Mede8er MED600X3D

Πιθανόν ο σκληρός για τα σπασίματα. Σε σκληρό και ματρόσκες από 8-30GB, δεν είδα κάτι.

Για τους υπότιτλους, λογικά παίζει ρόλο το encoding του αρχείου. Αν έχεις το notepad++, άνοιξε το, Encoding->Convert to UTF8 και προσπάθησε να δεις πως τα πάει.

ΟΚ για σκληρό, θα δοκιμάσω και με εξωτερική τροφοδοσία...

Για τους υπότιτλους, θα το δω αυτό που λες, πάντως να διευκρινήσω πως σε laptop παίζουν κανονικότατα με όλους τους players...άρα σίγουρα κάτι με το μηχανάκι έχει να κάνει....σίγουρα δεν παίζει ρόλο το ότι είναι σε .txt οι συγκεκριμένοι υπότιτλοι ? Να είναι σύμπτωση που μόνο σε αυτούς το κάνει?

Σε ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

ΟΚ για σκληρό, θα δοκιμάσω και με εξωτερική τροφοδοσία...

Για τους υπότιτλους, θα το δω αυτό που λες, πάντως να διευκρινήσω πως σε laptop παίζουν κανονικότατα με όλους τους players...άρα σίγουρα κάτι με το μηχανάκι έχει να κάνει....σίγουρα δεν παίζει ρόλο το ότι είναι σε .txt οι συγκεκριμένοι υπότιτλοι ? Να είναι σύμπτωση που μόνο σε αυτούς το κάνει?

Σε ευχαριστώ!

Δεν το κανει μονο στους txt το κανει και σε srt. Εχει να κανει με το encoding οπως σου ειπαν και τα παιδια παραπανω .

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Παίζω και απο usb powered hdd και δεν έχω παρατηρήσει σπασίματα.
Ή ο συγκεκριμένος δίσκος σου φταίει ή κάποια ρύθμιση (το bd menu είναι στο "off"?)

Χμμ νομίζω είναι στο "on" αλλά θα το εποβεβαιώσω όταν πάω σπίτι...δεν ήξερα ότι παίζει ρόλο στα σπασίματα! Πάντως σε μικρότερου μεγέθους mkv δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα!

Γενικά, ξέχασα να αναφέρω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την ποιότητα της εικόνας, κάτι που είναι ίσως το σημαντικότερο για εμένα!!

Αν το txt έχει σωθεί από notepad (της MS όχι το ++), τότε πιθανό να σώθηκε σε ANSI. Και πολλοί δουλεύουν txt σε notepad οπότε υπάρχει θέμα.

κούμπωσέ βρε απ'ευθείας να μας πεις τι διαφορά βλέπεις απο sbs :ears:

Τη συγκριση θα την κανω στον προβολεα. Δεν ασχολουμαι με 46 ιντσουλες τωρα :ernaehrung004::flipout:

Καλησπέρα στην παρέα!

Μετά από 1+ μήνα (όχι εντατικής η αλήθεια είναι λόγω φόρτου εργασίας...) χρήσης, θα ήθελα να ρωτήσω / επισημάνω αρχικώς τα εξής:

α) Σε ΟΛΑ τα mkv που έχω δει (πάνω από 10 ταινίες, από 4gb και άνω, 720p κυρίως και λίγα 1080p), κολλάει 6-7 φορές κατα τη διάρκεια της ταινίας (μιλάμε για μεγάλο κόλλημα, 1-2 δευτερόλεπτα). ΔΕΝ το κάνει σε μικρότερου μεγέθους mkv, δηλαδή σε σειρές. Υποψιάζομαι σκληρό δίσκο (είναι 2.5'' χωρίς δική του τροφοδοσία, είχα ρωτήσει επ'αυτού πριν το αγοράσω αλλά κανείς δεν θεώρησε ότι θα υπάρχει θέμα...).

β) Σε κάποιες περιπτώσεις (συγκεκριμένα στο Homeland), διαβάζει ως κινέζικα τους υπότιτλους !! Εννοείται δοκίμασα να αλλάξω κωδικοποίηση κτλ...Το μόνο που παρατήρησα είναι πως οι υπότιτλοι αυτοί είναι σε .txt αντί για .srt. Τους άλλαξα κατάληξη σε .srt αλλά πάλι το ίδιο! Καμιά ιδέα?

Το μηχανάκι φοράει το firmware που έβαλε ο Αποστόλης όταν το αγόρασα, in case it matters...

Ευχαριστώ!

την ωρα που παιζει η ταινια,διαλλεγεις τον υποτιτλο που θελεις και στο ιδιο μενου,πας λιγο πιο δεξια και του λες,greek και παιζει κανονικα,δεν χρειαζεται καμμια μετατροπη.

Τη συγκριση θα την κανω στον προβολεα. Δεν ασχολουμαι με 46 ιντσουλες τωρα :ernaehrung004::flipout:

Κατέβαστο κάτω τότε, στο προβόλι
(τόσο πολύ αδιαφορία για το 3D δεν έχω συναντήσει σε άνθρωπο :flipout:)

:ernaehrung004:

την ωρα που παιζει η ταινια,διαλλεγεις τον υποτιτλο που θελεις και στο ιδιο μενου,πας λιγο πιο δεξια και του λες,greek και παιζει κανονικα,δεν χρειαζεται καμμια μετατροπη.

Κι όμως Λάκη, και μένα η πρώτη μου σκέψη αυτή ήταν, αλλα δεν το κράταγε.
Μόνο στο utf8 (και μόνο σε ενσωματωμένους επαναλαμβάνω) έπαιξαν σωστά.

Με εξωτερικούς ακόμα δεν έπεσα στη περίπτωση.
αλλά και να μου συμβεί θα κατεβάσω άλλους ή αν δεν υπάρχουν θα τους ανοίξω με pad θα τους αντιγράψω σε ένα υπάρχον srt... save as και είμαι έτοιμος... πιστεύω δηλ ότι θα παίξουν.

για το BD menu, η ρύθμιση πρέπει να είναι off αλλιώς θα έχει σπασίματα η αναπαραγωγή των ISO/BR δομή. Δεν ξέρω αν επιρεάζει και τα mkv.

αν οι υπότιτλοι βγαίνουν κινέζικοι τότε από το μενού των υποτίτλων αλλάζει η κωδικοποίηση, λογικά σε UTF-8 θα είναι εντάξει.

νέο beta δε βλέπω ...

Μια και η κουβέντα για υπότιτλους μου έχει συμβεί επίσης μια φορά να μην διαβάζει το αρχείο καθόλου.
το έβαλα στο subtitles workshop άλλα ξα τον χρόνο του πρώτου text (ελαχιστα πχ απο 01.500" σε 01.490") το έσωσα και όταν το ξαναδοκίμασα... παραδόξως έπαιξε κανονικότατα!!!

Ας το δοκιμάσει και αυτό ο φίλος μας (αν και δεν νομίζω να είναι ίδια περίπτωση)

Last edited:
για το BD menu, η ρύθμιση πρέπει να είναι off αλλιώς θα έχει σπασίματα η αναπαραγωγή των ISO/BR δομή. Δεν ξέρω αν επιρεάζει και τα mkv.

αν οι υπότιτλοι βγαίνουν κινέζικοι τότε από το μενού των υποτίτλων αλλάζει η κωδικοποίηση, λογικά σε UTF-8 θα είναι εντάξει.

νέο beta δε βλέπω ...

τι beta ρε pap?
To plasma mode βρεεεεεε! :flipout:

Κατέβαστο κάτω τότε, στο προβόλι
(τόσο πολύ αδιαφορία για το 3D δεν έχω συναντήσει σε άνθρωπο :flipout:)

Κι όμως Λάκη, και μένα η πρώτη μου σκέψη αυτή ήταν, αλλα δεν το κράταγε.
Μόνο στο utf8 (και μόνο σε ενσωματωμένους επαναλαμβάνω) έπαιξαν σωστά.

Με εξωτερικούς ακόμα δεν έπεσα στη περίπτωση.
αλλά και να μου συμβεί θα κατεβάσω άλλους ή αν δεν υπάρχουν θα τους ανοίξω με pad θα τους αντιγράψω σε ένα υπάρχον srt... save as και είμαι έτοιμος... πιστεύω δηλ ότι θα παίξουν.

εμενα τους βγαζει συνεχεια κινεζικους(εξωτερικους) και κανω αυτη την αλλαγη και παιζουν κανονικα.
Ειναι απ'τα σπαστικα που εχει το μηχανακι,πρεπει συνεχως να του ''λες'' τα ιδια και τα ιδια.

τι beta ρε pap?
To plasma mode βρεεεεεε! :flipout:

το plasma θα πάει στο 2.1 αλλά δεν έχω πλάσμα οπότε δεν πειράζει, μπορώ να περιμένω :flipout:

βασικά περιμένω beta που να κάνει πιο χοντρό το περίγραμμα των υποτίτλων.

εμενα τους βγαζει συνεχεια κινεζικους(εξωτερικους) και κανω αυτη την αλλαγη και παιζουν κανονικα.
Ειναι απ'τα σπαστικα που εχει το μηχανακι,πρεπει συνεχως να του ''λες'' τα ιδια και τα ιδια.

στα settings έχεις ορίσει greek;
γιατί σε εμένα δεν έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα σε εξωτ υπότιτλο ή αν το έχει κάνει είναι πολύ σπάνιο που ούτε το θυμάμαι.

Παιδιά να διευκρινίσω για υπότιτλους: Προφανώς και βάζω Greek από το μενού των υποτίτλων! (όντως είναι σπαστικό που πολλές φορές δεν στο 'κρατάει' ως προεπιλογή, αλλά μικρό το κακό...).
Στους συγκεκριμένους κάνει το εξής: Ξεκινά (μια χαρά Ελληνικά) , αρχίζει σε 2' κινέζικα, αλλάζω κωδικοποίηση ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ (western νομίζω) παίζει 2 σειρές, ξανά κινέζικα, τρίτη κωδικοποίηση, παίζει 2 σειρές, κινέζικα....μετά πάλι Greek το ίδιο...κ.ο.κ.

Ε, μετά θέλω να το σπάσω και δεν συνεχίζω....με άλλα λόγια είμαι με το remote στο χέρι και αλλάζω συνεχώς για 5 λεπτά κωδικοποιήσεις...πάντως το άφησα μία φορά ολόκληρο με Greek και ήταν μέχρι τέλος Κινέζικα!

Πάντως κρατάω μια καλή ιδέα που είπε ο φίλος Dananik: Θα τους αντιγράψω σε άλλο .srt που παίζει κανονικά! Σκέφτηκα να αλλάξω κατάληξη στο .txt αλλά δεν σκέφτηκα αυτό!

στα settings έχεις ορίσει greek;
γιατί σε εμένα δεν έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα σε εξωτ υπότιτλο ή αν το έχει κάνει είναι πολύ σπάνιο που ούτε το θυμάμαι.

εχω αλλαξει τοσες πολλες φορες τα μενου,που δεν θυμαμαι καν.

Λάκη όπως το είπε ο pap!

επιλέγεις srτ και τέλος, εκτός απο το 1% που θα είναι utf8 και πρέπει να το γυρίσεις.

Πρέπει να περάσω καμιά βόλτα να δω και τον 1070 μου φαίνεται :music-smiley-005:

Πάντως κρατάω μια καλή ιδέα που είπε ο φίλος Dananik: Θα τους αντιγράψω σε άλλο .srt που παίζει κανονικά! Σκέφτηκα να αλλάξω κατάληξη στο .txt αλλά δεν σκέφτηκα αυτό!

Θα σας κάνω όλους της πατέντας μου φαίνεται :2thumb22sup:

Λάκη όπως το είπε ο pap!

επιλέγεις srτ και τέλος, εκτός απο το 1% που θα είναι utf8 και πρέπει να το γυρίσεις.

Πρέπει να περάσω καμιά βόλτα να δω και τον 1070 μου φαίνεται :music-smiley-005:

Θα σας κάνω όλους της πατέντας μου φαίνεται :2thumb22sup:

κρυφτο,γιατι σου φαινεται!