τον chrome απλα δεν γινοταν τιποτα.
Υποψιαζομαι οτι κατι παιζει με το ρουτερ στην ασυρματη συνδεση,περιπου το ιδιο προβλημα ειχα και στη συνδεση με το ΝΑΣ και το ελυνε συνδεομενος με καλωδιο.
Θα δοκιμασω να συνδεθω ενσυματα.

Re: Απάντηση: MED600X3D - απογοήτευση από το screen calibration

δοκίμασε ένα reset και μην κάνεις screen calibration μετά.

Ευχαριστώ. Θα κάνω κι άλλες δοκιμές προς το βραδάκι... απλά με έχει ξενερώσει... και θα ενημερώσω άμεσα...

Re: MED600X3D - απογοήτευση από το screen calibration

. Το ρυθμίζω για tv και με μία ελάχιστη απόκλιση "κουμπώνει" . Το δοκιμάζω με το καλώδιο του προβολέα και με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνω ότι αφήνει μεγάλο περιθώριο πάνω απο 15 με 20 εκατοστά οπότε χρειάζεται νέα ρύθμιση.
Τα ψηφιακά δεν ''κουμπώνουν σχεδόν ή με αποκλιση''.

Η έχει 1-1 pixel map ή όχι.

Το μονο που μπορει να παιζει ειναι ρυθμιση over / underscan απο πηγή ή / και TV / PJ.

Ξανατσέκαρε καλύτερα.

Εχει πρόβλημα με multiangle bluray..
Στο T3 παίζει την ταινία με το 2 angle και δεν βρήκαμε κανένα κουμπί να το μπορούμε να διαλεξουμε να παίζει μόνο το 1 angle.

Επίσης δεν κατάφερε να συνδεθεί με samba σε ενα synology. Με NFS δεν δοκιμάσαμε.

Αν κατα την διάρκεια αναπαραγωγής της ταινίας με multi angle (πχ terminator salvation) πατησετε το κουμπί menu > playlists τότε μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη playlist (πχ το Τ3 αναγνώριζε καμία δεκαριά, η πρώτη ήταν multiangle, η δεύτερη έβγαζε error unsupported file, η τριτη δεν έπαιζε σωστά και τελικά η σωστή, ήταν η τεταρτη.

Τα bad news όμως δεν είναι τόσο το ότι δεν χειρίζεται καλα multi angle (δεν ειναι και πολυ συχνές οι multi angle ταινιες) αλλα το κυριότερο, είναι ότι μέσω SMB κάνει συχνά σπασιματα στην εικόνα και στον ήχο.

Το T3 ήταν αδύνατο να το παρακολουθήσει κάποιος, με πολυ συχνά σπασιματα, ενώ στο Powaqqatsi έκανε ενα σπάσιμο, σχεδόν κάθε 5-8 λεπτά. Ολα αυτα σε gigabit δίκτυο, με Cisco switch, και cat6 καλώδια. Η αναπαραγωγή του T3 έγινε απο file server, ενώ το Powaqqatsi απο synology nas, και τα δυο μέσω SMB. Στο ίδιο set up υπάρχει και ενα popcorn A300 το οποίο έπαιξε απροβληματιστα και το Τ3 (χωρίς προβλήματα multi angle απευθείας) αλλα και το Powaqqatsi δίχως σπάσιματα (τα αφήσαμε απο κανα 20 λεπτό το καθένα)

Επιφυλλασομαι μήπως και γίνει απροβληματιστη αναπαραγωγη μέσω NFS ή διορθωθεί η αναπαραγωγη SMB μέσω επόμενου firmware.

Τελικά έπρεπε να γίνει add shortcut στο networks για να δει το synology ενώ τον fileserver τον είδε κανονικά απο το WORKGROUP.

Ps για οποίο θέλει να δοκιμάσει το T3 είναι η έκδοση EiMi, 42,3GB.

Last edited:

το med στο screen calibration δείχνει ένα κόκκινο τετράγωνο.
επειδή το 4γώνο φαίνεται να περνάει τα όρια της τηλεόρασης σε κάποιο πλευρά, νομίζω είναι η δεξιά, πρέπει να έκανε τη δεξιά πλευρά προς τα αριστερά ώστε να εμφανιστεί.
Αυτό υποθέτω εννοεί για ελάχιστη απόκλιση.

Αλλά από ότι έχω καταλάβει, το screen calibration δε δουλεύει σωστά, δηλαδή το κόκκινο τετράγωνο δεν είναι σωστό και ενώ φαίνεται να εξέχει του πάνελ της τηλεόρασης τελικά να μην ισχύει.

ελπίζω να μην είναι seemless branching BD γιατί τότε υπάρχει θέμα από ότι έχω ακούσει.

pixel mapping 1:1 pass!...
βάλτε στη tv no overscan και το screen size στο default. Θα δείχνει λάθος ρύθμιση η καρτέλα του screen size (αλλού για αλλού συγκεκριμένα) αλλά στη πραγματικότητα η εικόνα θα είναι εντάξει δοκιμασμένα! (ελέγχθηκε με το overscan και sharpness pattern του ΑVS, όλα καλά).

...

όχι, απλά φτιάχνει ένα library σε ένα φάκελο με όλες τις πληροφορίες εκεί αντί να είναι στους φακέλους που είναι οι ταινίες.

Ωραία. αρα λοιπόν πατώντας το mede8izer στην ουσία κάνει copy τα data

-από το C:/..../workspace
ή
-από το path που είναι στο dune interface location

στο agregate path ;;;;

από το workspace νομίζω μαζεύει τις πληροφορίες.
για να έχει access στο mkv πάει από το path που έχεις ορίσει στο dune interface location

Μα, δεν χρησιμοποιώ user+pass για να μπω στο pc.

Λίγη βοήθεια, παρακαλώ ...

στο folder/δίσκο που κάνεις share, έχεις ορίσει everyone στο secutiry;
νομίζω θέλει και εκεί

Μα, δεν χρησιμοποιώ user+pass για να μπω στο pc.

Λίγη βοήθεια, παρακαλώ ...

Δεν υπαρχει περιπτωση να εισαι στο λειτουργικο χωρις username. Δες στο control panel users να δεις ποιος εισαι. Αν δεν εχεις pass μην βαλεις ουτε στο med

Καπου το ανεφερε καποιος φιλος πιο πριν αλλα περασε μαλλον απαρατηρητο.

Με τον συγκεκριμενο τροπο, φτιαχνονται και οι σειρες η θελει αλλα κολπα ???????