Mede8er MED600X3D

με το yadis, όσες φορές έκανε λάθος το διόρθωσα χειροκίνητα και μια χαρά μετά. Δεν έχασε τίποτα.
όλα τα δεδομένα τα σώζει στο δικό του workspace οπότε και δε χαλάει φακέλους που έχουμε τις ταινίες.

το y2m δε φτιάχνει κάτι μόνο του. Διαβάζει το workspace του yadis και φτιάχνει τα αρχεία στο φάκελο jukebox που έχουμε φτιάξει. Ούτε αυτό χαλάει κάτι.

Για το παίξιμο που δε δουλεύει, όταν ορίζεις το φάκελο με τις ταινίες στο yadis, ορίζει μόνο τους και το smb path. Αυτό δουλεύει όπως είναι.
Όμως υπάρχει και η δυνατότητα να ορίσεις nfs αλλά εκεί πρέπει να ορίσεις χειροκίνητα τη σωστή διαδρομή. Αν γραφεί λάθος τότε δεν παίζει τίποτα, απλά γυρίζει το σήμα του med, μπορεί να φάει και κόλλημα.

το media center master το βρίσκω πολύ βαρύ, στις περισσότερες φορές είτε μου ζήτησε να διαλέξω τη σωστή ταινία είτε δεν την έβρισκε και έπρεπε να το κάνω χειροκίνητα. Το yadis σπάνια έκανε λάθος.

το thumbgen το βρήκα πολύπλοκο μπροστά στο yadis.

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

άλλο default και άλλο forced

Forced κατά το MakeMKV ευαγγέλιο. Αν επιλέξεις στο MakeMKV τον υπότιτλο με την επιλογή Forced Only, ουσιαστικά στη ματρόσκα έχει Default Track Flag->Yes τον υπότιτλο που επέλεξες. Παρόλα αυτά, αν και από το MakeMKV έγινε Forced Only ο Ελληνικός, και στο MKVToolnix είναι Default Track Flag->Yes ο Ελληνικός, το med παίζει το αρχείο με τον Αγγλικό.

Όταν ξεκινάει και λίγο πριν φανεί το Logo με τα 3D γυαλιά μου ακούγεται ένα σπαστικό "τσίκ" απ´τα ηχεία της τηλεόρασης. Συμβαίνει σε κανέναν άλλο;

Κάτι μικροθορύβους τους κάνει. Συνήθως μου το κάνει ότι αλλάζει το codec του ήχου. Ακριβώς δεν το έχω εντοπίσει αλλά το ακούω κι εγώ. Εμένα δεν κάνει 'τσικ', κάνει τσακ! :p

Με τους υπότιτλους έχει κάποια θεματάκια, χθές δεν μου αναγνώριζε σωστά κάποιο Ελληνικό .srt (ΑNSI) κι αναγκάστηκα να γυρίσω την κωδικοποίηση σε UTF-8 για να το δεί σωστά.

Επιβεβαιώνω...

με το yadis, όσες φορές έκανε λάθος το διόρθωσα χειροκίνητα και μια χαρά μετά. Δεν έχασε τίποτα.
όλα τα δεδομένα τα σώζει στο δικό του workspace οπότε και δε χαλάει φακέλους που έχουμε τις ταινίες.

Εμένα τα χάνει... Κάποια, μετά από 6-7 διορθώσεις, τα κρατάει τα περισσότερα όχι.
Μέσα στους φακέλους εγώ βλέπω διάφορα xml, δεν ξέρω αν τα δημιούργησε το yadis ή το y2m.

το y2m δε φτιάχνει κάτι μόνο του. Διαβάζει το workspace του yadis και φτιάχνει τα αρχεία στο φάκελο jukebox που έχουμε φτιάξει. Ούτε αυτό χαλάει κάτι.

Αν κι αυτό φτιάχνει τα αρχεία στο Jukebox ποιός φτιάχνει τα xml μέσα στα folders;

Για το παίξιμο που δε δουλεύει, όταν ορίζεις το φάκελο με τις ταινίες στο yadis, ορίζει μόνο τους και το smb path. Αυτό δουλεύει όπως είναι.
Όμως υπάρχει και η δυνατότητα να ορίσεις nfs αλλά εκεί πρέπει να ορίσεις χειροκίνητα τη σωστή διαδρομή. Αν γραφεί λάθος τότε δεν παίζει τίποτα, απλά γυρίζει το σήμα του med, μπορεί να φάει και κόλλημα.

Έλεγξα τη διαδρομή ενός xml που παίζει σωστά και το xml της ίδιας ταινίας που υπάρχει στο Jukebox και δεν παίζει. Είναι ακριβώς η ίδια εκτός απο μια διαφορά, το γράμμα του δίσκου στο ένα είναι μικρό και στ άλλο μεγάλο, πχ e και E.

το media center master το βρίσκω πολύ βαρύ, στις περισσότερες φορές είτε μου ζήτησε να διαλέξω τη σωστή ταινία είτε δεν την έβρισκε και έπρεπε να το κάνω χειροκίνητα. Το yadis σπάνια έκανε λάθος.

το thumbgen το βρήκα πολύπλοκο μπροστά στο yadis.

...

στο workspace του yadis, στο φάκελο data αν θυμάμαι καλά, έχει φακέλους, κάθε φάκελος έχει και το όνομα της ταινίας.
το yadis για κάθε ταινία στο φάκελό της, κατεβάζει data από το internet, φτιάχνει το data.xml, διάφορες εικόνες και μία εικόνα που λέγεται about αν θυμάμαι καλά.
το y2m πάει σε αυτούς τους φακέλους και διαβάζει το data.xml και φτιάχνει άλλο xml με το όνομα της ταινία π.χ. papdoux.xml, μετά παίρνει το papdoux.xml, το folder.jpg και το about.jpg και τα βάζει μέσα στο φάκελο jukebox που έχουμε δημιουργήσει, όπου δημιουργεί το φάκελο papdoux και εκεί μέσα βάζει τα papdoux.xml, το folder.jpg και το about.jpg.

δεν ξέρω γιατί σου χάνονται. Ελπίζω να μην έχεις πειράξει το folder workspace που έχει το yadis.

για το path, στο setup του yadis ορίζεις ποιο είναι το path με τις ταινίες. Αυτό αμέσως αυτόματα από κάτω γράφει το smb path.
Αν δεν βλέπεις το smb path κάτω από το folder/directoy τότε έχεις επιλέξει το mede8er στο yadis και αυτό είναι λάθος.
στο setup του yadis, στο general επιλέγεις dune, όχι mede8er.
μετά στο folders που ορίζεις σε ποιο folder βρίσκονται οι ταινίες, αυτό γράφει από κάτω το storage path.
π.χ. για smb παράδειγμα και αν πούμε ότι έχεις ένα PC (π.χ. ip address 192.168.1.20) με windows που κάνεις share το φάκελο/folder "movies".
πας στο yadis και επιλέγεις, κάνεις browse, το folder "movies".
Θα λέει Folder:
από κάτω στο dune path θα γράφει
storage_label:///Share_Name_path/movies

θα πας στο dune path, θα σβήσεις το storage_label:// και θα το αντικαταστήσεις με το smb://192.168.1.20/
οπότε θα γίνει smb://192.168.1.20/Share_Name_path/movies

τώρα, αν τις ταινίες τις έχεις πάνω σε usb στο med τότε αφήνεις το storage_label όπως είναι, χωρίς να είμαι σίγουρος.

Last edited:
Εγώ, πάλι, δεν αντιμετώπισα τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω, όταν ασχολήθηκα με το yadis, μετά την προτροπή του papdoux και την αποτυχία με το yamj. Ακολούθησα τις οδηγίες και όλα προχώρησαν κανονικά εκτός από το ότι σε μερικές ταινίες που είτε δεν είχαν σωστό τίτλο είτε βρισκόντουσαν σε γενικότερο folder, δεν μπορούσε να βρει στοιχεία, οπότε έψαχνα στο imdb να βρω το σωστό τίτλο, τον έβαζα και προχωρούσε πλέον στην αναζήτηση και καταγραφή των στοιχείων.

Επίσης, και το y2m δούλεψε πολύ ικανοποιητικά και μετέφερε όλα τις πληροφορίες στο med.

Όσο το μαθαίνω το μηχανάκι τόσο πιο ικανοποιημένος αισθάνομαι για την επιλογή που έκανα.

εεεπ, γιατί εχθες παιδευόμουνα λίγο με το yadis να το στήσω στο med.
Να κρατήσω profile dune...και να το δουλέψω όπως στο dune;
Και να κάνω export όπως κάνω με το dune;
Και μετά να βάλω στα favourites το folder που έχω δηλώσει να κάνει export; θα το αναγνωρίσει το med;

στο dune δουλεύουν όλα μια χαρά με το yadis, και ταινίες και σειρές και όλα. Χθες στο med είδα ότι στο προφιλ του για mede8er έχει λιγότερες επιλογές από ότι όταν στήνεται για dune...π.χ. δεν έχει την επιλογή για σειρές (TV shows) στο med profile και δεν έχει export.

οταν μπορέσει ο Papdoux ας βάλει ένα Link να μην ψάχνω μία μία σελίδα...

στο workspace του yadis, στο φάκελο data αν θυμάμαι καλά, έχει φακέλους, κάθε φάκελος έχει και το όνομα της ταινίας.
το yadis για κάθε ταινία στο φάκελό της, κατεβάζει data από το internet, φτιάχνει το data.xml, διάφορες εικόνες και μία εικόνα που λέγεται about αν θυμάμαι καλά.
το y2m πάει σε αυτούς τους φακέλους και διαβάζει το data.xml και φτιάχνει άλλο xml με το όνομα της ταινία π.χ. papdoux.xml, μετά παίρνει το papdoux.xml, το folder.jpg και το about.jpg και τα βάζει μέσα στο φάκελο jukebox που έχουμε δημιουργήσει, όπου δημιουργεί το φάκελο papdoux και εκεί μέσα βάζει τα papdoux.xml, το folder.jpg και το about.jpg.

δεν ξέρω γιατί σου χάνονται. Ελπίζω να μην έχεις πειράξει το folder workspace που έχει το yadis.

για το path, στο setup του yadis ορίζεις ποιο είναι το path με τις ταινίες. Αυτό αμέσως αυτόματα από κάτω γράφει το smb path.
Αν δεν βλέπεις το smb path κάτω από το folder/directoy τότε έχεις επιλέξει το mede8er στο yadis και αυτό είναι λάθος.
στο setup του yadis, στο general επιλέγεις dune, όχι mede8er.
μετά στο folders που ορίζεις σε ποιο folder βρίσκονται οι ταινίες, αυτό γράφει από κάτω το storage path.
π.χ. για smb παράδειγμα και αν πούμε ότι έχεις ένα PC (π.χ. ip address 192.168.1.20) με windows που κάνεις share το φάκελο/folder "movies".
πας στο yadis και επιλέγεις, κάνεις browse, το folder "movies".
Θα λέει Folder:
από κάτω στο dune path θα γράφει
storage_label:///Share_Name_path/movies

θα πας στο dune path, θα σβήσεις το storage_label:// και θα το αντικαταστήσεις με το smb://192.168.1.20/
οπότε θα γίνει smb://192.168.1.20/Share_Name_path/movies

τώρα, αν τις ταινίες τις έχεις πάνω σε usb στο med τότε αφήνεις το storage_label όπως είναι, χωρίς να είμαι σίγουρος.

Είσαι άρχοντας !!! :ernaehrung004:
Τελικά ήρθε ο Τάσπς (Οικονόμου) σπίτι και ψάχνωντας τι φταίει είδαμε οτι στα settings του yadis εκεί που ορίζεις τα folders έπαιρνε την mac address κι όχι την IP address.Βάλαμε σταθερή ΙΡ στο server κι όλα τζάμι...
Τώρα μπαίνω να γράψω τη λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζα και διαβάζω οτι γράφεις αυτό ακριβώς... Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη βοήθεια και την υποστήριξη σ' εμάς που ε'ιμαστε και λίγο μπουφάκια... :p

Στις σελίδες 85-86 έχει γράψει αρκετά για το yadis, αλλά και σποραδικά σε επόμενες σελίδες.

Ευχαριστώ φίλε

στο yadis βάζεις το προφίλ του dune.
περισσότερα εδώ http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10217.0.html, υπάρχει και άλλος για newbies αλλά αυτό που βάζω τον βρίσκω καλύτερο.

από εδώ το τελευταίο y2m http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10081.0.html

για τις σειρές αυτό http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,10729.0.html

υπόψη, το yadis και το y2m μπορείς να το εγκαταστήσεις πολλές φορές σε διαφορετικά folders με διαφορετικά workspaces.
εγώ έτσι έχω κάνει και φτιάχνω άλλο jukebox για τις ταινίες, άλλο για animation.

Είσαι άρχοντας !!! :ernaehrung004:
Τελικά ήρθε ο Τάσπς (Οικονόμου) σπίτι και ψάχνωντας τι φταίει είδαμε οτι στα settings του yadis εκεί που ορίζεις τα folders έπαιρνε την mac address κι όχι την IP address.Βάλαμε σταθερή ΙΡ στο server κι όλα τζάμι...
Τώρα μπαίνω να γράψω τη λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζα και διαβάζω οτι γράφεις αυτό ακριβώς... Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη βοήθεια και την υποστήριξη σ' εμάς που ε'ιμαστε και λίγο μπουφάκια... :p

:a0210:

Αγόρασα το med600 για τον κουμπάρο μου πριν λίγες μέρες και γενικά μπορώ να πω ότι το μηχάνημα είναι αρκετά καλό, πολύ σταθερό και γρήγορο με καλή συμβατότητα στα διάφορα αρχεία βίντεο. Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα όμως είναι ότι σε μια τηλεόραση LCD 8ετιας όταν έβαζα αρχεία avi ή DVD χαλούσαν τα χρώματα και έδειχνε τεχνουργήματα και για να το επαναφέρω έπρεπε να αλλάξω με το tvsys την ανάλυση (η σύνδεση είναι μέσω HDMI). Σε αρχεία MKV δεν μου το έκανε αυτό. Σε άλλη τηλεόραση πιο καινούρια δεν το έκανε αυτό. Έχει κανείς καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό.
Επίσης σχετικά με τα αρχεία DIVX χρησιμοποίησα το πρόγραμμα avic100 και άλλαξα τα fourCC codecs από DIVX σε XVID και τα αρχεία έπαιξαν μια χαρά. Η μετατροπή είναι εύκολη, σε δευτερόλεπτα, χωρίς κωδικοποίηση του αρχείου. Μπορείτε να το κατεβάσετε από δω
http://www.digital-digest.com/software/download.php?sid=536&ssid=0&did=1

χρησιμοποιείς το HDMI καλώδιο που έχει το med;
αν ναι, μπορεί να φταίει αυτό. Ίσως επειδή είναι παλιά η τηλεόραση.