Mede8er MED600X3D

δύο πραγματάκια όσον αφορά τη δικτυακή αναπαραγωγή και τα ISO & BD δομή.

α) κοιτάτε μήπως είναι seamless branching περίπτωση, η ταινία σπασμένη σε πολλά m2ts. Αυτό το βλέπετε με το bdinfo. εκεί δε φταίει το δίκτυο και δεν είναι θέμα δικτυακής απόδοσης του med. Είναι πρόβλημα γενικότερο.

β) επίσης, να γράφετε ποιο beta fw έχει το med σας. Από το forum διαβάζω ότι τα 2 τελευταία έχουν καλύτερη απόδοση στο δίκτυο.

Καλησπερα σε ολους! Ευτυχης κατοχος του med απο το power buy εχω να δηλωσω πολυ ευχαριστημενος με την ποιοτητα εικονας και την ταχυτητα του μηχανηματος.Το μονο προβλημα που αντιμετωπισα ηταν 2 κολληματα σε διαστημα εβδομαδων κατα την πλοηγηση στο μενου που λυθηκαν με αποσυνδεση του ρευματος.Κατα τα αλλα αψογο.
Εχω μια απορια (νομιζω οτι ειχα ξαναρωτησει) ,εχει δοκιμασει καποιος wifi dongle εκτος αυτο που πουλαει η med? Δοκιμασα ενα tp-link tl-wn722n αλλα χωρις τυχη.Απλα στην παρουσα φαση τα 35 euro που κοστιζει το "γνησιο" μου φαινονται πολλα.
Οποια βοηθεια ευπροσδεκτη!!!

http://www.mede8er.org/beta/Firmwares_Beta/MED1000X3D/2013/X3D_Series_V2BETA_28March2013.zip

Changelog V2.0.0 - 28March 2013
1. Fixed - JukeBox + problem with folder names with double spaces
2. Fixed - Movie Jukebox stuck in 3 row view
3. Dev: added Korean OSD entry.
4. Dev: use fribidi for arabic strings display instead of just mirroring.
5. Dev: net api, for "status musiclist", it now will reply with a link of file to avoid a too long reply.
6. Dev: net api, will return full path for command "status playing".

http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10987.0.html

το αρχειο είναι rip απο bluray στο pc το οποιο προσπαθω να δω απο το med μεσω δικτυου και ενω τοxtreamer δεν κολλαει καθολου το med παιζει την αινια σε slow motion.

γράψε και ποιο firmware έχει το med.

ένα τεστάκι, αν μπορείς βγάλε το xtreamer από το δίκτυο και το καλώδιο δικτύου που έχεις στο xtreamer σύνδεσέ το στο med.

Παιδια ερωτηση απο ασχετο.Απο σκληρο δισκο που μου εχει γραψει φιλος,ενω στο WD3 τα παιζει ολα νερακι,στο mede8er,ολο προβληματα με τους υποτιτλους,μια δεν τους παιζει,μια παιζει κινεζικα,μια παιζει μια σειρα ελληνικα-2 σειρες κινεζικα κ.ο.κ.
Κατι σειρες σε divx δεν τις παιζει καθολου και αναρωτιεμαι ο αδαης:Αγορασα μηχανημα που ξερει να τρεχει,αλλα οχι να περπαταει??

Απάντηση από λιγότερο άσχετο.
Σε ότι αφορά στους υπότιτλους, μόλις αρχίσει η ταινία, πάτησε το αριστερό κουμπί κάτω από τα βελάκια, επίλεξε srt για τους ελληνικούς υπότιτλους και, εάν στους εμφανίζει κινέζικα, πήγαινε τον κέρσορα, με το δεξί βελάκι, στο πεδίο με τις γραμματοσειρές (Τ) και επίλεξε Greek ή Unicode.

επίσης υπάρχει κουμπί για υπότιτλους, κάτω από τα βελάκια, δεξιά στήλη, προτελευταίο κουμπί.

για τα divx έχει γραφτεί μερικές σελίδες πίσω τι συμβαίνει.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

επίσης υπάρχει κουμπί για υπότιτλους, κάτω από τα βελάκια, δεξιά στήλη, προτελευταίο κουμπί.

για τα divx έχει γραφτεί μερικές σελίδες πίσω τι συμβαίνει.

Και αναφέρω κι εγώ τώρα οτι το player τα παίζει, και είναι ανοησία να μην προσπαθεί καν επειδή βλέπει header που δεν καταλαβαίνει. Αν αλλάξουμε το header σε xvid δουλεύουν τα περισσότερα (σε μένα όλα δούλεψαν που μου έκαναν αυτό το πρόβλημα). Οπότε γιατί η med δεν το ρυθμίζει τακ τουκ; Δεν πιστεύω οτι videos που δούλευαν στο ST600 δεν δουλεύουν στο med... Απαράδεκτο...

Να και κάτι με τους υπότιτλους που θεωρώ πως είναι πιο σημαντικό από αυτό που συζητούσαμε. 2 υπότιτλοι σε ματρόσκα οι οποίοι προέρχονται από το το Rip σε BD ISO (τους είχε αυτό), Ελληνικός και Αγγλικός. Ο Ελληνικός είναι forced και ο Αγγλικός όχι. Στο Med, by default ξεκινάει ο Αγγλικός. Στο MPC-HC στο PC, κανονικά ο Αγγλικός. Λογικά αγνοεί ποιος είναι default και πάει αλφαβητικά (English, Greek).

αν θυμάμαι καλά είναι θέμα divx license

Βρε τι Licence... τα βίντεο παίζουν! Απλά αλλάζεις το header του αρχείου και παίζει! Η κωδικοποίηση των frames και του ήχου δεν αλλάζει. Δεν το χωνεύω... Το player μπορεί να παίξει ένα αρχείο και ΔΕΝ το παίζει γιατί το αρχείο έχει μία κεφαλίδα που όχι δεν αναγνωρίζει αλλά δεν "κάνει" να την παίξει! έλεος.

εμενα παλι εχασε το δικτυο,τη προηγουμενη φορα που επαθε το ιδιο,του εκανα ριστορ στις εργοστασιακες και επανηλθε.
Δεν το δοκιμασα ακομη,αλλα ειμαι σιγουρος οτι λειτουργησει.

Όταν ξεκινάει και λίγο πριν φανεί το Logo με τα 3D γυαλιά μου ακούγεται ένα σπαστικό "τσίκ" απ´τα ηχεία της τηλεόρασης. Συμβαίνει σε κανέναν άλλο;
Με τους υπότιτλους έχει κάποια θεματάκια, χθές δεν μου αναγνώριζε σωστά κάποιο Ελληνικό .srt (ΑNSI) κι αναγκάστηκα να γυρίσω την κωδικοποίηση σε UTF-8 για να το δεί σωστά.
Καλά, με yadis και y2M δεν το συζητάω... Τρελά νεύρα... Αρχικά με το yadis 2.2 που μου ..άμησε πάνω από 30 ταινίες αφού τις αναγνώριζε όπως γούσταρε. Σ´άλλες έβαζε λάθος ονόματα και σ´άλλες αγνοούσε τη χρονολογία δίπλα μ' αποτέλεσμα να μου τα κάνει μαντάρα, ειδικά σε ταινιες που έχω διπλές, πχ Les Miserables (1998) και Les Miserables (2012) ή The Italian Job (1969) και The Italian Job (2003). Όλα ίσιωμα...
Άλλο ένα bug του yadis 2.2 το γεγονός οτι σε κάποιες ταινίες που δεν έβρισκε σωστά και τις διόρθωνα, μόλις έκανα refresh τις ξαναέχανε... Τις προηγούμενες διορθώσεις τις αγνοούσε.
Τέλος το yadis2mede8ter.... Άλλη πίκρα.... Ακολούθησα τον οδηγό βήμα-βήμα, 100 φορές ξανά και ξανά αλλά τίποτε. Το jukebox αρνείται να παίξει τις ταινίες. Όταν πατάω play αρχίζει να στριφογυρίζει το σήμα του MED για 3-4 δευτερόλεπτα και κολλάει. Σαν να μην μπορεί έχει καταχωρηθεί σωστά η διεύθυνση της ταινίας στο XML. Όσο κι αν προσπάθησα άκρη δεν βρήκα.... Κουράστηκα υπερβολικά και στο τέλος τα παράτησα. :mad:

Last edited:

Καλά, με yadis και y2M δεν το συζητάω... Τρελά νεύρα... Αρχικά με το yadis 2.2 που μου ..άμησε πάνω από 30 ταινίες αφού τις αναγνώριζε όπως γούσταρε. Σ´άλλες έβαζε λάθος ονόματα και σ´άλλες αγνοούσε τη χρονολογία δίπλα μ' αποτέλεσμα να μου τα κάνει μαντάρα, ειδικά σε ταινιες που έχω διπλές, πχ Les Miserables (1998) και Les Miserables (2012) ή The Italian Job (1969) και The Italian Job (2003). Όλα ίσιωμα...
Άλλο ένα bug του yadis 2.2 το γεγονός οτι σε κάποιες ταινίες που δεν έβρισκε σωστά και τις διόρθωνα, μόλις έκανα refresh τις ξαναέχανε... Τις προηγούμενες διορθώσεις τις αγνοούσε.
Τέλος το yadis2mede8ter.... Άλλη πίκρα.... Ακολούθησα τον οδηγό βήμα-βήμα, 100 φορές ξανά και ξανά αλλά τίποτε. Το jukebox αρνείται να παίξει τις ταινίες. Όταν πατάω play αρχίζει να στριφογυρίζει το σήμα του MED για 3-4 δευτερόλεπτα και κολλάει. Σαν να μην μπορεί έχει καταχωρηθεί σωστά η διεύθυνση της ταινίας στο XML. Όσο κι αν προσπάθησα άκρη δεν βρήκα.... Κουράστηκα υπερβολικά και στο τέλος τα παράτησα. :mad:

Να σου προτείνω το media center master που δεν αγνοεί ΠΟΤΕ την χρονολογία και σε 500 περίπου ταινίες έκανε μόνο ένα λάθος. Και τι λάθος, αντί για περιγραφή ταινίας στα ελληνικά ή στα αγγλικά μου την έβγαλε στα ρώσικα; βουλγάρικα;... δεν ξέρω γιατί. Την ταινία σωστά την βρήκε απλά κατέβασε την περιγραφή της σε αυτή τη γλώσσα. Μάλλον επειδή του είχα πει να προτιμά ότι πιο μεγάλο βρει. Φυσικά τον τίτλο δεν τον είχε χαλάσει οπότε την ξαναπέρασα.

Μετά από αυτό βάλε το thumbgen να στα κάνει stylesheets και τέτοια και είσαι έτοιμος. Δούλεψε με την μία στο αυτόματο και απλά το άφησα να τελειώσει χωρίς να το πειράζω. Καφέ ταινία και τέτοια. Το είχα βάλει βράδυ και πριν γυρίσω από την δουλειά την άλλη μέρα ήταν έτοιμο.

Όλα δουλεύουν, και το jukebox και το aggregated και όλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Το Media Center Master το δουλεύω κυρίως για τις σειρές μου, πάρα πολύ καλό και τρομερά παραμετροποιήσιμο...
Το thumbgen δεν το γνωρίζω, τι ακριβώς κάνει, φτιάχνει xml αρχεία αναγνωρίσιμα απ´το MED; Στο σετάρισμα χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο;

Και κάτι άλλο... Το Jukebox το έχω σε κάποιο δίσκο, πάω απ´το MED το κάνω add στα favorites κάνω scan κι αυτό είναι όλο... Ταινία όμως δεν μου παίζει ´'οπως είπα παραπάνω.
Το Agreegate όμως τι ακριβώς κάνει;

Όταν διαπίστωσα οτι με το Jukebox δεν γίνεται τίποτε αποφάσισα να πάω από άλλο δρόμο... Έκανε ένα folder (πχ BluRay 1) Jukebox+ και μετά πήγαινα στα άλλα folders (πχ BluRay 2, 3 κλπ) κι έκανα Add to Jukebox+. Έτσι δούλευε (έπαιζαν οι ταινίες) αλλά εκεί είχα άλλο πρόβλημα, βρέθηκα ξαφνικά με διπλές ταινίες αφού πήγαινε και μου δημιουργούσε ένα αρχείο data μέσα στο folder όπου υπήρχαν ξανά οι ίδιες ταινίες... Μύλος...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Το Media Center Master το δουλεύω κυρίως για τις σειρές μου, πάρα πολύ καλό και τρομερά παραμετροποιήσιμο...
Το thumbgen δεν το γνωρίζω, τι ακριβώς κάνει, φτιάχνει xml αρχεία αναγνωρίσιμα απ´το MED; Στο σετάρισμα χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο;

Ναι. Το thumbgen θέλει ρυθμίσεις για το med συγκεκριμένες. Υπάρχει tutorial στο forum της med για να φτιάξει το σωστό XML. Ψάξε να το βρεις γιατί είμαι στον δρόμο τώρα και από το κινητό είναι μανούρα να βρίσκω το topic. Απλά δεν ξέρω πως να το δουλεύω στις σειρές αλλά για ´κει έχω το tvrename που γ....ει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Ναι. Το thumbgen θέλει ρυθμίσεις για το med συγκεκριμένες. Υπάρχει tutorial στο forum της med για να φτιάξει το σωστό XML. Ψάξε να το βρεις γιατί είμαι στον δρόμο τώρα και από το κινητό είναι μανούρα να βρίσκω το topic. Απλά δεν ξέρω πως να το δουλεύω στις σειρές αλλά για ´κει έχω το tvrename που γ....ει.

ΟΚ... Θα το κοιτάξω, σ´ευχαριστώ. :a0210: