Mede8er MED600X3D

Εγώ λοιπόν περιμένω περισσότερες εντυπώσεις, γιατί ούτε τα ελληνικά μου λείπουν, ούτε οι διαφάνειες και θέλω σήμερα να δώ Grey's anatomy. Είναι και 2 το βράδυ, έχω και 5 δράμια δουλειά ακόμη... δεν το διακινδυνεύω. Άσε που το προηγούμενο beta δεν το πέρασα. Είμαι στο πριν από αυτό. Κάνω "skip a version" γιατί τότε θυμάμαι τα firms βγαίναν σαν τις εφημερίδες. Ένα κάθε μέρα. Το τελευταίο λοιπόν είχα βαρεθεί να το βάλω.

Για πείτε λοιπόν αν αξίζει να βάλουμε το νέο.

το πέρασα, τώρα το πρωί, πέρασε κανονικά.
κάτι άλλο δεν έβαλα.

δοκίμασα το ελληνικό μενού, καλό μου φάνηκε.
ίντερνετ είδε κανονικά από ότι κατάλαβα αφού το weather widget δουλεύει κανονικά

περισσότερα το Σ/Κ

Αναμένουμε εντυπώσεις από τους έμπειρους (ονόματα δεν γράφω για να μην ξεχάσω κάποιον) για να το περάσουμε και εμείς που έχουμε μείνει στην έκδοση που έβαλε ο Αποστόλης.

Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Για να καταλάβω. Emergency procedure = reset all settings?

ναι ... κάνει reset
είχα προσπαθήσει στο προηγούμενο να κάνω save config και μετά το update μέσω emergency να κάνω restore config αλλά δε δούλευσε :(

για αυτό στις 9/5 δεν ξέρω αν δουλεύει το restore.

Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Επιτέλους καινούργιο firmware:drummer:!!! Είχα αρχίσει να δυσανασχετώ με την mede8er!

Και εγώ το πέρασα (χθες το βράδυ), δεν γινόταν να το αφήσω απο τη στιγμή που διάβασα οτι προστέθηκαν τα Ελληνικά! Έγινε reset κανονικά (πάντα όταν περνάς νέο firmware) αλλά οι ρυθμίσεις είναι (δεν είναι) θέμα 2 λεπτών, το μόνο που με πειράζει με το reset είναι οτι χάνεις την συνέχεια απο εκεί που σταμάτησες σε σειρές/ταινίες!
Όλα δουλεύουν καλά, ενώ για κολλήματα θα απαντήσω εν καιρώ (με το προηγούμενο είχα μερικά ανεξήγητα). Να αναφέρω εδώ οτι κόλλαγε σε κάποια βίντεο αδικαιολόγητα (ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ) αλλά πιθανώς οφειλόταν σε corrupt αρχείο -όχι πως αυτό μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία!

Επίσης αναφέρω οτι προστέθηκαν πράγματα που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση, π.χ. σε 3D sbs & top button ταινίες έχει πλέον επιλογή για 2d & 3d red-cyan (για θέαση με τα κόκκινα-μπλε γυαλιά) -αν και θα επιθυμούσα σε 2d η θέαση να μπορούσε να γίνει σαν κανονική 2d ταινία, ενώ και σε 3d bluray βλέπω δυνατότητα θέασης 2d.
Για εμένα αποτελεί ένα βήμα πριν το τελικό ιδίως απο τη στιγμή που ολοκλήρωσαν το κύριο μέλημα τους (μετά τα 23.976) που ήταν το .api!

EDIT:
ΥΓ1: υπόψη βλέπω μέσω composite (σε scart) καλώδιο οπότε ίσως αυτό διαφοροποιεί το τι έχει σαν επιλογή σε μενού σε εμένα-
ΝΑΙ, υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που βλέπουν μέσω scart (αν και αυτό θα αλλάθει σε λίγες μέρες με την έλευση επιτέλους νέας τηλεόρασης)!

ΥΓ2: Σε όσους κολλάει το μηχάνημα (και το βγάζετε απο τη μπρίζα) υπάρχει και άλλος τρόπος, απλά πατήστε το κουμπί on/off στο μηχάνημα για 10 δευτερόλεπτα και θα μπει σε αναμονή μόνο του, μετά μπορείτε να το ξανανοίξετε κανονικά!

Last edited:
εγω για να ρυθμισω την ωρα και να δουλεψει σωστα,πρεπει να το κανω 3 φορες συνεχομενα και τοτε κραταει τη σωστη ωρα.
Αυτο γινεται με το παλιο και με το καινουριο φιρμγουερ,αρχιζω και υποψιαζομαι,οτι εχω πεσει σε ελλατωματικο κομματι.
Δε μπορω να δω μεσω smb το λαπτοπ,δεν μπαινει στο ιντερνετ,αλλα ευτυχως βλεπει το ΝΑΣ,μεσω NFS.

internet πως του δίνεις; ενσύρματα ή ασύρματα; κατευθείαν στο router; έχεις βάλει σταθερή IP ή δυναμική;

για την ώρα, από που την ορίζεις; με το update ή μετά από τα settings;

εγώ, όταν τελειώσει το update που δίνει την επιλογή για γλώσσα, ώρα και δίκτυο, τα ορίζω όλα αυτά και μετά τα κρατάει κανονικά.

ίσως να έχεις πέσει σε ελλατωματικό ...

edit: για προηγούμενο μήνυμα, 3D subs το έκανε ήδη όπως και η επιλογή να δεις 2D ένα 3D ISO υπήρχε ήδη, σε προηγούμενα beta. Αν μάλιστα συνδέσεις το med σε συσκευή που δεν έχει HDMI 1.4 τότε δείχνει κατευθείαν σε 2D το 3D ISO.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

ναι ... κάνει reset
είχα προσπαθήσει στο προηγούμενο να κάνω save config και μετά το update μέσω emergency να κάνω restore config αλλά δε δούλευσε :(

για αυτό στις 9/5 δεν ξέρω αν δουλεύει το restore.

Χάνει και τα αγαπημένα;
Γιατί ψήνομαι πολύ αλλά να μην ξεχάσουμε οτι το τελευταίο beta το είχα βάλει χωρίς emergency και είχε δουλέψει τέλεια!

Αναρρωτιέμαι γιατί χάνει το track για το που ήσουν σε σειρές και έργα, αφού το αποθηκεύει στο ".t" αρχείο μέσα στο φάκελλο της σειράς/ταινίας... περίεργο αυτό. Είστε σίγουροι οτι χάνει τις θέσεις για τα έργα μας;

Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

edit: για προηγούμενο μήνυμα, 3D subs το έκανε ήδη όπως και η επιλογή να δεις 2D ένα 3D ISO υπήρχε ήδη, σε προηγούμενα beta. Αν μάλιστα συνδέσεις το med σε συσκευή που δεν έχει HDMI 1.4 τότε δείχνει κατευθείαν σε 2D το 3D ISO.

Για το 3d subs το ξέρω (αν μιλάμε για υπότιτλους), για 3d sbs κλπ αρχεία σε red-cyan όμως πρώτη φορά το βλέπω...
Επίσης το 2d σε bluray έχεις δίκιο, υπήρχε (τώρα θυμήθηκα) αλλά ήταν πάντα γκρι, τώρα είναι μονίμως ενεργό χωρίς καμία αναφορά σε 3d. Oπως ανέφερα πιθανώς φταίει ο τρόπος σύνδεσης με την τηλεόραση -scart και όχι hdmi (παλιά τηλεόραση αλλά υπο αντικατάσταση)!

EDIT:
Αναρρωτιέμαι γιατί χάνει το track για το που ήσουν σε σειρές και έργα, αφού το αποθηκεύει στο ".t" αρχείο μέσα στο φάκελλο της σειράς/ταινίας... περίεργο αυτό. Είστε σίγουροι οτι χάνει τις θέσεις για τα έργα μας;
Αυτό το υπέθεσα λόγω reset (δεν το δοκίμασα). Αν αποθηκεύει σε αρχείο τότε δεν νομίζω να χάνει την σειρά!!!
Ευχαριστώ για το heads-up!

Last edited:
internet πως του δίνεις; ενσύρματα ή ασύρματα; κατευθείαν στο router; έχεις βάλει σταθερή IP ή δυναμική;

για την ώρα, από που την ορίζεις; με το update ή μετά από τα settings;

εγώ, όταν τελειώσει το update που δίνει την επιλογή για γλώσσα, ώρα και δίκτυο, τα ορίζω όλα αυτά και μετά τα κρατάει κανονικά.

ίσως να έχεις πέσει σε ελλατωματικό ...

ενσυρματα,εχω δοκιμασει κατ'ευθειαν πανω στο ρουτερ,οπως επισης μεσω σουιτς γιγαμπιτ.
Εχω ορισει στατικη IP,για να μπορει να συνδεεται με το ΝΑΣ.
Ολες τις φορες εβαζα ωρα και λοιπα ακριβως μετα το απντειτ,χθες δοκιμασα να τα ορισω μετα απ'το μενου,το αποτελεσμα το ιδιο.
Οταν του εκανα downgrade στο παλιο φιρμγουερ,μου εβγαλε Χονγκ Κονγκ στην αρχη κι οταν προσπαθησα να μπω στο απ του καιρου,μουγκα στη στρουγκα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

Χάνει και τα αγαπημένα;
Γιατί ψήνομαι πολύ αλλά να μην ξεχάσουμε οτι το τελευταίο beta το είχα βάλει χωρίς emergency και είχε δουλέψει τέλεια!

τα αγαπημένα τα χάνει σίγουρα.
αν χάνει το track της ταινίας/επεισοδίου (ώρα, λεπτό) δε θυμάμαι. Το watch indicator δεν το χάνει σίγουρα αλλά για ταινία/επεισόδιο μισό δε θυμάμαι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mede8er MED600X3D

Για το 3d subs το ξέρω (αν μιλάμε για υπότιτλους), για 3d sbs κλπ αρχεία σε red-cyan όμως πρώτη φορά το βλέπω...
Επίσης το 2d σε bluray έχεις δίκιο, υπήρχε (τώρα θυμήθηκα) αλλά ήταν πάντα γκρι, τώρα είναι μονίμως ενεργό χωρίς καμία αναφορά σε 3d. Oπως ανέφερα πιθανώς φταίει ο τρόπος σύνδεσης με την τηλεόραση -scart και όχι hdmi (παλιά τηλεόραση αλλά υπο αντικατάσταση)!

:flipout: εντάξει, ότι να' ναι,
διάβασα subs ενώ μιλάς για sbs

ενσυρματα,εχω δοκιμασει κατ'ευθειαν πανω στο ρουτερ,οπως επισης μεσω σουιτς γιγαμπιτ.
Εχω ορισει στατικη IP,για να μπορει να συνδεεται με το ΝΑΣ.
Ολες τις φορες εβαζα ωρα και λοιπα ακριβως μετα το απντειτ,χθες δοκιμασα να τα ορισω μετα απ'το μενου,το αποτελεσμα το ιδιο.
Οταν του εκανα downgrade στο παλιο φιρμγουερ,μου εβγαλε Χονγκ Κονγκ στην αρχη κι οταν προσπαθησα να μπω στο απ του καιρου,μουγκα στη στρουγκα.

νομίζω ένα ευχέλαιο αρχικά και μετά στον αντιπρόσωπο :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mede8er MED600X3D

τα αγαπημένα τα χάνει σίγουρα.
αν χάνει το track της ταινίας/επεισοδίου (ώρα, λεπτό) δε θυμάμαι. Το watch indicator δεν το χάνει σίγουρα αλλά για ταινία/επεισόδιο μισό δε θυμάμαι.
Εντάξει λοιπόν, με πείσατε... θα το βάλω... Τα κάνει όλα άνω κάτω και θα πω κι ένα τραγούδι...

Βρε μήπως να μην κάνω emergency procedure?

βάλε το χωρίς emergency και αν βλέπει δυσλειτουργία τότε ξανά μέσω emergency

Πολύ αργά. Το έβαλα με emergency. Τα αγαπημένα δεν τα έχασε. Το ποιά επεισόδια είχες δει δεν τα έχασε ούτε την θέση που ήσουν.

Έχασε μόνο τα αγαπημένα που ήταν σε network shares (μονο 2 δηλαδή). Ξαναπέρασα όλες τις ρυθμίσεις και... φαίνεται να είναι όλα εντάξει

Το μόνο είναι οτι μου φαίνεται οτι τελικά κάτι είναι πιο βαρύ ή... δεν ξέρω. Δοκίμασα να δω μια ταινία που την έχω σε 29,970fps και ενώ παίζει, έχω την αίσθηση οτι χάνει frames. Κάτι που φαίνεται κυρίως στις σκηνές που κάνει panning. Έχω αφήσει να βρεί αυτόματα την ανάλυση στην TV και lockαρε στα 1080p 60hz. Μήπως καμία ρύθμιση που δεν έπρεπε να κάνω; Διάβασα και πιο πάνω στο post με το frame chart να βάλουμε on και on και τα έβαλα όλα on... >.<

Είναι θέμα ρύθμισης ή θέμα firmware αυτό;

Επίσης... τι είναι το CEC; κεκ; κέικ;

Last edited:
CEC=Consumers Electronic Control
Ισχύει για συσκευές που φέρουν τον τίτλο και συνδέονται με HDMI.
Mε το κοντρόλ μιας συσκευής ελέγχεις και τις άλλες.

Αν βλέπεις σπασιμο μονο στα παναρίσματα μάλλον δεν οφείλεται στο med αλλά στη tv.
Aν έχει frame interpolation ενεργοποίησέ το και ξαναδοκίμασε τις ίδιες σκηνές.

CEC=Consumers Electronic Control
Ισχύει για συσκευές που φέρουν τον τίτλο και συνδέονται με HDMI.
Mε το κοντρόλ μιας συσκευής ελέγχεις και τις άλλες.

Αν βλέπεις σπασιμο μονο στα παναρίσματα μάλλον δεν οφείλεται στο med αλλά στη tv.
Aν έχει frame interpolation ενεργοποίησέ το και ξαναδοκίμασε τις ίδιες σκηνές.

Όχι μόνο εκεί. Απλά στα παναρίσματα είναι πιο ευδιάκρυτο. Γενικά το βλέπω να πηδάει ανα x frames. Σαν να χάνει ενα - δυο στα 20 frames. Η TV είναι LG LED 3D 400Hz (φυσικά δεν είναι 400. Αλλά έτσι λέει. Μάλλον είναι 100άρα με συστήματα που να τους επιτρέπει να την πουν 400)

λοιπόν, το πέρασα στο 2ο med και όλα καλά.

με το video στο auto κλειδώνει στα 1080@60 και μάλιστα το γράφει συνέχεια πάνω αριστερά. Έβαλα ταινία και αυτό εκεί να γράφει πάνω αριστερά 1080@60.
Το άλλαξα σε 1080@50 και πάλι έγραφε πάνω αριστερά 1080@60. Το γύρισα σε 1080@60, το έκλεισα, το άνοιξα και ετυχώς δεν το έγραφε πλέον.

θέματα με δίκτυο και εικόνα δεν είδα, μια χαρά ήταν η φωτεινότητα και μια χαρά βλέπει το δίκτυο.

και τώρα το κουλό.
και τα 2 είναι συνδεδεμένα σε τηλεοράσεις samsung. Το ένα με HDMI 1.3 και το άλλο με HDMI 1.4
Το ένα μου κάνει overscan (HDMI 1.3), το άλλο όχι